Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
При кредитополучателите с възникнали просрочия към края на месец юни се очертават
условно две групи
–
едната с потенциални възможности за намиране на работещи решения, и
друга
–
с все още неизяснено финансово състояние и възможности за плащане.
Поради поставените ограничения на дейността на банката с решението за поставянето и
под специален надзор и ограничаване на банковата дейност, отделни искания и изявления на
клиенти на банката адресирани до нея и насочени за погасяване на задължения по кредити извън
обичайното погасяване на задължения чрез плащане се преценя
ват за всеки отделен случай.
Голяма част от случаите касаят искания от клиенти на банката за погасяване на задължения по
кредити чрез прихващане на техни собствени, или на свързани с тях лица
,
или на придобити чрез
цесия вземания към банката за наличности от средства по депозити или разплащ
ателни сметки. В някои от случаите с изявленията касаят вземания и задължения в различни валути. Поради спецификата на отделните случаи, а и съществения ефект
който би се постигнал за
кредитополучателите и съответно за кредитния портфейл на банката, те се анализират и
систематизират и ще бъдат предмет на отделно обсъждане и анализ с цел отправяне на запитване
до БНБ за получаване на указания и предписания по
чл. 107 ал.3 от ЗКИ.
Във връзка с неизпълнени подобни искания на клиентите се налага начисляване на
просрочена лихва и главница.
Това води до увеличаването на просрочията. Същото се отразява в
преквалификация в рискови групи при провизирането на кредитн
ия порфейл.
Основната част от изявленията за прихващане са свързани със големи дружества от
Военнопромишления комплекс, енергетиката, дружества свързани с производство и доставка на
горива
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеНе оставаш с правилно впечатление. Аз мисля като теб. До сега не са били несъбираеми, но вероятно ще станат
ама пак не знаем колко са към свързани, може отново да мислим само в черно, а нещата да излязат други. При този сценарии да не се окаже, че оманците ще си имат банка, мечта им било
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеАз не съм се навивал че да се отказвам. И съм те разбрал погрешно явно като каза че ти "стиска". Ти си имал предвид че ти стиска ако има тълпа около тебе. Но и това може да се уреди. Тук има няколко форумни самураи - баба меца, путин, лорда....и т.н. Сигурен съм че може да съберете групичка
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнениеТова са притесненията на "всички" от месец
Как само врътна номера с "кухарките"
А иначе.. не това са приътесненията на всички. Говореше се за някакви дупки от квадратрилиони които ще погълнат ФГВ и фискалния резерв и борда и ще удесеторят външния дълг и МВФ и незнам още какво
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнениеДесеткиЛевове
"Утре, пред БНБ, в 8.00, когато Искров идва на работа. Извикай телевизиите да те снимат като му шибнеш 2 шамара. Тогава ми кажи че ти стиска"
Отказваш се демек, въпроса беше да сме повече от един!
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеНе са перфектни,. просто потвърждават, че банката си е работила ОК и можеше да си продължава ако не бяха я наритали.
Кредитите обаче на кого са отпуснати и дали са обезпечени наистина продължава да не е ясно. Както вече писах, моите притеснения са, че ако махнат Цецо, кредитите на свързани лица ще станат лоши и .... не добре.
Как само врътна номера с "кухарките"
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДобре де, оставам с впечатление, че всички мислите
"щом кредите са към свързани са не събираеми".
Банката си е работила, кредитите са се връщали, друг е въпроса, че сега не е ясно дали ще продължават да се връщат
Направи я разсипаха банката, след този резултат мисля ще плащаме обезщетението на Василев след няколко години
Коментар
-
Добре де, оставам с впечатление, че всички мислите
"щом кредите са към свързани са не събираеми".
Банката си е работила, кредитите са се връщали, друг е въпроса, че сега не е ясно дали ще продължават да се връщат
Направи я разсипаха банката, след този резултат мисля ще плащаме обезщетението на Василев след няколко години
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение"На основата на неодитираните отчети общата капиталова адекватност на банката към 30.06.2014 г. е 10.54 на сто, а адекватността на капитала от първи ред – 7.86 на сто. " При това полужение банката не се ли затваря до колкото знам минималното по изисквания на БНБ е 8% ?Ами банката работи ли или е затворена? Пише ти черно на бяло ( ясно е от баланса
) че ликвидността намалява с 690 милиона през месеца, а депозитите - с 630 милиона
ТОВА НА НЕЩО НАВЕЖДА ЛИ ТЕ или да го напиша ясно?
Коментар
-
Предполагам сега на всички останали банкери им е ясно, че ако ядосат с нещо Агата, може да са следващите. Дали най-сетне ще излязат в покрепа на КТБ или пак шъ гледаме у лево?
ДесеткиЛевове
"Утре, пред БНБ, в 8.00, когато Искров идва на работа. Извикай телевизиите да те снимат като му шибнеш 2 шамара. Тогава ми кажи че ти стиска"
Отказваш се демек, въпроса беше да сме повече от един!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИ квоооооооо???? Общата капиталова адекватност на банката към 30.06.2014 г. е 10.54 на сто ??? Ся как ще бришаме и мажем да стане минус, щото иначе ще се изложим и ще ни лъснат гъзовете?
Нещата са перфектни.Лошото е,че съсипаха банката и акционерите не могат да си я оздравят с много малко пари заради репутацията създадена от медии и държавни органи.Не са перфектни,. просто потвърждават, че банката си е работила ОК и можеше да си продължава ако не бяха я наритали.
Кредитите обаче на кого са отпуснати и дали са обезпечени наистина продължава да не е ясно. Както вече писах, моите притеснения са, че ако махнат Цецо, кредитите на свързани лица ще станат лоши и .... не добре.
Но много лъжа се оказа. От 7милярда, депозитите станаха 5.2 (нищо разлика), като има 770 милиона в ценни книжа+144 милиона ликвидност ако съм разбрал правилно ... станаха 900 милиона. Останаха значи 4.3 милиарда, за покривяане, дори ако решим да отпишем всички кредити.
Сега.. чак 100% да са свързани и необезпечени все пак силно ми се не вярва, все нещо ще се събере, така че дявола май не е толкова черен, колкото се внушаваше усилено, вкл. от някои лица тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеНещата са перфектни.Лошото е,че съсипаха банката и акционерите не могат да си я оздравят с много малко пари заради репутацията създадена от медии и държавни органи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениепрегледах по диагонал, нещата не са толкова зле...
така мисляLast edited by brokerandtrader111; 31.07.2014, 18:10.
Коментар
Коментар