Първоначално изпратено от aslan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеАйде сега си представи да се пробваш да направиш това за 6-те милиарда лева дето са в КТБ ?
Какво ще стане, ако относително по едно и също време бъдат изискани 2-3 млрд евро, че и повече, КЕШ? Като механизъм и процес?
Коментар
-
Спасяването/подкрепянето и т.н. позитивни действия по отношение на голяма банка се правят в рамките на 7 работни дни (първите седем!). НЕ случайно така е записано в чл. 36 (2) от Закона за кредитните институции. Когато се изпусне влакът, независимо дали е тенденциозно или поради некомпетентност, следва срив на доверието и е безсмислено да се правят политически ходове. Всички вложители вече чакат да си изтеглят парите, независимо какво се хвърля в медиите. Оманците няма да рискуват повече от самата им инвестиция, което е крайно недостатъчно дори за краткосрочните претенции които ще възникнат към КТБ при "спасителен" сценарий. След шест месеца правене на нищо (от страна на Държавата и БНБ) депозитите до 100х. евра ще бъдат погасени от ФГВБ, вероятно на 3-4 порции в рамките на 6-12 месеца и несъстоятелността ще удовлетворява поетапно останалите кредитори (ако има нещо за тях). Другото са приказки на вятъра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХахаха, онзи ден звънях в една банка да питам мога ли да купя 2000-3000 евро, от чисто любопитство - 2 дневна заявка. Останах с отворена уста.
.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеКъде е кавала Искренов ли беше да ни успокои
Време е всички да разберат, че колкото по-рано дадат яснота и започнe да извършва някакив операции КТБ (или да плаща гарантираните депозити), толкова по-добре за всички, а не само за депозантите в КТБ. Дано не се разбере този аспект твърде късно.Last edited by aslan; 28.07.2014, 13:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеБраво!
Няма ли някой да направи група във фейсбук за да се обединим някъде ?
Но не съм убеден, че ще ни свърши работа
Коментар
-
От опит да споделя, че в КТБ всички вдигат рамене, извиняват се и на какъвто и тон да говориш все едно.В БНБ ако отидеш с любезност, с такава ще те и отпратят.Но ако сте малко по гневен и отправите някоя друга закана за сигнал до прокуратура се стряскат и викат някой, които пине казва няколко успокоителни думи.Подробности никакви.Можи би ако отидем заедно 20-30 души поне може да получим повече информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеАз също съм ЗА да предприемем някакви действия. Тази неяснота, безвремие и безвластие е изключително неприятна. Понеже преди затварянето на банката не се поддадох на паника, мисля да й се отдам сега
Трябва да се помисли какво да се направи, но не може просто да си траем. Поне аз не мога. Редовно пиша писма и досаждам на всички по веригата, не че нещо, ама да им намирам работа
Няма ли някой да направи група във фейсбук за да се обединим някъде ?
Коментар
-
[QUOTE=lordrad;1059669965]Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕ, не казва истината. Той събира информация от всякъде, преработва я с болния си мозък и я изплюва като 100% вярна[/QUO
За 21.07 позна
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеТо и закон за гарантиране на депозитите има ама ....
Не знам аз тогава в петък сменях към 500 евро и обиколих три банки докато събера цялата сума може да си представиш какво е било в събота и неделя
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеНе мисля, че има ограничения за маржа. Просто, ако процентната разликата спрямо централния курс, е по-голяма от един определен %, клиентите подписват декларация, че са съгласни с предложения им курс.
Честно казано ме мързи да звъня в НАП да питам,а и като знам,че ще ми вдигне някоя тьотка...
Ето ти цитат от НАРЕДБА № 4 от 08.08.2003 г. за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра
Чл. 4.(Доп. - ДВ, бр. 115 от 2004 г., в сила от 01.02.2005 г.; изм., бр. 48 от 2012 г.; изм., бр. 59 от 2012 г.) Обменните бюра извършват обмяната на чуждестранна валута в наличност при обменен курс към лева, определен от обменното бюро на пазарен принцип. Обменният курс може да се отклонява до 5 % от курса за съответната валута за деня, за която Българската народна банка има котировка.
Коментар
-
Аз също съм ЗА да предприемем някакви действия. Тази неяснота, безвремие и безвластие е изключително неприятна. Понеже преди затварянето на банката не се поддадох на паника, мисля да й се отдам сега
Трябва да се помисли какво да се направи, но не може просто да си траем. Поне аз не мога. Редовно пиша писма и досаждам на всички по веригата, не че нещо, ама да им намирам работа
Вложители си искат парите с протест пред КТБ в Габрово
http://btvnews.bg/article/bulgaria/r...v-gabrovo.htmlLast edited by aslan; 28.07.2014, 12:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИмаш закон за това, трябваше да ги подпукат и да им пръснат сеира на тези симпатяги.
По действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на Българската народна банка за деня.
1,95583 + 5% = 2,05 лева , кви са тия 2,30 лева?
Не знам аз тогава в петък сменях към 500 евро и обиколих три банки докато събера цялата сума може да си представиш какво е било в събота и неделяhttp://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
Коментар