Чувствам как ще си напазаря на 5 лв като излязат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Wiser Technology/Бианор АД (5BI / BIANOR)
Collapse
X
-
Най важното за една ИТ фирма е относилно ресурсите. Какво правиме с ресурси без проекти?
Както стана ясно те хора си търсят и в момента нови попълнения, а гледайки им отчета надали има много недоволни от заплатите.
Трябва си им офис, за по-правилно надали могат да ползват набраните средства на този етап според мен.
С тея 1.38 милиона, които набраха незнам дали ще има Майбах за началството
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fred_PerryЧета почти от началото тази тема. Не ми е ясно защо едно 90% от хората тук имат такова негативно мнение за тая компания. Все си мисля че неразбирайки нещо не значи че трябва да се критикува.
АДСИЦ... От огромно значение е за компания като Бианор да има колкото може по сносен офис. Едно е зад 6то РПУ в партерен офис да поканят на презентация някои от близкия изток, друго е в лична сграда. Естествено че трябва вече да имат офиси и извън БГ. По съвсем друг начин се гледа на наша компания от ИТ сектора с офиси извън страната.
Какъв е проблема това да се реализира с публично предлагане на част от акциите на дружеството?
Коментар
-
Чета почти от началото тази тема. Не ми е ясно защо едно 90% от хората тук имат такова негативно мнение за тая компания. Все си мисля че неразбирайки нещо не значи че трябва да се критикува.
АДСИЦ... От огромно значение е за компания като Бианор да има колкото може по сносен офис. Едно е зад 6то РПУ в партерен офис да поканят на презентация някои от близкия изток, друго е в лична сграда. Естествено че трябва вече да имат офиси и извън БГ. По съвсем друг начин се гледа на наша компания от ИТ сектора с офиси извън страната.
Какъв е проблема това да се реализира с публично предлагане на част от акциите на дружеството?
Коментар
-
Първоначално изпратено от OsirisМарияне, колко е shareholder's equity-то след листването? Интересува ме брой на акции преди листинга и след него. И съответно имаш ли информация колко е value-то на акция, която FFBH са направили? дали тази цена от 10,25 кореспондира на intrinsic value-то на акцията им?
С реализирането на настоящата емисия „Бианор” АД увеличава капитала си на 675 222 лева. Обемът на свободно търгуваемите ценни книжа ще бъде около 20%.
Привлечени 1.38 млн. лв.
на база данните от проспекта може да се сметне
http://www.bse-sofia.bg/download/pro...ANOR-Prospekt/
а за стойността на акцията, ето проспекта, каквото е вътре това е
http://www.bse-sofia.bg/download/pro...ANOR-Prospekt/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ykyHgyPИма грешка в заглавието - "Бианор АД" да се чете "Бианор АДСИЦ", сигурен съм... видях им инвестиционната програма, софтуерът е за парлама - тия са по недвижимостите...
П.С. Очаквайте продължението на филма "ТодороФ - няколко седмици по-късно"
Бианор - ще ви чакам на 7-мия етаж
Коментар
-
Цената в IPO-то на Бианор е 10,25 лв. за акция при 2,22 пъти презаписване
Първа финансова брокерска къща ООД и Бианор АД са определили чрез преговори и с консенсус цена от 10,25 лв. за акция на Бианор АД в първичното публично предлане на акции от дружеството, оферти за което се приемаха до петък, съобщи БФБ-София.
Коефициентът на презаписването е 2,22 пъти, съобщиха за Investor.bg от мениджъра по предлагането ПФБК. За сравнение, презаписването при акциите на Корпоративна търговска банка за пазарните поръчки беше над 13 пъти, а презаписването при Първа инвестиционна банка беше 6,25 пъти. Минималната емисиона цена в IPO-то на Бианор бе 10 лв. за акция.
Горепосочената цена (10,25 лв.) представлява единична емисионна стойност за новите акции от увеличението на капитала на дружеството, разпределени в предлагането.
В предлагането са разпределени 135 000 акции. Общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1,38 млн. лева. Класирани са офертите на 107 физически и юридически лица.
Разходите, свързани с предлагането, възлизат на 39 293 лв., в това число възнаграждение на ПФБК ООД от 15 000 лв. и 1,5 % от общата стойност на пласираните нови акции, или 20 756 лв., както и такса платена на Комисията за финансов надзор за издаване на потвърждение на проспекта от 1 750 лева.
Бианор реализира 31% ръст в консолидираната печалба за първото тримесечие, а за следващите две години дружеството предвижда инвестиции за близо 4 млн. лв.
Коментар
-
Ветре, то анкета всеки може да пусне, ама трябва да се пусне нова тема, например "Каква ще бъде цената на изпълнение на ИПОто на Бианор". Но за да пусна, бихте ли ни подсказали с кучето какви да са стъпките за отговорите: дали 10, 11, 12, 13... дали 10, 10.10, 10.20, ... дали пък някаква друга още по-фина, даваща възможност на разбирачите да заковат цената с точност до няколко знака след запетаята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ntoshevПървоначално изпратено от diankaПървоначално изпратено от ntoshevАз съм новак на БФБ, та да питам: тука всички IPOта ли са успешни? ;-)
Коментар
Коментар