IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    Фирмите,предприятията,въобще бизнеса,там знаем че проблема е по-дълбок.
    Не мисля,че ще има някакво отражение на икономиката.Никоя сериозна фирма не работи само с една банка,ако има такива единични случаи проблема си е техен...да са мислили...риск винаги има.!
    Само Топлофикация София ще прежали едни около 90-95 млн.лв., от там по веригата Булгаргаз, а оттам познай и кой накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Всъщност депозита е голяма тъпотия и реално погледнато да си държиш пари в него е доста тъпо начинание особенно ако държиш 196 и повече хиляди лева.
      Тъпотията е че липсва подходяща среда за инвестиране на тези средства, без значение дали от техните собственици или от други предприемачи, явяващи се кредитополучатели. Не можеш да критикуваш някой, който е предпочел "безрискова инвестиция" със 7% доходност пред силнорискова инвестиция с 15% очаквана доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Минус бяха ей тия пари които се внасяха в банките и тяхното количество нарастваше те ни докараха до тук.Изцеждаха пари от свиващата се икономика.
        А по-добре ли щеше да е тези пари да отидат за внос на автомобили и за почивки в чужбина?

Коментар

• Пак взехте да се тръшкате. Нали има закон, който въпреки всичко искате да се спази? Еми този закон дава макс 6м надзор. Ясно че БНБ ви взе нервите, но какво точно е станало, което ви кара да мислите че няма да бъдете обезщетени?

Нали разбирате, че ако това стане по-добре да не живеете в татковината и направо почвайте да мислите как да се изнасяте. Това, че било стария филм не може да го вяравате - все пак сме ЕU член, което до голяма степен връзва ръчичките на крадливите ни политици както Борда връзва ръцете на БНБ.

Пак повтарям: 2.1М лв. Фонд + 0.9М ликвидни средства = .5М помощ от правилеството при фалит. И тези пари ще се върнат обратно в хазната.

До 20 окт. едва ли нещо ново ще излезе.
          Last edited by bubba; 05.08.2014, 23:53.

Коментар

• Плевнелиев: Властите ще вземат решение за КТБ в средата на октомври

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...tomvri-6019192

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
              Искаш да кажеш,че единствените инвестиции на банката са в молове?
              Питай Райфайзен за инвестициите им в Молове кредит за 56 милиона за построяването на Mall Panorama в Плевен не обслужван взимат сградата и я продават на търг за 17 милиона банката чисто губи близо 40 милиона а Мола отвори преди няколко месеца !
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                Да не забравяме, че една не малка част от тези кредити не се обслужват.... и какво се получава като извод......[/B]
                Че банковата система грам не е стабилна както се опитват да ни обедят от БНБ
                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                  Аз съм сигурен чудо ще направят за да не ни върнат парите.
                  Като гледам политиците как започнаха да разтакават, започвам да си мисля, че никой няма да види пари от тази банка. Даже хората с гарантирани влогове.

Решението е вложителите да излязат на протест и сами да си защитят правата. Ако чакаме на политици, изхода е предизвестен, вече много пъти сме го гледали.
                  Проблема е, че българина е овца и не е научен да си защитава правата. Затова винаги ще бъде юркан и стриган.

В цялата страна само един имаше смелост да излезе да си защити правата и той се оказа, че не е българин, а французин. Останалите явно спят дълбок сън.
                  Тогава си заслужаваме случващото се.

Протестиралият пред КТБ французин – бит и глобен
                  Last edited by Frosty; 06.08.2014, 01:33.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Радвай се че не тръгват да ги връщат по предписанията на еврогейската комисия защото ако тръгнат няма да успеят да ги върнат поради бардака в който ще се превърне цялата банкова система на момента. Най вероятно ще се стигне до момента в който ще успеят да ви ги върнат ако не направят някоя глупост от популизъм и за благото на собствената си кожа политиците.
                    Разбрахме ти мнението по въпроса с ранното (което по една случайност се оказва и законното) плащане на гарнтираните влогове. Изказвш го това мнение за десети път днес.

Коментар

За нея дадоха, инвестирала е молове и там ситуацията е друга и не могат да ги сложат на гърба си в раница и дим да ме няма ала Австрия.
                      Искаш да кажеш,че единствените инвестиции на банката са в молове?
                      А и защо някой мастит политик да не гушне няколко без пари?
                      От друга страна не смятам,че Василев е отмъкнал парите в КТБ,ще видим окончателните резултати октомври.За мен банката е здрава и могат да я отворят още утре с парите от фонда,с помощ от други банки,инвеститори и минимална намеса на държавата!
                      Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• То е ясно, че ако искат могат да започнат да връщат гарантираните пари още от утре. Тези, които разпрявят, че нямало средства за това просто не са прави - има и то достатъчно. Но няма да го направят защото депозантите на КТБ ще са важен фактор в предстоящите избори. Аз лично очаквам от партиите яко наддаване - "Аз обещавам да започна изплащането на гарантираните влогове след 10 дни", друг ще рече - "Аз след 5 дни", от ДПС ще контрират с 5 дни, плюс по една тава баклава за всеки депозант. И съм сигурен, че като дойде време да плащат ще изръсят едно: "Ами аз много искам, но коалиционният партньор не е съгласен". Циркът ще е пълен просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                          .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ....
                          Колкото до коментарите, че влог-а е инвестиция:
                          Да поне аз разбрах, че влог в БГ е инвестиция. Затова си преместих парите в държава, където влог-а е влог. Който го влече инвестициите, да си прави влог в БГ банка. Негови си пари, негова си работа…
                          Ха-ха-ха.... Ами човече,ти си в български инвестиционен форум...Даже и в дюшека да ги зашиеш кинтите,пак е инвестиция....Нарича се, "дюшечна" инвестиция..

Коментар

• kig36

За нея дадоха, инвестирала е молове и там ситуацията е друга и не могат да ги сложат на гърба си в раница и дим да ме няма ала Австрия.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• lordrad

Радвай се че не тръгват да ги връщат по предписанията на еврогейската комисия защото ако тръгнат няма да успеят да ги върнат поради бардака в който ще се превърне цялата банкова система на момента. Най вероятно ще се стигне до момента в който ще успеят да ви ги върнат ако не направят някоя глупост от популизъм и за благото на собствената си кожа политиците.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Няма да ги върнат за сметка на държавата, ако го направят ще я разклатят финансово а ако не я направят само ще ги заплашвате че тя ще се разклати а тя си е много стабилна и утре да каже че иска 3 милиарда на заем и ще ги получи на под 3% лихва. Обаче ако я видят че взема за да ви връща на вас няма да и дадат въобще.
                                За ПИБ не дадоха ли,или нещо живеем в други измерения
                                Аз имам спомен,че дадоха...за 20 мин. по думите на министъра!
                                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X