IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "...............За края на годината се отлага и развръзката с КТБ........."

А как за края, дайте направо за друга или по-друга да се отложи....
    Тези най-нагло продължават да се подиграват!!!
    Last edited by gtomm; 05.08.2014, 20:04.
    Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
      Ще има отражение върху икономиката, няма начин, въпрос на време е!

Не го ли разбират всички тези, които ни управляват.
      Мисля че изобщо не ги интересува... тях ги интересуват само личните им интереси... те са безпределно нагли. Някои от тях дори не могат да прикриват наглоста си и им личи на физиономията.

Те смятат, че могат да правят каквото си поискат и никой не може по никакъв начин да им опонира (което до голяма степен е истина).

Има само един малък проблем... това че държат тотална власт и нямат опозиция, не значи, че хората просто ще живят на въздух и слънце. Ще измре народа и тогава, няма да има от къде да взимат пари... но те и това не ги интересува, защото смятат, че ще намерят поприще в чубина...

Тяхното светоусещане и мисъл е много различно от това което си мислят повечето хора... ние за тях сме просто "мат'рял"... Боко даже си го каза в прав текст (при това лош мат'рял). Ако ние умрем.... ще "засеят" нов мат'рял... и пак ще има кого да скубят и да събират данъци. Така си разсъждават те... дори имат наглоста да обвиняват народа за това което се случва в България за последните 25 години... а всъщност единствената вина на народа е прекалено голямата толерантност към тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение

Разбират го, но не мисля, че това ги стряска. Пак казах, хората в момента правят предизобрни кампаний, пък и никога не са се занимавали с "policy" v. "политика".

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          По принцип това с гарантирането на влоговете се прави за да се спаси икономиката и банковата система.

Ако искаме да затрием икономиката и банковата система може да си чакаме и до 2226-а година.

Това мотаене, ще усложни всичко... вече е много късно за спасяване на КТБ, но не е късно за спасяване на икономиката и банките...

Цялата икономика е свързана система... а през КТБ са минавали 10% от БВП на България. Сега тези пари са блокирани... за неясно колко време... с възможност за удължаване. Как мислите, когато парите на някой са му блокирани и не може да работи с тях, той дали търпи загуби?!

Last edited by gtomm; 05.08.2014, 19:42.
          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Нов съм тук, ама сте оревали форума бе хора. Единственият вариянт да не гарантират влоговете е ако не дай си боже някоя др. "каца" се избомби. Нали се сещате, че ако не го направят в срока до 6м + 20 + 10 дни, това означава хаос. Че нашите са прости си е вярно, ама това означава срив поне за българските банки ако държавата не застане зад гаранцията (видяхме къде отидоха паричните потоци след труса - Париба, Сосиете, т.н.), и следват верижни фалити и безредици, защото тогава всички ще се юрнат да протестират (и едва ли ще е толкова безобидно както заради едно назначаване в ДАНС).

А иначе можеше сигурно и по–рано да се реши проблема, но (а) пред избори никои не поема риска (т.е. Борисов се осъзна че губи точки от това да подкрепя новия бюджет, иначе спокойно можеше да гласува 2 пъти "за," включително и за последната идея на ДПС), (б) БНБ в момента е парализирана, защото Искров знае, че ще си ходи и не иска да взема никакви резения (датата 20 окт. е доста удобна).

Друг въпрос е какво става ако не може да се състави ново правителство. Това също вещае непридвидимост и може сериозно да усложни нещата.

Но за гаранцията не мисля, че може да е под въпрос. Пък и май нещата отиват към фалит, което пък значи че има едни 900М лв. които се добавят към 2.1М на фонда (плюс нови добавки от предсрочни вноски), и остава много малко да се добавя от бюджета. Останлите 500М (в най-лошия случай) се плащат от държавата и тя застава първа на опашката на кредиторите, така че и данъкоплатците сигурно ще си вземат парите. Общините както се каза имат ДЦК в БНБ така че и те би трябвало да са ОК.

За Цветанчо и заплахите му че ще съди когото и да било, едва ли, след като явно му куца банковото дело и е раздавал кредити по съмнителен начин. Може и да е имало реални бизнеси зад тези кредити, но как може да си толкова глупав да мислиш, че след като формално един човек не е "свързан", че това няма да е проблем. Не знам каква му е мотовацията, а и той си стои в чужбина и мълчи, а и нищо не казва за тези обвинения, защото явно си знае какво е правил и че може да му се търси отговорност ако не си мери думите.

Големият минус разбира се е че има вероятност много фирми да фалират. Държавните дружества с концентрирани пари, др. частни фирми. Това определено ще натежи на БВП и може и доста хора да си загубят работата и бизнесите заради това. Според мен те ще са най-потърпевши, а не депозитарите. Но нашите политици толкова могат да мислят, или някой трябва да им се стресне от Брюксел или се моткат до-последно и врякат от НС. Но пък и вие малко помислете, не сте най-зле в тази картинка.

ПС: Забравих за Вежди.
            Last edited by bubba; 05.08.2014, 20:11.

Коментар

• Само не знам какви глупости ще се сипят предизборно ...ЕЦБ трябва да измисли нещо иначе не ми се мисли

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                Със сигурност депозантите не търпят загуби,даже им течат лихви.След като сме депозирали,значи сме имали свободни пари.Точно сега ни притрябваха,нали...то затова и хората чакат спокойно,понеже знаят,че ще си вземат вложенията.И да вият,да се тръшкат все тая,закона вече е приложен.Ще чакаме,тва е.Друг е въроса,ако се надвиши срока по закон.ЕК не виждам какво може да направи,нито пък разни инвеститори,които само ще загубят допълнително от скъпи адвокати.
                Говориш такива глупости... но иначе се смяташ за голям"експерт". Това горното може да мине пред някой обикновен човек със средно образование във някой форум който няма нищо общо с икономика и финанси.

А я си представи, че аз съм една фирма и парите ми за заплати са там. Също така преведни пари към други фирми доставчици, които имат сметки там. Те как ще си вземат парите утре пак да ми доставят стока?! Примерно аз съм им платил, но те не могат да си вземат парите... защото КТБ е "замразена", тя КТБ може да е замразена, но фирмите трябва да продължават да се разплащат... а как ще го правят, ако парите им са "замразени" там?!

Забрави за лихвите... дори законите ни са такива, че суми над 15 000лв. трябва да минават задължително по банка... не може някой да го задължаваш нещо и да не му даваш гаранция, че ще си вземе парите.

Коментар

Със сигурност депозантите не търпят загуби,даже им течат лихви.След като сме депозирали,значи сме имали свободни пари.Точно сега ни притрябваха,нали...то затова и хората чакат спокойно,понеже знаят,че ще си вземат вложенията.И да вият,да се тръшкат все тая,закона вече е приложен.Ще чакаме,тва е.Друг е въроса,ако се надвиши срока по закон.ЕК не виждам какво може да направи,нито пък разни инвеститори,които само ще загубят допълнително от скъпи адвокати.
                  Те за това и нищо не правят а само се дуят по медиите и пращат писма

Коментар

http://www.dnes.bg/index/2014/08/04/...-na-ktb.234525

Едно експертно,логично мнение.
                    Във фонда има малко над 2 млрд. лева. Панайотов заяви, че банките имат готовност да „предплатят още 2 млрд. лева“ и с тази средства КТБ може да бъде оздравена.

По всичко обаче изглежда,че ще почакаме още,за съжаление!
                    На този етап това нещо е фантастика... няма нищо логично нито експертно в това.

Можем да си спорим още месеци и години по върпоса... но вероятно след няколко месеца, проблемите от "замразяването" на КТБ ще имат много силно реално отражение върху икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                      По принцип това с гарантирането на влоговете се прави за да се спаси икономиката и банковата система.

Ако искаме да затрием икономиката и банковата система може да си чакаме и до 2226-а година.

Това мотаене, ще усложни всичко... вече е много късно за спасяване на КТБ, но не е късно за спасяване на икономиката и банките...

Цялата икономика е свързана система... а през КТБ са минавали 10% от БВП на България. Сега тези пари са блокирани... за неясно колко време... с възможност за удължаване. Как мислите, когато парите на някой са му блокирани и не може да работи с тях, той дали търпи загуби?!
                      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Хе хе, тука отдавна не съм влизал, гледам нови светила са се появили и са издигнали диалога на качествено нови висини
                        Никакви писма от никого няма да помогнат, няма парламент, служебен кабинет.. до 20 октомври НИЩО няма да стане, освен Цецко ако не ни изненада с некоя идея
                        Иначе караме по БНБ План.
                        Това писмо е в стил "Много сме загрижени"

Коментар

• По принцип това с гарантирането на влоговете се прави за да се спаси икономиката и банковата система.

Коментар

• http://www.dnes.bg/index/2014/08/04/...-na-ktb.234525

Едно експертно,логично мнение.
                            Във фонда има малко над 2 млрд. лева. Панайотов заяви, че банките имат готовност да „предплатят още 2 млрд. лева“ и с тази средства КТБ може да бъде оздравена.

По всичко обаче изглежда,че ще почакаме още,за съжаление!
                            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Член 20
                              Транспониране
                              1. Държавите членки въвеждат в сила законовите, подзаконовите и административните разпоредби, необходими, за да се съобразят с членове 1 — 4, член 5, параграф 1, букви г) — к) и параграфи 2, 3 и 4 член 6 параграфи 2 — 7, член 7, параграфи 4 — 9, член 8, параграфи 1, 2, 3, 5, 6, 7 и 9, член 9, параграфи 2 и 3, членове 10 — 16, 18 и 19 и приложение I, до 3 юли 2015 г. Те незабавно съобщават на Комисията текста на тези мерки.

Това не значи ли, че до 3 юли 2015 г. не важи срока от 20 дни?

Коментар

• http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...8A%D1%8E%D0%B7)

Коментар

Working...
                                X