IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И ако сте търпеливи да изчакате за справедливата им стойност достатъчно дълго, ще получите достатъчно голяма част от горницата. Но не много голяма. Те отдавна са се трансформирали в лихви.

Наистина е много грозно да видиш бившите си финансови министри вътре върху сиренцето. Няма как да не са рабирали, но алчността е смазала всичко в тях.

Коментар

• Виждам, че и тука са налазили разни платени тролчета, които обясняват колко е необходимо всички ние да платим депозита на Веждито, Костов и разни други. Видите ли, щяло да се наруши доверието в банките, да бутне борда, и т.н.

Първо, КТБ не е системна банка, при положение, че е кредитирала основно мажоритарния си акционер.

Второ, всеки оттук нататък ще си прави сметката къде позира и къде депозира.

Трето, Фондът за гарантиране на депозитите ще изплати депозитите до 100к евро. Това не означава, че всичко останало е загубено. Останалите депозанти стават кредитори, и след ликвидацията на активите, получават каквото е останало, наравно с останалите кредитори.

Така че да и дърпат шалтера, освен ако акционерите не покрият ликвидната дупка...

Коментар

• Първоначално изпратено от x3m Разгледай мнение
        КОЙ печели от това, трябва да се сетиш сам.

И последен въпрос - защо всички европейски държави не спазиха именно този закон, когато имаха подобни проблеми и изплатиха депозитите над 100k eur? По-глупави ли са експертите там?
        Кой печели от това? или Кой печели от това! е по правилно?

Майтапа на страна. Ще платя до 100к евро защото са гарантирани, останалите ще си ги получите в ценни хартии на Виваком ли, Българтабак ли, за каквото са похарчени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Казвам какво ще се случи, а вие ако искате вярвайте.
          Джей, до колкото разбирам има два лагера. Едните мислят, че лошото ще се случи, ако се плати, другите че лошото ще се случи ако не се плати на богатите.
          Което означава, че лошото така и така ще се случи, ако не се търсят кредитополучателите с лоши кредити

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Какъв - никакъв. Кво ще ги правят тези пари - все някъде трябва да стоят.
            Не ти говоря за хората с по 2-5 хиляди.Говоря ти за сериозните депозанти с милиони.
            Имат възможност да ги депозират в банки в ЕС, да ги завъртят на борсата и т.н.
            При този рязък спад на лихвите + нестабилността да не мислиш,че ще държат парите на депозит?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Що ни рива като ти бъркаха за Белене,Цанков камък,цигански помощи,точене на ДДС, хиляди обществени поръчки,НЗОК и т.н.

И аз не искам парите над 196к да се плащат,ама въпросът е КАКЪВ ще е ефектът върху депозитите в другите банки?

Aнди, ефекта вече така или иначе го има и затова са така изплашени нашите избранници.
              Както и друг път съм твърдял, проблемът на България е в регулаторите (не само БНБ) и липсата на контрол . Има законодателство, то не се прилага и липсва контрол. Това е ефекта от политиката ни и шуробаджанащината на всяко ниво. След всички избори има рестарт в държавната администрация, назначаване на нови удобни лица. В БГ не се цени професионалзма и знанията, а кой колко е "гъвкав" и на кого е угаждал. Примера от миналата година е с Венета Марковска, от тази Искров.
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Ибрика пак са го изтървали от ,,Св.Наум ''.Сидеров поиска национализация на печеливши банки
                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...banki/?ref=rss
                Заглавието е манипулативно. Болният Ездач всъщност казва че печеливши банки не трябва да се приватизират, което е доста по-различно от внушението на дневник.

Коментар

Съжалявам, живота е нечестен. Поне в краткосрочен план. Тези сметки дето ги трупат само кармата може да чака платежното за тях.

Законът гарантира само до 100к eur за да не стимулира излишно рискови практики. Но в момента, в който се разбира, че коня е отишъл у ряката няма държава, която да не е спасила едрите си депозанти. Причината е проста - ако няма депозити, няма кредити. Ако няма кредити - няма икономика.
                  Това ама изобщо не е вярно. Всеки който НЕ СИ Е ДАЛ парите на КТБ, въпреки високите лихви е решил че не си заслужава риска да държи парите там.

Тези които са решили да поемат този риск това си лично техен проблем. На никой друг. И е редно да си поемат лично техните загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Що ни рива като ти бъркаха за Белене,Цанков камък,цигански помощи,точене на ДДС, хиляди обществени поръчки,НЗОК и т.н.

И аз не искам парите над 196к да се плащат,ама въпросът е КАКЪВ ще е ефектът върху депозитите в другите банки?
                    Какъв - никакъв. Кво ще ги правят тези пари - все някъде трябва да стоят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

....... - защо аджеба наистина не излиза нито дума дали са канени и дали е преговаряно с акционери??? А тук седим и говорим за одържавявания, преливания, обезценявания и т.н. прилапвания на сума ти актив вероятно за стинки. .....
                      Има акционери, кредитори, длъжници на КТБ. Има още държава, БНБ и трети лица (народ). В една нормална държава техни представители сядат на масата, заявяват ясно интереса и възможностите си и търсят причините и адекватно решение, а не си говорят с недомлъвки, ултиматуми и недомислици през медии и социални мрежи. Това решение нито се намира, нито се осъществява за една седмица. Между впрочем, то е ясно разписано в законодателството - само трябва да се спазва и на всички страни справедливо ще са защитени интересите. Да са живи и здрави хората, които преди години са ни писали законите, защото сега нищо читаво не излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от T3 Разгледай мнение
                        Ако това е така то защо никоя европейска държава няма закон, че се гарантира всичко. От къв зор правим закон за защита до 100к, но послед се оказва, че много по-добре е да спасим всички депозити. Егати тъпотията, ако спасят КТБ ще ме е много яд, че така и не си направих депозит там! Не е честно!
                        Съжалявам, живота е нечестен. Поне в краткосрочен план. Тези сметки дето ги трупат само кармата може да чака платежното за тях.

Законът гарантира само до 100к eur за да не стимулира излишно рискови практики. Но в момента, в който се разбира, че коня е отишъл у ряката няма държава, която да не е спасила едрите си депозанти. Причината е проста - ако няма депозити, няма кредити. Ако няма кредити - няма икономика.

ПС: И най-вече, моето мнение е да не си градим мнение толкова бързо, защото до момента сме видяли много спекулации и малко факти. Може да се намери някакво междинно решение. Напр. всички влогове до 100к eur, парите на общините и част от парите на фирми, които ще претърпят най-големи загуби. Тази дупка може да се покрие от държавата, от акционери, от външни инвеститори. Може дупка изобщо да няма. Може да е достатъчно малка и активите на банката да стигнат. Просто нищо не знаем и чрез дезинформация, спекулации и подхвърлени капанчета всяват смут и така ни подкарват в каквато си посока искат. Точно като стадо. Нека да не се поддаваме и да бъдем разумни. Да отложим сформирането на твърдо мнение, до разкриване на пълната картинка.
                        Last edited by x3m; 15.07.2014, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Няма да платим

Аз съм настроен срещу това да ми бъркат в моя джоб. Боли ме фара за някой си че ще си загуби парите - да е мислил преди да става ортак на мафията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
                            Логиката ти е абсолютно погрешна. Ако се платят само гарантираните депозити, фонда така или иначе ще се декапитализира и при последваща такава паника вече няма да има буфери и закона ще трябва тогава да се променя и пише на крак. Аз лично съм на мнение, че по-малко грешното решение (защото правилно няма) е да се платят всички депозити без значение от размера.
                            Като смяташ, че трябва да се плаща на всички изкарай няколко милиарда евраци, към 7-8 млрд. поне, защото вече няма да става дума само за парите в КТБ. А дали греша не знам, но има ниво на държавния дълг, което ако се надхвърли Равнище на безопасен дълг в България ще стане много зле. И тя логиката ми беше грешна още октомври миналата година Акциите на ТБ Корпоративна търговска банка АД (6C9 / CORP) пред вероятен спад като я отписах тази банка (макар, честно да не съм очаквал, че ще е чак толкова издухана), но нещата се развиха дори по-зле. Казвам какво ще се случи, а вие ако искате вярвайте.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Защото от тях зависят заплати на (обикновени) хора, плащания на фирми, задължения към други банки и лица. Освен това са в добро здраве и имат положителни парични потоци - т.е. градят икономиката.

Освен това, ако не се спасят, както много хора се изказаха вече, доверието в БНБ на депозантите от същия калибър в други банки, ще се стопи. Това ще накара голяма част да изтеглят парите си от бг банки и да ги пратят в Кипър, Гърция или някъде другаде. Банките, останали без депозати ще трябва да изискат предсрочно кредите от (обикновени) граждани и от фирми, които също имат положителни парични потоци - т.е. градят икономиката.

Помисли малко по-обширно на нещата, а не само да мразим богаташите. Най-елементарно настройват хората едни срещу други. Разделяй и владей. Помисли малко над тази максима в контекста на това, че все още не знаем колко е здрав кредитния портфейл на КТБ, какви активи има и каква е позицията на акционерите. С такова остро и предварително сформирано мнение само спомагаш кризата да се задълбочава. КОЙ печели от това, трябва да се сетиш сам.

И последен въпрос - защо всички европейски държави не спазиха именно този закон, когато имаха подобни проблеми и изплатиха депозитите над 100k eur? По-глупави ли са експертите там?
                              Няма да платим

Аз съм настроен срещу това да ми бъркат в моя джоб. Боли ме фара за някой си че ще си загуби парите - да е мислил преди да става ортак на мафията.

Коментар

Защото от тях зависят заплати на (обикновени) хора, плащания на фирми, задължения към други банки и лица. Освен това са в добро здраве и имат положителни парични потоци - т.е. градят икономиката.

Освен това, ако не се спасят, както много хора се изказаха вече, доверието в БНБ на депозантите от същия калибър в други банки, ще се стопи. Това ще накара голяма част да изтеглят парите си от бг банки и да ги пратят в Кипър, Гърция или някъде другаде. Банките, останали без депозати ще трябва да изискат предсрочно кредите от (обикновени) граждани и от фирми, които също имат положителни парични потоци - т.е. градят икономиката.

Помисли малко по-обширно на нещата, а не само да мразим богаташите. Най-елементарно настройват хората едни срещу други. Разделяй и владей. Помисли малко над тази максима в контекста на това, че все още не знаем колко е здрав кредитния портфейл на КТБ, какви активи има и каква е позицията на акционерите. С такова остро и предварително сформирано мнение само спомагаш кризата да се задълбочава. КОЙ печели от това, трябва да се сетиш сам.

Ако това е така то защо никоя европейска държава няма закон, че се гарантира всичко. От къв зор правим закон за защита до 100к, но послед се оказва, че много по-добре е да спасим всички депозити. Егати тъпотията, ако спасят КТБ ще ме е много яд, че така и не си направих депозит там! Не е честно!

Коментар

Working...
                                X