IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Фирми вземат заеми заради сметки в КТБ"

http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=116191
    Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Как стои въпросът ако имаш кредит и депозит в такава банка под надзор.
      Може ли да се спре плащането на вноските от кредита и да им наредиш да си ги удържат от депозита?
      Тц, не може да се правят прихващания в банка под надзор или в несъстоятелност.
      Нали целта е да се съберат задълженията, за да може после да се разпределят парите според реда на кредиторите?
      Ако се направи подобно прихващане, реално ти отблокирват депозита, което нарушава смисъла на защитата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Е кой сериозен инвеститор прави избор според официалните книжа?!

Това реално не е информиран избор, освен ако по някакъв начин нямаш достъп до реалното положение в банката, което е на практика невъзможно за постигане от обикновен вложител. Заради това се гледат "косвени признаци". Примерно дори физиономията на шефа на банката играе роля в някои случаи... на мен лично Цветан Василев ми прилича на агент от ДС дошъл с машина на времето от 70-те години.

Аз лично никога не бих си сложил пари на такова място и при такъв човек. Дори не съм се и замислял някога да слагам пари в КТБ. Въпреки това тук във форума има хора които си мислят, че съм изгорял с пари там... това е просто смешно...

Мога да изредя и други банки в които никога не бих си сложил парите и то само заради шефовете им... но това би било противозаконно. (в България нямаме право да имаме мнение за банките).

Иначе според мен вече е наложително да започнат да изплащат гарантираните депозити. Иначе тая гаранция става "Гаранция - Франция" .

Според мен ако до септември не започнат да изплащат депозитите, аз лично спирам да разчитам, на тази смешна гаранция. Това вече не е никаква гаранция... ако човек си раздели парите в 10 банки ще има по голяма гаранция, от тази глупост.

Ако в момента някой е болен и тези пари са му нужни, за животоспасяваща операция... човека ще си умре... тъй че тази гаранция няма никакъв смисъл.

"Иначе според мен вече е наложително да започнат да изплащат гарантираните депозити. Иначе тая гаранция става "Гаранция - Франция" ."...

Добре де, ама докъде стигнахте с облигационерите, на които утре им е падежа? /долу пуснаха линк/... Нали няма да ги изключите от проекто-плащанията, защото и за тях е належащо предвиждане на плащане /утре/, нищо, че никой от тях не се е жалвал още тук?

Не коментирам как са емитирани облигациите, нито пък зная от какъв вид са, но на облигационерите - боя се - също трябва да са им приоритетни плащанията, като към главницата има да се добави и фиксираният в купоните доход.../тук говорите за примамлива лихва за депозантите, а едва ли за облигационерите нещата не са поставени още по-добре..., предполагам/

В тоя ред на мисли - много неща са задължителни, за да започнат да се изплащат...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          Аз с въпросната банка имах отношение само, като си изтеглях парите от акциите в БТК, която този взе и отписа. И на мен не ми е минавало през ума да имам влог там, ама ето има си хора за всичко...

А да питам:
          Може ли да се спре плащането на вноските от кредита и да им наредиш да си ги удържат от депозита?
          Не знам защо всичко живо заклеймява тази банка, която е "лоша" по презумция.....или може би на принципа, че "все нещо от това което се говори трябва да е истина".....ами те точно това целят - една лъжа повторена сто пъти да стане истина, а особено ако се повтаря хиляди пъти по всевъзможни медии, няма как след време и цялото общество да не "затрепти" на тази честота.
          А иначе най логичния отговор на въпроса е, че ако имаш кредит и депозит си едновременно Длъжник и Кредитор на банката, а когато едно и също лице "съвместява" двете качества за него възниква правото на прихващане и за това право не е необходимо съгласие и ли договаряне, а единствено едностранно волеизявление....но господа квесторите доколкото разбирам мислят по друг начин, тоест плащаш си кредита, а за депозита ще чакаш....

Коментар

• Аз с въпросната банка имах отношение само, като си изтеглях парите от акциите в БТК, която този взе и отписа. И на мен не ми е минавало през ума да имам влог там, ама ето има си хора за всичко...

А да питам:

Коментар

• Чудя се и не мога да разбера.Абе при толкова много умни хора дето дават тук акъл на глупаците внесли пари в КТБ,защо аджеба тая държава е на това дередже,защо сме най бедната държава в Европа,защо тия умните ги избива пяна на устата когато говорят за парите на другите,хеле пък за тия с милионите да не говорим?Чудя си се абе как тия глупаци направиха милиони а умните не.И си се чудя тая песен ЗА КРАДЕЦ НЕ СТАВАШ СИНЕ ТИ СИ БУДАЛА от къде ли се е зародила?Абе чудя си се
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Това реално не е информиран избор, освен ако по някакъв начин нямаш достъп до реалното положение в банката, което е на практика невъзможно за постигане от обикновен вложител. Заради това се гледат "косвени признаци". Примерно дори физиономията на шефа на банката играе роля в някои случаи... на мен лично Цветан Василев ми прилича на агент от ДС дошъл с машина на времето от 70-те години.

Аз лично никога не бих си сложил пари на такова място и при такъв човек. Дори не съм се и замислял някога да слагам пари в КТБ. Въпреки това тук във форума има хора които си мислят, че съм изгорял с пари там... това е просто смешно...

Мога да изредя и други банки в които никога не бих си сложил парите и то само заради шефовете им... но това би било противозаконно. (в България нямаме право да имаме мнение за банките).

Иначе според мен вече е наложително да започнат да изплащат гарантираните депозити. Иначе тая гаранция става "Гаранция - Франция" .

Според мен ако до септември не започнат да изплащат депозитите, аз лично спирам да разчитам, на тази смешна гаранция. Това вече не е никаква гаранция... ако човек си раздели парите в 10 банки ще има по голяма гаранция, от тази глупост.

Ако в момента някой е болен и тези пари са му нужни, за животоспасяваща операция... човека ще си умре... тъй че тази гаранция няма никакъв смисъл.
                Пълни глупости!
                инвеститорите в цял свят хвърлят боб и редят карти Таро преди да вземат инвестиционно решение, нали!?
                А що се отнася до гарантираните депозити ми е смешен всичкия тоя шум....уж от една страна имаме "перфектно действащо законодателство", не трябва да се променя за да не се създават "опасни прецеденти", а същевременно, когато това действащо законодателство ясно казва, че се започва изплащане след като се обяви фалит, то всички реват че имало начини да се почне да се плаща - НЯМА ТАКИВА НАЧИНИ....ако някой се сети да цитира точен текст от закон....Ето защо е наложителна законодателна промяна....

Коментар

Примерно дори физиономията на шефа на банката играе роля в някои случаи... на мен лично Цветан Василев ми прилича на агент от ДС дошъл с машина на времето от 70-те години.
                  Кат си прав, си прав!

Last edited by andy2000; 07.08.2014, 17:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Даммм, и аз на база на написаното депозирах пари в КТБ, ама на...Така е в България - информираното решение няма особено голям смисъл.

Last edited by Xman1; 07.08.2014, 16:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Даммм, и аз на база на написаното депозирах пари в КТБ, ама на...Така е в България - информираното решение няма особено голям смисъл.
                      Ами точно за това, господа политиците да бъдат така добри да не ползват стария подход "разделяй и владей" и да насъскват гарантираните против негарантираните, тези във и тези извън КТБ а да платят всичко и на всеки.....и после да обявят на всички останали вложители в банките, че не бива сляпо да се доверяват на БНБ, а да четат подробно Капитал, ПИК, Преса, ШОК и тнт и от там да се информират коя банка е стабилна и коя не...

Коментар

• Jay Gould

Погледни на случилото се от към добрата му страна и то все пак има и такава. ЕК решили ли да отпусне парите и да ги освободи то ЕЦБ ще рекапитализира с тях директно ЕКТБ и вложителите най спокойно ще могат да си вземат парите и дори тези с вложения над прословутия гарантиран 100к.депозит. Така за ПРЪВ ПЪТ ще се случи в България що годе нормални, редови граждани и неклептомани да получат парите от европейските програми или фондове - ЧУДО и МЕЧТА както се казва !!
                        В момента и на децата в детските градини е ясно че КТБ фалира защото спряха парите за клепане от ЕК а тя като банка много близка до властта е финансирала изключително такива фирми ( май ги е регнала съвършенно кухи ) и съвсем успокоително вече според думите на ТАТЕ - Ц.В. не ги е инвестирала в молове, та тя просто фалира като спряха тези пари за крадене...
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                          Не съм съгласен за лакомията......всеки който е решил да си направи влог, бил той гарантиран или не преди решението си в коя банка да отиде е направил проучване, което на първо място включва официалните данни за банката и данните от надзора......и когато от органа /доскоро с най-голямо доверие/ БНБ му кажат, че всичко е всичко в дадената банка е ок, че "банковата система е стабилна", "че КТБ е ликвидна" и тнт......в последствие не може да го виним този човек, че е бил алчен, защото той е направим един информиран избор, който постфактум някои хора го обявяват за риск.

Коментар

• Следващия път Боко, Доган или други политици като си направят банка и въртят далверки, ги сложете пак там, защото са големи тарикати и са на "ти" с всички дела в държавата. Основния ми въпрос към вложителите и акционерите на КТБ е бил винаги "Точно с вас ли ще си делят, щом са "тарикати?" Особено пък щом става дума за някакви далавери с властта, пари........... нанай, на куково лято!
                            Големите не обичат да делят http://investments.dir.bg/_wm/librar...1&df=8&dflid=3
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                              От КТБ редно ли е да мълчат така аз лично много се дразня, след като одита показва че
                              ситуацията им не е толкова зле що мълчат кат п...и

Не мълчат....друг е въпроса, че клакьорите от Капитал, ПИК, Преса и тнт. заглушават!

http://www.cross.bg/bankata-nadzor-k...#axzz39hykETHG

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%...B2_373102.html

Коментар

• [QUOTE=Repoman;1059675564]Сериозно ли питаш какъв е проблема?
                                Банките са институция която трябва да има поне определено ниво собствен капитал, спрямо привлечените пари. Защото при случай на проблем, например банката не е била управлявана добре и е работила на загуба, привлечените средства да имат за буфер капитала.
                                Ако се направи подобна врътка, реално е възможно да създадеш безкрайно голяма по обем банка със собствен капитал състоящ се от минималния изискуем за регистрация + колкото си искаш капитал от превъртени по схемата средства от депозити. При проблем, собственика губи само минималния истински капитал, останалите духат супата, защото реално капитал няма.[/QUOTE

Добре, може и така де е.....но ми се струва твърде елементарна врътката описана от ПИК......увеличението на банковия капитал, не се ли случва след предварително одобрение на БНБ.....то да увеличиш капитала на обикновено АД се изисква да докажеш, че увеличението се случва на базата на реално записан капитал, пък тук е станало с такава елементарна шашма.....не им вярвам на ПИК

Коментар

Working...
                                X