Ne, az niamam problemi s tova, a s tona na chovek, koito do sega ne mi e pisal vav foruma i zapochva izrechenieto si s "abe ti da ne si uchil v Svishtov?". I tova samo zashtoto toi se chustva nad drugite s diploma ot niakoe Berufsakademie v Germania.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Измамените КамилиЩом има провизии значи нещо вече се е случило
и не ти говоря за 2005-2006, говоря ти за ноември 2007
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Измамените КамилиЩом има провизии значи нещо вече се е случило
Иначе закъде сме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stoianБрей-днеска където отворя само КАМИЛИ-спри се малко бе човек -земи да ти стане нещо-по-смярка.Първоначално изпратено от Измамените КамилиЩом има провизии значи нещо вече се е случило. Почти сигурно просрочени вземания. А не беше ли тази банка с основно един голям клиент и свързани предприятия. Защо ли ми прилича сегашното положение на началото на 90-те с кредитите към наши хора.
И се говори за девалвация на лева?
Не е препоръка."DEVALVACIQ NA LEVA" ??? 1000 leva 1 evro ili 3000 lv 1 dolar kato prez 1997 god
??? a moge li i pri drugo otnoshenie
?
Коментар
-
Ами случило се е ама кой да го прочете. От Доклад за дейността:
"Качеството на кредитите – класифицираните извън група „редовни” са в размер на 2 820 хил. лв. и съставляват 0.37% от общата сума на портфейла., при 1.0% в края на 2006 г."
Я да видим какво се случило според теб?
IFRS да ти е напомощ пак няма как да си изкривиш душата - кредитния портфейл би трябвало да е все така с високо качество.
Не е препоръка ей!
Коментар
-
Брей-днеска където отворя само КАМИЛИ-спри се малко бе човек -земи да ти стане нещо-по-смярка.Първоначално изпратено от Измамените КамилиЩом има провизии значи нещо вече се е случило. Почти сигурно просрочени вземания. А не беше ли тази банка с основно един голям клиент и свързани предприятия. Защо ли ми прилича сегашното положение на началото на 90-те с кредитите към наши хора.
Не е препоръка.
Коментар
-
Щом има провизии значи нещо вече се е случило. Почти сигурно просрочени вземания. А не беше ли тази банка с основно един голям клиент и свързани предприятия. Защо ли ми прилича сегашното положение на началото на 90-те с кредитите към наши хора.
Не е препоръка.
Коментар
-
не се карайте!това е от 37-ми стандарт
Признаване
Провизии
14 Провизия трябва да се признава тогава, когато:
(а) предприятието има сегашно задължение (правно или конструктивно) като резултат от минали събития;
(б) има вероятност за погасяване на задължението да бъде необходим поток ресурси, съдържащ икономически ползи; и
(в) може да бъде направена надеждна оценка на стойността на задължението.
Ако тези условия не са изпълнени, не трябва да се признава провизия.
Коментар
-
Private - да не си учил икономика в Свищов?
IFRS в голяма степен дава право собствено усмотрение. Според теб един счетоводен стандарт може ли дава предписание за това една Банка дали да начислява провизии или не. Аз лично бих се чуствал досто по-комфортно ако акцията ми(т.е ако я имам и част от портфейла ми) има форма на защита от основния риск свързан с дейността на една банка - кредитния.
Че стане ли проблем трябва да гледам печалбата в графи разни за сделки с фин. инструменти...
Ако това търсиш, лесно го намираш - че даже и пакет може да си вземеш ;-)
Коментар
-
Пичове, за мен най-важното е че банката изпълни обещаното в проспекта. Другото е бош лаф.
Аз лично ще изчакам прогнозите февруари и след като вече с голяма доза сигурност можем да вярваме на казаното от тези хора ще си сметна в края на г колко ще струва акцията. Сметките по детайли са важни, ама Big Picture е важно за мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tocho VIPaПървоначално изпратено от ОКДааа, вече има забавяне на печалбата. Лошо.
Става въпрос за финансов сектор, в частност Банка и ако питаш мен при турбуленциите в момента на фин. пазари е похвален стремежа на Банката да се застрахова с провизии. И то при положение, че извън редовни, според коментарите им, са квалифицирани 0,37% от целия портфейл.
Аджеба някой знае ли обаче какво е нивото за кредите "не-редовни" за системата в БГ?
За това че някой се опита да сравни КОРП с ЦКБ важи само едно:
"Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка"
;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКДааа, вече има забавяне на печалбата. Лошо.
Става въпрос за финансов сектор, в частност Банка и ако питаш мен при турбуленциите в момента на фин. пазари е похвален стремежа на Банката да се застрахова с провизии. И то при положение, че извън редовни, според коментарите им, са квалифицирани 0,37% от целия портфейл.
Аджеба някой знае ли обаче какво е нивото за кредите "не-редовни" за системата в БГ?
За това че някой се опита да сравни КОРП с ЦКБ важи само едно:
"Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка"
;-)
Коментар
Коментар