IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    А, това е крачка напред, защото преди няколко поста ни припомняше едни други години .

Относно връщането - живота ме научи, че наистина всяко зло е за добро. Така смятам аз, дори и днешната ситуация в БГ е достатъчно добра, благодарение на предишни злини
    Аналогиите бяха в политически аспект.

Когато доверието в институциите и управляващите падне до някакво критично ниво - тогава започват кризите и никой не знае къде и как ще избият. А последната година и половина политиците правят всичко възможно да убият доверието в себе си и в институциите.

Т.е. политиците ни не са научили този урок от 96 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
      Тогава нещата не се оправиха,а откраднаха спестяванията на хората,обезцениха лева и
      подариха дължимото на много кредитни милионери,които и до днес са "бизнесмени".Сега това е невъзможно,колкото и да искат някои да стане.
      Ако сега няма правителство,което и да е то положението ще се влоши.Оставка след 1 месец.То тактиката на комунягите е ясна,винаги е една и съща,но ББ се осра тези дни и ми падна жестоко в очите.А така му повярвах преди 5г. та чак се прибрах да живея в България.Мен със сигурност ме изгуби като гласоподавател,а и много други също.
      Така си резна крилцата с тези комунистически приоми,че му е бедна фантазията
      Някой вярваше ли за фалита на КТБ?

Новината я научих като бяхме с няколко колеги от форума на Инвестора на ОСА на Софарма + Трейдинг. Аз лично не повярвах. Мислех, че колегата, който я съобщи се шегува. После му се извиних.

Събитието стана и беше проспано от анализатори, институции и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        И аз си мисля, че никой няма да фалира, но тези проблеми ни връщат 2-3 години, че и повече назад.
        А, това е крачка напред, защото преди няколко поста ни припомняше едни други години .

Относно връщането - живота ме научи, че наистина всяко зло е за добро. Така смятам аз, дори и днешната ситуация в БГ е достатъчно добра, благодарение на предишни злини
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Математик, тези твърдения в моите очи са меко казани повърхностни. България днес е член на ЕС с дълг от 18%, а банките са на сериозна печалба. Паниката е лошо нещо, но дори тя да продължи /нещо в което не вярвам/, просто е въпрос на време да се осигурят пари, които очевидно мечтаят да влезнат в БГ! Как си представяш ФЕД, ЕЦБ и т.н. да печатат пари като луди, съответно получателите им буквално да се чудят какво да ги правят, а ние да страдаме от липса на пари предвид второто ми изречение?

Никой няма да фалира, но за съжаление най-неграмотните ще си изгубят лихвите от прекратени депозити и от евентуално превалутиране. Аз съм убеден в това нещо и заложих всичките си пари, че ще стане така. Казвам го, за да не излезе че само говоря
          И аз си мисля, че никой няма да фалира, но тези проблеми ни връщат 2-3 години, че и повече назад.

Коментар

• Иначе съм съгласен, че други аналогии няма.

Тогава икономиката ни никаква я нямаше. Банките бяха супер зле.

Сега икономиката седи добре, банките и те. Дават ни пари на ниска лихва. Както се казва база за сравнение на икономиката няма.

Обаче политическата ситуация е същата - абсолютно аналогична. Даже сегашната мисля е по-кофти. Или не сте съгласни за аналогиите в политическата ситуация.

И тя поражда недоверието и паниката. Връщането на доверието става с оставки и категорични действия, които аз все още не ги виждам. Дано БНБ да излезе с категорични действия през седмицата и да няма повторение на петъка (вчера).

Коментар

Аналогията е в недоверието в системата, институциите и политиците. И тогава имаше недоверие към Виденов и БСП. За кво мислиш долара скочи до 3000 лв че и нагоре и после след оставка и връщане на мандата се върна на 1500.

Чисто психологични фактори.
              Математик, тези твърдения в моите очи са меко казани повърхностни. България днес е член на ЕС с дълг от 18%, а банките са на сериозна печалба. Паниката е лошо нещо, но дори тя да продължи /нещо в което не вярвам/, просто е въпрос на време да се осигурят пари, които очевидно мечтаят да влезнат в БГ! Как си представяш ФЕД, ЕЦБ и т.н. да печатат пари като луди, съответно получателите им буквално да се чудят какво да ги правят, а ние да страдаме от липса на пари предвид второто ми изречение?

Никой няма да фалира, но за съжаление най-неграмотните ще си изгубят лихвите от прекратени депозити и от евентуално превалутиране. Аз съм убеден в това нещо и заложих всичките си пари, че ще стане така. Казвам го, за да не излезе че само говоря
              Last edited by 15%; 28.06.2014, 23:10.

Коментар

Паниката се поражда от недоверието в управляващите и институциите.

А тогава нещата се оправиха след оставка и връщане на мандата от БСП и нови избори.

За момента не виждам подадена оставка - има някаква насрочена дата за избори на 5 октомври.
                Тогава нещата не се оправиха,а откраднаха спестяванията на хората,обезцениха лева и
                подариха дължимото на много кредитни милионери,които и до днес са "бизнесмени".Сега това е невъзможно,колкото и да искат някои да стане.
                Ако сега няма правителство,което и да е то положението ще се влоши.Оставка след 1 месец.То тактиката на комунягите е ясна,винаги е една и съща,но ББ се осра тези дни и ми падна жестоко в очите.А така му повярвах преди 5г. та чак се прибрах да живея в България.Мен със сигурност ме изгуби като гласоподавател,а и много други също.
                Така си резна крилцата с тези комунистически приоми,че му е бедна фантазията
                Last edited by kig36; 28.06.2014, 22:58.
                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Абе човек, през 1996 г. кой би ни дал над 2 000 000 000 долара, за 10г. при лихва 3% при сегашното положение
                  Какви аналогии правите не мога да ви разбера?
                  Аналогията е в недоверието в системата, институциите и политиците. И тогава имаше недоверие към Виденов и БСП. За кво мислиш долара скочи до 3000 лв че и нагоре и после след оставка и връщане на мандата се върна на 1500.

Чисто психологични фактори.

Сега за кво мислиш се нареди опашката пред ПИБ - отново чисто психологични фактори.

Надявам се, разбираш че тука ние 100-200 човека дето пишем във форума разбираме икономическото положение. Ама масата вложители дали си мислиш, че им пука. На тях им пука за парите. А паниката е много лошо нещо.

Не виждам действия на политиците за овладяването и.

БСП ни лук яли ни лук мирисали казаха - БНБ да вземе мерки. Трябва ли да им напомням, че те са мандатоносител и че техния шеф каза, че няма да ходи в Брюксел пък взе че отиде. Ми то на един буркан да имаш повече доверие.

Да споменавам ли кой изклати КТБ - един депутат от управляващата коалиция, който беше предложен за шеф на ДАНС от сегашния премиер.

Не ми казвай, че трябва да му вярвам и че той няма грам вина (сегашния премиер).

Та как точно да вярвам на институциите, че ще овладеят кризата.

Да не говорим, че доверието в тях е в долна мъртва точка.

Виждаш ли вече аналогията - тотално недоверие в управляващите + паника. Резултатът е опашки пред ПИБ от нищото.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Разбира се,че уроците са научени.Защо изобщо споменавате 96-97г.?
                    Няма абсолютно и минимална сходност на ситуациите,освен паниката.
                    Сега обаче има кеш,много кеш който ще върне хората вкъщи.А някои ловки хорица ще се облажат.Е тогава държавата нема да ги гарантира бате
                    КТБ ще се отвори преди 21 юли според мен,това ще е правилния ход.Ако не ми променят лихвата драстично не пипам нищо!
                    Паниката се поражда от недоверието в управляващите и институциите.

А тогава нещата се оправиха след оставка и връщане на мандата от БСП и нови избори.

За момента не виждам подадена оставка - има някаква насрочена дата за избори на 5 октомври.

Коментар

То и с банките така си мислехме, ма виж до къде се докарахме.

Някой да си е научил уроците от 96?
                      Абе човек, през 1996 г. кой би ни дал над 2 000 000 000 долара, за 10г. при лихва 3% при сегашното положение
                      Какви аналогии правите не мога да ви разбера?

Коментар

Разбира се,че уроците са научени.Защо изобщо споменавате 96-97г.?
                        Няма абсолютно и минимална сходност на ситуациите,освен паниката.
                        Сега обаче има кеш,много кеш който ще върне хората вкъщи.А някои ловки хорица ще се облажат.Е тогава държавата нема да ги гарантира бате
                        КТБ ще се отвори преди 21 юли според мен,това ще е правилния ход.Ако не ми променят лихвата драстично не пипам нищо!
                        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...olira_mediite/
                          Life won't wait for you.

Коментар

Вярвам, че вече всичките ни "политици" са го разбрали, та макар и след 20 г. простотии
                            Тука съм скептик.Историята показва, че не си учат урока.
                            Life won't wait for you.

Коментар

Еми такива са заявките - първият, който ги наруши е политически труп!
                              Вярвам, че вече всичките ни "политици" са го разбрали след 20 г. простотии

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Е то без съгласие от насрещната страна няма как да стане
                                За болдваното: А дано.
                                Еми такива са заявките - първият, който ги наруши е политически труп!
                                Вярвам, че вече всичките ни "политици" са го разбрали, та макар и след 20 г. простотии
                                Last edited by 15%; 28.06.2014, 22:29.

Коментар

Working...
                                X