IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Акциите ще се пласират извънборсово на фиксирана цена, като парите няма да се превеждат предварително, а след класирането на поръчките, като при презаписване те ще се изпълняват пропорционално, казаха от мениджъра по емисията за Investor.bg.


    като пример IPO-то ще е като на Монбат, Каолин, КТБ, ПИБ, Девин, а не като на Химимпорт, СБС, където парите се превеждаха предварително

    Сутиацията предполага голямо презаписване
    Да Марияне прав си, ситуацията предполага хурка за дребните.

    Коментар


    • Прав си че с презаписванията е кофти работата , но нали сега КФНто И БФБто мислят как да го променят та да видим кво ще измислят. Но дори парите да се превеждат предварително пак ще има презаписване съответно ще има и големи разпродажби преди тва

      Коментар


      • Първоначално изпратено от фен1
        Значи 22.1 млн. лв.
        При заявки за 1.3 млрд. лв., както беше при ПИБ и 0.7 млрд. лв. както беше при КТБ тук дали могат да се очакват заявки за 1 млрд. лв.?
        така че можем ли да кажем Здравей на
        50 пъти презаписване
        как мислите?
        Мисля, че това е много селско и трябва да се прекрати.

        Стига толкова.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от interseptor
          Първоначално изпратено от Smith
          с покана се ходи на това парти
          da be i bilo predimno za brokeri i konsultanti

          A inache za prezapiswane ochakwam da e nai golqmo do sega 100 pyti pone )))
          az pisah po dolu ama ne me wzehte naseriozno togawa e weche moje da porazmislite 100 pyti nai malko ochakwam az

          Коментар


          • Значи 22.1 млн. лв.
            При заявки за 1.3 млрд. лв., както беше при ПИБ и 0.7 млрд. лв. както беше при КТБ тук дали могат да се очакват заявки за 1 млрд. лв.?
            така че можем ли да кажем Здравей на
            50 пъти презаписване
            как мислите?

            Коментар


            • Акциите ще се пласират извънборсово на фиксирана цена, като парите няма да се превеждат предварително, а след класирането на поръчките, като при презаписване те ще се изпълняват пропорционално, казаха от мениджъра по емисията за Investor.bg.


              като пример IPO-то ще е като на Монбат, Каолин, КТБ, ПИБ, Девин, а не като на Химимпорт, СБС, където парите се превеждаха предварително

              Сутиацията предполага голямо презаписване

              Коментар


              • Предлагат 200 хил. акции от Трейс Груп Холд с цена 110.50 лв.

                „Трейс Груп Холд” АД внесе на 7 август проспект за първично публично предлагане на акции в Комисията за финансов надзор (КФН). От проспекта става ясно, че ще бъдат предложени 200 000 акции с номинал 1 лев и емисионна цена 110.50 лева.

                Досегашният капитал на дружеството е 2 млн. лева, разпределени в същия брой акции. Мажоритарен собственик е доц. Николай Михайлов с общо 97%, а останалите акции са собственост на няколко физически лица - дългогодишни висши мениджъри в холдинга. Мениджър на емисията е ИП „Сомони файненшъл брокеридж”.

                Акциите ще се пласират извънборсово на фиксирана цена и инвеститорите ще могат да заявят само желаното от тях количество. Ако общото количество надхвърля предлагането, заявките се удовлетворяват пропорционално. След аукциона книжата ще могат да се търгуват вторично на борсата.

                От общо 22-а милиона лева 14 млн. лева ще са за закупуване на машини и съоръжения, чиято функция ще бъде увеличаване на производствените мощности, респективно приходите на “Трейс Груп Холд”АД.

                Целесъобразността от тази инвестиция е обусловена от няколко фактора:
                На първо място: значително увеличаване на средствата, влагани в пътната инфраструктура на Република България през следващите няколко години. Очакванията са това увеличение да бъде няколко пъти. С наличните производствени мощности няма да бъде възможно да се усвояват вложените средства.

                Необходима е подмяна на вече остаряло (физически и морално) оборудване с ново – високопроизводително, достатъчно надеждно и отговарящо изцяло на съвременните норми и изисквания за опазване на околната среда и водите.

                Закупените машини и съоръжения ще бъдат разположени в районите, където се намират дъщерните дружества на холдинга – Стара Загора, Бургас, Ямбол, Плевен, Смолян, Казанлък, Пловдив и София. В зависимост от размера на средствата за усвояване по места, групирането на механизацията може да се променя с цел подобряване на ефективността и извършване на максимален обем работа.

                Предвижда се също така 3.6 млн. лева да бъдат инвестирани за развитие на материалните бази на холдинга. Това включва осигуряване на терени и изграждане на помещения и сгради необходими за подобряване на ремонтната и обслужваща дейност на холдинга по места – ремонтни работилници, инфраструктура около асфалтовите бази и бетонови центрове, сгради със специално предназначение като лаборатории за изпитване на асфалтови смеси, бетони и изделия от тях. Инвестициите по това направление ще се осъществят в Бургас, Плевен и Пловдив.

                Поради завършването на ниско рентабилния проект по изграждането на автомагистрала Тракия съотношението чиста печалба към приходи се очаква през 2007 г. да е 6.5%, но за 2008 г. и в средносрочен план това съотношение, тоест рентабилността, ще нарасне на 12.5% се прогнозира в проспекта, така че очакваната печалба за следващата година вече ще надхвърли два пъти и половина прогнозната за тази година около 8 млн. лева.

                Приходите по години също ще нарастват сериозно и ще достигнат до 300 млн. лева през 2011 г. спрямо 117 млн. лева за 2006 г.

                ”Трейс Груп Холд” е специализирана българска компания за проектиране, строителство, реконструкция, ремонт и текущо поддържане на инженерна инфраструктура (автомагистрали, пътища, летища, газоразпределителни и водоснабдителни системи), градска инфраструктура и пътна маркировка, за укрепване на свлачища и високо строителство на граждански и стопански обекти. Холдингът развива своята дейност съобразно изискванията на международната асоциация на инженерите консултанти – FIDIC и удовлетворява строгите изисквания и критерии на международните стандарти.

                Към момента холдингът е собственик на мажоритарни пакети в 12 браншово обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на България.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Smith
                  с покана се ходи на това парти
                  da be i bilo predimno za brokeri i konsultanti

                  A inache za prezapiswane ochakwam da e nai golqmo do sega 100 pyti pone )))

                  Коментар


                  • Как и да е и Треис сигурно ще ги презапишем няколко пъти . А парите ще ги включат като разход за реклама... Въпросът е че ако не съм поканен ще се чуствам пренебрегнат :evil: защото засега мисля да се включа в ипото

                    не е съвет

                    П.П. Маи реагирам малко по емоционално на съобщението за партито на Треис но си имам причини (травмиран съм в миналото) За партито на елана за което споменах приятелеите ми с които си инвестираме заедно си получиха поканите - моята не доиде (А имах повече пари от тях наляти там). Тогава им звънах в офиса и ги направи бърляви.... :twisted: :twisted: И като се появи че някаде не съм канен :twisted: :twisted:

                    Всеки с личният си стил
                    Business as Usual

                    Коментар


                    • tova shte sa protokolni pari shte sa ot4eteni v razhodite.
                      da ne govorim,4e tezi pari shte sa julti stotinki ot tova,koeto grupata pe4eli.
                      grozna gledka e,kogato nqkoi e ot tipa: "Na tricite skup, na prosoto evtin"

                      Коментар


                      • Аз ходих на партито на Елана послучаи 100 млн инвестиици по-миналата година и си изкарах добре въпросът тук е дали това парти ще е го платим бъдешите инвеститори и ще ни дадът ли да присъстваме защото ще се чуствам пренебрегнат ако не ... :evil: :evil: :evil:


                        Не е съвет
                        Business as Usual

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 33 degree
                          Какво друго да измислят малоумниците от Икона, освен парти?!? Това показва, че хората толкова внимателно си гледат основната дейност, че нямат време да си изберат нормална ПР агенция... Парти... Ами що не ни пратите по една манекенка, директно да ни агитира? Аман от аматьори. Дано поне да не са им платили много. По-голямо малоумие наистина не съм чувал. Смятах репа-мрепа да правя, заеми да взимам, сега малко по-леко ще го дам!!!
                          Не е препоръка...
                          Инвестора също направиха парти, но след IPO-то. Купона беше на басейн Мария Луиза. Аз бях там, още си пазя фанелката "start.bg", както и акциите и не съжелявам.

                          Надявам се да се добера до акции на Трейс. Пожелавам ги и на другите дребни рибки като мен.

                          Коментар


                          • Аз имам предложение изсипваме се една групичка от инвестора и ако не ни пуснат вдигаме олелия до небесата във форума. Защото като потенциални инвеститори имаме не по малко право да присъстваме ....

                            И все пак ако парите за партито са взети назаем като нищо могат да го покрият с парите които ще вземат от ипото или инвеститорите ще платим за партито на брокерите :evil: :evil: :evil:

                            не е съвет
                            Business as Usual

                            Коментар


                            • Какво друго да измислят малоумниците от Икона, освен парти?!? Това показва, че хората толкова внимателно си гледат основната дейност, че нямат време да си изберат нормална ПР агенция... Парти... Ами що не ни пратите по една манекенка, директно да ни агитира? Аман от аматьори. Дано поне да не са им платили много. По-голямо малоумие наистина не съм чувал. Смятах репа-мрепа да правя, заеми да взимам, сега малко по-леко ще го дам!!!
                              Не е препоръка...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от coolice
                                Това ще е партито на сезона. Ще се забърка опасна смес от много алкохол, жени без половинки, басейн и яки награди.
                                Партито ще започне от 19.30 ч. тази сряда на столичния басейн “Виктория” (бул.П.Славейков №12-14). Очаква се да дойдат брокери, портфолио мениджъри, консултанти и анализатори от всички инвестиционни посредници и управляващи дружества заедно със специализираните за капиталовия пазар журналисти. Входът ще е срещу визитна картичка.
                                А дали ще се мине с визитка на която пише инвеститор.

                                Да не стане като с една от фирмите от дот ком бума които наляха $20млн в 3 дневно парти в вегас от събраните 60 рисков капитал..

                                не е съвет


                                да разбираме че 4,4-те млн. лв за ремонта на Каблешков ще ги исипят тук ебати кефа
                                не е препоръка!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X