IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
    И как ги префиксират тия курсове със задна дата?

Право, 1ви курс, 1ви семестър: правните норми НЕ могат да имат ретроактивно действие, ако предвиждат отрицателни правни последици.

Кво сега, ще правим ли протест на 3 Август или само ще си хленчим?
    Тц, не съм говорел за префиксиране с задна дата, а с нормална дата.
    Пример, имаш депозит от 1000евро, днес. През нощта на закрито заседание се приема закон за префиксиране, който обхваща и валутните влогове и казва нещо от рода че валутните влогове за целите на този закон ще се обърнат автоматично в лева по стария фиксиран курс, след което ще бъдат възстановени по новия курс в същата валута.
    Чисто и просто предложение. Без задни дати.

Не че нямаме камари закони влезли в сила с задна дата ...

Коментар

• И как ги префиксират тия курсове със задна дата?

Право, 1ви курс, 1ви семестър: правните норми НЕ могат да имат ретроактивно действие, ако предвиждат отрицателни правни последици.

Опа, хотелиерите от Слънчев бряг щели да протестират срещу нерешените проблеми в туризма. Ние кво, ще правим ли протест на 3 Август или само ще си хленчим?

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
        Имам един въпрос за който спорих днес с приятел на обяд.
        Да кажем имам 1000 евро и ги слагам във банка на влог.
        Ако след няколко месеца променят курса на лева да е 1 евро за 4 лева, то тогава колко евро ще ми даде банката като ида да ги тегля - 500 или 1000 евро ?
        Може да се разгледат 2 варианта - ако банката е фалирала и ако не е
        Зависи.
        Ако положението законово е като сега, банката трябва да ти даде 1000евро, защото по договор си ѝ дал 1000евро.
        Ако, обаче парламента приеме една нощ един закон за бързо префиксиране, там може да пише нещо по въпроса и закона да е над договора ти.
        Така че зависи.

Коментар

• Имам един въпрос за който спорих днес с приятел на обяд.
          Да кажем имам 1000 евро и ги слагам във банка на влог.
          Ако след няколко месеца променят курса на лева да е 1 евро за 4 лева, то тогава колко евро ще ми даде банката като ида да ги тегля - 500 или 1000 евро ?
          Може да се разгледат 2 варианта - ако банката е фалирала и ако не е

Коментар

• Оставете Господ намира, купувайте сопи и лопати!

Коментар

• Когато ми се чете глупост след глупост,
              влизам в тази тема...

Коментар

• Обзалагам се, че никой няма да загуби средства..... В най-лошия случай, Тези над 100 евра може да изчакат малко повече, но всички ще са ок .... Надявам се и си го мисля....Дал господ!

Коментар

• Първоначално изпратено от oio Разгледай мнение
                  Дали? Може това да е предпоследното решение на човека?
                  То при него май всичко е предпоследно

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                    Актуализация на бюджета няма да има, така че тезата на статията отпада
                    Дали? Може това да е предпоследното решение на човека?
                    Ако няма актуализация и нов дълг, тогава кво правим с КТБ?
                    Чакаме да минат изборите най-вероятно, но до 21 Декември после няма да има много време за реакция. Най-много да не се спази някой и друг закон, не че е фатално, но не е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                      Актуализация на бюджета няма да има, така че тезата на статията отпада

Коментар

• http://www.cross.bg/bankata-durzhava...#axzz38wlHwGmX

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
                          А случайно да има член гласящ нещо от сорта: Кредиторът има право да извършва измениения или допълнения на Общите условия, които стават задължителни за кредитополучателя.

Иначе за всички стана ясно - поредния измекяр, готов цялата държава да се срине, за да може някой друг да му плати кредита. После плюете политиците, че били крадливи и безочливи.
                          Има с предизвестие от 30 дена обаче
                          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                            2014-та и да заема е потребителски за текущо потребление без порачители и други простотии по програмата за частно банкиране на банката всъщност максимума който дават там е 80 000 лв без поръчители и само със служебна бележка за доходи и превод на работна заплата.
                            А случайно да има член гласящ нещо от сорта: Кредиторът има право да извършва измениения или допълнения на Общите условия, които стават задължителни за кредитополучателя.

Иначе за всички стана ясно - поредния измекяр, готов цялата държава да се срине, за да може някой друг да му плати кредита. После плюете политиците, че били крадливи и безочливи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                              Този риск винаги го има наистина но пак зависи актива ти колко бързо ликвиден е. По-рано в темата дадох пример с лек автомобил конкретно в моят случай е друг тип актив който е достатъчно ликвиден за да сработи схемата ако се случи. Иначе ми носи достатъчна доходност за да не ми пука за това дали и кога ще се смени курса лев/евро.

Казах няколко пъти за мен съм предприел няколко стъпки:

1. Пари в БГ банка не повече от нужните ми за разплащания в рамките на месеца да кажем 1000 лв по депозит и още толкова по разпащателни сметки примерно.

2. Кредити в лева инвестирани в Евро (колкото повече толкова повече казал мечо пух).

3. Доходи по възможност само и единствено в Евро (заплатата ми така или иначе е в Евро друга тема че я дават в лева нали).

4. Спестявания в Евро и извън БГ по възможност (може да се ползват и компании като paypal, skrill и други подобни при нужда в случай че не се намери читав депозит в Европа).

С тези няколко кратки стъпки каквото и да стане при влизането ни в Еврозоната аз съм си подготовен
                              1) Спри да си повтаряш стъпките като мантра. Слушаме ги непрестанно вече месец, изпълнявай си ги там и спри да мрънкаш
                              2) В такива ситуации няма ликвидни активи. Изглежда ти лесно ама не е. Хората мойто момче не са толкова тъпи че да губят и да не правят нищо, ако има какво да се направи. Нещата се случват така, че почнат ли, общо взето можеш само да седиш и да гледаш. Ако искаш да спечелиш, трябва да заемеш позиция преди да е започнало и да поемеш риска, това което си мислиш че ще стане, да не стане изобщо и да се вътриш. Няма сигурна печалба и колкото по-голяма искаш да е, толкова по-голям риск се налага да поемеш

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
                                Това коя година е? Потребителски ли е заема?
                                2014-та и да заема е потребителски за текущо потребление без порачители и други простотии по програмата за частно банкиране на банката всъщност максимума който дават там е 80 000 лв без поръчители и само със служебна бележка за доходи и превод на работна заплата.
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X