Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеВсъщност депозита е голяма тъпотия и реално погледнато да си държиш пари в него е доста тъпо начинание особенно ако държиш 196 и повече хиляди лева.
Незнам кой нормален човек би държал 10 милиона на депозит (каквито клиенти има КТБ).
Депозита е инструмент за краткотрайно съхраняване на пари (до една година) в повечето слуачай парите в депозит се обезценяват заради инфлацията (в БГ тази година се отчита дефлация от 2.1%). Всеки знае че 1 лв днес не е равен на 1 лв вчера.
В този ред на мисли хората които държат пари на депозит явно няма в какво друго да го инвестират.
Факт че в системата има прекалено много депозити 40 милиарда срещу 18 милиарда кредити са цифрите за домакинствата.
Да не забравяме, че една не малка част от тези кредити не се обслужват.... и какво се получава като извод......Last edited by gtomm; 05.08.2014, 22:34.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеГовориш такива глупости... но иначе се смяташ за голям"експерт". Това горното може да мине пред някой обикновен човек със средно образование във някой форум който няма нищо общо с икономика и финанси.
А я си представи, че аз съм една фирма и парите ми за заплати са там. Също така преведни пари към други фирми доставчици, които имат сметки там. Те как ще си вземат парите утре пак да ми доставят стока?! Примерно аз съм им платил, но те не могат да си вземат парите... защото КТБ е "замразена", тя КТБ може да е замразена, но фирмите трябва да продължават да се разплащат... а как ще го правят, ако парите им са "замразени" там?!
Забрави за лихвите... дори законите ни са такива, че суми над 15 000лв. трябва да минават задължително по банка... не може някой да го задължаваш нещо и да не му даваш гаранция, че ще си вземе парите.
Не мисля,че ще има някакво отражение на икономиката.Никоя сериозна фирма не работи само с една банка,ако има такива единични случаи проблема си е техен...да са мислили...риск винаги има.Ще почакаме,но пари ще има,надявам се за всички.
После като си вземете влоговете,тогава искам да Ви видя колко от Вас ще съдят държавата за нанесени вреди?Много ми е интересно още отсега.Понеже всички знаем,че сме известни със силата на думите си,но не и с дела!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
lordrad
Няма да ги върнат за сметка на държавата, ако го направят ще я разклатят финансово а ако не я направят само ще ги заплашвате че тя ще се разклати а тя си е много стабилна и утре да каже че иска 3 милиарда на заем и ще ги получи на под 3% лихва. Обаче ако я видят че взема за да ви връща на вас няма да и дадат въобще.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеТе се ебават с международни инвеститори а ние чакаме на местните вложители да платят.Ще видят чуждестранни инвестиции на куков ден.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеДа обвиняваме тия които пестят пари за кризата в банките е все едно да обвиняваме тия които работят, че има висока безработица
Защото като ходели на работа вземали работни места от другите
Незнам кой нормален човек би държал 10 милиона на депозит (каквито клиенти има КТБ).
Депозита е инструмент за краткотрайно съхраняване на пари (до една година) в повечето слуачай парите в депозит се обезценяват заради инфлацията (в БГ тази година се отчита дефлация от 2.1%). Всеки знае че 1 лв днес не е равен на 1 лв вчера.
В този ред на мисли хората които държат пари на депозит явно няма в какво друго да го инвестират.
Факт че в системата има прекалено много депозити 40 милиарда срещу 18 милиарда кредити са цифрите за домакинствата.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеОще в края на следващата седмица тя трябва да изплати 150 млн. долара падежиращи облигации, които се търгуват на Ирландската фондова борса. Предвид на квестурата неплащането по тях изглежда почти сигурно. През седмицата Moody's понижи дългосрочния рейтинг по депозитите на КТБ в ултраспекулативната зона на C (Caa1), а оценката й за самите облигации се срина до Ca - една степен над фалит. Агенцията се мотивира, че след като банката не е платила лихвите по книжата на 3 юли, най-вероятно няма да плати и главницата по тях на предстоящия падеж от 7 август 2014 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеKaкво искаш да направи правителството?Има си БНБ ама там Кой ги ръководи.
Коментар
-
Още в края на следващата седмица тя трябва да изплати 150 млн. долара падежиращи облигации, които се търгуват на Ирландската фондова борса. Предвид на квестурата неплащането по тях изглежда почти сигурно. През седмицата Moody's понижи дългосрочния рейтинг по депозитите на КТБ в ултраспекулативната зона на C (Caa1), а оценката й за самите облигации се срина до Ca - една степен над фалит. Агенцията се мотивира, че след като банката не е платила лихвите по книжата на 3 юли, най-вероятно няма да плати и главницата по тях на предстоящия падеж от 7 август 2014 г.
Коментар
-
baba_meca
Много сте зле, не разбирате ли че това събиране на парите на хората в банките не е с цел после да им ги върнат а обратното. Не е само в България това, а и на Запад.Сега ще ме обориш че Запада са честни и не ги правят тези номера, вярно не ги правят до един момент в който ще ги направят и ще изгорите.Те ви успиват и вие им връзвате. Инвестирайте в молове - сега е момента и винаги е бил, а не в кухите фирми на Василевци дето били икономика или в кухи банки на които собствениците им участват със забележителния 1 % от капитала. Там в тези пирамиди на Запад собственици реално няма вече и са се омели отдавна понеже ще се печели много та затова.Гледам разни евреи инвестират в молове, земи и огромни сгради и това ще да е за да направят огромни загуби.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнениеАз това Ви го разправям от началото на целия цирк, чак сега почнахте да загрявате
Коментар
-
Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнениеАз това Ви го разправям от началото на целия цирк, чак сега почнахте да загряватеhttp://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение.........................
Според мен пари няма да видим. Или ако видим те ще са силно обезценени, както беше миналия път след силна обезценка на лева! Тоя филм вече сме го гледали...…Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеKaто гледам новото правителство върви по пътя на старото и определено има приемтвеностЗа КТБ нищо не се говори. Като че ли проблем няма! Видяхме какво беше отношението на предишните, виждаме какво е и на ББ и какви ги върши, чрез неговите протежета.
Имаме 2 затворени банки(КТБ и Кредит агрикол) с 6 милярда депозити в тях.
М3 в БГ е около 65 милярда. т.е. 10% от него са блокирани и не се движат в икономиката. Отделно имаме изтеглени пари от останалите банки. Нищо чудно дори с 20% да е намаляло М3 (Аз на БНБ данни вече не вярвам…Единственото дето вярвам на БНБ е, че банковата система е стабилна!)
БНБ, миналото и сегашното правителство нищо не правят по въпроса. Може като щраусите да си заравят главата в земята, но това не значи, че няма проблем.
Блокиране на такива големи суми за БГ няма как да не доведе до масови фалити на фирми и физ. лица и до още по стабилна банкова система и пореден фалит на държавата.
Според мен пари няма да видим. Или ако видим те ще са силно обезценени, както беше миналия път след силна обезценка на лева! Тоя филм вече сме го гледали...
Колкото до коментарите, че влог-а е инвестиция:
Да поне аз разбрах, че влог в БГ е инвестиция. Затова си преместих парите в държава, където влог-а е влог. Който го влече инвестициите, да си прави влог в БГ банка. Негови си пари, негова си работа…
Коментар
Коментар