IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бианор АД (5BI / BIANOR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поспрете малко, изпушете по една цигара, насладете се на момента.....
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      И аз не съм английско говорящ, което ме прави несигурен в "чужди води".
      Не видях някъде да не се търгуват всички акции, освен забраната за продажба на определени акционери на Трилър, за което обявяват и от Бианор.
      Доколкото разбрах обаче броят на акциите на Агба, които ще се конвертират не е уточнен - споменават се 90-100 млн. Това може да се дължи и на наличието на варанти издадени от Агба. Според мен обаче е ясно, че стойността зад акциите на Агба, която изчисляват на 10,75 ще е по-ниска може би около 8.
      Някъде пишеше, че обратно изкупените акции (вероятно до 3%), ще се обезсилят. От 74.4 млн ще станат 72млн. При коеф.1.4 стават 101 млн нови акции, които би трябвало да струват по 7,90$ За целта, сега търгуваните акции трябва да достигнат до 5.6$, а не 10.75$.
      Last edited by dimi71; 23.04.2024, 10:51.

Коментар

• И аз не съм английско говорящ, което ме прави несигурен в "чужди води".
        Не видях някъде да не се търгуват всички акции, освен забраната за продажба на определени акционери на Трилър, за което обявяват и от Бианор.
        Доколкото разбрах обаче броят на акциите на Агба, които ще се конвертират не е уточнен - споменават се 90-100 млн. Това може да се дължи и на наличието на варанти издадени от Агба. Според мен обаче е ясно, че стойността зад акциите на Агба, която изчисляват на 10,75 ще е по-ниска може би около 8.
        Last edited by Poncho; 23.04.2024, 10:06.

Коментар

Лошото е, че не ползвам свободно английски, а от Гугъл превода ме заболя главата.
          КАТО ИМАТ ПРЕДВИД, че страните признават, че след влизане в сила на Доместикацията и Сливането, проформа оценката на комбинираната компания майка в Делауеър ще бъде $4 милиарда, като акционерите и притежателите на RSU на корпорацията ще получат съвкупност от 406 907 308 акции на обикновените акции на компанията майка в Делауеър , Привилегировани акции майка в Делауеър и/или RSU на компания майка в Делауеър, представляващи общо 80% от комбинираната оценка на компанията майка след сливането, и настоящите акционери на компанията майка, притежаващи съвкупност от 101 726 759 акции на обикновените акции на компанията майка в Делауеър, представляващи 20% от комбинирана оценка на компанията майка след сливането;
          Разбрах откъде идват тези 508 млн акции. Последен въпрос. На НАСДАК ще се търгуват всичките 508 млн или само тези 101 млн на АГБА?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Още малко и ще ги докара 100% днес.
            3$

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

И аз искам да го оставя настрана, ама гледам как днес от 1.35$ стана 2.37$... Само с гледането ще си остана
              Още малко и ще ги докара 100% днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Числата се разминават драстично, според мен. Четейки информацията на сайта на АГБА, разбирам, че още нищо не е сигурно и всички договорки може да се променят. Оставям този актив настрана и чакам консолидирания отчет за тримесечието.

https://www.sec.gov/Archives/edgar/d...ex2-1_agba.htm

Коментар

Числата се разминават драстично, според мен. Четейки информацията на сайта на АГБА, разбирам, че още нищо не е сигурно и всички договорки може да се променят. Оставям този актив настрана и чакам консолидирания отчет за тримесечието.
                  И аз искам да го оставя настрана, ама гледам как днес от 1.35$ стана 2.37$... Само с гледането ще си остана

Коментар

АГБА ще се преобразува. Тези 76 мил ще се конвертират в 76 на "новото" дружество, а за акционерите на Трилър ще има нови акции отговарящи на 80% https://finance.yahoo.com/news/agba-...123200926.html

Коментар

• днес избихме зъбите на мечкани-бикояди, рибари, данетки, кокетки и т. н.

Коментар

Точно това не разбирам. По тези числа акциите. на АГБА са 508 млн. , което не отговаря на наличните в момента 76 млн.
                        АГБА ще се преобразува. Тези 76 мил ще се конвертират в 76 на "новото" дружество, а за акционерите на Трилър ще има нови акции отговарящи на 80% https://finance.yahoo.com/news/agba-...123200926.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

"При успешно финализиране на сделката по сливане, се очаква дяловете, които Бианор притежава в Triller, да бъдат заменени срещу 1 204 668 броя обикновени акции на AGBA, представляващи 0.237% от капитала на AGBA;"
                          Точно това не разбирам. По тези числа акциите. на АГБА са 508 млн. , което не отговаря на наличните в момента 76 млн.

Коментар

Бианор е акционер в Трилър. Според схемата, акционерите в Трилър си делят 80% от компанията Трилър+АГБА, а акционерите на АГБА 20%. Бианор известяват, че ще притежават 1 200 000 акции от АГБА. Въпросът ми е: тези акции в АГБА ли са (20% от общата) или в новата АГБА+Трилър ( 80% от общата, като акционер в Трилър)?
                            "При успешно финализиране на сделката по сливане, се очаква дяловете, които Бианор притежава в Triller, да бъдат заменени срещу 1 204 668 броя обикновени акции на AGBA, представляващи 0.237% от капитала на AGBA;"

Коментар

• Бианор е акционер в Трилър. Според схемата, акционерите в Трилър си делят 80% от компанията Трилър+АГБА, а акционерите на АГБА 20%. Бианор известяват, че ще притежават 1 200 000 акции от АГБА. Въпросът ми е: тези акции в АГБА ли са (20% от общата) или в новата АГБА+Трилър ( 80% от общата, като акционер в Трилър)?

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
                                Гледам че тук цената се движи почти като по учебник. Оценка на Triller/AGBA след сливането в размер на $4 млрд., което добавя 0.91лв към оценката на Бианор (1.42 лв на акция спрямо 0.51 лв на акция сега по баланс) или към 20% спрямо цената преди обявяването на новината. Само се чудя инвеститорите на NASDAQ защо не я купуват по-сериозно тази новина. Ако оценката от сливането е вярна то акцията на AGBA трябва да се търгува над $10, а тя на примаркет е на $1.40. Ако настоящата оценка на AGBA е вярна то цената на Бианор трябва да е с 0.45лв надолу спрямо цената преди обявяването на новината. Ако оценката на Triller (на която очевидно се доверяват акционерите на Бианор е вярна), то цената на AGBA трябва да скочи 8 пъти. Времето ще покаже кой е прав....
                                Имам Бианор и обмислям да си купя AGBA
                                Пазарите ако бяха напълно ефективни, то как щяхме да печелим?! Ако много вярваш в AGBA, то сега е момента докато щатските индекси са в остра корекция. Без препоръки все пак

Коментар

Working...
                                X