Първоначално изпратено от Perla
Основната дейност на „Бианор” АД е инвестици в ИТ сектора и управление на бизнес процесите в групата. Основна цел на компанията е постигане на максимално добри резултати за АД-то и групата като цяло. В този смисъл пред нас не стои въпроса за изкуствено напомпване на оборотите на дъщерните ни дружества, а за ефективното менажиране на ресурсите.
„Бианор” АД е само административна единица, която освен инвесниционни и управленски функции изпълнява и поддържащи функции за дружествата от групата – финансово-счетоводни, връзки с обществеността и др. Резултатите на Бианор са в пряка зависимост от дейностите на дружествата в групата, именно за това представяме финансовите си резултати на консолидирана база.
Нека да започнем с това, че Бианор съществува от 1998 година и през цялото това време непрекъснато сме се развивали и доказвали пред нашите клиенти. Факта, че съумяваме да запазим едни и същи клиенти години наред едновремено с привличанетона нови е достатъчно красноречив, че не сме „балон”. Освен това Бианор, като цяло не е в продуктовия бизнес, а втози на софтуерните услуги. Разполагаме с доста разнообразно портфолио, което намалява значително инвестиционните рискове. Уникалността на компаниите в групата е тясната им специализация и много доброто разбиране на бизнесите на нашите клиенти. Поели сме тази посока на развитие на разделение на бизнесите и специализация, която чрез закупуване на други дружества от бранша и създаването на нови смятаме да доразвием.
Завършил съм международни отношения. От 2004 година работя активно в сферата на връзките с обществеността. Специализирал съм САЩ по времето, когато работих за Министерство на отбраната. В пресцентъра на министерството и в други негови структури изкарах около 2 години. След това работих като ръководител отдел „Връзки с обществеността” в голяма частна българска компания, както и ПР агенция. От скоро съм в Бианор, която иначе познавам почти от нейното създаване.
Сайта, който виждате е на основното ни дъщерно дружество „Бианор Сървисиз”. От понеделник ще можете да се запознаете и със сайта на Бианор АД. Що се отнася до клиенти – между тях се нареждат IBM, NSD, A.T. Kearney и др. Впроспекта ще можете да прочетете и повече информация за различните клиенти.
Цялата финансова информация ще бъде достъпна на www.bianor.bg от понеделник, изчаквахме решениетона КФН преди да публикуваме информацията.
Постигнатите резултати през последните две година ни нареждат между водещите доставчици на професионални софтуерни услуги за сферата на телекомуникациите. Това го казваме на базата на изнесените миналта година резултати в IDG Топ 100, очакваме скоро публикуването и на класацията на база 2006.
Честно казано и аз понякога си завиждам!
Поздрави!
Коментар