Първоначално изпратено от Konsultant
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Konsultant
Да, Дарик изчетоха цялото решение на БНБ преди 15 мин. .... .
Коментари по решението?
Спорен ден!
Коментар
-
Отнемат лиценза на КТБ
11:12 | 11.07.2014 38 коментари 0
Българската народна банка дава пресконференция за одита в Корпоративна търговска банка. На нея от ръководството са поканени само определени медии, предаде репортер на Агенция "Фокус". Има списък с около десетина имена, които щемогат да присъстват на изявлението на Иван Искров.
Сметките на гражданите и фирмите в Корпоративна търговска банка ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България, която ще бъде одържавена. Това заяви управителят на БНБ Иван Искров, предаде Дарик.
За Креди Агрикол България ще бъдат осигурени достатъчно средства от Фонда за гарантиране на влоговете, държавния бюджет и Българската народна банка.
Креди Агрикол ще бъде преименувана, съобщи Иван Искров. По думите му след одита е установено, че „Креди Агрикол България" е много добре управлявана банка. „Оздравената държавна банка ще бъде отворена на 21 юли", съобщи Искров.
Не по този начин стоят нещата в Корпоративна търговска банка, чийто лиценз ще бъде отнет. Привилигировани кредитори в случая ще бъдат държавата в лицето на МФ и Фонда за гарантиране на влоговете.
В Корпоративна търговска банка ще останат само сметките на мажоритарния собственик и свързаните с него фирми, които няма да бъдат защитени.
Чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро. Това се е случило на 19 юни, като парите са взети само срещу разписка.
На 18, 19 и 20 юни след множество медийни и една странна пресконференция на членове на управителния съвет на Корпоративна търговска банка са изтеглени 1 млрд. лева. Квесторите не са успели да открият досиетата на кредитори за 3,5 млрд. лева, като общият кредитен портфейл на Корпоративна търговска банка е 5,4 млрд. лева. Не може да се оцени финансовото състояние на длъжниците и дали могат да обслужват кредитите си, допълни Искров.
По думите му става дума за умишлени действия. Докладът на квесторите, както и на независимите одитори в Корпоративна търговска банка ще бъдат предадени на главния прокурор http://www.economynews.bg/отнемат-ли...news56225.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеГледах го ("Сашо, ти си малоумен!") ама явно работата е доста сговнена щом почнаха да избират журналисти. Ако всичко беше наред, Искров щеше да седи и със самодоволна физиономия и да обяснява на Сашо как БНБ никога не спи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕ ти гледа ли го на предишната пресконференция?
Задава въпрос тъпия скиор,получава отговор,пак го задава,защото няма представа от материята,получава отговор,пак го задава,ядосва се,че не разбира и започва да храни Искрящия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеЗаради един Сашо Диков, изгореха сума ти хора
Задава въпрос тъпия скиор,получава отговор,пак го задава,защото няма представа от материята,получава отговор,пак го задава,ядосва се,че не разбира и започва да храни Искрящия.
Канал 3 предават пряко подаването на жалба в деловодството на БНБ, че не ги пускат на пресконференцията.Циркът продължава.
Last edited by andy2000; 11.07.2014, 11:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеНапрежение пред БНБ: Не пускат журналисти на брифинга на Иван Искров за КТБ
http://www.blitz.bg/news/article/278549
Май започваме ударно с простотиите
Коментар
-
Напрежение пред БНБ: Не пускат журналисти на брифинга на Иван Искров за КТБ
http://www.blitz.bg/news/article/278549
Май започваме ударно с простотиите
Коментар
-
Бъркаш ме с някой, почти не разбирам нищо от акции, имам някакви шитни, едни от които умряха -Мостстрой, Енемона, само от Софарма съм много напред, та покривам загубите.Така че, акции на БФБ наистина за мен са глупост, не съм си сменял никога ника и не съм плюл, няма значение, въпросът е КТБ.
ОК, ако търси подркепа да си върне банката, не е ли най-лесното да намери пари и да запълни тази прослувута дупка, колкото и да е тя, и която той е направил и всичко ще е цветя и рози.Всичко което казвам е, че за мен Цв.Василев е много мека Мария путка и смотаняк, меко казано, да не използвма груби изрази
Ако беше мъж, като го атакува свинята, трябваше само да стои да пълни кеш и да им гледа сеира ПОСЛЕ като се успокие положението, той вече няма дебели депозити, но има дебели кредити, които трябва да се връщат.
От къде да вземе пари -това вече е по сложен въпрос, но най лесното е от някой от съдружниците, от други банки и т.н Но това да става тихо!!!
Той какво прави -бяга като плъх, и вика на помощ да го спасат, защото се е осрал!!!
Това какво ти говори?
За смс ти е, моля ти си, спорвед мен са пълна глупост.
Кюлев дали са го заплашвали?
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениекефиш на макс
помня те преди години като си загуби кинтите на БФБ обърна палачинката (смени си ника) и взе да плюеш по хората с акции все едно те ти бяха виновни за твоите грешни действия
сега пак си се полакумил и си се надянал на 7% депозит вместо да си вложиш парите в по-сигурна банка където дават 4% например
-----------------------
ще ти дам жокер за да се ориентираш какво е "дереджето" на КТБ преди да е излезнало официалното инфо от БНБ
- ако в банката е пълно със скелети то тогава Цветан Василев би следвало да се укрива някъде в южна америка, юар, сингапур и други подобни зони откъдето законово няма как да го върнат в България
- ако всичко в банката е нормално (за българския банков сектор средно около 15-20% са лошите кредити) то тогава Цветан Василев се е скрил някъде на безопасно място (в Астрия или в евросъюза) и търси подкрепа за да си върне банката която искат да му вземат
ако аз получа заплашителни SMS-и, че ще бъда ликвидиран и аз бих се скрил някъде и ще прекъсна всякакви връзки с когото и да било както в случая прави Василев
комунистите щом решат да ликвидират някого - рано или късно изпълняват намеренията си
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеА Бареков дали има кредити, които трябва да върне на банката?
Но дори и да има кредити, нищо няма да го спаси от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеДано да има инфо, в смисъл наистина да има инфо, а не някакво изявление от страна на БНБ че всичко пак е ОК, от онези любимите им които на следващия ден като банката хлопне врати човек се чуди как са ги писали.
Това с Бареков не е добре. Този винаги има някакво инфо, а това което говори е сума равняваща се на половината депозитна маса на банката. Банка с 50% лоши кредити си е това което е казал. Дано да не е прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДнес ще има
Ииииии,отново с директно включване от Карлуково :
Николай Бареков : Липсите в КТБ са между 3 и 5 млрд. лева! Пирамида ли е тази банка? Цацаров веднага да подгони виновниците за източването й!
http://pik.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%...ews201205.html
Това с Бареков не е добре. Този винаги има някакво инфо, а това което говори е сума равняваща се на половината депозитна маса на банката. Банка с 50% лоши кредити си е това което е казал. Дано да не е прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеИма ли новини от прословутия одит?
Нали по спомен в сряда трябваше да го пратят към БНБ, а от БНБ ни вест ни кост, или поне аз не знам да има някакво инфо.
21.07. е вече след седмица, крайно време е да се действа преди да е дошъл последния момент. А инфо няма.
Ииииии,отново с директно включване от Карлуково :
Николай Бареков : Липсите в КТБ са между 3 и 5 млрд. лева! Пирамида ли е тази банка? Цацаров веднага да подгони виновниците за източването й!
http://pik.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%...ews201205.htmlLast edited by andy2000; 11.07.2014, 09:45.
Коментар
Коментар