нека някой да я потвърди и тогава ще ти благодарим
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от forex_tradernaj-posle iz4ete informaciqta- nad 700, moje bi nad 800 puti.
26/10/2007
Съобщение относно резултатите от подписката на "Трейс Груп Холд" АД
Уважаеми колеги и инвеститори от капиталовия пазар,
Имаме удоволствието да съобщим, че приключи подаването на заявки за първичното публично предлагане на акции от капитала на "Трейс Груп Холд" АД. Интересът към емисията беше огромен, при изключителна активност от страна на инвестиционни посредници,чуждестранни и български институционални инвеститори, както и огромен брой физически и юридически лица.
Екипът на "СОМОНИ ФАЙНЕНШЪЛ БРОКЕРИДЖ" ООД обработва постъпилата информация от инвестиционните посредници и има готовност около 00:00 ч на 27.10.2007г., да обяви предварителни, неофициални резултати относно резултата от подписката.
Предварителните официални резултати ще бъдат обявени на 29.10.2007г., след което до 10ч. на 31.10.2007г. инвестиционните посредници следва да изпратят оригинал или заверени копия на заявките и документите за легитимация на всичките си клиенти участвали в подписката, съгласно изискванията записани в Проспекта на "Трейс Груп Холд" АД.
Окончателните резултати ще бъдат обявени след проверка на получената документация от страна на инвестиционните посредници.
Необходимостта от предоставяне на документите относно всички заявки остава в сила, тъй-като в полученото в 15:30ч на 26.10.2007г. писмо от Комисия за финансов надзор липсва категорично становище по въпроса от страна на КФН, дали можем да не изискваме подробната документация от страна на инвестиционните посредници.Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги
Коментар
-
Първоначално изпратено от CroНе плюйте по "Сомони", за да не си изпатите.
Това е посредник с много дебели връзки. Неслучайно шефът им Борислав Богоев сега става шеф във КФН.Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusМомчета докаде стигнахте с прогнозите за презаписване днес, не ми се чете подробно, ама май чувам, че някои инвестиционни посредници днес правили записване за 5 и 6 цифрени суми без да вкараш и един лев. Честно ако бях разбрал навреме това и аз щах да хвърля тук няколко стотин хиляди лева
Тук вече май няма значение, каква е компанията и какви резултатите, важното е да запишеш акции, питам се дали това не е признак за някаква сериозна корекция, не вярвам. Обаче според това не говори добре за нашия пазар и дава повод да се позамислим.Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧАко презаписването е голямо- виновни са от посредника Сомони, за начина на провеждане на аукциона, ако това може да се нарече аукцион.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunshinev razvitite strani kak se igrae na IPO - tam iziskva li se da se sloji sumata za koiato iskate akcii?
----
ot tezi kuhi istorii si prolicha che CHIM dosega napravi edno ot nai-dobrite IPO-ta..
И мисля, че съм питал вече във форума - как точно, моля ви се, се внасят пари предварително при book-building? А това, все пак, е процедурата, която е най-използвана в Щатите и все повече - в Европа.
Със здраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от KIKOПокажи ми закон, който забранява на някой да ти даде пари на заем
Коментар
-
Първоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от KIKOпърво големите инвеститори досега бяха най-привилегированите от това безумие наречено куха поръчка, така че е много нагло точно те да се обадят.
второ по въпроса с КФН, да трябва да се намесят, за да се върне добрият стар технически анализ при желание за инвестиция в ИПО и да се спре с това безумие
трето реакцията най-вероятно ще е регулация за в бъдеще, тъй като мъдри хора, в момента ако има куха поръчка то отговорността е в ИП-то. А пък що се отнася до кредитите и оправдания откъде даден инвеститор ще намери пари, ами зад една поръчка може да не е сам човек а 100 близки приятели, доказвай нещо!!!
И така ще свалят презаписа от 2600 на 26 пъти да речем ...
Според мен си близо до решението. На мен най-честно ми се вижда:
ще накарат да се осигурят средствата предварително, като одължат ИПО-то с три дни. И от тук нататък рестрикции!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusМомчета докаде стигнахте с прогнозите за презаписване днес, не ми се чете подробно, ама май чувам, че някои инвестиционни посредници днес правили записване за 5 и 6 цифрени суми без да вкараш и един лев. Честно ако бях разбрал навреме това и аз щах да хвърля тук няколко стотин хиляди лева
Тук вече май няма значение, каква е компанията и какви резултатите, важното е да запишеш акции, питам се дали това не е признак за някаква сериозна корекция, не вярвам. Обаче според това не говори добре за нашия пазар и дава повод да се позамислим.
Коментар
Коментар