Поспрете малко, изпушете по една цигара, насладете се на момента.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеИ аз не съм английско говорящ, което ме прави несигурен в "чужди води".
Не видях някъде да не се търгуват всички акции, освен забраната за продажба на определени акционери на Трилър, за което обявяват и от Бианор.
Доколкото разбрах обаче броят на акциите на Агба, които ще се конвертират не е уточнен - споменават се 90-100 млн. Това може да се дължи и на наличието на варанти издадени от Агба. Според мен обаче е ясно, че стойността зад акциите на Агба, която изчисляват на 10,75 ще е по-ниска може би около 8.Last edited by dimi71; 23.04.2024, 10:51.
Коментар
-
И аз не съм английско говорящ, което ме прави несигурен в "чужди води".
Не видях някъде да не се търгуват всички акции, освен забраната за продажба на определени акционери на Трилър, за което обявяват и от Бианор.
Доколкото разбрах обаче броят на акциите на Агба, които ще се конвертират не е уточнен - споменават се 90-100 млн. Това може да се дължи и на наличието на варанти издадени от Агба. Според мен обаче е ясно, че стойността зад акциите на Агба, която изчисляват на 10,75 ще е по-ниска може би около 8.Last edited by Poncho; 23.04.2024, 10:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
КАТО ИМАТ ПРЕДВИД, че страните признават, че след влизане в сила на Доместикацията и Сливането, проформа оценката на комбинираната компания майка в Делауеър ще бъде $4 милиарда, като акционерите и притежателите на RSU на корпорацията ще получат съвкупност от 406 907 308 акции на обикновените акции на компанията майка в Делауеър , Привилегировани акции майка в Делауеър и/или RSU на компания майка в Делауеър, представляващи общо 80% от комбинираната оценка на компанията майка след сливането, и настоящите акционери на компанията майка, притежаващи съвкупност от 101 726 759 акции на обикновените акции на компанията майка в Делауеър, представляващи 20% от комбинирана оценка на компанията майка след сливането;
Разбрах откъде идват тези 508 млн акции. Последен въпрос. На НАСДАК ще се търгуват всичките 508 млн или само тези 101 млн на АГБА?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
И аз искам да го оставя настрана, ама гледам как днес от 1.35$ стана 2.37$... Само с гледането ще си остана
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Числата се разминават драстично, според мен. Четейки информацията на сайта на АГБА, разбирам, че още нищо не е сигурно и всички договорки може да се променят. Оставям този актив настрана и чакам консолидирания отчет за тримесечието.
https://www.sec.gov/Archives/edgar/d...ex2-1_agba.htm
- 1 like
Коментар
-
Числата се разминават драстично, според мен. Четейки информацията на сайта на АГБА, разбирам, че още нищо не е сигурно и всички договорки може да се променят. Оставям този актив настрана и чакам консолидирания отчет за тримесечието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
АГБА ще се преобразува. Тези 76 мил ще се конвертират в 76 на "новото" дружество, а за акционерите на Трилър ще има нови акции отговарящи на 80% https://finance.yahoo.com/news/agba-...123200926.html
Коментар
-
Точно това не разбирам. По тези числа акциите. на АГБА са 508 млн. , което не отговаря на наличните в момента 76 млн.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
"При успешно финализиране на сделката по сливане, се очаква дяловете, които Бианор притежава в Triller, да бъдат заменени срещу 1 204 668 броя обикновени акции на AGBA, представляващи 0.237% от капитала на AGBA;"
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеБианор е акционер в Трилър. Според схемата, акционерите в Трилър си делят 80% от компанията Трилър+АГБА, а акционерите на АГБА 20%. Бианор известяват, че ще притежават 1 200 000 акции от АГБА. Въпросът ми е: тези акции в АГБА ли са (20% от общата) или в новата АГБА+Трилър ( 80% от общата, като акционер в Трилър)?
Коментар
-
Бианор е акционер в Трилър. Според схемата, акционерите в Трилър си делят 80% от компанията Трилър+АГБА, а акционерите на АГБА 20%. Бианор известяват, че ще притежават 1 200 000 акции от АГБА. Въпросът ми е: тези акции в АГБА ли са (20% от общата) или в новата АГБА+Трилър ( 80% от общата, като акционер в Трилър)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеГледам че тук цената се движи почти като по учебник. Оценка на Triller/AGBA след сливането в размер на $4 млрд., което добавя 0.91лв към оценката на Бианор (1.42 лв на акция спрямо 0.51 лв на акция сега по баланс) или към 20% спрямо цената преди обявяването на новината. Само се чудя инвеститорите на NASDAQ защо не я купуват по-сериозно тази новина. Ако оценката от сливането е вярна то акцията на AGBA трябва да се търгува над $10, а тя на примаркет е на $1.40. Ако настоящата оценка на AGBA е вярна то цената на Бианор трябва да е с 0.45лв надолу спрямо цената преди обявяването на новината. Ако оценката на Triller (на която очевидно се доверяват акционерите на Бианор е вярна), то цената на AGBA трябва да скочи 8 пъти. Времето ще покаже кой е прав....
Имам Бианор и обмислям да си купя AGBA
Коментар
Коментар