Първоначално изпратено от margen
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Девин АД (6D3 / DEVIN)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margenНякой има ли идея защо не изкупуват през борсата, при положение, че има предлагане под и на цената на търговото?
не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от XYКакви права трябва да има? Да разполага с чуждата собственост ли? Щото тези 5 % не са на мажоритаря! Нали частната собственост е неприкосновенна?!?
Представи си случай където финансов инвеститор държи 99% от капитала и някакви си миноритари с 1% му объркат работата с отписването (огромни разходи за рипортинг на публичните дружества, а то трябва да остане публично заради шепа инвеститори) пък и има изтичане на този огромен дивидент към тях, а той е предназначен за банките.
За това е направено това със squeeze out. Винаги ще има някакви дето "акциите ги бил получил наследство от тате" и няма да се раздели с тях на никаква цена. Как да се разбереш с такива хора когато искаш да купиш фирмата и да я отпишеш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от XYТова е много недемократично
Иначе аз лично не бих инвестирал във фирма където съм нежелан, дори и да ме защитава закона. Не казвам че тук случаят е такъв, говоря по принцип.
Мениджмънта на дружеството е добър и е важно какво ще решат за своите акции, ако не е предмет на предварителна договорка въпросното решение, разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XYТова е много недемократично
Коментар
-
Първоначално изпратено от margenЩе се възползвате ли от търговото? Какви са аргументите за и против?
Аз лично, тъй като ще бъда на малка печалба, мисля да приема, но в интерес на истината нямям никакъв опит с търгови и не знам какво бих могъл да очаквам ако реша да не приема."The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Коментар