IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• цялата работа много мирише и не виждам чисти от лайната хора и от КТБ и от органите на властта. Накъдето и да погледне човек все нагли, недоразбрали(уж) и алчни хора.

Покрай тази криза Искров олекна много не защото е лош човек, а защото стана ясно, че от него нищо не зависи. Цацаров олекна, защото станя ясно, че прокуратурата я управлява един с по-голям корем от него и по-нагъл, а Сотир после остава да замазва на прасето акциите. МВР олекна, защото стана ясно, че министър на вътрешните работи е Доган. Бойко, БСП, ДПС олекнаха защото стана ясно, че това чудо на финансовия инженеринг е ставало с тяхното ясно съзнание и закрила. КФН олекна , че чак полетя, защото стана ясно, че те за нищо не стават.

Големият въорос е кой ше опере пешкира, защото този път трябва да има ефективни присъди при това по над 5 години. Когато утре поредният банков чиновник слага подписа си под давление на МАЖО нека се сети за ония пичове от КТБ-то дето трият наровете и да се замисли кое е по-добре . Да вземе някой лев и премия или да не влезе в панделата.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• 3,7 млрд. лв. би струвало гарантирането на влоговете от КТБ според проектозакона на БНБ

3,7 млрд. лв. би струвало на държавата прехвърлянето на влоговете от Корпоративна търговска банка в "Креди Агрикол", става ясно от проектозакона за преструктурирането на КТБ, изготвен от БНБ и Министерството на финансите. Той бе предоставен през уикенда на парламентарните партии за съгласуване преди днешната среща при президента. ГЕРБ обаче не прати експерти, а БСП и ДПС поискаха пълна и детайлна информация за състоянието на КТБ, преди да решат дали ще спасяват всички влогове или нe.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4189693

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Този закон няма как да мине.Да предположим,че мине НС,веднага след това президентът ще му ковне едно вето,както каза някой по-долу.Няма как всички по веригата да са пълни малоумници.Все някой ще има със здрав разум.
        Има как... та нали ако не бяха пълни малоумници... нямаше да са по веригата.

Всичко ще си го решат, като стой та гледай... и никой няма да трепне или да се опита да ги спре.

Ние живеем в диктатура и тия клоуни (официалните власти), реално нямат никаква власт... истинските действащи лица са в сянка... и явно им трябват пари за нещо... пари които ще си вземат от бюджета.. А предполагам, че цялата история около КТБ е просто една партенка. Тия хора искат официално и законно да могат да си взимат парички от държавния бюджет на България...

Освен това те могат да вземат парите от бюджета и пак да не върнат парите на "милионерите", които не са техни хора... като ги обвинят, че са "свързани лица и фирми". Много внимавайте кого подкрепяте, защото уродите които управляват България се опитват да убедят народеца, че е добре да спаси КТБ с пари от бюджета. А това всъщност е много страшно... един ден може да осъмнем без бюджет... и всички ще се тюхкат "къде отидоха парите"... както сега се тюхкат за уж изчезналите пари от КТБ... при толкова проверки и надзорни органи. (Уж всичко беше наред до преди няколко дни... и фейсбука и форумите им бяха виновни за кризата в КТБ... а то какво се оказа).

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
          Официално съобщение от прокуратурата обаче няма.

Според адвокат Ботев новата за новата версия липсват доказателства и тя се основава единствено на показанията на бившия съдружник на Цветан Василев - Бисер Лазов, който е основен свидетел на обвинението. Друг ключов свидетел е Теодора Танева, която е изпълнителен директор на една от фирмите, свързани с КТБ.

Защитниците на четиримата обвиняеми са категорични, че източване на пари от банката няма, а твърденията идват само от свидетели, които не са работили в банката и нямат представа за механизмите на работа в нея.

Май и това обвинение ще отпадне.
          Натам вървят нещата. Някакви "свидетели" дето дори не работят в банката.
          Да не би и Веждито да е свидетел? С анонимката?
          Баси цирка.

Аз преди време изказах една конспиративна теория, че цялата работа я правят американците за да вземат банката от ръцете на Цветан Василев, който е близък с руснаците. Понеже в КТБ са съсредоточени вземания-давания на голяма част от българската енергетика, то отвъдокеанския голям брат взема мерки да се ограничи достъпа на руснаците.
          Може да се окаже че теорията ми не е толкова конспиративна.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Искров да си ходи незабавно. Спешно да назначат Бебо за гуверньор, а Малката Секира за финансов министър.
            Tатяна Дончева е адвокат на задържаната касиерка от КТБ. Тя разкри шокиращи схеми
            Следствените органи се пращат да гонят Михаля
            Много отдавна г-н Иван Искров е представителна фигура. Но функцията му е да печата монети. Сега му е поставена задачата да обясни определени злоупотреби. Интересен е фактът, че миналата година КТБ е била ревизирана от БНБ и злоупотреби не са открити. Обявената кражба не е станала в рамките на 7-8 месеца, а от години. Станахме свидетели как БНБ предлага законови промени, чрез които управителите на банки и техни приближени да не носят отговорност при фалити на банки. Този отиващ си парламент трябва да одобри това. Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Лице в лице" по БТВ. Според Дончева е твърде притеснително искането да не се коментира банковата система от страна на журналистите. Татяна Дончев обяви е ефир, че е лично заинтересована от делото, защото е станала адвокат на една от страните по делото. Аз влязох в делото като адвокат на първата задържана от КТБ, главната касиерка. Няма да изнасям данни по делото, но ще ви кажа, че пари не са били изнасяни от обвиняемите. Изнесените факти са дори смешни. Следствените органи се пращат да гонят Михаля, категорична е Дончева.
            Според Дончева в момента се предприема масиран натиск върху хората, свързани с този случай. Мъчат се да вкарат търсенето на отговори в закона, за да се мълчи. Те спират гости в телевизиите. Аз очаквам сега да влязат и да ме арестуват, коментира Дончева. Тя описа и схемата, по която се действа до момента. Първо имате един голям получател на кредити, който не иска да си плати. Той иска да прибере част от фирмите. Той има всичкия интерес да събори банката, за да редуцира тези пари поне 10 пъти - това е стара схема, категорична е Дончева. Петков даде идея журналистите да проверят историята на свързаните фирми. Съветвам ви да следите съдбата и кариерата на Искров. От коя политическа сила ще влезе във властта. Имаме серия от действия на Искров, който са морално укорими. Но разследването трябва да се води от друг главен прокурор, обясни Петков. В момента върви процес, при който управители на фирми са викани в следствието, където са карани да се откажат от фирмите и те се прехвърлят на други лица. Това се прави с цел определени хора да не се преследват на по-късен етап, смята Дончева.
            http://www.novini.bg/news/218656-%D0...%BC%D0%B8.html
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Официално съобщение от прокуратурата обаче няма.

Според адвокат Ботев новата за новата версия липсват доказателства и тя се основава единствено на показанията на бившия съдружник на Цветан Василев - Бисер Лазов, който е основен свидетел на обвинението. Друг ключов свидетел е Теодора Танева, която е изпълнителен директор на една от фирмите, свързани с КТБ.

Защитниците на четиримата обвиняеми са категорични, че източване на пари от банката няма, а твърденията идват само от свидетели, които не са работили в банката и нямат представа за механизмите на работа в нея.

Май и това обвинение ще отпадне.

Коментар

Стоян Александров
                Благодаря за инфото

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                  Коя е малката секира?
                  Стоян Александров

Коментар

• Коя е малката секира?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Според мен, и на тях им е ясно, че не са в правилната писта и чакат реакция. Имаме късмет, че международното положение позволява да ни се обърне внимание.
                      Та, не са избрали вярно време за кражба/разрив диригентите, дето все искат и искат
                      кервана си върви и кучетата си лаят ................... както винаги си е било и този път не очаквам нищо да стане

Цветан Василев си е изгорял с банката и на 99% съм сигурен, че няма да се справи със серГЕЙ САТАНишев и доган
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Може би не съм се изразил правилно.Твърдо против този закон съм,защото ще бъдат отписани много и огромни кредити на "наши хора",а бизнеси ще бъдат лапнати без пари на практика.Не съм против намирането на работещо решение и възстановяване на пълните суми на депозантите и стабилизиране + продължаващо съществуване на КТБ.
                        Е то всичко хубаво, и аз мисля по тоя начин, ама как да стане това, като то цялата тая операция е направена за да се лапнат тия фирми. Ситуацията на практика е "Ние сговнихме нещата нарочно и ако не искате покрай сухото да изгори мокрото, си ни го дайте това сухо!"

Коментар

Сега ще се види кой има топки. За мен това ще са тези депутати, които гласуват против.
                          След това президентът, ако наложи вето. След това главния прокурор или омбудсманът, които имат право еднолично да поискат от КС да обяви закона за противоконституционен. След това Общите събрания на съдиите от ВАС или ВКС или пък тези 48 депутати, които се осмелят да го направят.
                          Според мен, и на тях им е ясно, че не са в правилната писта и чакат реакция. Имаме късмет, че международното положение позволява да ни се обърне внимание.
                          Та, не са избрали вярно време за кражба/разрив диригентите, дето все искат и искат

Коментар

Искров да си ходи незабавно. Спешно да назначат Бебо за гуверньор, а Малката Секира за финансов министър.
                            и на малката секира милионите са в КТБ
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                              Трябва да се намери решение и това изглежда е единственото решение, което ще запази вярата на хората в банковата система. Ако бъдат ощетени хората проблемът много бързо може да се превърне в системен.

Освен това вложителите в КТБ не са по-различни от вложителите в другите банки. И в момента има хора с депозити над 196 000 лв. и те получават лихви над пазарните, но това не означава, че банковата е рискова и, че хората не трябва да имат доверие в нея.

Твърдението, че данъкоплатците ще спасяват богатите депозанти е невярно и цели насъскване на хората едни срещу други.

В банките има пари на фирми (частни и държавни), които дават заплати и допринасят за икономическото развитие и те не трябвада бъдат ощетени заради това, че институциите не са си свършили работата.Хич няма да е готино пари на държавни предприятия да изгорят,защото и без това повечето са в колапс.Обаче не ми звучи добре идеята веднъж да съм ги дал тези пари на държавните предприятия и сега пак да им ги давам,защото някой им ги е откраднал.

Разбира се трябва да се търси отговорност от тези които докараха нещата до тук, но първо трябва да се успокоят хората.
                              Може би не съм се изразил правилно.Твърдо против този закон съм,защото ще бъдат отписани много и огромни кредити на "наши хора",а бизнеси ще бъдат лапнати без пари на практика.Не съм против намирането на работещо решение и възстановяване на пълните суми на депозантите и стабилизиране + продължаващо съществуване на КТБ.Именно затова,поне според мен,трябваше да се даде шанс на оманците,или който стои зад тях.Не съм "ЗА" да давам пари,които съм дал вече един път на държавните предприятия.Не съм "ЗА" да влизат синдици.Не съм "ЗА" да плащам влоговете на хора с по 10-12%.Би ли ми дал пример с бизнес,който има възвращаемост 12%,поели са си риска с преференциалните числа по депозитите?
                              Фалитът на КТБ няма да подкопае доверието в банковата система.БНБ го подкопава активно от няколко седмици.
                              Last edited by andy2000; 13.07.2014, 18:59.

Коментар

• Едно такова спокойно ми става от известно време.. ден след ден..

Коментар

Working...
                                X