Лелее.. каво е станало тук? Чугуна изтрил цялата корекция
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чугунолеене (59C / CHUG)
Collapse
X
-
Пухче
Първоначално изпратено от franky4fingersAmi nqkakav spekulant ste da e ...
Коментар
-
ВСЕКИ СИ ПРАВИ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ПО КАРТИНКА .
НО , МИСЛИТЕ СА ВИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ А НЕ ВИЖДАТЕ ИСТИНАТА , ЧЕ ПРЕД ПРЕДПИЯТИЕТО ИМА ТАКОВА БЪДЕЩЕ ,КАТО ПРЕД НИКОЯ ДРУГА КОМПАНИЯ . ДОГОВОРИ С МАСТИТИ ЕС ФИРМИ ОТ КОИТО САМО МОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ .
ЕДИНСТВЕНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ НА БАЛКАНИТЕ В БРАНША СИ .
ВСЯКА ГОДИНА ПОДОБРЯВА С ОКОЛО 30 % ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ.
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ , НАБИРА РАБОТНИЦИ ( ПО ДОБЪР ПОКАЗАТЕЛ ОТ ТОВА СЪС ЗАПЛАТИ 1300 ЛВ). РАБОТА ЩЕ ИМА И ЩЕ СЕ НАТОВАРВАТ МОЩНОСТИТЕ И ЩЕ ИМА ПРИХОДИ.
ИНДУСТРИЯТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ РАБОТИ , ТЕПЪРВА ЧУГУНА ЩЕ ПОКАЗВА ЗА ТОВА КОЕТО НИЕ НА БОРСАТА СИ МЕЧТАЕМ.
И НАЛИ ИСКАТЕ П/Е , АМИ СМЯТАЙТЕ ПРИ ТЕЗИ ЦИФРИ , А ПРЕЗ ПОСЛЕДНТЕ 2 ГОДИНИ ПОКАЗВА ПОВЕЧЕ ПЕЧАЛБА ОТ КОЛКОТО ПЛАНИРА , ТА П/Е ОКОЛО 6 КАК ВИ СЕ СТРУВА .
ИСКАМ ДА ОЦЕНИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ КОМПАНИИ И ДА ДАДЕТЕ ПЪТ
НА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ!Tova e BFB , zasega e taka !
Коментар
-
Прекаления оптимизъм е още по-вреден и от песимизма.Само като справка в прогнозата си за 2007 година предвиждаха да произведат 35 хил. тона отливки, факт са 24 хил. тона. Очакванията бяха за 45 млн.лв. приходи - 36 млн.лв. отчет.Прогнозираха по-малка печалба мисля наполовина от отчетената, но големите разминавания са при обема продукция.Почти съм сигурен, че и тази година са се надценили като обем продукция, а за печалбата мисля са се поизхвърлили, но ще е поне 2 пъти по-голяма от тази за 2007 година.Но това ще стане ясно още на първото тримесечие - така че след месец ще има голяма яснота по бизнесплана за 2008 година. Както съм заявявал и преди имам акции, но съм дългосрочен и големите колебания в краткосрочен план не ме интесесуват.Така че коментара ми да се счита за свободни разсъждения на тема.Между друготи управлението не е на РМД и си има друг мажоритар, но не е мечтата на инвеститора.
Коментар
-
това за диверсификацията се коментира като едва ли не най-важния фактор за бъдещето!? а задавате ли си въпроса че ние даваме по-добро от китайците качество, по-близо сме и сме достатъчно гъвкави и ставаме все по-гъвкави. ние сме балканския Китай - поне що се отнася до машиностроенето.
ако добавим и малко нови технологии ще станем още по-добри!
нека не забравяме и факта, че произвеждахме и компютри - и нека не коментираме правец 8 и 16 ...
машиностроенето не е сергия на пазара та днес да купи едни утре друг и да е все тая щото някой ще пазарува. това са дългогодишни партньорства и е добре че са със стабилни известни фирми
не е препоръка и нямам акции
Коментар
-
смятам, че компанията работи на оперативен марж 7-8%, просто от миналата година решиха да публикуват резултатите. Иначе наистина си е рискова инвестиция от всякъде. Задлъжняло е и няма голяма диверсификация на клиентите, както написа колегата. Не мисля че забавянето на икономиката в ЕС ще е в такива размери, че да окаже негативно влияние на производителността на индустриалните компании в източна Европа, от където купуват евтини суровини. По-скоро биха пострадали местни за ЕС производители, тъй като разходите им са по-големи. СТРАШНО МЕ Е ЯД ЧЕ НЯМАМ АКЦИИ;0)
Коментар
-
Първоначално изпратено от the magБраво на мениджмънта! Хайде сега счетоводството на ОЦК на опреснителен курс в Ихтиман
Чугуна изкарва повече на парче от ОЦК.
Ако правим опитмистичния вариант по почина на ОЦК да смятаме че има капацитет за 60 000 тона.
Това значи 4 348 200 лв оперативна печалба.
Има обаче и потенциал за подобряване на рентабилността до 8-10%, което вдига потенциала до 8 млн лева.
Това прави 12.46 лева на акция.
При Р/Е 15 това прави 186 лева за акция.
Така че категорично при въстановяване на пазара Чугуна ще прескочи акцията на ОЦК без 100 млн евро инвестиции.
Купил съм си акции и се кефя, смятам и не манипулирам.
Коментар
-
според вестник "Дневен труд" ( от 22 февруари и следващите броеве) и виждам обяви за работа на дружеството и много хубави заплати, което може и да значи че дружеството си се развива и има добри перспективи.
например макс заплата на шлосер може да достигне и 1500 лева според обявите публикувани от дружеството
браво на този мениджмънт и на дружеството!
преди време прочетох предложение за КЛАСАЦИЯ ПО ЗАПЛАТИ !!!
САМО ТЕЗИ С ДЕБЕЛИТЕ ЗАДНИЦИ ПО БАНКИ и офиси ЛИ ЗАСЛУЖАВАТ ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ ?
работодател с мизерно мислене е опасен и за себе си и за нас акционерите!
не притежавам акции от CHUG, но искренно се радвам на хубавите, развиващи се дружества!
http://www.investor.bg/?id=62109 в подкрепа на това, което написах
не е съвет за търговия още по-малко е анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от the magБраво на мениджмънта! Хайде сега счетоводството на ОЦК на опреснителен курс в Ихтиман
Аз излязох, щото при тази волатилност на пазра мисля, че ще върне, но определено това ще е една от добрите акции тази година.
Успех на всички.
Но нека не забравяме кога се броят пилците и в общи линии ОЦК тръгват от ниска база - така че имайте все пак едно на ум какво стана с ОЦК.
Определено ЧУГ ще спори с ОЦК за акция на седмицата - да видим песимистите от Инвестора на коя ще се спрат))
Успех на всички инвестирали тук!Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
Коментар