IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ти просто ни обиждаш.как така сме нахални да искаме да се спазват законите.Та аз също плащам данъци и осигуровки анадънму.Децата ми са студенти и все още не работят.Имам само майка.И уверявам те вноската ми за пенсия е по голяма от нейната пенсия.
    батка, никой не говори за твоите осигуровки - ти си честен човек, говорили сме го много пъти. Просто по закон може да се протака и съответно се протака. Защо е друг въпрос, а парите ще бъдат върнати, но ще се вземат от мен. Лека на теб и дано излезе добра реколта, че с тези дъждове...
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
      Сега остава само да предложиш как ще покрием щетата от още по-свитото кредитиране, вследствие на оскъпяването на ресурса. Само накрая да не се окаже, че втората щета ще е по-голяма от първата.
      Слабо ме интересува - да се оправят банките и депозантите. Предполагам че ще им намалят лихвите със съответната сума. Но наистина слабо ме интересува - след като и двата субекта печелят от гаранция дадена им от данъкплатците редно е да си плащат адекватна цена за тази гаранция.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Структурите на Цветан Василев проговориха!

http://www.blitz.bg/news/article/281048

Продължава разсмърдяването
        Не знам дали забелязахте, но на този документ няма дата. Ако е наистина в този вид, това го прави юридически невалиден.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Що да не могат - 40 милиарда депозити блъскат им 2% вноска и ето ги 800 милиона - за две години ще покрият щетата.
          Сега остава само да предложиш как ще покрием щетата от още по-свитото кредитиране, вследствие на оскъпяването на ресурса. Само накрая да не се окаже, че втората щета ще е по-голяма от първата.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Законът и съдът не връщат пари, те не плащат. Не е ли по разумно банката каквото има да се продаде и с тези пари да се върнат депозитите до 100к.Защото така може и да се получи а сега просто не може да се намери някой който да си сложи главата в торбата както казва народа и да върне тези пари с парите на другине банки които са давали по малки лихви.Защо правителство ако ги върне със заем те тези пари ще излязат от тях, няма да паднат от небето или някой арабски шейх да ги купи тези книги с ниска доходност.
            Не е разумно да се продават активи,за да се плащат малките депозити.Разбира се ,че не е,дори е абсурдно.Първо има срок от 6 месеца да се намери решение,а дотогава най-вероятно няма да има такова и ще се наложи да се спази закона.Тоест да се върнат на хората влоговете до 196 000лв.След това вече да продават каквото има в банката,а ще има и доста събрани пари за тези 6-7 месеца от връщане на кредити.Тогава държавата ще си възстанови парите първа,а след това каквото остане ще се разпределя между едрите вложители.Акционерите ще са последни.Парите във фонда пак ще се съберат от банковите такси,ако е нужно същите ще се увеличат,или преди 15г фонда разполагаше с такива средства?Той е затова,при такава нужда да се ползва,начини за възстановяването му има.Ако се налеят пари преди крайния срок от собствениците ще е най-добре за всички,дано,ама надалиЩе се бавят,ще проточват,знаем как е,затова е ЗАКОНА!
            Това е най-разумното решение,а и законното.И да закона не връща пари директно,но го прави косвено,гарантира за това да се изплатят.Иначе за какво е правен той,ако не се спази.Трябва да започнем да почитаме стриктно всички правила в България,ако искаме да живеем някога като бели хора.
            Това е начина и така се надявам да стане,за да има един път поне справедливост в тази държава.Елемнтарно е,без да се дава и един лев от данъкоплатеца,както толкова Ви е страх.Протестирайте тогава когато приемат специален закон за връщане на всички пари в КТБ,но това вече едва ли е възможно.Спи спокойно,няма да плащаш нищо,пък и да платиш няма да ти е за първи нито за последен път.Сметката навсякъде я плаща народа,какво толкова странно има,свикнали сме
            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Щото таксата за поддръжка на разплащателна сметка на ФЛ ще стане 10 лева

+ 1
              Ми да става - като искат да им се плаща риска ще си плащат

Коментар

Що да не могат - 40 милиарда депозити блъскат им 2% вноска и ето ги 800 милиона - за две години ще покрият щетата.
                Щото таксата за поддръжка на разплащателна сметка на ФЛ ще стане 10 лева на месец

Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                А от къде мислиш е дошъл заемния капитал на твоите работодатели или клиенти? По твоята логика излиза, че депозантите ти плащат част от заплатата / печалбата.
                + 1

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  вероятно, ще я вдигнат, макар че не могат неограничено да я завишават...
                  депозантите няма да усетят нищо, защото няма да свалят лихвите по депозитите, а ще надигат разни такси по банкови услуги и лихви по кредити

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Добре бе, Гений, нали ти беше с ипо-то на чорбата - та баш от теб, как да ти кажа Аз плащам сметката, не някой друг, а аз, пък кой има отношение - това е друг въпрос. На мен точно депозантите ми обират парите, щото техните ги е обрал някой друг, ама те не си ги търсят от тоя някой друг (имагинерен човек, щото нали да не всяваме паника), а ги търсят от мен, щото имало такъв закон. И после ми квичат, че съм бил несолидарен - айде немъ нужда
                    А от къде мислиш е дошъл заемния капитал на твоите работодатели или клиенти? По твоята логика излиза, че депозантите ти плащат част от заплатата / печалбата.

Коментар

само един въпрос имам, който задаох няколко пъти преди това - какво правим когато фондът стигне кота 0 лв по балансите си - пари откъде? Или във фонда не оставяме нищо, ама хората вЕрват, че Флоговете са гарантирани? Или ги вземаме от мен, щото съм солидарен?
                      Ако е на 0 или на минус ФГВБ ще вземе още дълг.Това е.Във Франция фондът има 2 млрд евро.Виж балансите на тамошните банки.Ще ти дам жокер, и там ще теглят заем, ако бамне нещо.Само на теория фондът ще е на минус или на нула.Няма просто как да стане в случая с КТБ.

Коментар

Сега е редно да се вдигне вноската на банките за Фонда. Не е много редно и изобщо не е справедливо хора без депозити да плащат за сигурността на хората с депозити.
                        вероятно, ще я вдигнат, макар че не могат неограничено да я завишават...
                        депозантите няма да усетят нищо, защото няма да свалят лихвите по депозитите, а ще надигат разни такси по банкови услуги и лихви по кредити

Коментар

Батка, днес разсъждаваш не като нромален човек, а като депозант. Да, аз плащам и за пенсиите на сульо и пульо, и за улиците в плевен, и за децата. Аз и всички, които бачкаме и си внасяме чинно осигуровките. Не на сульо и на пульо децата в чужбина, още по-малко пък мангалите, а АЗ!!! И да, очаквам поне малка благодарност за това или поне да не ме псувате.

П.С. И за последн път - никой не ви спори, че ще ви върнат парите. Има закон - спазва се. Доколко е удачен този закон и дали не стимулира малоумието на някои е отделен въпрос, както и дали добрите банки и разумните вложители не плащат и заради олигофрените. Ама вие ревете и че ви намалиха наполовина лихвите или че над 100К би следвало да го духат - е, това вече е наглост
                          Ти просто ни обиждаш.как така сме нахални да искаме да се спазват законите.Та аз също плащам данъци и осигуровки анадънму.Децата ми са студенти и все още не работят.Имам само майка.И уверявам те вноската ми за пенсия е по голяма от нейната пенсия.

Коментар

Ти не видя ли сметките по-долу,които съм направил?
                            Какви твои данъци, какви 5 лева?
                            Защо не коментираш с конкретика,а бълваш общи приказки?

Виждам,че вдяваш нещата и затова ми е доста странно мнението ти по конкретния въпрос.Искаш ли да работим с числа?
                            Гарантирани депозити : 3,5 млрд
                            ФГВБ : 2,1 млрд
                            3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
                            Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
                            1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
                            Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
                            Май може, и то доста лесно,нали така?
                            само един въпрос имам, който задаох няколко пъти преди това - какво правим когато фондът стигне кота 0 лв по балансите си - пари откъде? Или във фонда не оставяме нищо, ама хората вЕрват, че Флоговете са гарантирани? Или ги вземаме от мен, щото съм солидарен?
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Груйчи нещо си се объркал ама много яко.Ти като отидеш на лекар да не би с твоитв вноски да се лекуваш?Да не говорим за децата и родителите ти дано Бог здраве да им дава?Като дойдеш в Плевен и си караш колата по улиците да не би с твоите данъци да е направена тази улица?Пенсиите на родителите ти да не би да са от твоите осигуровки?
                              Имаме очи да искаме от българската държава да спазва законите които е създала.Ръка няма да ти целувам най много да получиш някой и друг лек шамар за такива приказки.След като държавата бе дала гаранции да бъде така добра да си ги изпълни.А дали ще и се наложи да дава пари това е друг въпрос.Аз не съм убеден
                              Батка, днес разсъждаваш не като нромален човек, а като депозант. Да, аз плащам и за пенсиите на сульо и пульо, и за улиците в плевен, и за децата. Аз и всички, които бачкаме и си внасяме чинно осигуровките. Не на сульо и на пульо децата в чужбина, още по-малко пък мангалите, а АЗ!!! И да, очаквам поне малка благодарност за това или поне да не ме псувате.

П.С. И за последн път - никой не ви спори, че ще ви върнат парите. Има закон - спазва се. Доколко е удачен този закон и дали не стимулира малоумието на някои е отделен въпрос, както и дали добрите банки и разумните вложители не плащат и заради олигофрените. Ама вие ревете и че ви намалиха наполовина лихвите или че над 100К би следвало да го духат - е, това вече е наглост

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                                Значи депозантите са ти виновни, че ще им плащаш париците, а Груйо Мъдрий Мусташ и верните му френдове и целото бенебе и кафене немат отношение, камо ли отговорност в ситуацията, нале , щот бате ти Пешо ти обра парете, нале Добре се ориентираш Груйо, изкефваш ме за пореден път
                                Добре бе, Гений, нали ти беше с ипо-то на чорбата - та баш от теб, как да ти кажа Аз плащам сметката, не някой друг, а аз, пък кой има отношение - това е друг въпрос. На мен точно депозантите ми обират парите, щото техните ги е обрал някой друг, ама те не си ги търсят от тоя някой друг (имагинерен човек, щото нали да не всяваме паника), а ги търсят от мен, щото имало такъв закон. И после ми квичат, че съм бил несолидарен - айде немъ нужда

Коментар

Working...
                                X