IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бианор АД (5BI / BIANOR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

+1
    Те правата почти свършиха, дано утре повдигнат малко завесата за целта и плановете
    Пожелавам им проекта да е с фокус - следващия БГ ИТ борсов еднорог
    И аз им го пожелавам, ама на този етап мисля, че изгежда слабо вероятно. Все пак говорим за сървиз компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ами то Бианор създаде iMediaShare, Flipps по-късно FITE. Показаха, че могат да правят екзити и след като го продадоха сега явно виждаме развиването на следващия проект
      +1
      Те правата почти свършиха, дано утре повдигнат малко завесата за целта и плановете
      Пожелавам им проекта да е с фокус - следващия БГ ИТ борсов еднорог
      Last edited by tony1975; 21.03.2024, 18:31.

Коментар

Благодаря за пояснението - явно имаш поглед през годините. т.е. Бианор и борсовото му представяне е оставено на заден план заради развитието на Flipps ? Е дано сега имат повече време, енергия и фокус за Бианор!
        Ами то Бианор създаде iMediaShare, Flipps, по-късно FITE. Показаха, че могат да правят екзити и след като го продадоха, сега явно виждаме развиването на следващия проект

п.п. И според мен правят нещата по отношение на борсата точно както трябва - увеличения, сплитове, уебинари, по-високи сегменти на борсата, влизане в индекси, планове на маркетмейкъри ....

Относно спечелването на доверието на придобиваните компании (виждаме ги като акционери в Бианор), а сега и на BlackPeak ... също показва високото ниво на екипа.
        Last edited by BSEtrader; 21.03.2024, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ако си следил през годините основна насока на работа на Коста беше към Америка и бизнеса на Флипс/FITE, а след продажбата Триллър. След като направиха най-големия БГ екзит след този на Телерик, имаше дивиденти и след това фокусът се насочи към сървиз бизнеса тук. Да се надяваме да видим ИПО на Триллър в САЩ и да могат да се продадат и тези акции дето държат.

Американската TrillerNet придоби българската платформа за стрийминг Fite
          https://www.capital.bg/biznes/startu...ata_platforma/
          Благодаря за пояснението - явно имаш поглед през годините. т.е. Бианор и борсовото му представяне е оставено на заден план заради развитието на Flipps ? Е дано сега имат повече време, енергия и фокус за Бианор!

Коментар

Ще се опитам да задам въпроса си онлайн, но ако не го видят дано някой попита: - Какво наложи компанията да е в летаргия от листването си през 2007г. до 2023г. и какво ги събуди? Каква е гаранцията пред акционерите участващи в увеличението, че няма да изпаднат в летаргия отново?
            Ако си следил през годините основна насока на работа на Коста беше към Америка и бизнеса на Флипс/FITE, а след продажбата Триллър. След като направиха най-големия БГ екзит след този на Телерик, имаше дивиденти и след това фокусът се насочи към сървиз бизнеса тук. Да се надяваме да видим ИПО на Триллър в САЩ и да могат да се продадат и тези акции дето държат.

Американската TrillerNet придоби българската платформа за стрийминг Fite
            https://www.capital.bg/biznes/startu...ata_platforma/

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Дано Импулса и новите инвеститори им помогнат в катарзиса !
              Ще се опитам да задам въпроса си онлайн, но ако не го видят дано някой попита: - Какво наложи компанията да е в летаргия от листването си през 2007г. до 2023г. и какво ги събуди? Каква е гаранцията пред акционерите участващи в увеличението, че няма да изпаднат в летаргия отново?

Коментар

Може да отговорят утре в 16.00
                Дано Импулса и новите инвеститори им помогнат в катарзиса !

Коментар

• Мен друга дилема ме мъчи.. да записвам ли правата които докопах на 3 ст. или да ги шитна още сега с хубава печалба..
                  Ще се завъртя и аз утре в 16 ч. на презентацията да видим ще ме улеснят ли в решението

Коментар

А трябваше преди седмица да ги кажат нещата, те правата минаха, я има за аукцион, я няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Ей тази точка две, която си написал ме притеснява и мен най много ! Малко са хората и компаниите, които преминават през катарзис, но може би пък тези да са от тях !

Коментар

Г-н Кабакчиве има договор за възнаграждение с опции - не можах да намеря подробности, но предполагам че е като при Шели - при постигане на определени таргети стискаме им палци!

п.п. Приртесняват ме 2 неща:
                        1. Не разбирам много от ИТ, но не е ли по-добре да продават продукт вместо услуга, която вероятно е на проект;
                        2. Как така компанията спинкаше тихо 14г. на БФБ и изведнъж 2023 премина катарзис и тръгнаха едни процеси
                        Ей тази точка две, която си написал ме притеснява и мен най много ! Малко са хората и компаниите, които преминават през катарзис, но може би пък тези да са от тях !

Коментар

• Бианор Холдинг АД
                          Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                          14:56
                          На 21.03.2024 г. е получено Уведомление по реда на чл.19 от Регламент (ЕС) №596/2014 на Европейския парламент от Костадин Йорданов - Изпълнителен директор на "Бианор Холдинг" АД за продажба на 1 581 660 броя права от емисия BG400004235 издадени от „Бианор Холдинг АД“ на цена 0,031 лева всяко.
                          На 21.03.2024 г. е получено Уведомление по реда на чл.19 от Регламент (ЕС) №596/2014 на Европейския парламент от Християн Македонски - член на Съвета на директорите на "Бианор Холдинг" АД за продажба на 779 784 броя права от емисия BG400004235 издадени от „Бианор Холдинг АД“ на цена 0,031 лева всяко.
                          На 21.03.2024 г. е получено Уведомление по реда на чл.19 от Регламент (ЕС) №596/2014 на Европейския парламент от Неделчо Неделчев - независим член на Съвета на директорите на "Бианор Холдинг" АД за продажба на 712 290 броя права от емисия BG400004235 издадени от „Бианор Холдинг АД“ на цена 0,031 лева всяко.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Аз също през болка,- за ония предлагания през средата на август 23,- по 2000бр./20,00лв. влязах но е било слабо, трябваше още тогава да претоваря някои други,- не посмях с хилядите
                            Г-н Кабакчиве има договор за възнаграждение с опции - не можах да намеря подробности, но предполагам че е като при Шели - при постигане на определени таргети стискаме им палци!

п.п. Приртесняват ме 2 неща:
                            1. Не разбирам много от ИТ, но не е ли по-добре да продават продукт вместо услуга, която вероятно е на проект;
                            2. Как така компанията спинкаше тихо 14г. на БФБ и изведнъж 2023 премина катарзис и тръгнаха едни процеси
                            Last edited by tony1975; 21.03.2024, 16:11.

Коментар

Интересни неща се случват тук, започнах да се заглеждам
                              1. Импулс имат дял в Бианор, а те рядко грешат
                              2. Миналата година привличат в борда г-н Спартак Кабакчиев, който е с интересна биография - мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ + сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г.;
                              3. В борда има и доста печени финансисти с опит в сливания и придобивания и стаж в ПФБК;
                              4. Явно увеличението ще е успешно и с 20млн, скоро ще има нови придобивания;
                              5. Секторите им са с потенциал за развитие и привличане на много капитали в бъдеще - Отбрана, AI, машинно обучение, автоматизация, стрийминг на данни, облачни услуги...

Следя с интерес
                              Пече се нещо, ще се види ;-)

Коментар

Интересни неща се случват тук, започнах да се заглеждам
                                1. Импулс имат дял в Бианор, а те рядко грешат
                                2. Миналата година привличат в борда г-н Спартак Кабакчиев, който е с интересна биография - мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ + сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г.;
                                3. В борда има и доста печени финансисти с опит в сливания и придобивания и стаж в ПФБК;
                                4. Явно увеличението ще е успешно и с 20млн, скоро ще има нови придобивания;
                                5. Секторите им са с потенциал за развитие и наливане на привличане на много капитали в бъдеще - Отбрана, AI, машинно обучение, автоматизация, стрийминг на данни, облачни услуги...

Следя с интерес

Аз също през болка,- за ония предлагания през средата на август 23,- по 2000бр./20,00лв. влязах но е било слабо, трябваше още тогава да претоваря някои други,- не посмях с хилядите

Коментар

Working...
                                X