Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеСега остава само да предложиш как ще покрием щетата от още по-свитото кредитиране, вследствие на оскъпяването на ресурса. Само накрая да не се окаже, че втората щета ще е по-голяма от първата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеСтруктурите на Цветан Василев проговориха!
http://www.blitz.bg/news/article/281048
Продължава разсмърдяването
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩо да не могат - 40 милиарда депозити блъскат им 2% вноска и ето ги 800 милиона - за две години ще покрият щетата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗаконът и съдът не връщат пари, те не плащат. Не е ли по разумно банката каквото има да се продаде и с тези пари да се върнат депозитите до 100к.Защото така може и да се получи а сега просто не може да се намери някой който да си сложи главата в торбата както казва народа и да върне тези пари с парите на другине банки които са давали по малки лихви.Защо правителство ако ги върне със заем те тези пари ще излязат от тях, няма да паднат от небето или някой арабски шейх да ги купи тези книги с ниска доходност.Ще се бавят,ще проточват,знаем как е,затова е ЗАКОНА!
Това е най-разумното решение,а и законното.И да закона не връща пари директно,но го прави косвено,гарантира за това да се изплатят.Иначе за какво е правен той,ако не се спази.Трябва да започнем да почитаме стриктно всички правила в България,ако искаме да живеем някога като бели хора.
Това е начина и така се надявам да стане,за да има един път поне справедливост в тази държава.Елемнтарно е,без да се дава и един лев от данъкоплатеца,както толкова Ви е страх.Протестирайте тогава когато приемат специален закон за връщане на всички пари в КТБ,но това вече едва ли е възможно.Спи спокойно,няма да плащаш нищо,пък и да платиш няма да ти е за първи нито за последен път.Сметката навсякъде я плаща народа,какво толкова странно има,свикнали сме
Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЩото таксата за поддръжка на разплащателна сметка на ФЛ ще стане 10 лева
+ 1
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩо да не могат - 40 милиарда депозити блъскат им 2% вноска и ето ги 800 милиона - за две години ще покрият щетата.
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеА от къде мислиш е дошъл заемния капитал на твоите работодатели или клиенти? По твоята логика излиза, че депозантите ти плащат част от заплатата / печалбата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениевероятно, ще я вдигнат, макар че не могат неограничено да я завишават...
депозантите няма да усетят нищо, защото няма да свалят лихвите по депозитите, а ще надигат разни такси по банкови услуги и лихви по кредити
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДобре бе, Гений, нали ти беше с ипо-то на чорбата - та баш от теб, как да ти кажаАз плащам сметката, не някой друг, а аз, пък кой има отношение - това е друг въпрос. На мен точно депозантите ми обират парите, щото техните ги е обрал някой друг, ама те не си ги търсят от тоя някой друг (имагинерен човек, щото нали да не всяваме паника), а ги търсят от мен, щото имало такъв закон. И после ми квичат, че съм бил несолидарен - айде немъ нужда
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениесамо един въпрос имам, който задаох няколко пъти преди това - какво правим когато фондът стигне кота 0 лв по балансите си - пари откъде? Или във фонда не оставяме нищо, ама хората вЕрват, че Флоговете са гарантирани? Или ги вземаме от мен, щото съм солидарен?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега е редно да се вдигне вноската на банките за Фонда. Не е много редно и изобщо не е справедливо хора без депозити да плащат за сигурността на хората с депозити.
депозантите няма да усетят нищо, защото няма да свалят лихвите по депозитите, а ще надигат разни такси по банкови услуги и лихви по кредити
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБатка, днес разсъждаваш не като нромален човек, а като депозант. Да, аз плащам и за пенсиите на сульо и пульо, и за улиците в плевен, и за децата. Аз и всички, които бачкаме и си внасяме чинно осигуровките. Не на сульо и на пульо децата в чужбина, още по-малко пък мангалите, а АЗ!!! И да, очаквам поне малка благодарност за това или поне да не ме псувате.
П.С. И за последн път - никой не ви спори, че ще ви върнат парите. Има закон - спазва се. Доколко е удачен този закон и дали не стимулира малоумието на някои е отделен въпрос, както и дали добрите банки и разумните вложители не плащат и заради олигофрените. Ама вие ревете и че ви намалиха наполовина лихвите или че над 100К би следвало да го духат - е, това вече е наглост
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТи не видя ли сметките по-долу,които съм направил?
Какви твои данъци, какви 5 лева?
Защо не коментираш с конкретика,а бълваш общи приказки?
Виждам,че вдяваш нещата и затова ми е доста странно мнението ти по конкретния въпрос.Искаш ли да работим с числа?
Гарантирани депозити : 3,5 млрд
ФГВБ : 2,1 млрд
3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
Май може, и то доста лесно,нали така?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГруйчи нещо си се объркал ама много яко.Ти като отидеш на лекар да не би с твоитв вноски да се лекуваш?Да не говорим за децата и родителите ти дано Бог здраве да им дава?Като дойдеш в Плевен и си караш колата по улиците да не би с твоите данъци да е направена тази улица?Пенсиите на родителите ти да не би да са от твоите осигуровки?
Имаме очи да искаме от българската държава да спазва законите които е създала.Ръка няма да ти целувам най много да получиш някой и друг лек шамар за такива приказки.След като държавата бе дала гаранции да бъде така добра да си ги изпълни.А дали ще и се наложи да дава пари това е друг въпрос.Аз не съм убеден
П.С. И за последн път - никой не ви спори, че ще ви върнат парите. Има закон - спазва се. Доколко е удачен този закон и дали не стимулира малоумието на някои е отделен въпрос, както и дали добрите банки и разумните вложители не плащат и заради олигофрените. Ама вие ревете и че ви намалиха наполовина лихвите или че над 100К би следвало да го духат - е, това вече е наглостNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЗначи депозантите са ти виновни, че ще им плащаш париците, а Груйо МъдрийМусташ и верните му френдове и целото бенебе и кафене немат отношение, камо ли отговорност в ситуацията, нале
, щот бате ти Пешо ти обра парете, нале
Добре се ориентираш Груйо, изкефваш ме за пореден път
Аз плащам сметката, не някой друг, а аз, пък кой има отношение - това е друг въпрос. На мен точно депозантите ми обират парите, щото техните ги е обрал някой друг, ама те не си ги търсят от тоя някой друг (имагинерен човек, щото нали да не всяваме паника), а ги търсят от мен, щото имало такъв закон. И после ми квичат, че съм бил несолидарен - айде немъ нужда
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар