IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Извинявам се за лаишкия въпрос, но с какво присъствието на акад. Антон Дончев в управата допринася за развитието на компанията?
    Със същото, с което Антон Дончев допринасяше и преди това в борда на директорите, както и присъствието на Мария Кавърджикова в борда - с НИЩО, освен с финансова подкрепа на тези две лица. Предполагам, че Николай Михайлов си пада по тяхното творчество или смята, че е добре за имиджа на компанията да има такива независими лица в надзорния си орган.

Коментар

• Извинявам се за лаишкия въпрос, но с какво присъствието на акад. Антон Дончев в управата допринася за развитието на компанията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
        Тук е мъка безподобна. Вече съм загубил всякакво желание за търговия с акциите на Трейс. Падне ли под 4,90 лв разчиствам всичко и му тегля една м...
        Разчисти сега ........................., загубата ще е по-малка

Коментар

• Тук е мъка безподобна. Вече съм загубил всякакво желание за търговия с акциите на Трейс. Падне ли под 4,90 лв разчиствам всичко и му тегля една м...

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Още няколко месеца има активна процедура за обратно изкупуване до 100 000 акции. В последния излязал отчет имаше изкупени акции за 20 х.лв.
            Трейса са велики,магистралите са им уникални,ако имаш автопилот на колата даже и ръце не ти трябват,вкарваш я колата в коловозите и тя сама си върви като влакче,а ако имаш и автостоп може да пуснеш седалката назад и даже да подремнеш. Вярно, имат процедура за обратно изкупуване но те предпочитат да си купуват акции на ЦСКА,явно им се струват по-надеждни от техните Това обаче,че при толкова спечелени поръчки и тези ниски цени на горивата, компанията излиза на загуба, ме кара да се смея най-много.Всъщност като се замисля, това,че на IPO-то за артиите тези нахалници имаше 1460 пъти презаписване ми се струва още по-смешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Трасе е недолюбвана по много причини ,част от тях са изложени от Полки ,друга част са отчисленията по линия на една бивша управляваща партия...
              За мен в момента има загадка ,голям излизащ и нежеланието на Софикс фонда да попълва и балансира .....
              Може би толкова е голям че софикс фонда го рекетира и държи ниски цени.....
              За мен цени под 4,5 са изгодни за покупки а под 5 с малки количества....
              Нямам в момента и не си спомням да съм имал освен 2 бр . от ИПОто....
              Не е препоръка...

П.П. За мен е ясно че ако не го изхвърлят от Софикс , заедно със Хика и ,Холдинг Варна ще има ръст в края на тримесечието...
              Още няколко месеца има активна процедура за обратно изкупуване до 100 000 акции. В последния излязал отчет имаше изкупени акции за 20 х.лв.

Коментар

• До четвъртък имах малко, продадох ги на -30%. Напред във времето пак бих си взел, но при друга цена и при друго качество на извършваната работа от тяхна страна и то само да избия сегашната загуба. Имал съм добри моменти с Трейс и се надявам пак да имам

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Трасе е недолюбвана по много причини ,част от тях са изложени от Полки ,друга част са отчисленията по линия на една бивша управляваща партия...
                  не знам дали има отчисления към ГЕРБ (може би по-скоро е имало), но в един момент министър Лиляна Павлова излезе и на няколко пъти заяви, че Трейс строи некачествено като дори допълни, че търсят начин фирми да не ги допускат до търгове заради лошо строителство

това е показателно, че въпреки отчисленията в един момент и на управляващите им писва от липсата на качество

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  За мен в момента има загадка ,голям излизащ и нежеланието на Софикс фонда да попълва и балансира .....
                  Не е препоръка...

П.П. За мен е ясно че ако не го изхвърлят от Софикс , заедно със Хика и ,Холдинг Варна ще има ръст в края на тримесечието...
                  да, покачване ще има в даден момент (ако останат в софикс и индекса продължи да расте), но трудно нещо би ме накарало да държа хартии тук

винаги като си помисля за трейс винаги се сещам за HD падките

не е препоръка - нямам акции
                  fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Трасе е недолюбвана по много причини ,част от тях са изложени от Полки ,друга част са отчисленията по линия на една бивша управляваща партия...
                    Не е препоръка...

Коментар

• Определено трябва да заложат на качеството в изпълнението.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Да, прав беше, и ако бях заменил трейс за цкб по-рано, то съотношението би било по.добро.
                        Но и това, че го направих преди 2-3 месеца не може да ме прави недоволен
                        По-добре късно, отколкото по-късно

Поздрави и успехи!
                        Не ме разбирай погрешно ............... и тук някога някой ще направи пари, но бизнес модела е построен по грешния начин...

трейса е един колос стъпил на глинени крака по моите разбирания ................... разбира се, че вероятно греша в преценката си, но такова е убеждението ми...

нямам никакъв контакт с трейс .......... нито съм работил за тях, нито съм работил със тях ........... единствения досег който имам с трейс е този, че пътувам по магистралата и по участъка който "трейс съградиха"

едва ли има в света толкова некадърно построен участък ............ всъщност трейс направи два лота от "тракия" в разстояние на няколко години, като и двата лота са под всякаква критика...

проблема според мен се корени във факта, че трейс иска на всяка цена да спечели всеки търг без да се съобразява, че няма техническата възможност и квалифицирана работна ръка да изпълни поетите обекти ............. затова след като подпишат договор те наемат подизпълнители за които не са и чували преди това ........ коректните фирми в бранша не искат и да чуят да работят за/с/при трейс, а всеки е чувал как трейс режат от договорената сума за плащане, но не в полза на акционерите ................ чувал съм, че няма фирма която е работила с трейс и да си е взела на 100% заработеното

като се прибави към това, че не се работи с качествени материали и с тях правят компромиси то резултата е предизвестен и е налице...

получава се едно препускане през куп за грош вместо да намалят темпа на вземане на поръчки и да обърнат внимание на качеството за да вдигнат реномето на фирмата

това са само мои расъждения и написано не трябва да се взима под внимание при решение за покупка или продажба на акции на трейс --- нямам акции трейс и скоро не мисля да купувам

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

най-после си ме послушал ................ браво

по-добре късно отколкото никога

преди няколко години ме питаше дали съм инженер по пътища и ми показваше званията на г-н михайлов...
                          Да, прав беше, и ако бях заменил трейс за цкб по-рано, то съотношението би било по.добро.
                          Но и това, че го направих преди 2-3 месеца не може да ме прави недоволен
                          По-добре късно, отколкото по-късно

Поздрави и успехи!

Коментар

Не миналата, а по-миналата
                            Не спечелиха, а се отказаха
                            Малки, но съществени разлики, мисля...
                            Имах, но нямам вече..
                            най-после си ме послушал ................ браво

по-добре късно отколкото никога

преди няколко години ме питаше дали съм инженер по пътища и ми показваше званията на г-н михайлов...

Коментар

Имах, но нямам вече..
                              Всеки сам си преценява къде да инвестира.
                              Относно поръчки - по долу са цитирани доста - метро,жп линия,саниране, ВиК и други. За България - не са малко . За чужбина - не знам.
                              От отчета ще разберем накъде отиват нещата, но хубавото е че на големия продавач от последните месеци са му останали само 12-13 хиляди броя към Нова година.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

За Сърбия се сещам че миналата есен спечелиха някаква магистрална поръчка,а иначе остава да видим как ще се справят и какво ще спечелят от вече започнатите обекти ,но ще разберем това в предстоящия отчет.За предходните мисля предварително казаха че няма да са добри резултатите да видим сега!
                                Имах, но нямам вече..

Коментар

Working...
                                X