IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• може би иска да каже половината над 100 или разликата 20 т.е да получи 110 ама и така няма логика . защо да ти дават 100 + половината от горницата 10 като могат да ти дадат само 100 и не можеш да се оплачеш

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
      Мисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит
      Добра идея.
      А защо не и еднократен данък самооблагане върху сумите по депозити и влогове в банките, като парите ще отидат за закърпване на бюджета и борда?
      Много елегантно и добро решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
        Мисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит

Начи ако имаш 120 бона - да се разделиш с половината, а?
        Ми нале фонда ти е гарантирал 100 от тях, бе, умник!

Коментар

• Мисля си за едно "елегантно" решение по казуса дали да фалира или не банката.Защото за мен решението ще е политическо..та предлагам квесторите да привикат един по един всички с депозити над 100к евро и да им предложат да се разделят с половината пред угрозата да загубят всичко при фалит.И с така "освободената" сума се изплащат защитените по закон 100к.Хем агнето/разбирай ФЗВГ/ цял,хем вълка сит
          "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Доста wishful thinking се демонстрира тука

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
              Боже колко си наивен!
              Малко по-конкретен може ли да бъдеш или продължаваме да си злобеем и плюем ?

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                Боже колко си наивен!
                Това ми прозвуча като лошо пророчество .... Дано да си го написал без да лежиш на някаква обективност ....
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнение
                  Така, че да се води спор за депозитите на физическите лица ми се струва безпредметно и безсмислено
                  Още повече, че държавата като е решила, че са им гарантирани до определена сума, записала го е в закон, контролира банката (чрез БНБ), да вменяваш на тия хора задължението да постъпват с "грижата на добър търговец" и да са оценявали риска ... ами за какво тогава е тоя закон и БНБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Боже,какви дребни душички има и как плачат,че техните пари били във Фонда,а той щял да спасява чуждите.Абе,душички, този фонд е на основата на солидарността,ама как да го вденете като още със събуждането единствената ви мисъл е на Вуте да му е зле. Заради хора с вашето мислене сме на това дередже.Защо не ревете,че от вашите здравни вноски се лекуват неосигурените цигани,от вашите социални осигуровки се дават помощи на мързеливите търтеи,в сметките за вашите ток и вода влизат и кражбите на "братята"?Ама седите и ревете,че щели да се плащат парите за КТБ с вашите пари?Много бавно и внимателно го обяснявам, за да ме разберете :
                    1.Още не се знае има ли капиталова дупка и каква е.
                    2.Като се установи т.1 и става въпрос за 200 мил.лева какъв е проблема?И 1 млрд да са - КТБ има сериозни активи, които дори могат да бъдат продадени.ББР+ФГВБ (ако национализират КТБ) ще са напред, на плюс или на печалба (дано разберете едно от трите).
                    3.Банката се оздравява и се продава,никой няма да държи 3-4 по големина банка държавна
                    4.Ако няма корупция и далавери българската държава е на голям,голям плюс
                    По-ясен не мога да бъда в обясненията си за Наневците
                    Боже колко си наивен!

Коментар

• Според мен проблема не е във влоговете на физическите лица, а по-скоро при парите на фирмите.
                      Колко са, не зная, по пресата излезе информация за Виваком - 71 млн. евро, колко са на други - само те си знаят.
                      Тук вече е въпроса, дали ще фалират банката и фирмите ще изгорят или пък ще налеят пари под някаква форма, така че да им ги възстановят . Всеки може да си направи извода, какви ще са последствията.

Тук нещата ми миришат на политическо решение. Това са големите парите и съответно големите проблеми.

Така, че да се води спор за депозитите на физическите лица ми се струва безпредметно и безсмислено

Коментар

• Абе защо никой не казва нищо за активите ,това откъде ще се налива ликвидност според мен не е чак толкова важно ...

Коментар

• Боже,какви дребни душички има и как плачат,че техните пари били във Фонда,а той щял да спасява чуждите.Абе,душички, този фонд е на основата на солидарността,ама как да го вденете като още със събуждането единствената ви мисъл е на Вуте да му е зле. Заради хора с вашето мислене сме на това дередже.Защо не ревете,че от вашите здравни вноски се лекуват неосигурените цигани,от вашите социални осигуровки се дават помощи на мързеливите търтеи,в сметките за вашите ток и вода влизат и кражбите на "братята"?Ама седите и ревете,че щели да се плащат парите за КТБ с вашите пари?Много бавно и внимателно го обяснявам, за да ме разберете :
                          1.Още не се знае има ли капиталова дупка и каква е.
                          2.Като се установи т.1 и става въпрос за 200 мил.лева какъв е проблема?И 1 млрд да са - КТБ има сериозни активи, които дори могат да бъдат продадени.ББР+ФГВБ (ако национализират КТБ) ще са напред, на плюс или на печалба (дано разберете едно от трите).
                          3.Банката се оздравява и се продава,никой няма да държи 3-4 по големина банка държавна
                          4.Ако няма корупция и далавери българската държава е на голям,голям плюс
                          По-ясен не мога да бъда в обясненията си за Наневците
                          Last edited by andy2000; 07.07.2014, 23:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                            Тези които са поели по-висок риск заради по-високата доходност трябва да си понесат последствията. Вместо това последствията ще ги понесат останалите, с депозити при други банки, щото фондът за гарантиране се захранва с такса върху депозитите на всички вложители.
                            Ми ние си ги носим последствията. Това че поне един месец нямам достъп до парите си ако не е носене на последствия, здраве му кажи.
                            Да, фондът се захранва с такса върху депозитите, включително и моите депозити. Не е като да са ти сложили данък въздух за да могат да платят на мен. И за пореден път, айде поне изчакайте да видим тая банка ще се национализира ли, ликвидност ли ще се налива, капитал ли ще се увеличава. Нема нужда отсега с трите реда сълзи за ВАШИТЕ пари от ВАШИЯ фонд дето ще отидат в МОЯТА сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                              Напълно съм съгласен. Тези които са поели по-висок риск заради по-високата доходност трябва да си понесат последствията. Вместо това последствията ще ги понесат останалите, с депозити при други банки, щото фондът за гарантиране се захранва с такса върху депозитите на всички вложители.
                              Т.е.: поели сте същия риск за по-малко доходност. FAIL !
                              Вече си голямо момче, време е да разбереш: Тарикат мъж не се оплаква !
                              Last edited by onakilev; 07.07.2014, 23:12.
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Didkata Разгледай мнение
                                Някои хора, визирам по-долния коментатор, Ван Бастен, са доста нагли. Би следвало държавата въобще да не се меси при взаимоотношенията банка-депозант, и разните алчни парчета, дето са сложили парите на 7%, да ходят да тропат на вратата на КТБ, и да се молят да им върнат поне част от главницата. А той, видите ли, смята, че му давали ниска лихва. Ами вземи си паричките отиди някъде на по-висока лихва. Упс, ами то няма как да си ги вземеш, щото банката е затворила...

А, и между другото, сумата от 100 000 евро не фигурира в никакво европейско законодателство.

Така че, пляскай с ръце и се радвай, че всичките данъкоплатци ще платят, за да си вземеш ти парите, барабар с лихвите.
                                Напълно съм съгласен. Тези които са поели по-висок риск заради по-високата доходност трябва да си понесат последствията. Вместо това последствията ще ги понесат останалите, с депозити при други банки, щото фондът за гарантиране се захранва с такса върху депозитите на всички вложители.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X