IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al64ad

Заприличват разсъжденията ти малко,като на тия на "филисофа" с едностраничните постове
    Смяташ ли ,че в държави ,където ако извадиш по-едра банкнота в магазина те гледат като престъпник ,ще надиплят пачките по гишетата ,пред изнервените вложители???
    Просто сметките ще бъдат открити в съответната банка в сметка в СЪЩАТА валута в която е бил "депозита".
    Говорим едно и също с изключение на обидите от твоя страна
    Това, което казах е, че централните банки според мен НЯМА да плащат в чуждестранна валута - било то електронно или физически. Казах, че това ще става по курс за даден ден! Защото не избраната банка плаща /или приема чужди депозити/ на вложителите на пострадал конкурент, а централната банка на съответната държава.
    Last edited by 15%; 02.08.2014, 22:09.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• иванов и киг.. що не ходите да се изшибате некъде

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
        Да се изцепия и аз ---лева поскъпва ли в този случай!!???
        Не, разбира се. 1.95583 си е, и с него ще влезем и в зоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Да мога да чета,но аз те питам отново,понеже ти четеш само това което ти изнася...
          Задължителна ли обезценка на лева,или може да се фиксира и при минус 15%?Но Вие,г-не чертаете само вариантите,които ни унищожават и ни притискат,е има и други такива,които са по-благоприятни.
          А,кво викаш,че не те чувааам....
          Ами нали ти дадох ХИПОТЕЗА, защо ме питаш ТОВА ЛИ ЩЕ СТАНЕ !!!

Нали поиска РЕАЛНА хипотеза, при която хората могат да загубят от депозитите си БЕЗ ДА ПАДА БОРДА !!

Оборих ти тезата че "ВСИЧКИ ЗАГУБИ минават през падане на борда"!

демонстрирах ти, че НЕ ВСИЧКИ ЗАГУБИ минават през падане на БОРДА!

а поиска Хипотеза, защото аналитичното мислене, било философски глупости!
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
            Иванов и Киг, бихте ли спряли със спама и обидите ?
            Пишете си на лично, защо трябва и другите да ви четем глупостите ?
            Едва ли някой вече ви чете какво пишете
            И друго - говорете с аргументи и тези. Само елементарните хора обиждат другия, а вие и двамата го правите
            Вместо да кажеш - "ти си супер тъп", по добре кажи "смятам че си супер тъп по темата..., защото..."
            Прав си,обещавам че спирам да му отговарям,нека хората преценят кой е дал повече аргументи по темата!
            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
              Коментара ти е от ДНЕС 14:42
              ===============================================
              И отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой.Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените.Иначе дотогава ще се плаща и с левове и с евро,навсякъде в държавата.Аз съм го изпитал лично в страна,която прие европейската валута.Така че,когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици.

МОЖЕШ ли да четеш какво си написал?

Такава промяна ще е наложителна - Аз съм го изпитал лично - когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици!
              Да мога да чета,но аз те питам отново,понеже ти четеш само това което ти изнася...
              Задължителна ли обезценка на лева,или може да се фиксира и при минус 15%?Но Вие,г-не чертаете само вариантите,които ни унищожават и ни притискат,е има и други такива,които са по-благоприятни.
              А,кво викаш,че не те чувааам....

Коментар

• Иванов и Киг, бихте ли спряли със спама и обидите ?
                Пишете си на лично, защо трябва и другите да ви четем глупостите ?
                Едва ли някой вече ви чете какво пишете
                И друго - говорете с аргументи и тези. Само елементарните хора обиждат другия, а вие и двамата го правите
                Вместо да кажеш - "ти си супер тъп", по добре кажи "смятам че си супер тъп по темата..., защото..."

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                  Това трябва да е крайната цел на България,лева да поскъпне заедно с влизането ни в еврозоната.От това ще спечелим всички,по евтин живот!

Коментар

Ма чакай бе - нали до преди малко обясняваше, че ОТ ОПИТ ДАЖЕ знаеш, че курса задължително трябва да е не-фиксиран? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Не мога да си представя реално такаква човешка опърничевост и глупост - Честно!

А ти изобщо помниш ли, защо ти дадох този пример и каква хипотеза изградих чрез него?

- че не само чрез падане на борда, хората могат да загубят от депозитите си помниш ли?
                    Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Господинчо,това го твърдеше ти в нашия,българския случай.Аз никога не съм твърдял подобно нещо.Казах,че е полезно да се "нагоди" курса спрямо еврото,когато влезем в еврозоната,така че да е най-безболезнено за всички.В законовите граници!
                    Как си представяш например един хляб да стане от 1лв...1 евро?
                    Как ще е най-добре за всички потребители,ами курса да се промени с – 15 %.
                    Тоест да ти го напиша в цифри едно евро да стане 1,65лв например.
                    Няма ли да спечелим всички от това,или ти мислиш само за обезценка?
                    Всичко може да се направи в полза на държавата и народа в нея,стига политиците да искат.Разбра ли ме добре,или искаш да ти го напиша на още 2-3 езика поне?

Коментара ти е от ДНЕС 14:42
                    ===============================================
                    И отклонение от курса с 15%,които са максималните допустими не могат да доведат до загуби за никой.Нещо повече,тогава такава промяна ще е наложителна ,докато започнем да плащаме само с евро,за да не усетим голяма промяна в цените.Иначе дотогава ще се плаща и с левове и с евро,навсякъде в държавата.Аз съм го изпитал лично в страна,която прие европейската валута.Така че,когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици.

МОЖЕШ ли да четеш какво си написал?

Такава промяна ще е наложителна - Аз съм го изпитал лично - когато натрупате личен опит,истински опит,тогава ще ме убеждавате в абсолютните си небивалици!
                    Last edited by iivanoff; 02.08.2014, 21:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Това не е проблем, в двойката - лев / евро. Дефицит може да има само на купюри в левове, ако няма достатъчно налични отпечатани такива, в случай че изведнъж публиката реши, че ги иска кеш
                      Евра, обаче, има колкото искаш, включително и кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                        В новата директива от 2014 /цитирана в писмото/,доколкото помня ,изрично е отбелязано,че парите се изплащат във същата валута в която е депозита.
                        Това не е проблем, в двойката - лев / евро. Дефицит може да има само на купюри в левове, ако няма достатъчно налични отпечатани такива, в случай че изведнъж публиката реши, че ги иска кеш
                        Евра, обаче, има колкото искаш, включително и кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                          Потърси директивата.Пак по спомен имаше и срокове за синхронизиране на националното законодателство.
                          Не съм никак заинтересован да я търся, превеждам, осмислям и т.н. Надявах се, че ти като си я визирал си по-напред в тази дейност. Просто звучи абсурдно и въпреки, че не съм специалист, съм убеден, че не е така!!! Най-вероятно се има предвид да се изплатят в местна валута по фиксинга на деня
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Ма чакай бе - нали до преди малко обясняваше, че ОТ ОПИТ ДАЖЕ знаеш, че курса задължително трябва да е не-фиксиран? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Не мога да си представя реално такаква човешка опърничевост и глупост - Честно!

А ти изобщо помниш ли, защо ти дадох този пример и каква хипотеза изградих чрез него?

- че не само чрез падане на борда, хората могат да загубят от депозитите си помниш ли?
                            Господинчо,това го твърдеше ти в нашия,българския случай.Аз никога не съм твърдял подобно нещо.Казах,че е полезно да се "нагоди" курса спрямо еврото,когато влезем в еврозоната,така че да е най-безболезнено за всички.В законовите граници!
                            Как си представяш например един хляб да стане от 1лв...1 евро?
                            Как ще е най-добре за всички потребители,ами курса да се промени с – 15 %.
                            Тоест да ти го напиша в цифри едно евро да стане 1,65лв например.
                            Няма ли да спечелим всички от това,или ти мислиш само за обезценка?
                            Всичко може да се направи в полза на държавата и народа в нея,стига политиците да искат.Разбра ли ме добре,или искаш да ти го напиша на още 2-3 езика поне?

Коментар

• http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...LEX:32014L0059

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                                Най-лошото в случая е,че този индивид няма дори депозит в КТБ.
                                За какво пише тогава го попитай,че на мен не иска да ми отговори.
                                А само се прави на Цицерон цял ден!
                                Ама сега пък другия реши че нямам депозит! - пак аргумент от Незнание!

От това че пишете глупости, не следва че друга глупост е вярна!

Коментар

Working...
                                X