може би иска да каже половината над 100 или разликата 20 т.е да получи 110 ама и така няма логика . защо да ти дават 100 + половината от горницата 10 като могат да ти дадат само 100 и не можеш да се оплачеш
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнениеМисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит
А защо не и еднократен данък самооблагане върху сумите по депозити и влогове в банките, като парите ще отидат за закърпване на бюджета и борда?
Много елегантно и добро решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнениеМисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит
Начи ако имаш 120 бона - да се разделиш с половината, а?
Ми нале фонда ти е гарантирал 100 от тях, бе, умник!
Коментар
-
Мисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит"Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнениеБоже колко си наивен!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнениеБоже колко си наивен!За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнениеТака, че да се води спор за депозитите на физическите лица ми се струва безпредметно и безсмислено
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеБоже,какви дребни душички има и как плачат,че техните пари били във Фонда,а той щял да спасява чуждите.Абе,душички, този фонд е на основата на солидарността,ама как да го вденете като още със събуждането единствената ви мисъл е на Вуте да му е зле. Заради хора с вашето мислене сме на това дередже.Защо не ревете,че от вашите здравни вноски се лекуват неосигурените цигани,от вашите социални осигуровки се дават помощи на мързеливите търтеи,в сметките за вашите ток и вода влизат и кражбите на "братята"?Ама седите и ревете,че щели да се плащат парите за КТБ с вашите пари?Много бавно и внимателно го обяснявам, за да ме разберете :
1.Още не се знае има ли капиталова дупка и каква е.
2.Като се установи т.1 и става въпрос за 200 мил.лева какъв е проблема?И 1 млрд да са - КТБ има сериозни активи, които дори могат да бъдат продадени.ББР+ФГВБ (ако национализират КТБ) ще са напред, на плюс или на печалба (дано разберете едно от трите).
3.Банката се оздравява и се продава,никой няма да държи 3-4 по големина банка държавна
4.Ако няма корупция и далавери българската държава е на голям,голям плюс
По-ясен не мога да бъда в обясненията си за Наневците
Коментар
-
Според мен проблема не е във влоговете на физическите лица, а по-скоро при парите на фирмите.
Колко са, не зная, по пресата излезе информация за Виваком - 71 млн. евро, колко са на други - само те си знаят.
Тук вече е въпроса, дали ще фалират банката и фирмите ще изгорят или пък ще налеят пари под някаква форма, така че да им ги възстановят . Всеки може да си направи извода, какви ще са последствията.
Тук нещата ми миришат на политическо решение. Това са големите парите и съответно големите проблеми.
Така, че да се води спор за депозитите на физическите лица ми се струва безпредметно и безсмислено
Коментар
-
Боже,какви дребни душички има и как плачат,че техните пари били във Фонда,а той щял да спасява чуждите.Абе,душички, този фонд е на основата на солидарността,ама как да го вденете като още със събуждането единствената ви мисъл е на Вуте да му е зле. Заради хора с вашето мислене сме на това дередже.Защо не ревете,че от вашите здравни вноски се лекуват неосигурените цигани,от вашите социални осигуровки се дават помощи на мързеливите търтеи,в сметките за вашите ток и вода влизат и кражбите на "братята"?Ама седите и ревете,че щели да се плащат парите за КТБ с вашите пари?Много бавно и внимателно го обяснявам, за да ме разберете :
1.Още не се знае има ли капиталова дупка и каква е.
2.Като се установи т.1 и става въпрос за 200 мил.лева какъв е проблема?И 1 млрд да са - КТБ има сериозни активи, които дори могат да бъдат продадени.ББР+ФГВБ (ако национализират КТБ) ще са напред, на плюс или на печалба (дано разберете едно от трите).
3.Банката се оздравява и се продава,никой няма да държи 3-4 по големина банка държавна
4.Ако няма корупция и далавери българската държава е на голям,голям плюс
По-ясен не мога да бъда в обясненията си за НаневцитеLast edited by andy2000; 07.07.2014, 23:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеТези които са поели по-висок риск заради по-високата доходност трябва да си понесат последствията. Вместо това последствията ще ги понесат останалите, с депозити при други банки, щото фондът за гарантиране се захранва с такса върху депозитите на всички вложители.
Да, фондът се захранва с такса върху депозитите, включително и моите депозити. Не е като да са ти сложили данък въздух за да могат да платят на мен. И за пореден път, айде поне изчакайте да видим тая банка ще се национализира ли, ликвидност ли ще се налива, капитал ли ще се увеличава. Нема нужда отсега с трите реда сълзи за ВАШИТЕ пари от ВАШИЯ фонд дето ще отидат в МОЯТА сметка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеНапълно съм съгласен. Тези които са поели по-висок риск заради по-високата доходност трябва да си понесат последствията. Вместо това последствията ще ги понесат останалите, с депозити при други банки, щото фондът за гарантиране се захранва с такса върху депозитите на всички вложители.
Вече си голямо момче, време е да разбереш: Тарикат мъж не се оплаква !Last edited by onakilev; 07.07.2014, 23:12.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Didkata Разгледай мнениеНякои хора, визирам по-долния коментатор, Ван Бастен, са доста нагли. Би следвало държавата въобще да не се меси при взаимоотношенията банка-депозант, и разните алчни парчета, дето са сложили парите на 7%, да ходят да тропат на вратата на КТБ, и да се молят да им върнат поне част от главницата. А той, видите ли, смята, че му давали ниска лихва. Ами вземи си паричките отиди някъде на по-висока лихва. Упс, ами то няма как да си ги вземеш, щото банката е затворила...
А, и между другото, сумата от 100 000 евро не фигурира в никакво европейско законодателство.
Така че, пляскай с ръце и се радвай, че всичките данъкоплатци ще платят, за да си вземеш ти парите, барабар с лихвите."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
Коментар