IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    АКТИВИ 30,06,2007 31,12,2006
    хил. лв. хил. лв.

Пари и парични еквиваленти 508,372 547,299
    Ценни книжа държани за търгуване 35,031 28,878
    Инвестиции на разположение за продажба 41,165 22,160
    Вземания от банки и други финансови институции 29,084 3,394
    Предоставени кредити на нефинансови институции 534,300 380,100
    Дълготрайни материални активи 27,455 22,871
    Други активи 3,395 864
    ОБЩО АКТИВИ 1,178,802 1,005,566
    вярно това което си пейстнал изглеждат страхотно, но нещо са много изкривени спрямо посоченото в една друга форма на отчета:

Парични средства и парични салда при централни банки 97 562
    Финансови активи държани за търгуване 35 031
    Финансови активи на разположение за продажба 41 160
    Капиталови инструменти 2 263
    Дългови инструменти 38 897
    Кредити и вземания (включително финансов лизинг) 974 194

Материални активи 27 455
    Нематериални активи 364
    Репутация 0
    Инвестиции в асоциирани, дъщерни и съвместни предприятия (осчетоводени, прилагайки капиталовия метод - включително репутация) 5
    Данъчни активи 620
    Текущи данъчни активи 516
    Отложени данъчни активи 104
    Други активи 3 034
    ОБЩО АКТИВИ 1 179 425

Сега вече май банката не изглежда чак толкова ликвидна и като че ли МЗР няма как да не я чукнат. Другото е че са отпуснали кредити до дупка, т.е. май няма повече на къде да се развива този показател.
    Мисля си че и повишения напоследък еуробор може да ги тресне. Не се знае и как ще продължи международната ликвидна криза. Та си мисля че рисковете са доста тук. Очаква коментарите Ви!

п.п. ще се радвам и някой да обясни тази огромна разлика в двете различни отчетни форми предадени в БФБ.

Коментар

• Абе като гледам какво раздвижване има тук напоследък, 100% съм убеден, че има нещо, което ние простосмъртните не знаем.. но съвсем скоро ще разберем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
        абе не знам инсайдера. аз утре още ще си купя тука

то и аз не съм пророк, ама щом и Стенли е улезнал тука, значи съм на прав път
        Аааааа, не съм казал, че съм улезнал, нито, че не съм улезнал . Само предположих колко би трябвало да е цената в мерната единица "ДОСТА по БРИБ" .

Коментар

абе не знам инсайдера. аз утре още ще си купя тука

Съгласен съм ;-)
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• абе не знам инсайдера. аз утре още ще си купя тука

Коментар

Insider-e, я кажи колко ше стане CORP след 3 седмици
              Боби, аз съм INSIDER-A а не PROPHET-A :-)
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Боби, то си зависи от цената на......БРИБ. Ако БРИБ е доста КОРП ще е още по-доста .

Коментар

• Insider-e, я кажи колко ше стане CORP след 3 седмици

Коментар

• АКТИВИ 30,06,2007 31,12,2006
                    хил. лв. хил. лв.

Пари и парични еквиваленти 508,372 547,299
                    Ценни книжа държани за търгуване 35,031 28,878
                    Инвестиции на разположение за продажба 41,165 22,160
                    Вземания от банки и други финансови институции 29,084 3,394
                    Предоставени кредити на нефинансови институции 534,300 380,100
                    Дълготрайни материални активи 27,455 22,871
                    Други активи 3,395 864
                    ОБЩО АКТИВИ 1,178,802 1,005,566

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
                      Първоначално изпратено от BGold
                      Всеки знае прогнозите им за 2007 и мисля, че това е калкулирано в цената. Но тези прогнози, не забравяйте, са правени при МЗР 8%. От 01.09.2007 МЗР се увеличава на 12% /т.е. 50% повече/. Как мислите ще се отрази това от сега нататък?
                      Absolutno po nikakuvZa6to si misli6 4e biha se otrazili na banki kato CORP. Edinstvenite o6teteni 6te budat banki kato Postbank, Raiffaisen, FIB i drugi, koito sa agresivni v kreditiraneto.No dokato pri purvite dve majoritara moje d apomaga s vun6no finansirane pri FIB ne stoqt ne6tata taka.A ako malko sledi6 bankoviq sektor 6te znae6 4e srednata likvidnost, koqto bankite poodrujat po smetkiv BNB e okolo 20-22% ot depozitnata bazaTova 4e opredeleni banki sa prekaleno agresivni i 4e promqnata v MZR celi zabavqneto na tazi agresivnost, ne zna4i 4e 6te se otrazi na vsi4ki banki.
                      P.S Tova sa moi li4ni nabludeniq i analizi.Ne iskam da se priemat kato preporuki.Samiqt az ne pritejavam mnogo akcii.Imam 200 akcii, koito durja ot niva dale4 ot tezi i ne me pritesnqva eventualno korigirane na cenata. No realnostta e takava, 4e CORP e drug tip banka
                      Е хайде де кажи кои са тея банки дето при изискване 8% (досега) ще държат още 12-14% безлихвени по сметки в БНБ ?!?!? Ти даваш ли си сметка че там нещата се "цепят" до стотни от процента, а ти ми говориш за революция.

Коментар

• Дундо далече си от истината. Работя в дилинга на една от най-големите банки и мога да ти каже, че не е така. Няма банка която да държи колкова свобосни средства. Дане в момента има недостиг на левове и ежедневно се закърпва ликвидността.

Коментар

• Ясно е, че новоро мзр няма как да се отрази добре. Абсолютно си прав за това. ще е дали банкта ще постигне таргета си при новото мзр, което директно утежнява управлението и съответно възвращаемостта. Ако отчетите потвърдят обаче прогнозите от ИПО значи това е правилния влак за не малко време напред.

Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                            Всеки знае прогнозите им за 2007 и мисля, че това е калкулирано в цената. Но тези прогнози, не забравяйте, са правени при МЗР 8%. От 01.09.2007 МЗР се увеличава на 12% /т.е. 50% повече/. Как мислите ще се отрази това от сега нататък?
                            Absolutno po nikakuvZa6to si misli6 4e biha se otrazili na banki kato CORP. Edinstvenite o6teteni 6te budat banki kato Postbank, Raiffaisen, FIB i drugi, koito sa agresivni v kreditiraneto.No dokato pri purvite dve majoritara moje d apomaga s vun6no finansirane pri FIB ne stoqt ne6tata taka.A ako malko sledi6 bankoviq sektor 6te znae6 4e srednata likvidnost, koqto bankite poodrujat po smetkiv BNB e okolo 20-22% ot depozitnata bazaTova 4e opredeleni banki sa prekaleno agresivni i 4e promqnata v MZR celi zabavqneto na tazi agresivnost, ne zna4i 4e 6te se otrazi na vsi4ki banki.
                            P.S Tova sa moi li4ni nabludeniq i analizi.Ne iskam da se priemat kato preporuki.Samiqt az ne pritejavam mnogo akcii.Imam 200 akcii, koito durja ot niva dale4 ot tezi i ne me pritesnqva eventualno korigirane na cenata. No realnostta e takava, 4e CORP e drug tip banka

Коментар

• Всеки знае прогнозите им за 2007 и мисля, че това е калкулирано в цената. Но тези прогнози, не забравяйте, са правени при МЗР 8%. От 01.09.2007 МЗР се увеличава на 12% /т.е. 50% повече/. Как мислите ще се отрази това от сега нататък?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
                                Първоначално изпратено от Tocho VIPa
                                И аз така мисля, особено като налагам цифрите за 2006.
                                С прогнозите за 2007 ( ако се реални и постижими) отиваме обаче към друга сметка и в никакъв случай не бих казал "беше".
                                Потенциална Балансова стойност на акция в края на 2007 - 25.8 левчета ми дава тема за размисъл...
                                Napulno sum suglasen ama si mislq, 4e i preipulnqvaneto na rognoznata pe4alba bi dalo pozitiven tlasuk na akciqta
                                Нещо имаш предвид като че ли. Бих се радвал на лично съобщение...

Коментар

Working...
                                X