IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво е да си голяма банка с проблеми в България и в Португалия
    Корпоративна търговска банка (КТБ) и Banco Espirito Santo (BES) - два подобни случая

Много факти и истини, заслужава си четенето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sweps Разгледай мнение
      Буба, хайде моля те преди да кажеш някоя глупост помисли малко. Недейте да спамите темата с глупави въпроси!!!!!!
      Ако ще се отваря банката явно трябва ликвидност от 5+млд лв. Откъде идват? Не мисля от акционерите. Това ми е въпроса. Казусът с фалита е горе долу ясен, кажете как би се оздравила една такава институция щото на мен не ми е ясно ...

То и това е вариянт - вдигат лихвите дори и над това което бяха и така се спира до някъде теча, но не на 100%. Така или иначе ще тръбва ликвидност от държавата, а и дружествата с конц. влогове ще теглят. Тоест държавата пак ще трябва да налива ликвидност, колко не знам, ама не вярвам че някой може да каже точно. 2-3-4 млд лв?
      Last edited by bubba; 06.08.2014, 17:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от bubba Разгледай мнение
        Добре де, да кажем, че банката има капиталова дупка до 1млд лв. Ако се реши да се оздравява, как това нещо ще стане на практика след като ограмна част от депозитите ще изчезнат за 0 време след като е отворена? Ако наложат лимит на теленията това не е ли в разрез с европейското законодателство? Как ще се налага лимит извън надзора?
        Цветан Василев: "Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това."
        Предполагам, че той има нещо предвид....може би ще предложи нещо, което ще накара хората да не теглят изцяло депозитите си.

Коментар

Буба, хайде моля те преди да кажеш някоя глупост помисли малко. Недейте да спамите темата с глупави въпроси!!!!!!
          Попитах мисля уместен въпрос, ако нямаш отговор, трай си!

Коментар

Добре де, да кажем, че банката има капиталова дупка до 1млд лв. Ако се реши да се оздравява, как това нещо ще стане на практика след като ограмна част от депозитите ще изчезнат за 0 време след като е отворена? Ако наложат лимит на теленията това не е ли в разрез с европейското законодателство? Как ще се налага лимит извън надзора?

Коментар

• Добре де, да кажем, че банката има капиталова дупка до 1млд лв. Ако се реши да се оздравява, как това нещо ще стане на практика след като ограмна част от депозитите ще изчезнат за 0 време след като е отворена? Ако наложат лимит на теленията това не е ли в разрез с европейското законодателство? Как ще се налага лимит извън надзора?

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                Грешка е че изобщо са забранявали регистрацийте.
                Не мисля така, с появата на троловете качествените мнения изчезват, справка темата два месеца назад.

Коментар

• http://m.24chasa.bg/Article.aspx?Id=4193747

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                    Според вас заявката и евентуалните действия по присъединяване на България към Единния банков съюз и в частност в надзора, ще способства по-скоро за отварянето на КТБ или по скоро за фалита й !?
                    Няма да има никакво влияние върху съдбата на КТБ. А надзора ще е само върху топ 3 банките. Въобще тоя европейски надзор е поредната дивотия. Да не мислиш че някой германец ще седне да чете отчетите на ПИБ. Ще дадат на дойчо тройна немска заплата а той ще аутсорсне мръсната работа на същите българи които я вършат сега. Целта беше само да се успокои стадото, тоест видите ли, докарваме европейски специалисти да надзирават банките и така най-стабилната банкова система в света става още по-стабилна. И като стане следващия сакатлък, наследникът на Искров ще може с ръка на сърцето да каже "Сори, не съм виновен аз, дори и мощните европейски специалисти не успяха да предвидят проблема".

Коментар

Според моето непрофесионално мнение - за да се включим към този съюз като цяло банковата ни система трябва да бъде стабилна, но не така "стабилна" както каквато политиците, а наистина. Фалита на две банки не бих казал, че ще е добър знак за "стабилна банкова система"
                      Не е, и не мисля, че може на който и да е политик или експерт в България да му се вярва, а евро зоната си е един вид клуб на доверие: как ще ни пуснат като може и на тях да им клатим лодката след време.

Абе жалка картинка е държавата.

Коментар

Не мисля, че EU много ги интересува кой от двата вариянта, но 100% гледат как се действа - в случая нерешително, без грам компетентност. Ако се окаже пирамидка и хората се остават за размотаване за след ноември, едва ли ще ни пуснат толкова бързо.

Абе к'во е т'ва е, българска работа.
                        Според моето непрофесионално мнение - за да се включим към този съюз като цяло банковата ни система трябва да бъде стабилна, но не така "стабилна" както каквато политиците, а наистина. Фалита на две банки не бих казал, че ще е добър знак за "стабилна банкова система"

Коментар

Според вас заявката и евентуалните действия по присъединяване на България към Единния банков съюз и в частност в надзора, ще способства по-скоро за отварянето на КТБ или по скоро за фалита й !?
                          Не мисля, че EU много ги интересува кой от двата вариянта, но 100% гледат как се действа - в случая нерешително, без грам компетентност. Ако се окаже пирамидка и хората се остават за размотаване за след ноември, едва ли ще ни пуснат толкова бързо.

Абе к'во е т'ва е, българска работа.

Коментар

Наскоро си направих акаунт и за сега съм коментирал само веднъж. Фактите говорят,че предпочитам да чета какво пишете тези които разбирате. Много голяма грешка на Инвестор да ни позволи да си направим акаунти последните дни. Трябваше да си останат блокирани регистрациите. Има хора и като мен които много рядко ще пишат и то само когато сметнат,че има какво да кажат. За жалост от другите вече се навъдиха много, много тролове много платени постове..... Хайде тези дето сте с по 5-10 поста и ви плащат за това, върнете се в Капитал/Днес.бг и т.н, не е нужно и тук да насирате нещата.
                            Грешка е че изобщо са забранявали регистрацийте.

Коментар

• Според вас заявката и евентуалните действия по присъединяване на България към Единния банков съюз и в частност в надзора, ще способства по-скоро за отварянето на КТБ или по скоро за фалита й !?

Коментар

• Наскоро си направих акаунт и за сега съм коментирал само веднъж. Фактите говорят,че предпочитам да чета какво пишете тези които разбирате. Много голяма грешка на Инвестор да ни позволи да си направим акаунти последните дни. Трябваше да си останат блокирани регистрациите. Има хора и като мен които много рядко ще пишат и то само когато сметнат,че има какво да кажат. За жалост от другите вече се навъдиха много, много тролове много платени постове..... Хайде тези дето сте с по 5-10 поста и ви плащат за това, върнете се в Капитал/Днес.бг и т.н, не е нужно и тук да насирате нещата.

Коментар

Working...
                                X