IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чугунолеене (59C / CHUG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• допускам че това се дължи на новите акции на Метизи
    Ако CHUG реши да прави подобно нещо или да увеличава капитала за намали debt ratio нещата ще си отидат на мястото

Коментар

• Сега вече ги ядоса :-)

Първоначално изпратено от dex
      Много странно ми се струва цялото това оплюване тук...

Да направим едно елементарно сравнение с долуспоменатото метизи

метиз приходи Q1 - 0.8 мил, капитализация 31 мил

Чугун приходи Q1 - 8.8 мил, капитализация 11 мил

от които 8.6 мил са от продажба на продукция...
      изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Abe toq CHUGUN ima tolkova dulgove che ne e istina, ne se izlagaite . . .

Коментар

• Много странно ми се струва цялото това оплюване тук...

Да направим едно елементарно сравнение с долуспоменатото метизи

метиз приходи Q1 - 0.8 мил, капитализация 31 мил

Чугун приходи Q1 - 8.8 мил, капитализация 11 мил

от които 8.6 мил са от продажба на продукция...

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
            Are za da ne sporite 6te vi pastna edna izvadka ot spravka:

ОВОС “Чугунолеене” АД, гр. Ихтиман 1
            (64) 2.4 София Леярна за черни метали
            60 000 т./г.-maximalna mo6tnost
            230 т/ден 18,5 хил. тона - realno deistva6ta mo6tnost

Are stiga s tezi gluposti za 2000tona, a?
            Извинявам се за недоразумението (по отношение е капацитетните възможности на дружеството).
            Твърденията ми ми обаче за всички останали "открити" въпроси остават. Апропо, знаеш ли за проблемите им с НЕК по отношение на просрочените задължения за ел. енергия?...и опитите им да направят прихващане на тези задължения с прехвърлянето на собствеността на трафопост и ел. инфраструктура на НЕК?
            По отношение на реализираната печалба в междинния отчет само ще ти кажа, че когато тя е в графа "други приходи от продажби" това означава само едно - продажба на ДМА. Това хич не ме радва като постигнат финансов резултата. Разбира се адмирирам оптимизацията на дейността, чрез продажба на нествойствени за дружеството активи. Това обаче не е повод да сме в еуфорично настроение относно текущата дейност на дружеството.
            Все пак аз съм оптимист относно бъдещето му, защото пазарната ниша за всички "мръстни производства" е свободна и това е шанса на България в големият Европейски пазар.

Коментар

• Are za da ne sporite 6te vi pastna edna izvadka ot spravka:

ОВОС “Чугунолеене” АД, гр. Ихтиман 1
              (64) 2.4 София Леярна за черни метали
              60 000 т./г.-maximalna mo6tnost
              230 т/ден 18,5 хил. тона - realno deistva6ta mo6tnost

Are stiga s tezi gluposti za 2000tona, a?

Коментар

• ???
                гледам whiteman пише за свои прогнози до 2010 и нататък, та намерих за уместно да му помогна да преразгледа идеята за капацитет
                в ихтиман могат безпроблемно с тези мощности да работят 2000 тона месечно, а не годишно, а и вероятно вече го правят
                предполагам разлика от един порядък си струва да бъде отбелязана
                нейсе, за в бъдеще ще се въздържам

Коментар

• Абе вие сте странни хора щом не ви харесва и като акция, и като мениджмънт, и комплексно от МОСВ няма, капацитет има, ама кофти качество (те от европа го купували за скрап) - какво се врете в ЧУГУНА.
                  Купувайте ЕЛТОС напр. - хем капитализация има 100млн. хем са на печалба.

Първоначално изпратено от ради
                  Първоначално изпратено от whiteman
                  предприятието има производствен капацитет да прави над 2000 тона чугунени отливки годишно, може да прави и нестандартни отливки.
                  Правил съм прогнози за това предприятие и според тях през 2010г. то ще е стъпило здраво на краката си. До тогава ще трябва да се справи с удвояване на капацитета
                  не бих инвестирал в това предприятия, познавайки както владо и хората около и зад него, така и направените до момента инвестиции.
                  но когато пишете все пак поне проверявайте числата ...
                  то вярно, че и 20000 е "над 2000", но все пак ... :-)
                  има капацитет, но е много далеч от ефективност
                  изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Тук е като затишие пред буря.

Коментар

• Първоначално изпратено от whiteman
                      предприятието има производствен капацитет да прави над 2000 тона чугунени отливки годишно, може да прави и нестандартни отливки.
                      Правил съм прогнози за това предприятие и според тях през 2010г. то ще е стъпило здраво на краката си. До тогава ще трябва да се справи с удвояване на капацитета
                      не бих инвестирал в това предприятия, познавайки както владо и хората около и зад него, така и направените до момента инвестиции.
                      но когато пишете все пак поне проверявайте числата ...
                      то вярно, че и 20000 е "над 2000", но все пак ... :-)
                      има капацитет, но е много далеч от ефективност

Коментар

• [quote="whiteman"]Аз не мога да отида на ОС на 29-ти в Ихтиман, но с интерес ще следя какво ще излезе като информация от там. Защото предприятието има производствен капацитет да прави над 2000 тона чугунени отливки годишно, може да прави и нестандартни отливки. Проблема е в намаляване на производствения брак и енергоемкостта на производството. А клиенти на Балканите и в Европа не липсват, но те искат високо качество на изделията, а то още "куца" в ихтиманският завод. Има и още редица организационни проблеми, но е дълго за обяснение. Правил съм прогнози за това предприятие и според тях през 2010г. то ще е стъпило здраво на краката си. До тогава ще трябва да се справи с удвояване на капацитета, намаляване на себестойността, повишаване на качеството и разширяване на номенклатурата. Всичко това е постижимо - въпрос на мениджмънт.

Eto kakvo kazva i glavniq s4etovoditel:Инвестиционната програма на Чугунолеене АД-Ихтиман за настоящата 2007 г. е на стойност 2.4 млн. евро. Това съобщи за Profit.bg главният счетоводител на компанията Красимир Петров.

„Общо 85-86% от продукцията на компанията е предназначена за износ. Изнасяме главно за Италия, Франция, Дания, Германия и др. страни,” допълни Петров.

Според него за първите пет месеца на годината компанията отчита нетна печалба в размер на 450 хил. лв.

За първото тримесечие на 2007 г. Чугунолеене АД обяви нетна печалба в размер на 286 хил. лв., спрямо 651 хил. лв. загуба за сравнимия период на година по-рано.

Основният капитал на дружеството е 641 хил. лв., а собственият – 12.428 млн. лв. Чугунолеене 97 притежава 83.106% от компанията.
                        Batq sorry, no purvo 4e ne polzvam kirilica, i vtoro-nqmam takava na kompa

Коментар

• Дундо, вкарай си кирилица ако исаш да те четем.
                          А иначе за акцията и аз мисля че малко се изсилиха в ентусиазма си инвеститорите. Само един приличен отчет (при това за тримесечие) не е повод за такава оценка!

Коментар

• Аз не мога да отида на ОС на 29-ти в Ихтиман, но с интерес ще следя какво ще излезе като информация от там. Защото предприятието има производствен капацитет да прави над 2000 тона чугунени отливки годишно, може да прави и нестандартни отливки. Проблема е в намаляване на производствения брак и енергоемкостта на производството. А клиенти на Балканите и в Европа не липсват, но те искат високо качество на изделията, а то още "куца" в ихтиманският завод. Има и още редица организационни проблеми, но е дълго за обяснение. Правил съм прогнози за това предприятие и според тях през 2010г. то ще е стъпило здраво на краката си. До тогава ще трябва да се справи с удвояване на капацитета, намаляване на себестойността, повишаване на качеството и разширяване на номенклатурата. Всичко това е постижимо - въпрос на мениджмънт.
                            Не е препоръка за инвестиране!

Коментар

• тия ОСА за нищо ги нямате))разходете се и попитайте))

Чугунолеене АД-Ихтиман /CHUG/ свиква ОСА на 29.06.2007 год. от 15.30 ч. в гр. Ихтиман, в залата при дома на леяра при следния дневен ред:
                              - Доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2006 год.;
                              - Приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
                              - Доклад на регистрирания одитор за 2006 год.;
                              - Избор на регистриран одитор;
                              - Освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2006 год.;
                              - При липса на кворум събранието ще се проведе на 29.06.2007 год. от 15.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                              - Поканата за ОСА е публикувана в Д.В бр.34/2007 год.
                              Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 01.06.2007 год.
                              Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 13.06.2007 год.

Коментар

• чугонолеене, метизи, оцк, унимаш ...
                                бисери и вицове

Коментар

Working...
                                X