IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някои хора, визирам по-долния коментатор, Ван Бастен, са доста нагли. Би следвало държавата въобще да не се меси при взаимоотношенията банка-депозант, и разните алчни парчета, дето са сложили парите на 7%, да ходят да тропат на вратата на КТБ, и да се молят да им върнат поне част от главницата. А той, видите ли, смята, че му давали ниска лихва. Ами вземи си паричките отиди някъде на по-висока лихва. Упс, ами то няма как да си ги вземеш, щото банката е затворила...

А, и между другото, сумата от 100 000 евро не фигурира в никакво европейско законодателство.

Така че, пляскай с ръце и се радвай, че всичките данъкоплатци ще платят, за да си вземеш ти парите, барабар с лихвите.

Коментар

• Държавата (в лицето на БНБ) влезе в банката по молба на КТБ, а не по своя инициатива. Явно банката е предпочела БНБ да се намеси в отношенията между теб и нея, вместо да търси алтернативни решения.
      Дали задължението е породено от европейското законодателство, в случая няма особено значение.
      Таймингът не е от особено значение, ако е измислен план на действие при 100% теглене на депозити.
      Не споря, че квесторите имат трески за дялане - най-малкото заради непълната и закъсняла информация, която се пуска по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Дали държавата те прецаква или те защитава е доста особен въпрос. От една страна ти намалява лихвата и ти "арестува" парите за месец. От друга обаче ти гарантира, че ще си получиш главницата и натрупаната до края на юни лихва.
        Според моите разбирания сделката е добра.
        Доколко държавата прави за мен нещо е доста относително казано - в случая най-общо държавата изпълнява едно свое задължение, което е следствие на Европейското законодателство - да грантира депозити до 100'000 евро.

В случая обаче не става въпрос какво прави държавата за мен или не, а става въпрос какво причинява в бизнес отношенията "Банка - клиент". Явно се стремят да унищожат добрите практики с депозантите, което още в краткосрочен план ще има силно негативен ефект за юридическото лице КТБ.

Немалък процент от клиентите останаха лоялни към банката си и не се поддадоха на слуховете именно заради добрите практики към клиентите (и нормално поради добрата лихва). След като това се промени едностранно от страна на КТБ, ще последва и ответна реакция.

= = = = = = =
        Иначе извън явното нехайство на квесторите за отношенията "Банка - клиент", с което дори да не съм съгласен, поне е обяснимо предвид бюрократичното мислене и липсата на елементарни познания за частния бизнес, по-съществения момент за мен е както казах изкючително лошия timing на решението да се свалят лихвите.

Не може още преди да си наясно долкото е овладяна кризата с депозантите (реална преценка за това ще може да се направи едва след като приключи първата седмица след 21 юли, когато банката ще отвори), да даваш причини на хората да си теглят парите. Вместо да търсят начини да мотивират вложителите да си задържат парите, те ги подтикват към обратното.

Дори решението да се свалят лихвите да е било правилно, това трябваше да се направи плавно и поне 1 месец след като банката се отвори, когато нещата са се поуспокоили. Абсурд е да пипат лихвите преди да са върнали банката към нормалната работа.

Коментар

• Гечев смята, че държавата разполага с достатъчно ресурс, за да се отвори КТБ на 21 юли.

Това е една сериозна банка с едни сериозни активи, така че е добро решение тя да бъде запазена, каза Гечев и посочи, че държавата ще участва в увеличението на капитала, което на практика ще одържави тази банка.

Не, че ще е "отговорно" да се подаде оставка преди да отвори, но винаги има поле за размисли.

Коментар

• За 24 и 36 месечни депозити процентите са доста добри.Абстрахирайте се от досегашните 7+%.Минало свършено.
            Целта май им е да задържат вложителите доста по-дългосрочно.

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            http://www.capital.bg/biznes/finansi...na_katastrofa/

Ако това е вярно - еви му майката. Невероятно е че толкова много идиоти на едно място все пак са успели да вземат решение което не връща мамковината с години назад.
            Какви години?Мани как щеше да повлияе на вложителите и на доверието им в системата,ами на чуждите инвеститори?Кой луд ще инвестира в държава с корумпирана съдебна система и банкови ваканцийки. Нямам думи просто...Не мога да повярвам,че хора на такива отговорни позиции са толкова некомпетентни и неадекватни.
            Last edited by andy2000; 05.07.2014, 00:03.

Коментар

• Alfa bank имат ултима, която от 18.08 ще е и паднат малко лихвите но е нещо от типа на 3.5 за над 50 000 лв безрочен влог без лимит за теглене безкасово

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/finansi...na_katastrofa/

Ако това е вярно - еви му майката. Невероятно е че толкова много идиоти на едно място все пак са успели да вземат решение което не връща мамковината с години назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Тва "Formatted: Russian (Russia)" много кефи
                  +1

Коментар

• Най интересното е,че е изчезнала таблицата за суми от- до.Колкото до лихвите в границите на очакваното
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Че то и срочните са много добре.За 2-годишен 5.22% няма никъде!Само в Пиреос ако не се лъжа има 2-годишен на 5.00%.Тригодишния се е абсолютен рекорд със 6.00% интересно защо него не са го пипнали.Само общинска и Токуда предлагат по 5.25% за тригодишни депозити и Пиреос 5.30% само че за над 10 000лв.
                      Все пак процентите са към месец май, за това изглеждат големи.Страшно динамичен е спада на лихвите.От 01.07 има невероятна тесла от всички банки.За 12 месечни над 4.25% няма, просто няма.Само Пиреос дава 4.50% за 12-месечен и БАКБ 4.65%.

Кои са тези за над 50 000лв. които дават 4.50%.Ако визираш Инвестбанк от днес имат нови лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007
                        Поправете ме ако греша,но аз не знам някъде да дават по голяма лихва/2.59%/ за безсрочен депозит.Така че не смятам да местя жълтиците ...поне засега.
                        Има поне две банки, който "дават" по 4,5% за суми над 50 000 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007
                          Поправете ме ако греша,но аз не знам някъде да дават по голяма лихва/2.59%/ за безсрочен депозит.Така че не смятам да местя жълтиците ...поне засега.
                          Че то при преференциалния безсрочен в евро е даже 2,74 - което си е много добре.

Коментар

• Тва "Formatted: Russian (Russia)" много кефи

Коментар

• Хм, че те даже са си доста прилични лихвите и условията, аз очаквах по-голяма тесла

Коментар

• Лошо седларов лошо
                                бавно и тихо нагоре

Коментар

Working...
                                X