Първоначално изпратено от kefal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеТия от капитал са забравили в коя страна се намират.
Трябва да има и 4-ти вариант: безкрайно размотаване на вложители - поне 1 година а после вкарват закон да може да теглиш по 1000лв на месец
Причините ще са, че управителя на БНБ е бил подал оставка...имало смяна на правителството...и докато новите навлязат ще им требе още половин година.
Българите сме уникални в това че може да се оправдаваме до безкрай за несвършена работа......... овце
Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеНе е точно така просто означава че и тези с облигациите стават като вложителите ще си вземат парите ама друг път. Лошото е че тази история ще испрати лош сигнал и на другите инвеститори като тези с облигации на Виваком примерно. В краткосрочен план това ще доведе до поскъпване на ресурса соито може да си набавим от външните капиталови пазари.
По облигациите няма да се плаща, защото те не са изискуеми. Банката е под надзор, тя може само да събира пари, но не и да плаща, защото банката няма текущи изискуеми задължения. Това е смисъла на закона, като имаш проблем, искаш защита и надзор, тогава само събираш и на никого нищо не дължиш.
Нали целта е стабилизация на банката, защо да искаме банката да плаща каквото и да било?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАбе, щом няма да плащаме по облигацийките значи рЕзко паднаха от 40% на 0%,http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНа ход са кредиторите. Те могат да поискат или не несъстоятелност.
Тук вече е спорен въпросът трябва ли и кой /квесторите/ да обявят неплатежоспособност в определен от закона срок. И ако не го направят, отиват ли в панделата ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Ако не сте съгласни с мен... преведете ми думата дефолт...
В случая означава точно, че няма да бъде извършено плащане по емисията. И нищо друго.
На ход са кредиторите. Те могат да поискат или не несъстоятелност.
Тук вече е спорен въпросът трябва ли и кой /квесторите/ да обявят неплатежоспособност в определен от закона срок. И ако не го направят, отиват ли в панделата ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение„Банката е затворена. По облигационната емисия ще бъде обявен дефолт“
Може да има малка разлика... но след като една банка не може да се разплаща с кредиторите си трябва да обяви фалит... а дифолта е точно това (невъзможност за разплащане с кредиторите). Подобен е случая с Лемън Брадърс... те обявяват фалит точно поради тази причина.
На мен ми е много интересно това положение... банката е стабилна, има ликвидност, не е фалирала, но не може да прави никакви плащания. Това е първият случай в историята... всъщност какво значение има какъв ще е термина... дори да го нарекат "чичковите червенотиквеничковчета", пак си е фалит.
Ако не сте съгласни с мен... преведете ми думата дефолт...
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...avgust,177003/
„Банката е затворена. По облигационната емисия ще бъде обявен дефолт“, коментира за медията източник, пожелал анонимност заради високата чувствителност по въпроса в България.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Дефолт_(финанси)
А защо не се плащат гарантираните депозити?
И кой е виновника да не се изплащат? Да не е БНБ?
Според мен ако се окаже, че в КТБ няма пари е редно да се вземе имуществото на всички служители на БНБ и с него да се изплащат парите на хората. Ако не стигне тогава да си продават органите. По пресата имаше статии на длъжници който си продават органите да върнат дълговете си. Сега е ред на тия дето ни докараха до тук да продават. Ако не стигнат техните- политиците да се готвят.Last edited by baba_meca; 29.07.2014, 08:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеМежду другото имам един интересен въпрос, колко е рекорда за продължителност на валутен борд в други държави... и ние ли сме "шампионите".
До колкото знам валутния борд се явява временна мярка, за стабилизиране... но не е препоръчително да продължава дълго време, защото сасипвал икономиката... вярно ли е това или не?! Ако е вярно, то колко време можем да го поддържаме... 20... 30 години???Задължително е за страна като нашата, за манталитет като нашия,докато не нахлуем в еврозоната.
Last edited by andy2000; 29.07.2014, 05:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение...както каза днес един конституционен съдия...най-късно до 10 януари,ама най-късно ще има пари за всички вложители до 196 000лв.Ако ли не...революция и те така.
Много са ми странни хората в България... едните живеят ден за ден... другите се скатават и чакат празниците да дойдат, за да харчат като невидели.
Крайната дата винаги е преди или след празниците... че с какво 10-ти януари е по различен от 1-ви май?! Който е чакал половин година ще изчака и една година, а който е изчакал една година... ще чака и 10... и те така.
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеТогава,защо по дяволите денонощно излъчвате песимизъм и чертаете някакви невъзможни научнофантастични варианти?
Хората имат право да знаят, че няма да си получат парите скоро, за да не чертаят планове с тях.
Разбира се... един ден може и да си вземат парите. Но никой не знае кога ще е този ден...
Лошото е че Българина не се учи, много малко хора си взеха поука от фалита на банките през 90-те. Навремето баща ми е загубил пари от Първа Частна... и от тогава вече сме много внимателни с банките. Тия неща с ЕС и стабилноста на банковата система са просто приказки. Ако банковата система е стабилна и ликвидна, няма нужда да се чакат месеци. Просто парите може да се извадят сега и после да се търси отговорност, от виновниците.... делата може да си продължават с години. Но явно нещо не е така както ни се представя по медиите... лъжат ни... а аз най много мразя лъжите, особено такива нагли лъжи.
Освен това в един предишен коментар бях писал, че сляпата вяра не е хубаво нещо... дори на против, по добре хората да се съмняват в нещо и то да е наред... отколкото хората да вярват и това в което вярват да е лъжа... защото удара върху психиката после е по голям.
Между другото имам един интересен въпрос, колко е рекорда за продължителност на валутен борд в други държави... и ние ли сме "шампионите".
До колкото знам валутния борд се явява временна мярка, за стабилизиране... но не е препоръчително да продължава дълго време, защото сасипвал икономиката... вярно ли е това или не?! Ако е вярно, то колко време можем да го поддържаме... 20... 30 години???Last edited by Xman1; 29.07.2014, 01:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАе, тъпанарите от НОИ верно ли са набутали мангизите на пенсиите в КТБ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеТия от капитал са забравили в коя страна се намират.
Трябва да има и 4-ти вариант: безкрайно размотаване на вложители - поне 1 година а после вкарват закон да може да теглиш по 1000лв на месец
Причините ще са, че управителя на БНБ е бил подал оставка...имало смяна на правителството...и докато новите навлязат ще им требе още половин година.
Българите сме уникални в това че може да се оправдаваме до безкрай за несвършена работа
Тогава,защо по дяволите денонощно излъчвате песимизъм и чертаете някакви невъзможни научнофантастични варианти?
На мен ми изглежда,че на Вас не ви пука за парите Ви,а не на тези които упреквате.
Ако се стигне до протести какви лозунги ще издигате...Нещо от сорта на:
"Никой няма да ни върне паричките,аууу борда ще падне,лелеее обезцени се лева,ах майко мила кога ще си вземем парите"...
Колко пъти трябва да Ви се напише,дами и господа,това не е поведение с което ще накараме политиците и мафията да ни върнат по-скоро парите.
Напротив,ТЕ точно това искат...паника и песимизъм.Дръжте се като мъже бе!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеКорпоративна банка - а сега накъде
БНБ мълчи какво и кога ще бъде направено. От трите варианта несъстоятелността сега изглежда най-адекватният
http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_sega_nakude/
Ама накрая ще взема и аз да се изнервя
Българите сме уникални в това че може да се оправдаваме до безкрай за несвършена работа
Коментар
-
Корпоративна банка - а сега накъде
БНБ мълчи какво и кога ще бъде направено. От трите варианта несъстоятелността сега изглежда най-адекватният
http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_sega_nakude/
Ама накрая ще взема и аз да се изнервя
Коментар
Коментар