Първоначално изпратено от Michelangelo
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Билборд АД (BBRD / BOARD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ddddI az pazaruvah Zdravo.
Kogato napravihme iz4islenijata se polu4iha takiva hubavi cifri, 4e kolegata ne moza da povjarva. I do sega mi tvyrdi, 4e samo na 1 ot4et pri tova ne oditiran ne moze da se vjarva.
Az nakupih v slu4aj, 4e odityt potvyrdi ot4eta neshtata otivat dosta nagore.
Interesno mi e kakva cena shte izkarate na DCF. Njakoi ot parametrite sa trudno predskazuemi. Stroez na nova pe4atnica, mashini....
Shte pogledna kakvi sa riskovete pri tozi vid biznes, no EBITDA ne viarvam da padne pod 30% kato marj, a dori i na takova nivo te mogat da podurjat plashtaneto na glavnica i lihva.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorСпомням си, че тук имаше изненадващо добри резултати в рамките на има-няма един месец между IPO-то и годишния консолидиран отчет, които се появиха точно след старта на търговията на БФБ и бяха изненадали дори и мениджмънтаИмам акции от IPO-то, купих и още след това, но за по-сериозна инвестиция смятам, че наистина е добре да се видят един-два отчета за 2008
януари и февруари са страшно слаби
бил съм в този бранш продавал съм рекламна площ и рекламоносители
а Билборд е сериозна компания в бранша
Коментар
-
Спомням си, че тук имаше изненадващо добри резултати в рамките на има-няма един месец между IPO-то и годишните отчети, които се появиха точно след старта на търговията на БФБ и бяха изненадали дори и мениджмънта
Имам акции от IPO-то, купих и още след това, но за по-сериозна инвестиция смятам, че наистина е добре да се видят един-два отчета за 2008
Коментар
-
I az pazaruvah Zdravo.
Kogato napravihme iz4islenijata se polu4iha takiva hubavi cifri, 4e kolegata ne moza da povjarva. I do sega mi tvyrdi, 4e samo na 1 ot4et pri tova ne oditiran ne moze da se vjarva.
Az nakupih v slu4aj, 4e odityt potvyrdi ot4eta neshtata otivat dosta nagore.
Interesno mi e kakva cena shte izkarate na DCF. Njakoi ot parametrite sa trudno predskazuemi. Stroez na nova pe4atnica, mashini....
Коментар
-
Sega napravih burzi smetki za buy-out na companiata?
Parametrite im sa fenomenalni, firmata e skrito sukrovishte.
Po-dolu sa smetkite, izliza 83% IRR. Povecheto PE firmi sa dovolni i na 35%. G. Krumov znae li za sushtestvuvaneto na tazi firma?
Revenues sa ot managementa, a EBITDA si e moi estimate sled pozitivnite promeni prez 2007.
Exit 2012: EBITDA 7.5x (mnogo konservativno)
Ne e preporuka za pokupka ili prodajba na akcii
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersZa men bilboard-a e mnogo podcenen, ako se gledat multiples+ratios ...
Za razlika ot dosta kompanii s niski multiples, pri board-a niskite multiples sa kombinirani s dosta visoko ROE i Profit margin, koeto si e opredelenieto za undervalued investment ... /na baza multiples, zalko, che nqma podhodqst peer, koito raboti na nashiqt pazar/
PS
Ne stava samo s nisko PE,PB,PS ... Trqbva i akul ...МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Франки, нещата тук се развиват като по сценария "Монбат след ИПО" точно преди година. ИПО на добра цена, след това доста инвеститори които са нетърпеливи да си осребрят бързите 20-30% (особено при този спек напоследък) и продават без да се замислят за цената (достатъчно им е че затварят на печалба). Тъй като тук свободните акции не са много, бързо ще се наместят по по-дългосрочните портфейли и ако и БФБ като цяло се пооправи, знаеш какво следва по посочения по-горе сценарий, аз лично го знам от опит - много е сладко
Единствено има нужда да поработят по корп. управление и връзката с инвеститорите си. Крайно наложително е и актуализиране на прогнозите от проспекта,особено след голямото преизпълнение за 2007-ма. Просто сметките вече тръгват от съвсем друга база.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от EquityPrivateNiakoi dali ima link kam prospecta?
Savsem beglo pogledah firmata i iskah da popitam dali holdinga e listnat (sustoiasht se ot Billboard, Dekotex etc) ili samo Billboard AD?
Vidiah prognozite im za 2008, 2009 i 2010, no te sa na konsolidirana baza, a ne samo za Billboard AD.
http://billboardprint.it/PDF/bg/reports/2004_c_b.pdf
/едното дъщерно не е Декотекс, а Дедракс/
Коментар
Коментар