IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Възможно е отговорът да се крие в това, че банката кредитира основно фирми, докато другите имат и доста потребителски и ипотечни кредити. Може би Корпоративна ТБ финансира много стабилни фирми със силен кредититен рейтинг, за които не са нужни големи провизии, въпреки че силният ръст на кредитите ме кара да мисля че не е точно така. Ако някой може да хвърли малко светлина по тези въпроси ще му бъда много благодарен.
    Bingo! Prosto bankata kreditira osnovno firmi blizki do mazoritarq (ne e nuzno da sa s visok krediten rating)
    Ti da si chul nqkoi da e vzel kredit ot CORP, bilo to fizichesko ili iuridichesko lice?

Izrazqvam lichnoto si mnenie, a to ne biva da vliqe vurhu investicionnite resheniq na investitori i spekulanti.

Коментар

• Някой по-запознат няма ли да отговори на въпросите на Енерджи?!
      Мисля че е набарал точно най-съществения риск на тази позиция. Нека не гледаме само лъскавата опаковка, а да надникнем и в кутията преди да вземем адекватно инвест. решение!

Първоначално изпратено от Energy
      Определено банката се развива много добре. Кредитите за 9те месеца достигат 1,067,497 хил. лв, което е ръст от 80% спрямо 9-те месеца на 2006-та (593,534 хил. лв). Приходите от лихви се увеличават с близо 80% за същият период. И в двата показателя банката изпреварва банковата система.

Това обаче което не разбирам и ако може някой да ми обясни, е защо въпреки бурния ръст на кредитния си портФейл, банката заделя само 1,898 хил. лв. за специфични провизии за загуби и обезценка. Казвам само, защото провизията представлява 0.18% от кредитния портфейл на банката, като средно за банковата система провизиите представляват 2.35% от кредитите (по мои лични изчисления на база отчетите публикувани в сайта на БНБ). Ако Корпоративна ТБ задели за провизии 2.35% от кредитния си портфейл, то тава би се равнявало на 25,086 хил. лв. Въпросът ми е - това би ли се отразило на печалбата на банката? За сравнение - ПроКредит банк имат 15,980 хил. лв. за провизии, ТБ Алианц България - 8,448 хил. лв, ЦКБ 22,744 хил. лв, като всичките имат по-малък кредитен портфейл. Възможно е отговорът да се крие в това, че банката кредитира основно фирми, докато другите имат и доста потребителски и ипотечни кредити. Може би Корпоративна ТБ финансира много стабилни фирми със силен кредититен рейтинг, за които не са нужни големи провизии, въпреки че силният ръст на кредитите ме кара да мисля че не е точно така. Ако някой може да хвърли малко светлина по тези въпроси ще му бъда много благодарен.

Не е препоръка за покупка или продажба на акции, авторът не притежава акции в Корпоративна ТБ. Всичката използвана информация е взета от сайта на БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
        ПФУУУ да му се невиди днес продадох 168бр., хубавото е че имам още 1200бр...
        Ти голям играч си бил бе Hane

Коментар

• ПФУУУ да му се невиди днес продадох 168бр., хубавото е че имам още 1200бр...

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
            Първоначално изпратено от El Magnifico
            М&А ;-) най-вероятно си прав, но по по принцип гледам да съм малко скептичен при прогнозите си и затова ги пиша тези 120 ...
            Ударим ли 150 тази те черпя цял един ден, ОК?
            OK Ще се начерпим ми се струва...
            аз имам чуството че още утре ще се почерпя стабилно

Коментар

• Първоначално изпратено от El Magnifico
              М&А ;-) най-вероятно си прав, но по по принцип гледам да съм малко скептичен при прогнозите си и затова ги пиша тези 120 ...
              OK Ще се начерпим ми се струва...

Коментар

• М&А ;-) най-вероятно си прав, но по по принцип гледам да съм малко скептичен при прогнозите си и затова ги пиша тези 120 ...

Коментар

Кое по точно е кривото?
                  135/140 МИО собствен капитал (отчет 9 мессеца) + 30 МИО печалба за годината= 165 МИО / 6 МИО акции =27,5/28 лева. Ей това смятам аз и мисля че е повече от вярно... ;-)

........около 120 лева. Мисля си, че за тази година ще е това...................

ей това по-горе ти е кривото породено от това, че не отчиташ ROE и net profit growth.

Коментар

• Определено банката се развива много добре. Кредитите за 9те месеца достигат 1,067,497 хил. лв, което е ръст от 80% спрямо 9-те месеца на 2006-та (593,534 хил. лв). Приходите от лихви се увеличават с близо 80% за същият период. И в двата показателя банката изпреварва банковата система.

Това обаче което не разбирам и ако може някой да ми обясни, е защо въпреки бурния ръст на кредитния си портФейл, банката заделя само 1,898 хил. лв. за специфични провизии за загуби и обезценка. Казвам само, защото провизията представлява 0.18% от кредитния портфейл на банката, като средно за банковата система провизиите представляват 2.35% от кредитите (по мои лични изчисления на база отчетите публикувани в сайта на БНБ). Ако Корпоративна ТБ задели за провизии 2.35% от кредитния си портфейл, то тава би се равнявало на 25,086 хил. лв. Въпросът ми е - това би ли се отразило на печалбата на банката? За сравнение - ПроКредит банк имат 15,980 хил. лв. за провизии, ТБ Алианц България - 8,448 хил. лв, ЦКБ 22,744 хил. лв, като всичките имат по-малък кредитен портфейл. Възможно е отговорът да се крие в това, че банката кредитира основно фирми, докато другите имат и доста потребителски и ипотечни кредити. Може би Корпоративна ТБ финансира много стабилни фирми със силен кредититен рейтинг, за които не са нужни големи провизии, въпреки че силният ръст на кредитите ме кара да мисля че не е точно така. Ако някой може да хвърли малко светлина по тези въпроси ще му бъда много благодарен.

Не е препоръка за покупка или продажба на акции, авторът не притежава акции в Корпоративна ТБ. Всичката използвана информация е взета от сайта на БНБ.
                    ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Кое по точно е кривото?
                      135/140 МИО собствен капитал (отчет 9 мессеца) + 30 МИО печалба за годината= 165 МИО / 6 МИО акции =27,5/28 лева. Ей това смятам аз и мисля че е повече от вярно... ;-)

Коментар

150 не знам. Смятам book value на 28 лева за годината, без да има увеличние на доходоносните активи. Еми при P/BV за бг банки от 5 и нагоре и средно за източна европа 4,2 и да вземем долната граница от 4,2 отиваме на около 120 лева. Мисля си, че за тази година ще е това. При запазване на темпа на печалба 150 най-рано можем да видим средата на 2008. Ама и по-рано да е - няма лошо ;-)
                        Малко криви ми се струват тези сметки. Ама да видим. Съотношенията поне са ти реални, но не отчиташ ROE и темпа на растеж на net profit. Никоя компания не се оценява само по един метод, въпреки че p/bv е важен показател за банките-все пак имаме и доста стабилна печалба.

Коментар

• 150 не знам. Смятам book value на 28 лева за годината, без да има увеличние на доходоносните активи. Еми при P/BV за бг банки от 5 и нагоре и средно за източна европа 4,2 и да вземем долната граница от 4,2 отиваме на около 120 лева. Мисля си, че за тази година ще е това. При запазване на темпа на печалба 150 най-рано можем да видим средата на 2008. Ама и по-рано да е - няма лошо ;-)

Коментар

• a dali puk CORP ne bi bila po-apetitnata hapka za pridobivane, ako se stigne do novo izkupuvane!?

Belgiicite bqha prigotvli ca. 2 Mrd? po danni ot presata za pridobivania v CEE sled poemaneto na DZI. nqma da se u4udq, ako otnovo nanesat porednia si spolu4liv finansov udar na BG pazara!

Коментар

• Много, много добре, това потвърждава че към момента Корпоративна е без конкуренция като рентабилност, а и като цена на акцията. За разлика от американските банки ние вървим само нагоре. Честно показателя П/Е отива към 20 което за преспективите и развитието на тази банка е смешно. Тази печалба и премахва съмнението как се е отразила ипотечната криза и увеличението на резервите върху печалбата: никак.
                              Няма да се изненадам на цена на акцията над 150 лева до 3 месеца. Ако се сравни с останалите банки 150 лева е съвсем разумна цена за акция.

Коментар

• Да посмятаме малко: 9-те месеца 18,7 мио; октомври 22,017.
                                Ако не се лъжа на 31.12. трябва да чукнем 29 мио. Ако пък тея пичове се постарят и пораздадат още някой кредит - 30 000 000 печалба.

BLUE CHIP отвсякъде.

Ашколсун! Аз се кефя много, да знайте ;-)

Коментар

Working...
                                X