"На основата на неодитираните отчети общата капиталова адекватност на банката към 30.06.2014 г. е 10.54 на сто, а адекватността на капитала от първи ред – 7.86 на сто. " При това полужение банката не се ли затваря до колкото знам минималното по изисквания на БНБ е 8% ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение".....................за цялостна оценка на активите на банката, която да бъде осъществена в срок до 20.10.2014 г. на основата на резултатите по т. 2.1 и т. 2.2.
2.4. Да предложат на БНБ проект на покана към акционерите за заявяване на интерес и деклариране на възможност за осигуряване едновременно на капитал и ликвидна подкрепа за КТБ АД.
2.5. До 20.08.2014 г. да извършат промени във вътрешните правила и процедури за определяне на обезценките по кредитни експозиции с цел обезценките на експозиции със съществени нарушения в обслужването да се определят на индивидуална основа, с което да се постигне пълно съответствие с МСФО.
Квесторите да представят в БНБ информация за хода на изпълнение на направените препоръки в срок до 05.09.2014 г.
3. Възлага на изпълняващия длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, до 10.09.2014 г. и в съответствие с описаните по-горе дейности на квесторите да внесе в УС на БНБ предложение за необходимото удължаване на срока на специалния надзор на КТБ АД........"
Главния въпрос: Ще ни върнат ли парите някога
Срока 20.10 ме навежда на мисълта, че се разчита до края на октомври да има работещ парламент и правителство и ще се пробва пак към края на октомври закона КТБ и добра банка лоша банка. ако мине, на 15 ноември макс отваря добрата банка. Ако не мине... тогава вече може и коледа
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеДори 9% нередовни кредити е мн. по-добре от средното за банковата система.
Естествено че ми стиска, кога и къде? Ако нямаш за лопата, да купя и на теб?
Коментар
-
И квоооооооо???? Общата капиталова адекватност на банката към 30.06.2014 г. е 10.54 на сто ??? Ся как ще бришаме и мажем да стане минус, щото иначе ще се изложим и ще ни лъснат гъзовете?
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениепрегледах по диагонал, нещата не са толкова зле...
така мисля
Коментар
-
".....................за цялостна оценка на активите на банката, която да бъде осъществена в срок до 20.10.2014 г. на основата на резултатите по т. 2.1 и т. 2.2.
2.4. Да предложат на БНБ проект на покана към акционерите за заявяване на интерес и деклариране на възможност за осигуряване едновременно на капитал и ликвидна подкрепа за КТБ АД.
2.5. До 20.08.2014 г. да извършат промени във вътрешните правила и процедури за определяне на обезценките по кредитни експозиции с цел обезценките на експозиции със съществени нарушения в обслужването да се определят на индивидуална основа, с което да се постигне пълно съответствие с МСФО.
Квесторите да представят в БНБ информация за хода на изпълнение на направените препоръки в срок до 05.09.2014 г.
3. Възлага на изпълняващия длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, до 10.09.2014 г. и в съответствие с описаните по-горе дейности на квесторите да внесе в УС на БНБ предложение за необходимото удължаване на срока на специалния надзор на КТБ АД........"
Главния въпрос: Ще ни върнат ли парите някогаКакво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеАз каквото съм имал да кажа, съм го казал десетки пъти- сопи и лопати!
ама не ти стиска, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
- По време на паниката са изтеглени 700мил
- 70% от депозитите са безсрочни
- за един месец нередовните кредити са се увеличили от 2% до 9% или около 500мил
- в продължение на 2 седмици, някой си е барал макарите вместо да вкара одиторите отново, веднага след като стана ясно че 10-те дни са били недостатъчни. Така че тепърва ще се одитира, да ги таковам в шебеците.
- Мери КристмасLast edited by ДесеткиЛевове; 31.07.2014, 17:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеколеда
Въпроса е - КОЯ ГОДИНА
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеТова
"възлага на изпълняващия длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, до 10.09.2014 г. и в съответствие с описаните по-горе дейности на квесторите да внесе в УС на БНБ предложение за необходимото удължаване на срока на специалния надзор на КТБ АД"
от пресъобшението е каквото си мисля, нали?.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеТова
"възлага на изпълняващия длъжността подуправител, ръководещ управление „Банков надзор“, до 10.09.2014 г. и в съответствие с описаните по-горе дейности на квесторите да внесе в УС на БНБ предложение за необходимото удължаване на срока на специалния надзор на КТБ АД"
от пресъобшението е каквото си мисля, нали?.
Коментар
Коментар