If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей ръждяса ми стомаха вече след като прочетох всичко тук. Дано скоро я пуснат тази фирма на борсата, че със спечелените пари да си купя малко истинско " гориво ".
Моля тази тема да не се коментира по ракиино време.
Водата е за миене, за пране, не е за къркане... ;-)
Макар че ако фабрики за вода излязат на борсата, бих си купил - има далаверка в тая работа...
А за здравето - имах един комшия, дето цял живот цоцал минерална вода и се смряска от бъбреци. Водата не е полезнта за пиене, полезна е бирата, червеното вино, спиртът в малки дози... Минералната вода е фрашкана точно с минералите от които стават бъбречните камъни.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Не се шегувам)наистина при надскачане на капацитета се получава вкус на бензин - от помпите и др. мощности - чувала съм го точно за "Девин".Тук, представител на фирмата може да ме опровергае, но това е впечатление на приятели, химици))
Продигал, как ти хрумна бирата да я вмъкваш тук))за вкуса - опитай я))
уфф, нямам идея каква шега си е направил нета и е клонирал мненията
Аз не се шегувам за разлика от теб. Пробвай, пробвай. За да си толкова спец по химичните показатели, трябва и с органолептичните да си наясно. Всяка вода си има вкус!!!
При тази има и вкус на много пари. Това беше в рамките на шегата.
Нестор, не знам на какво би могло да се дължи горчив привкус при водата на Девин....аз не съм забелязала, но пък и при избор , пия Горна баня
Следващата по избор е Девин))това, което съм чувала е, че ако се черпи повече вода, отколкото е капацитета на извора се усещал вкус на...масло/бензин/
орка, интересни намерения...дали ще разберем повече)
Преди около година имаше информация че БББ обмисляли листване на борсата ни. Материалът в Капитал ми подсказва най-малкото, че Соравия търсят оценка на инвестицията си в Девин и борсовата ще им свърши отлична работа
Дългото ухажване на BBB
"Соравия груп" преговаря за българската компания, но съдбата на сделката е неясна
Засега няма сделка, става въпрос само за желания и намерения, казва Пламен Минчев
74 млн. литра е потреблението на сокове и нектари в България през 2006 г.
След като в края на 2005 г. полският лидер на пазара на безалкохолни напитки "Маспекс" купи българския производител на соковете "Куинс" - "Литекс джус", а заводът за бутилиране на минерална вода "Девин" стана притежание на австрийския инвестиционен фонд "Уинг екуити", интересът на чуждестранните инвеститори към сектора сякаш замря.
Но, оказва се, това е било само привидно. Австрийската компания "Соравия екуити" - наследник на "Уинг екуити", има интерес към "ВВВ груп" - производител на сокове, нектари и млека с марката ВВВ. Информацията потвърди пред агенция "Ройтерс" Маркус Холцер, PR мениджър на австрийската група. Разговорите се водят от около година и половина. Според информация на австрийската компания, преговорите са в напреднала фаза.
"Този път не става въпрос за покупка. Идеята е "ВВВ груп" и "Девин" да се слеят, като си разменят акции от предприятията", обясни собственикът на "ВВВ груп" Пламен Минчев. Според него "още е рано да се говори за преговори, засега става въпрос само за идеи". Има разминаване в критериите и оценките на компаниите, а от тези оценки зависи размяната на акциите, обяснява Минчев. "Отчитам реалностите на пазара, но не получавам адекватна реакция от другата страна. Затова на този етап не виждам как ще се осъществи сливане на компаниите", казва той.
Според собственика на "ВВВ груп" съобщенията в австрийски медии, разпространени през седмицата, с които се създава впечатление, че сделката е едва ли не пред сключване, се правят с цел вдигане на котировките на акциите на "Соравия екуити". "Засега става въпрос само за желания и намерения", категоричен е Минчев. И твърди, че "ВВВ груп" има собствена инвестиционна програма на стойност 6-8 млн. евро, предвидени за периода от сега до май 2008 г.
Колежке съни(тя) ти направо ме разби с толкова много информация за тази вода. Най-вероятно за всичко което казваш имаш пълно право.
Помисли обаче практично когато употребяваш минерална вода всичко ли прочиташ , което е посочено на етикета!?
Да не говорим в случаите когато човек е непоносимо жаден!
За да има добър пазар освен изброените качества от теб си трябва и добра реклама и рушветче тук там да се даде. Цял комплекс от неща са . Гледайки обаче как се пласира тази вода , аз дълбоко се надявам и като борсова позиция да бъде оценена по достойнство.
Ако си дегустирала от нея вероятно ще забележиш лекият и горчив привкус, не че това е лошо разбира се. Ще бъда безкрайно удовлетворен да ме информираш на какво се дължи това.
Опропо, този привкус утолява жаждата доста ефективно.
Още малко за водата...в ползу роду....паралелно с изясняване...съдържанието на собствениците))
Браян, прав си за Na, но той се съдържа във всички води и се следи повече за тези, давани на малки деца.По този показател "Горна баня" отстъпва, но пък F е пренебрежително малко.... към 0, 2мг/л
Гледа се и съдържанието на Mg i Ca, ако е по-високо, то водата е твърда и ...кофти на вкус.
Водите на Девин са различни - няколко вида.
Има Директива 2003/40/ЕС от 16.05.2003, която казва, че при съдържание на Флуора над 1,5мг/л трябва да се посочва на етикета, че ВОДАТА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА!
Така че, посоченото в сайта на Асоциацията на потребителите е преувеличено - имам предвид, това че нямало да могат да се търгуват.../ и все пак, ако нямате избор, гледайте F да не е над 4 - мнение на био-химици/
Водата на Девин с розов етикет се обработва с цел утаяване на F до негово съединение и напълно отговаря на нормите за ползване и приемане и от малки деца!
Колега Osiris ти как си мислиш , че просто така ще е на този фонд. Фонда е собственик де юре. Помисли добре или погледни хотел Орфей в Девин , за него вероятно пак ще твърдиш, че не е на Доган. Тези нашите политици за какво мислиш , че са политици. Да си политик не е безплатно. Погледни Нитекс в Доспат. Спирам да ти ги изреждам, защото можеш да ма обвиниш в конспиративност. Аз просто съм реалист.
Коментар