Имаше една калкулация, че щетите от градушлката са за около 100 млн.лв. Ако някой знае пазарния дял на Виктория, лесно може да се сметне....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнениеНе ги защитавам - Грешно ме разбираш.
Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнениеСпоред мен заведените щетите в ЗАД Виктория са за около 15 млн. лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеТова изказване беше "Променете закона, за да направя това което няКОЙ ми каза да направя".
Правилните въпроси са други. Част от тях ги спомена "анди2000" в коментара си от 08;26.
Има и куп други, списъкът е дъъълъг. Дано един ден говньора на Българската Наемна Банда (АКА БНБ) го изправят пред съд, за да отговори на тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКолега, понеже гледам, че защитаваш БНБ, би ли ми отговорил на няколко въпроса? Не се заяждам, само питам.
1.Защо беше отказана ликвидна подкрепа на КТБ при изричното поискване от страна на изпълнителните директори?
2.Защо беше оказана ликвидна подкрепа на ПИБ при аналогичен случай?
3.Защо БНБ хвърли неадекватни обвинения, които паднаха за дни? Чували с пари, раздавани кредити и т.н. Нищо от това не се вижда в доклада на квесторите.
4.Защо поставиха и ТБ Виктория под надзор?
5.Защо се опитаха да прехвърлят топката на политиците като отговорността за всяка една българска банка е изцяло на БНБ?
Имам още 4-5 въпроса,но не мисля,че има смисъл да ги задавам,т.к. от горните става ясно колко "правилно" е действала БНБ и говньора й.
Единственият въпрос по скоро е интересен е за Виктория и малко да изместя темата във връзка с падналата градушка в София - как се отрази на ЗАД Виктория /не съм се замислял и не съм търсил информация/. Според мен заведените щетите в ЗАД Виктория са за около 15 млн. лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение+1
....."на ход са политиците", това що за изказване от централна банка беше!?
Правилните въпроси са други. Част от тях ги спомена "анди2000" в коментара си от 08;26.
Има и куп други, списъкът е дъъълъг. Дано един ден говньора на Българската Наемна Банда (АКА БНБ) го изправят пред съд, за да отговори на тях.Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКолега, понеже гледам, че защитаваш БНБ, би ли ми отговорил на няколко въпроса? Не се заяждам, само питам.
1.Защо беше отказана ликвидна подкрепа на КТБ при изричното поискване от страна на изпълнителните директори?
3.Защо БНБ хвърли неадекватни обвинения, които паднаха за дни? Чували с пари, раздавани кредити и т.н. Нищо от това не се вижда в доклада на квесторите.
5.Защо се опитаха да прехвърлят топката на политиците като отговорността за всяка една българска банка е изцяло на БНБ?
Имам още 4-5 въпроса,но не мисля,че има смисъл да ги задавам,т.к. от горните става ясно колко "правилно" е действала БНБ и говньора й.
и аз се присъединявам към въпросите......"на ход са политиците", това що за изказване от централна банка беше!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнениеИ да допълня долният си пост все пак след прес-а на БНБ на 20.07 се състоя среща м/у БНБ и АТБ /представителите бяха управителите на ТБ/ в президентството така че последващият обратен завой е не само решение на БНБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеСтанис, аз също имам средства там. Учудва ме, на кое казваш правилна позиция - решението на УС на БНБ от 20 юни е с насока отваряне на 21 юли. А квесторите имат редица права, но я помисли какви сили стоят зад атаката срещу банката. Нали няма да ме убеждаваш, че няма атака.
След това казваш, колко хора трябва да носят отговорност, с което съм съгласен. Но каква отговорност?!
Иначе преструктурирането се прави месечно, доста отдавна, отпреди удължаването на сроковете за проблемните кредити. То ако не беше променена наредбата дали щеше да има повече от три банки на печалба?!...
Иначе мнението ми е, че капиталовото състояние леко се разминава с ликвидността, нали не мислиш, че всички банки ще издържат, ако се направи такава атака?...
По мое мнение в момента всичко се раздухва повече от нормалното. Все пак това не е първата банка която хлопва кепенцата през мандата на Искров /не си спомням името - към 2006-2007 година, на ъгъла на народния театър/, но тогава в медиите никой не искаше да я спасява всичко приключи с едно прессъобщение на БНБ. Да това с 21.07 беше издънка от БНБ, но все пак какво очаквате от човек /Искров/ имащ за цел да си живее живота в една доста самостоятелна /и генерираща доста приходи/ държавна институция. Все пак се вгледайте в действията на Искров през тези два мандата – още на 2-рата година от своя мандат си направи една екскурзия в Южна Америка /заедно със семейството/ за сметка на БНБ. В Прес-а на БНБ се казваше че затвърждава връзките на БНБ с банките от латинска америка /какви връзки какви пет лева/ или пък когато ходи до ЕЦБ на срещите на управителите на централните банки да обикаля за сметка на БНБ /тоест данъкоплатците/ всички кръчми до сутринта заедно с управителя на друга централна банка от балканите /не членка на ЕС/. Никой не каза копче, и защо да казват нали влака си върви. Едно нещо има с което би се съгласил с мен – банка се убива с медия и наливането на масло в огъня от страна на държавата или БНБ в момента по никакъв начин няма да оправи или ускори крайният резултат.
Относно каква отговорност – има прокуратура в РБ, но все пак живеем в РБ така че не знам.
Относно ликвидността – да съгласен съм, но аз имам предвид, че в момента всички банки са в много лошо положение т.е. поне 50% от редовните им кредити би трябвало реално да се класифицират в 3 или 4 група. А това би значило още банки да хлопнат кепенцата. Банките изкуствено в момента предоговарят лоши кредити /законово/ само да ги направят редовни /от там провизии, печалба/, а реално те за да се спасят трябва да отписват балансово тези кредити но това би рефлектирало върху капитала им. Така се получава един затворен кръг и само за да просъществуват банките отпускат нови кредити и предоговарят стари /а нови трудно се отпускат/. Но реално погледнато всяко нещо си има начало и край, и аз поне очаквам повторение на 97 година - но това е мое мнение /и дано не съм прав/. На като наложа и другите фактори бюджета- детайлно /но това е друга тема/, пак всички ще духаме супата.Last edited by stanis; 21.08.2014, 10:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеОбщо взето аз си мисля, че колкото повече се "моткат" толкова по лошо ще става.
Колкото до ЕС... ако продължават да "спинкат", тяхната легитимност също ще тръгне надолу... и хората ще започнат да си задават разни въпроси.
Докато банката стои затворена два месеца... а ще станат 3, 4 и 5 без проблем... хората си "почиват"... при това си почиват, точно тия които сега трябва да работят... точно тия с най големите заплати, които СЕГА трябва да работят. Кел файда, че ще работят след нова година...
Излиза че тия смешници от БНБ никога не са работили... всъщност тяхната работа каква е?! Не трябваше ли да упражняват надзор над банките?!... през цялото време на почивка ли са били?!Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Общо взето аз си мисля, че колкото повече се "моткат" толкова по лошо ще става.
Колкото до ЕС... ако продължават да "спинкат", тяхната легитимност също ще тръгне надолу... и хората ще започнат да си задават разни въпроси.
Докато банката стои затворена два месеца... а ще станат 3, 4 и 5 без проблем... хората си "почиват"... при това си почиват, точно тия които сега трябва да работят... точно тия с най големите заплати, които СЕГА трябва да работят. Кел файда, че ще работят след нова година...
Излиза че тия смешници от БНБ никога не са работили... всъщност тяхната работа каква е?! Не трябваше ли да упражняват надзор над банките?!... през цялото време на почивка ли са били?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнениеТоплия асфалт, дето си го полагал по обед, слънцето и метиловия алкохол ти създават некви илюзии
Коментар
-
Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнениеНе, ти-си много прост и ВЪОБЩЕ не вдяваш. Иначе нямаше да ревеш сега за едни прости 12 иляди лева. Глупак.
Коментар
Коментар