IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
    Няма какво да се успокояваме. Всичко, които нямат пари в КТБ, също няма какво да се успокояват. Не случайно се нарича банкова система, а не банков бранш.

Време е всички да разберат, че колкото по-рано дадат яснота и започнат да извъшрва някакив операции КТБ (или да плаща гарантираните депозити), толкова по-добре за всички, а не само за депозантите в КТБ. Дано не се разбере този аспект твърде късно.
    Това е ясно защото утре друга банка може да е в същото състояние. И тогава пари от ФГНВ от къде ? За мен остава въпроса къде да си държа депозитите ? Ясно че без депозит не може защото ако всеки месец ти остават пари трябва все някъде да ги складираш докато им намериш приложение в този ред на мисли къде според вас е оферта да си откриеш депозит ? Щом на мен Алфа Банк ми се виждат по-сигурни от БГ банка сами може да си правите изводите какво ми е доверието в БГ банковата система.
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Айде сега си представи да се пробваш да направиш това за 6-те милиарда лева дето са в КТБ ?
      Да де, затова питам колегите, признавам си по този въпрос не съм компетентен.
      Какво ще стане, ако относително по едно и също време бъдат изискани 2-3 млрд евро, че и повече, КЕШ? Като механизъм и процес?

Коментар

• Спасяването/подкрепянето и т.н. позитивни действия по отношение на голяма банка се правят в рамките на 7 работни дни (първите седем!). НЕ случайно така е записано в чл. 36 (2) от Закона за кредитните институции. Когато се изпусне влакът, независимо дали е тенденциозно или поради некомпетентност, следва срив на доверието и е безсмислено да се правят политически ходове. Всички вложители вече чакат да си изтеглят парите, независимо какво се хвърля в медиите. Оманците няма да рискуват повече от самата им инвестиция, което е крайно недостатъчно дори за краткосрочните претенции които ще възникнат към КТБ при "спасителен" сценарий. След шест месеца правене на нищо (от страна на Държавата и БНБ) депозитите до 100х. евра ще бъдат погасени от ФГВБ, вероятно на 3-4 порции в рамките на 6-12 месеца и несъстоятелността ще удовлетворява поетапно останалите кредитори (ако има нещо за тях). Другото са приказки на вятъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Хахаха, онзи ден звънях в една банка да питам мога ли да купя 2000-3000 евро, от чисто любопитство - 2 дневна заявка. Останах с отворена уста.
          .
          Айде сега си представи да се пробваш да направиш това за 6-те милиарда лева дето са в КТБ ?
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
            Къде е кавала Искренов ли беше да ни успокои
            Няма какво да се успокояваме. Всичкi, които нямат пари в КТБ, също няма какво да се успокояват. Не случайно се нарича банкова система, а не банков бранш.

Време е всички да разберат, че колкото по-рано дадат яснота и започнe да извършва някакив операции КТБ (или да плаща гарантираните депозити), толкова по-добре за всички, а не само за депозантите в КТБ. Дано не се разбере този аспект твърде късно.
            Last edited by aslan; 28.07.2014, 13:07.

Коментар

Тука има https://www.facebook.com/groups/1516402248589199/

Но не съм убеден, че ще ни свърши работа
              Джойннах се за обща култура.Там няма да стане работата.

Коментар

Къде е кавала Искренов ли беше да ни успокои

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                  Браво!
                  Няма ли някой да направи група във фейсбук за да се обединим някъде ?

Коментар

• От опит да споделя, че в КТБ всички вдигат рамене, извиняват се и на какъвто и тон да говориш все едно.В БНБ ако отидеш с любезност, с такава ще те и отпратят.Но ако сте малко по гневен и отправите някоя друга закана за сигнал до прокуратура се стряскат и викат някой, които пине казва няколко успокоителни думи.Подробности никакви.Можи би ако отидем заедно 20-30 души поне може да получим повече информация.

Коментар

Аз също съм ЗА да предприемем някакви действия. Тази неяснота, безвремие и безвластие е изключително неприятна. Понеже преди затварянето на банката не се поддадох на паника, мисля да й се отдам сега

Трябва да се помисли какво да се направи, но не може просто да си траем. Поне аз не мога. Редовно пиша писма и досаждам на всички по веригата, не че нещо, ама да им намирам работа
                      Браво!
                      Няма ли някой да направи група във фейсбук за да се обединим някъде ?

Коментар

• [QUOTE=lordrad;1059669965]
                        Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Е, не казва истината. Той събира информация от всякъде, преработва я с болния си мозък и я изплюва като 100% вярна [/QUO

За 21.07 позна
                        Е, то за 21.07 ако се приемаха залози, щеше да е 100:1

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                          То и закон за гарантиране на депозитите има ама ....

Не знам аз тогава в петък сменях към 500 евро и обиколих три банки докато събера цялата сума може да си представиш какво е било в събота и неделя
                          Хахаха, онзи ден звънях в една банка да питам мога ли да купя 2000-3000 евро, от чисто любопитство - 2 дневна заявка. Останах с отворена уста.

Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
                          Не мисля, че има ограничения за маржа. Просто, ако процентната разликата спрямо централния курс, е по-голяма от един определен %, клиентите подписват декларация, че са съгласни с предложения им курс.
                          http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...B8_356965.html
                          Честно казано ме мързи да звъня в НАП да питам,а и като знам,че ще ми вдигне някоя тьотка...
                          Ето ти цитат от НАРЕДБА № 4 от 08.08.2003 г. за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра

Чл. 4.(Доп. - ДВ, бр. 115 от 2004 г., в сила от 01.02.2005 г.; изм., бр. 48 от 2012 г.; изм., бр. 59 от 2012 г.) Обменните бюра извършват обмяната на чуждестранна валута в наличност при обменен курс към лева, определен от обменното бюро на пазарен принцип. Обменният курс може да се отклонява до 5 % от курса за съответната валута за деня, за която Българската народна банка има котировка.

Коментар

• Аз също съм ЗА да предприемем някакви действия. Тази неяснота, безвремие и безвластие е изключително неприятна. Понеже преди затварянето на банката не се поддадох на паника, мисля да й се отдам сега

Трябва да се помисли какво да се направи, но не може просто да си траем. Поне аз не мога. Редовно пиша писма и досаждам на всички по веригата, не че нещо, ама да им намирам работа

Вложители си искат парите с протест пред КТБ в Габрово

http://btvnews.bg/article/bulgaria/r...v-gabrovo.html
                            Last edited by aslan; 28.07.2014, 12:22.

Коментар

• Не мисля, че има ограничения за маржа. Просто, ако процентната разликата спрямо централния курс, е по-голяма от един определен %, клиентите подписват декларация, че са съгласни с предложения им курс.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Имаш закон за това, трябваше да ги подпукат и да им пръснат сеира на тези симпатяги.
                                По действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на Българската народна банка за деня.
                                1,95583 + 5% = 2,05 лева , кви са тия 2,30 лева?
                                То и закон за гарантиране на депозитите има ама ....

Не знам аз тогава в петък сменях към 500 евро и обиколих три банки докато събера цялата сума може да си представиш какво е било в събота и неделя

Коментар

Working...
                                X