IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Девин АД (6D3 / DEVIN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от margen
    Някой има ли идея защо не изкупуват през борсата, при положение, че има предлагане под и на цената на търговото?
    За мен това би било най-чистата форма на търгово.

Коментар

Някой има ли идея защо не изкупуват през борсата, при положение, че има предлагане под и на цената на търговото?
      Ако изкупи до 3,5 всички потенциални продавачи ще станат алчни и вече ще искат 4 лв., а сега се на..рате от страх да не би и тия кинти да ги изпуснете

не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• Някой има ли идея защо не изкупуват през борсата, при положение, че има предлагане под и на цената на търговото?
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
          Какви права трябва да има? Да разполага с чуждата собственост ли? Щото тези 5 % не са на мажоритаря! Нали частната собственост е неприкосновенна?!?
          Ами специално при LBO структурата е такава, че дивидентните плащания са реално лихвите и главниците, които отиват от оперативната компания в холдинговата и от там се разпределят към банките.
          Представи си случай където финансов инвеститор държи 99% от капитала и някакви си миноритари с 1% му объркат работата с отписването (огромни разходи за рипортинг на публичните дружества, а то трябва да остане публично заради шепа инвеститори) пък и има изтичане на този огромен дивидент към тях, а той е предназначен за банките.
          За това е направено това със squeeze out. Винаги ще има някакви дето "акциите ги бил получил наследство от тате" и няма да се раздели с тях на никаква цена. Как да се разбереш с такива хора когато искаш да купиш фирмата и да я отпишеш?

Коментар

• Какви права трябва да има? Да разполага с чуждата собственост ли? Щото тези 5 % не са на мажоритаря! Нали частната собственост е неприкосновенна?!?
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
              Първоначално изпратено от XY
              Това е много недемократично
              Напротив! И мажоритаря с над 95% би трябвало да има някакви права. Винаги ще има хора, които ще си стискат акциите по различни сантиментални причини и няма да искат да продадат на никаква цена. Пък и фирмата не може да се занимава поименно с всичките дребни инвеститори. Предполага се, че дела на сантиментално настроените инвеститори е под 5% (другите над 95% са там, за да правят пари) и за това при 95% + 1 акция се прави т. нар. squeeze out.
              Ако имат над 95% от фирмата на мажоритарите не им се налага да се занимават с дребни инвеститори, а с повече регулации.

Иначе аз лично не бих инвестирал във фирма където съм нежелан, дори и да ме защитава закона. Не казвам че тук случаят е такъв, говоря по принцип.

Мениджмънта на дружеството е добър и е важно какво ще решат за своите акции, ако не е предмет на предварителна договорка въпросното решение, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                Това е много недемократично
                Напротив! И мажоритаря с над 95% би трябвало да има някакви права. Винаги ще има хора, които ще си стискат акциите по различни сантиментални причини и няма да искат да продадат на никаква цена. Пък и фирмата не може да се занимава поименно с всичките дребни инвеститори. Предполага се, че дела на сантиментално настроените инвеститори е под 5% (другите над 95% са там, за да правят пари) и за това при 95% + 1 акция се прави т. нар. squeeze out.

Коментар

• --

Коментар

• Това е много недемократично
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Ще се възползвате ли от търговото? Какви са аргументите за и против?

Аз лично, тъй като ще бъда на малка печалба, мисля да приема, но в интерес на истината нямям никакъв опит с търгови и не знам какво бих могъл да очаквам ако реша да не приема.
                      Много е вероятно да няма значение дали искаш или не искаш... ако в резултат на това търгово делът на Адвент стане 95% или повече, следва ново, след което придобиват акциите на миноритарните акционери, дори и без тяхно съгласие.
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Ще се възползвате ли от търговото? Какви са аргументите за и против?

Аз лично, тъй като ще бъда на малка печалба, мисля да приема, но в интерес на истината нямям никакъв опит с търгови и не знам какво бих могъл да очаквам ако реша да не приема.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
                          Защо цента на търговото е по-висока от цената на сделката ?
                          защото цената на последната покупка на търговия предложител (сделка, не "сделката") е 3,5 и не може да дава по-малко
                          има наредба за търговите, там пише

Коментар

• Защо цента на търговото е по-висока от цената на сделката ?
                            Защо директорите не продават ?
                            Защо директора е с фамилия ЛЪЖАнски ?

Коментар

• Ако цената ви е по-висока, не бързайте да приемате. Нищо повече няма да изгубите от това което вече сте губили.
                              Ако ще го отписват трябва още едно търгово. Има време, не бързайте.

Коментар

• Как ще стане участието в търговото? Макар и на малка загуба, мисля да участвам.

Коментар

Working...
                                X