IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=kat123;1059651239]КТБ може до няколко дни да започне да плаща пенсии и заплати

Да, да... Вяра или Наивност!
    Last edited by gtomm; 24.06.2014, 22:08.
    Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Ето и човека я определи схемата, спомена медийните атаки, но някой ще си мръдне ли дебелия задник?

Линк нещо?
      Жека чух го мимоходом като гледах мача и на друг тв бяха новините на България он ер - така ще гледаме новините в 22 часа .
      Имаче от нета намерих това - Оманският фонд има ресурс да помогне

“Оманският фонд има средства и възможности да подпомогне банката”, заяви проф. Стоян Денчев, почетен консул на Оман в България. Ако фондът купи КТБ,
      това ще е първата им банка в Европа, допълни той.
      новина В-к Труд от 21,20 часа

Коментар

• Forex Master, хубаво е че споделяш вида на твоите инвестиции, но не бива да натякваш, че това е единственото решение (или единствено правилно).
        По-важно от вида на актива е на какви нива си влезнал и на какви ще излезнеш, като презюмираме един средносрочен хоризант на държане от 3-5 години.
        Ако си влезал на 500$ злато е добре, но ако си влезал на 1800 хич не е добре.
        Ако питаш мен, за последните 5 години едни от най-добрите инвестиции, при това ниско рискови са Dax, S&P Nasdaq, DJIA, с една доста добра възвращаемост, и отлична ликвидност за влагане на по значителен ресурс.

Коментар

• КТБ може до няколко дни да започне да плаща пенсии и заплати

Всички по веригата са виновни за кризата - от акционерите на банката до правителството, прокуратурата и медиите, твърди финансистът Красимир Ангарски

Визитка: Доц. Красимир Ангарски е доктор на икономическите науки. Завършил е УНСС. Бил е началник на столичното данъчно управление, министър в кабинета "Софиянски", директор на Банковата консолидационна компания, съветник на президента Стоянов. Като министър по икономическата реформа е ключов участник в подготовката и въвеждането на валутния борд. Ръководил е банка ДСК, ДЗИ банк, бил е съветник на борда на Пощенска и Eurobank EFG Group.

http://www.segabg.com/article.php?id=704597

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
            Съзнателното всяване на паника за някоя банка е наказуемо деяние по закон и изобщо не е достатъчно едно извинение! Много съм им бесен за наглостта!
            Ето и човека я определи схемата, спомена медийните атаки, но някой ще си мръдне ли дебелия задник?

Премиерът определи ситуацията на КТБ като класическа схема за дестабилизация, съобщи БНР. Той е участвал в план за стабилизиране на банката.
            На среща с граждански организации Пламен Орешарски за пръв път коментира ситуацията с банката:

"Всички бяхме свидетели на медийни атаки към тази банка, в резултат на което последва класическа клиентска паника, тегления на депозити, а това доведе до необходимостта банката да бъде поставена под особен надзор, тъй като ликвидните й средства в голяма степен бяха изтеглени."

По думите на премиера под такава угроза може да попадне всяка банка.
            Линк нещо?

Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Оманския фонд бил готов да подкрепи банката - според тв България он ер

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              но съм малко против като човек държащ си парите на 3.5-4.0% да трябва да се бъркам за лихвите на вложителите, които знаем какви бяха. Мисля, че тези с пари в КТБ няма да имат нищо против тази несправедливост да бъде поне малко намалена.
              Дребнаво. Кой има против, кой няма, не е от значение. Закона не дава възможност за намаляне на лихвите със задна дата. Могат да се намалят отсега до 21.07. Тоест става въпрос за разлика от около 0.3% лихва или 15-20 милиона лева абсолютна сума за цялата депозитна база. Ако тия 20М са ти проблем, аз съм съгласен мойта лихва до 21-ви да я направят даже леко отрицателна че да не се налага лично ти да се бъркаш за 100% от моя депозит ами да платиш само 99%.

Коментар

• Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнение
                много ми е интресно като отвори откъде правителството ще намери 4 милиарда и то законно тва без ре6ение на парламента няма как да стане тези пари ги няма заложени в бюджета ако се изпразни фискалния резерв тези пари веднга фирмите ще ги използват да съборят борда.а ако бесепето откъсне тези пари от залъка на бедните на другите избори и 5 процента няма да вземат не може 3 милиона пенсионери да спасяват 6-7 хил фирми с 10 милиони депозити.това го няма никъде по света.това озна4ава всека работещ в реалната икономика да олекне с 3-4 хил лева.
                направи пак "сметчицата", но "законно", а не като стандартизирана маймуна

- кога се включва ФГВБ ?
                - какво прави точно ФГВБ ?

... и не са 4 милиарда, а стават наполовина

а другата половина отива при господ, но пък, той ви каза чрез един от говорителите си преди почти 2г, че това е задължително, само дето не описа точно този "ПЛАН", но за сметка на това, изрично поясни че е ЗАДЪЛЖИТЕЛН, както и че всеки негов местен-зависим, има право да го избере и сътвори в негово име! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

А вие приготвихте ли се да купувате хАпар'тменти или ще чакате още? - тук ви подготвят едновременно и за двете, щото много обичате да мислите но никога нищо да не разбирате!...
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Оманския фонд бил готов да подкрепи банката - според тв България он ер

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    ще заработи страх ги е за ...другите подобни
                    Не ми се чете Закона, имаше там някакви подробности, кои лихви се капитализират към влога...и някакви други работи...но, верно са подробности...
                    Абе накратко,доколкото помня от прочетеното,квесторите могат да решат да намалят лихвите до средните на пазара нива - демек около 3-3,5% в лева май беше към момента.А относно депозити, подписани по специални условия, май могат въобще да премахнат лихвите.

Коментар

Ами така де, казваш че данъкоплатецът нямало да се бръкне
                      Моето мнение е, че трябва да се направи всичко възможно банката да заработи, дори и с цената на бръкване на данъкоплатеца, но съм малко против като човек държащ си парите на 3.5-4.0% да трябва да се бъркам за лихвите на вложителите, които знаем какви бяха. Мисля, че тези с пари в КТБ няма да имат нищо против тази несправедливост да бъде поне малко намалена.
                      Ееее,недей така де,трябва да сме солидарни. Общо взето сме на един кораб. А накрая, ако правилно направят нещата от БНБ, данъкоплатецът ще е на плюс на теория (на практика все сме на минус, относно всичко).

Най-обичам модовете да ми едитват мненията.Баси ташака,спирам да пиша
                      Last edited by andy2000; 24.06.2014, 20:21.

Коментар

• банката трябва да се фалира на минутата

много ми е интресно като отвори откъде правителството ще намери 4 милиарда и то законно тва без ре6ение на парламента няма как да стане тези пари ги няма заложени в бюджета ако се изпразни фискалния резерв тези пари веднга фирмите ще ги използват да съборят борда.а ако бесепето откъсне тези пари от залъка на бедните на другите избори и 5 процента няма да вземат не може 3 милиона пенсионери да спасяват 6-7 хил фирми с 10 милиони депозити.това го няма никъде по света.това озна4ава всека работещ в реалната икономика да олекне с 3-4 хил лева.

Коментар

Моето мнение е, че трябва да се направи всичко възможно банката да заработи, дори и с цената на бръкване на данъкоплатеца, но съм малко против като човек държащ си парите на 3.5-4.0% да трябва да се бъркам за лихвите на вложителите, които знаем какви бяха. Мисля, че тези с пари в КТБ няма да имат нищо против тази несправедливост да бъде поне малко намалена.
                          ще заработи страх ги е за ...другите подобни
                          Не ми се чете Закона, имаше там някакви подробности, кои лихви се капитализират към влога...и някакви други работи...но, верно са подробности...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            А я се чудех що кредитите у нас са три пъти по-скъпи отколкото в Европата,а то къде било заровено кучето - вноските във Фонда са виновни
                            вноските и в Европата си ги правят, така че, това е от равните други условия
                            Чуденката ... остава отворена - Що? )

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                              А я се чудех що кредитите у нас са три пъти по-скъпи отколкото в Европата,а то къде било заровено кучето - вноските във Фонда са виновни

Коментар

Попълва се от волни самопожертвования на банките, които не са включени по никакъв начин в цената на кредитите, депозитите и таксите

Коментар

Working...
                                X