IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gtomm (гном), абе какъв е тоя глупендер дето го цитирате, 6.4 млрд били влоговете, а фонда имал 2.1 млрд. Първо, влоговете са 4.9 млрд към 31.март., а сега са сигурно 3.5 останали.
    Но може ли такива простаци да говорят. Нали срещу тия пари (депозити и сметки) стоят активи на банката-кредити. Това са различни фирми и дружества от цяла българия. Те имат също своите активи. Това нула ли е според вас ?
    В тоя форум само умни глави да говорят, не глупаци. Всеки може да се регистрира да бръщолеви.
    Гледайте Хърсев по БНТ http://bnt.bg/part-of-show/ha-rsev-v...ros-za-atentat
    па се учете, отидете да го слушате в университета, нещо да влезе в тия празни глави.
    Last edited by ПИЧ; 26.06.2014, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
      Хареса ми твоя отговор, колега
      Да, не отричам факти, но съм алергичен към "източници" - органи за агитация и пропаганда и форумни манипулатори.
      Сега потърси факти - какъв е бил произхода и чистотата на голяма част от депозити над 100 000 евро в Кипър. Аз като банкер имам известна информация, но няма да ти помогна

"Да, не отричам факти, но съм алергичен към "източници" - органи за агитация и пропаганда и форумни манипулатори."

Позоваване на авторитет - основната структура на аргумента на авторитета е следната: Професор X вярва A, X има авторитет, следователно A е истина. Често този аргумент се вменява и с подчертаване на годините опит, научната степен и наградите на човека, правещ твърдението. Понякога обратното се използва, като се казва че някой не притежава авторитет, научна степен или опит, следователно неговите твърдения са невярни. Има много подтипове на аргумента на авторитета. Често срещан пример е аргументът ad populi - твърдението трябва да е истина защото е популярно, в общи линии приемайки авторитета на масите. Друг пример е аргумента от древността - твърдението трябва да е истина, защото съществува от много дълго време.

ползван в комбинация с:

Аргумент на личната недоверчивост - твърдение, което, поради това, че някой лично намира предпоставката за малко вероятна или за невероятна, то по неговата логика тази предпоставка не може да бъде вярна. Или обратно - че предпочитаната, но недоказана предпоставка е вярната. Не мога да обясня или да разбера това, значи то не може да бъде истина.

=> замени си алергичността с аргументирана логика, базирана на проверки с резултата!

=> ФАКТА ГО ПРИЕМАШ, ЩОМ НЕ ГО ОТРИЧАШ!

"Сега потърси факти - какъв е бил произхода и чистотата на голяма част от депозити над 100 000 евро в Кипър. "

=> ползваш "Ad-hoc разсъждаване - това представлява своеволното вкарване на нови елементи в аргумента с целта да се нагласи така, че да изглежда валиден. Понякога тази заблуда се извисява до нелепи екстремности, като повече и повече ад хок елементи се добавят, за да се обяснят грешките или логическите абсурди в дадено твърдение или система от убеждения."

в комбинация с

ПАК ЛЮБИМИЯ си "Аргумент от незнание - поддържа се, че една пропозиция e истина (или лъжа), само заради това, че не е доказано обратното. "

"Аз като банкер имам известна информация, но няма да ти помогна"

=> Изграждаш логическа заблуда, базирана на логическата грешка "Просене на въпроса - тази заблуда се случва, при съставянето на аргумент, в който се приемат предпоставки, за които не се знае дали са вярни."

================================================== =====

РЕАЛНИЯ МИ ОТГОВОР

- понеже виждам че логическото мислене ти е чуждо /поради неспособността или нежеланието да го ползваш в 3 поредни коментара/, то ще излезна от алогичните арегументи които ползваш за доказателство, и доброжелателно ще предположа какво знаеш и какво искаш да ме попиташ, та насочвайки разговора в определен логически коридор, и какво целиш да покажеш: парите в банковата система на Кипър и специално конретната банка /спрямо депозитите в която е наложен данък и ограничение на теглене/ са Мръсни и следователно ЕЦБ и кредитори са постъпили правилно ли?

=> Ако някой е откраднал, то открадването от него е желателно/добро/правилно!

А това ли е начина да се постигне справедливост, за която явно 'намекваш' ти? - Чрез НЕсправедливост!

а по ТАЗИ логика, ако някой (ТОЗИ решил и в Кипър) реши, че настоящата ситуация в БГ е същата по отношение на "произхода и чистотата на голяма част от депозити над 100 000 евро" в банка тук, то смяташ ли за правилно, да се приложи решението в Кипър?

и АКО ДА /щом го ползваш като аргумент за оправдаване на правилността на решението в Кипър/, то тогава, защо в противоречие, твърдиш че никой няма да има проблеми с депозитите си в банка:

http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059649032

П.С. а знаеш ли, какво следва от това противоречие, в комбинация от аргумента (1) че ти не може да си толкова глупафф, щом си успял ПРОГРАМИСТ в чужбина и си високоплатен, което би трябвало да доказва (1), а именно - реалната ти компетентност:

Че Манипулатора си ТИ
      Last edited by iivanoff; 26.06.2014, 12:45.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Хареса ми твоя отговор, колега
        Да, не отричам факти...
        Аз като банкер имам известна информация...
        Абе, банкстерче...
        Я ни кажи, как ще приложите кипърския модел от 1 януари 2015г. в целият EU и ще окрадете всички депозити с минимум 10%
        Това е по интересната тема за овцете.
        Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Не ни пробутвай тоя руски орган за агитация и пропаганда на ФСБ
          Ти кое отричаш - източника или факта?

Аз източника ще ти го сменя, но факта си остава един и същ!

Лично според мен, е срамота, програмист да ползва за доказателство Аргумент от незнание, и да го демонстрира публично: "Понеже изглежда, че съществува липса на доказателство за една хипотеза, следователно друга избрана хипотеза може да се счита за доказана."
          => Липсата на доказателство не е доказателство за липсата на доказателство!!

http://e-vestnik.bg/18682

"В замяна на този спасителен план Кипър трябваше да събере 13 милиарда евро чрез серия от мерки, сред които ликвидация на втората по големина банка на острова Лаики и орязване на 47,5 процента от банковите депозити в Банката на Кипър, надхвърлящи 100 000 евро."

Ето ти още източници - да не са се наговорили нещо да ни лъжат всички а?

Инвестора харесва ли ти:
          http://www.investor.bg/evropa/334/a/...poziti,155082/

http://www.vesti.bg/pari/finansova-p...ite-si-5963951

http://novinite.bg/articles/45907/Ce...hil-evro-s-475

http://infobalkani.wordpress.com/201...B5-%D1%81-475/

Коментар

• bertram

После има риск депозитите да се прехвърлят в държавната сигурна банка обаче ...
            D.Y.F-091066

Коментар

Не е отразена цялата истина, че не само Сорос, а и Костов, и Ран-Ът са замесени също
              Не, със сигурност не зависи от тези:

http://alterinformation.wordpress.co...7/28/09863289/

- но логическото отхвърляне на участието на ТЕЗИ , не води до естествено връщане за намиране на истинските "виновни" в ТВ-реалността!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                "За момента от централната банка е обявено, че КТБ ще възстанови дейността си на 21 юли. Банката обаче може да действа при определени ограничения в операциите си за известен период от време."

....е ще разбереш

"Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете?"
                ФГВ може да успее, може и да не успее. Това не променя факта, че банковият превод е за предпочитане пред чувала с пари. Дали ще има ограничения и какви ще са те, близкото бъдеще ще покаже.

Коментар

"За момента от централната банка е обявено, че КТБ ще възстанови дейността си на 21 юли. Банката обаче може да действа при определени ограничения в операциите си за известен период от време."

....е ще разбереш

"Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете?"
                  стига сте писали глупости като не разбирате грам от материята.
                  постът ти е в стил вестник викенд.

1. депозитите не са 6.4милиарда
                  2. никой не е опрял до фонда все още

Ситуацията е тъпа, но не е трагична. Много изписахме по темата. Даже настоящите акционери да не осигурят свеж капитал и се наложи планът на БНБ....банката ще стане държавна = поне половината депозити няма да мръднат, защото за чии ще си ги вадиш от държавна банка, че да ги носиш примерно на Цеко или трибуквените.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Пловдив осъмна с плакати в подкрепа на Цветан Василев

..На подлеза на Пощата има транспарант с надпис “Долу турските ръце от БПФК“, на стадион “Христо Ботев“ пише “Цецо, с теб сме“.На няколко места в града пък има плакати “Смърт за свинята“..
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• "За момента от централната банка е обявено, че КТБ ще възстанови дейността си на 21 юли. Банката обаче може да действа при определени ограничения в операциите си за известен период от време."

....е ще разбереш

Last edited by gtomm; 26.06.2014, 09:09.
                      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

1. Ако на 21-ви КТБ отвори, бас държа, че няма да изплаща депозити и влогове. ще предлагат всякакви магарии “_Да прехвърлим депозита в друга банка?”, ” – Ама вече сме държавни и няма проблем.” Едно в сигурно – на 21-ви ВИЕ ПАРИ НЯМА ДА ВИДИТЕ. Всякакви уверения и администратовни щуротии ще чуете, но пари няма да видите
                        Само не разбрах защо прехвърлянето в друга банка се смята за магария. След като цялата държава знае, че на дата Х банката започва да работи, трябва да си луд, за да теглиш парите в брой на каса. Или да си наемеш охранителен взвод.
                        Иначе без съмнение ще има всякакви опити за убеждаване, че проблем няма - и от БНБ, и от КТБ, и от правителството, и от хиляди самозвани "експерти".

Коментар

• "draznitel_3 draznitel_3 не е онлайн

23.06.2014, 18:55

Начално
                          Нещо с което съм на 100% съгласен. Приятно четене

Абе Вие луди ли сте бре? Какво гарантиране на влоговете?

.....
                          Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете?

.....................................

П.П. Две неща забравих че става дълго

1. Ако на 21-ви КТБ отвори, бас държа, че няма да изплаща депозити и влогове. ще предлагат всякакви магарии “_Да прехвърлим депозита в друга банка?”, ” – Ама вече сме държавни и няма проблем.” Едно в сигурно – на 21-ви ВИЕ ПАРИ НЯМА ДА ВИДИТЕ. Всякакви уверения и администратовни щуротии ще чуете, но пари няма да видите

2. Абе да вземат да продадат кредитите на Пеевски на някоя фирма свързана снего на.. 30% от стойността им, че да се видим малко у финансова стабилност. Май цялата дандания е за това. искат да повторят 97, ама сега е малко сложно, та се чудят как да стане само за кредитите на Пеевски, че иначе лошо.

http://kendov.com/deposit-guarantee-bullshit/ "

...........

....
                          Last edited by gtomm; 26.06.2014, 08:25.
                          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?
                            Иван Искров: „КТБ е жертва на световната конспирация“
                            http://neverojatno.wordpress.com/
                            Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                              ..
                              "Генерале", съжалявам..., но не желая да беседвам с теб. Просто няма какво да ми кажеш. С промити мозъци не може да се говори, а ти си точно такъв. Извинявай, но истината си е истина. Някои казват, че боляла - други, че не. Надявам се за първи път в живота си да я приемеш по правилният начин...
                              Хубава вечер ти желая...
                              А, мерси за пожеланието.
                              Онзи ден ме пращаше в затвора. Има прогрес при тебе.
                              Да не си се отказал да гласуваш за Боко?
                              Last edited by X_Y; 26.06.2014, 14:49.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Джорка,
                                кога батьовото, ша ма арестуват дет съм казал, че държавата заедно с прокурВатурата скрои шапката на КТБто? Вече два дни чакам откак ти ма изпрати в затвора, приготвил съм си мешката, ама никой не доважда душо.

Пък и на прокурВатурата явно не и е до един анонимен писач, когато и известни финансисти твърдят едно и също, че държавата скрои шапката.

"Генерале", съжалявам..., но не желая да беседвам с теб. Просто няма какво да ми кажеш. С промити мозъци не може да се говори, а ти си точно такъв. Извинявай, но истината си е истина. Някои казват, че боляла - други, че не. Надявам се за първи път в живота си да я приемеш по правилният начин...
                                Хубава вечер ти желая...
                                Last edited by X_Y; 26.06.2014, 14:48.

Коментар

Working...
                                X