If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
V. НАСТОЯЩИ ТЕНДЕНЦИИ И ВЕРОЯТНО БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО
Ръководството на “БИЛБОРД” АД счита, че увеличаването на обема произвеждана продукция с над 40% годишно ще се запази поне за следващата една година поради следните тенденции на пазара оказващи значителен ефект:
• Изместването на ситопечатните технологии от дигиталните в частта външна и интериорна реклама
• Увеличаване на площите в страната, използвани за външна реклама (Билбордове, Мегабордове, Калкани и др).
• Увеличаването на търговските площи в страната и съответно необходимостта от повече материали за POS реклама.
• Нарастване на броя и мащаба на специализирани изложения и увеличаване на необходимите материали за представяне на изложителите.
• Увеличението на броя на фирмените автомобили в страната води до нарастване на площите за автомобилна реклама.
• Увеличаването на износа на продукция за съседните страни и страните от Европейския Съюз.
Очакванията са цените на продукцията, които към настоящия момент са значително по-ниски в новоприетите страни – членки на Европейския съюз в сравнение с тези в старите страни – членки, постепенно да се изравнят в посока увеличение. От друга страна очакванията за себестойността в частта основни материали са същата да спада в резултат на тенденция на задържане и дори лек спад в цените на материалите. Основен фактор за подобна тенденция би бил процеса на заместване на стари материали с нови, по-евтини такива, както и намаляване на нивото на брак в резултат на нови технологични решения. Същевременно, може да се предположи, че разходите за труд ще нарастват, следвайки тенденцията в България, а относителният им дял в себестойността ще се определя от степента на постигната автоматизация – следствие от инвестиционния избор по отношение закупуваните машини и технологии.
За България през последните 3 години се наблюдава значително увеличение както на стандартните, така и на нестандартните визуални рекламни материали, но със значителен прогрес на нестандартните. Реализираните от компанията продукти следват тази тенденция като очакванията са за следващите 3 години тази тенденция да се запази.
“Билборд” АД придоби имоти в района на гр. Костинброд, като в ход процедура по окрупняване на парцела и обособяване в производствена площадка.
Непосредствена задача през 2008 г. е изготвянето на пълна проектна и техническа документация и начало на изграждане на необходимата инфраструктура. Целта на дружеството е да консолидира земя с площ около 50дка, където да изгради нова печатна база с разгъната застроена площ около 28,000 кв.м., включително производствено-печатни халета, административен корпус, складове за химикали, материали, палети, готова продукция, самостоятелна работилница, паркинг за камиони и т.н.
Погледни графиката на ХДПАТката през последните 6 месеца и тази на БОАРД :-) Вероятно ще останеш доста изненадан как се правят пари и как не :-))))
Аз от Борда направих пари когато трябваше. Купих на 8.25 в първия ден от търговията, после купих на 8.34 при един спад и продадох всичко на 10.80..Можеше и още 50 ст. да изкарам, ама не трябва да алчнеем.. 25 % е моят редовен таргет при падащ пазар. После за ХДПАТ..По-долу обясних как работя по позицията..Така, че как се правят пари от борсата на мен не ми обяснявай.. Какво сега, да оставя една подценена компания за да инвестирам в една надценена, на която предстои корекция??
Добре, че не каза, че си купил на 7,30 и продал на 11,65 щото замалко да ти повярвам :-))))) хахахахаха
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Погледни графиката на ХДПАТката през последните 6 месеца и тази на БОАРД :-) Вероятно ще останеш доста изненадан как се правят пари и как не :-))))
Аз от Борда направих пари когато трябваше. Купих на 8.25 в първия ден от търговията, после купих на 8.34 при един спад и продадох всичко на 10.80..Можеше и още 50 ст. да изкарам, ама не трябва да алчнеем.. 25 % е моят редовен таргет при падащ пазар. После за ХДПАТ..По-долу обясних как работя по позицията..Така, че как се правят пари от борсата на мен не ми обяснявай.. Какво сега, да оставя една подценена компания за да инвестирам в една надценена, на която предстои корекция??
Защо ли не се учудвам, че Билборд затвори по-зле от вчера, въпреки че Софикс с "лошите" ОЦК, ХДПАТ, ФИБ и т.н. вдигна 2 %..Ааа, забравих..Тук мениджмънта е по-хитър, по-добър и по-честен от ВСИЧКИ други..На върха на възходящ тренд те правят ИПО и предлагат компанията си около 2, че според някои и 3 пъти по-евтино от пазарната и цена..Мениджмънта, който по време на най-голямото Hausse в историята на БФБ иска да придобие възможно най-много и най-добре знае какво представлява дружеството??? Наивността човешка край няма..Наивността човешка вярва на отчети..
Аааа, моля ти се не слагай ФИБ до ОЦКокошките и хдПАТКИТЕ :-)))))) хахахахаха
Поздравления! Твоята любима позиция хдПатка днес си взе глътка свеж въздух преди следващото потапяне :-)
Благодаря И аз направих малко парички от това...
Браво! Сега вземи малкото парички и си купи БОАРД, че да направиш много парички :-))))) хахахаха
не е препоръка да купуваш :-))))
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Защо ли не се учудвам, че Билборд затвори по-зле от вчера, въпреки че Софикс с "лошите" ОЦК, ХДПАТ, ФИБ и т.н. вдигна 2 %..Ааа, забравих..Тук мениджмънта е по-хитър, по-добър и по-честен от ВСИЧКИ други..На върха на възходящ тренд те правят ИПО и предлагат компанията си около 2, че според някои и 3 пъти по-евтино от пазарната и цена..Мениджмънта, който по време на най-голямото Hausse в историята на БФБ иска да придобие възможно най-много и най-добре знае какво представлява дружеството??? Наивността човешка край няма..Наивността човешка вярва на отчети..
Аааа, моля ти се не слагай ФИБ до ОЦКокошките и хдПАТКИТЕ :-)))))) хахахахаха
Поздравления! Твоята любима позиция хдПатка днес си взе глътка свеж въздух преди следващото потапяне :-)
Коментар