IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• това кърти

Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
    Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, обвиняем за източването на 206 млн. лв., е изкупувал цели икономически отрасли с тези пари. Това твърди един от наблюдаващите прокурори по делото "КТБ" Иван Гешев пред в. "Труд". Схемата за раздаваните кредити засега не бе разисквана в подробности пред съда. "Ще чуете за тях в процеса по-нататък. Защото се доказва, че с пари на вложителите Цветан Василев си е изкупувал предприятия, цели икономически отрасли. Не от името на банката", казва прокурор Гешев. Той допуска, че пари от КТБ са стигнали и до политици и министри. Според Гешев схемата е следната: "Дружеството "Х" се финансира от КТБ, то отпуска заем на дружеството "Y", а пък то си купува предприятие. Официално няма връзка между КТБ и председателя на надзорния му съвет с въпросните реални сектори от икономиката. А фактически такава връзка има". И уточнява, че в КТБ има заеми от милиони срещу панелки, със залог, наречен "разплащателна сметка", или срещу бъдещи вземания срещу бизнес фантазии.
    Според прокурора Василев е използвал банката както гражданинът - портфейла си. "Трябват му пари за нещо - взема си", посочва Гешев.
    Копирано от standartnews.com
    Според прокурора Василев е използвал банката както гражданинът - портфейла си. "Трябват му пари за нещо - взема си", посочва Гешев.

Коментар

• Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, обвиняем за източването на 206 млн. лв., е изкупувал цели икономически отрасли с тези пари. Това твърди един от наблюдаващите прокурори по делото "КТБ" Иван Гешев пред в. "Труд". Схемата за раздаваните кредити засега не бе разисквана в подробности пред съда. "Ще чуете за тях в процеса по-нататък. Защото се доказва, че с пари на вложителите Цветан Василев си е изкупувал предприятия, цели икономически отрасли. Не от името на банката", казва прокурор Гешев. Той допуска, че пари от КТБ са стигнали и до политици и министри. Според Гешев схемата е следната: "Дружеството "Х" се финансира от КТБ, то отпуска заем на дружеството "Y", а пък то си купува предприятие. Официално няма връзка между КТБ и председателя на надзорния му съвет с въпросните реални сектори от икономиката. А фактически такава връзка има". И уточнява, че в КТБ има заеми от милиони срещу панелки, със залог, наречен "разплащателна сметка", или срещу бъдещи вземания срещу бизнес фантазии.
      Копирано от standartnews.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
        Този 1 месец нещо предизборно ли е?
        Ти нищо не разбираш... човека е открил "зиро пойнт енерджи" и след един месец, ще подари технологията на света.

КТБ тогава няма да ни е проблем, защото тока ще е безплатен.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Скоро ще стане ясно че петрола вече няма да е толкова необходим - 1 месец. Те ако успяват да го продават по за 20 лв за барел да викат ура.
          Този 1 месец нещо предизборно ли е?
          Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
            Xman1, за мен проблемите на БГ са изцяло морални. Виждам ги и при хората, които преподават на младите, например, и в частните фирми, сред медицинското съсловие, навсякъде. Просто един и същ манталитет. Не можеш да обвиняваш само управляващите.
            Напротив, децата са спасение, защото тук е на път да останат основно старци и роми. Излезе в новините, че в Кърджали успеваемостта е най-добра сред учениците. А това е турски регион. Въпросът е, че българинът не е семейно ориентиран, не е морално ориентиран - тези неща са за балъците. Няма ценностна система и ясни критерии за добро/зло, правилно/неправилно. Ами ще изчезне такава нация. И градушки ще ни удрят и наводнения и банкови колапси. В Стария Завет е добре обяснено.

Нашата цел като народ каква е?! Да угаждаме на САЩ... или на ЕС?! Да слушкаме?!? Това ли ни е целта като нация и народ? Ние нямаме цел, нямаме смисъл на съществуването си...

Всеки по единично иска да се "оправи"... е това ще ни доведе до гибел на всеки по единично... гърчещ се в собствените си проблеми. Нашите хора ни предават... и унищожават. Повече доверие имаме на чужденците, отколкото по между си.

Аз лично също имам много повече доверие на някой накрая на света, че няма да ме излъже, отколкото на някой в България... защото на нашите им святкат очичките за далаверка. Аз знам че като отида в някоя банка, за тях съм просто поредния балък, като отида при някой мобилен оператор съм поредния шаран... това е изключително дразнещо. Не знам какви клиенти имат тия хора и как все още изобщо имат клиенти. Отивам в наш магазин и не смея да си купя монитор без да са ми го пуснали да го видя, че работи. Поръчвам от Амазон монитор и знам, че ще пристигне РАБОТЕЩ от края на света... а на нашите нямам доверие и им нямам доверие с основание. Защото са ми пробутвали дефектни стоки и после ме пращат да ползвам гаранция... каква гаранция при положение, че продукта никога не е работил?! Гледам ги в очите и ги виждам, че ме лъжат и им го казвам, а те наглеят... е няма такова нещо просто... това само в България го има. На запад също има измамници... но тези които са измамници, са измамници... а тук някак границата се размива и на глед нормални компании се опитват да те лъжат (а можеби техните служители).

Всъщност понятието на запад не е съвсем правилно, работил съм и с хора на изток... и хората си бяха точни. Можеха вместо компютри да ми пратят компоти... тъй де... ако бяха Българи сигурно точно това щяха да направят. Реално аз нямам вариант да им потърся сметка, ако ме бяха излъгали. Явно обаче хората си имат достойнство и не се занимават с далавери... а тук няма такова нещо. Тук всеки е далавераджия, до доказване на противното... но и тогава не е сигурно.

Коментар

• Някой знае ли колко от защитените депозите са в левове колко в евро колко в долари лири франкове?Ако има такъв нека даде линк

Коментар

• Някой тука е объркал реалността.България няма да изчезне никога спрете бълнуванията.Спрете с комунизма.Не може осем милиона да мислят еднакво.Винаги ще има един два милиона навън винаги ще има хора които отиват на вън и такива които се връщат.Ще има и такива които ще идват от вън да се заелват тук.Не се месете в работите Господни и не се опитвайте да МУ изземвате функциите.Щото ставате смешни.Радвайте се на живота и се замислете че примерно след 30-40-50 г няма да ви има.Радвайте се на дечицата на роднините си щото нищо не е дадено за винаги.Ще дойде ден когато това няма да го има.Коя територия с какви хора да се заселва е работа на Господ.Това че не разбирате процесите не ви дава основание да говорите глупости

Коментар

• Xman1, за мен проблемите на БГ са изцяло морални. Виждам ги и при хората, които преподават на младите, например, и в частните фирми, сред медицинското съсловие, навсякъде. Просто един и същ манталитет. Не можеш да обвиняваш само управляващите.
                  Напротив, децата са спасение, защото тук е на път да останат основно старци и роми. Излезе в новините, че в Кърджали успеваемостта е най-добра сред учениците. А това е турски регион. Въпросът е, че българинът не е семейно ориентиран, не е морално ориентиран - тези неща са за балъците. Няма ценностна система и ясни критерии за добро/зло, правилно/неправилно. Ами ще изчезне такава нация. И градушки ще ни удрят и наводнения и банкови колапси. В Стария Завет е добре обяснено.
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Какъвто и да е ЕС, каква друга перспектива виждате пред България?
                    Може да звучи тъжно... но за съжаление няма перспектива. България ще изчезне, без значение от нашите действия... а това с раждането на деца е пълна безмислица... България и в момента превръща децата в пълни дегенерати, защо са ни още деца?!... за да има повече дегенерати ли?!?

Демографските процеси в България, са следствие а не първопричина... т.е. раждането на повече деца няма да реши проблемите, а е по вероятно да ги задълбочи.

Ние имаме липса на управленски ресурс в продължение на 25, а можеби и повече години. Още от времето на соца, се забелязва упадък в управленския елит... който за съжаление, не само не е преустановен, но се задълбочава. Истината е че след бай Тошо ни управляват все по тъпи хора. Те от година на година доказват колко са тъпи, но поради някакви неясни причини Българина продължава да ги избира начело на държавата. Всички тези некадърници, които през соца, щяха да бъдат на ниските нива в номенклатурата... днес са най високите позиции.

Но все пак има ли начин да се оправят нещата... да тръгне България напред. От днешна гледна точка няма такъв начин, защото политиците ни не знаят какво трябва да се направи. Дори по лошо, те не искат да се прави каквото и да било... искат всичко да си продължава като до сега. А реформите означават само едно нещо в България... вдигане на цените и приватизиране. През последните 25 години не е имало нито една положителна реформа. Но най големия проблем е можеби в здравната система... Там вместо да се лекуват хората, се ползват като "дойни кравички"... ефекта от това, е че имаме едни все по болни и бедни хора.

Та ако някога нещо ще се прави... ще трябва да се започне от здравеопазването... но за съжаление посоката там е абсолютно противоположна на това което се прави в момента. Недопустимо е лекарите да са мениджъри и търговци... тяхната работа е да лекуват хората... а не да мислят дали ще спечелят повече, ако същите тия хора си стоят болни. Докато лекарите са изправени пред дилемата дали да вземат още 10лв. или да излекуват човека... ще имаме огромен проблем. Лекарите са поставени в момента в ситуацията на адвокатите, за които е много по изгодно делата да се протакат до безкрайност... вместо да приключват бързо. Даже в съдебната система си има негласно споразумение, да се протакат работите... същото става и при лекарите. Лекуват хората от болести които те нямат... изписват по скъпите лекарства, при по евтини и по качествени алтернативи и тн. и тн.
                    Мисля че хората които се опитват да "решават" проблемите в здравната система... дори си нямат на идея в какво се състоят тия проблеми... те не са в липсата на пари, както се прокламира... а в липсата на морал.... но системата в момента така е направена, че този който няма морал излиза по напред от другите.

По вероятно е нещата да си продължат по днешният път, отколкото да има някаква промяна в правилната посока... защото всеки който се опита да направи тази промяна, ще срещне чудовищна опозиция от всички, от целия Български народ. Само единици ще са тези които ще подкрепят правилните промени. Реално погледнато Българския народ сам сякаш иска да се погуби... но не от някакво самоубийствено желание, а просто заради неразбиране на проблемите.
                    Last edited by Xman1; 26.08.2014, 08:41.

Коментар

• Musa

Скоро ще стане ясно че петрола вече няма да е толкова необходим - 1 месец. Те ако успяват да го продават по за 20 лв за барел да викат ура.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• http://www.standartnews.com/biznes-f...tb-251262.html

Според висшите банкери такава схема по принцип би могла да се приложи, но за това не е нужна благословията на БНБ. Останалите търговски банки може да се договорят с вложителите в КТБ за параметрите на такъв кредит, в случая централната банка няма нищо общо. За пример от БНБ дадоха потребителските заеми с превеждане на заплатата. Според тях схемата е същата с тази разлика, че тук вместо заплата има едно отложено плащане, за каквото би могло да се приеме погасяването с депозита в КТБ, когато тя бъде отворена. Рискът не е по-различен от този при кредит с превод на заплата. Въпросът обаче е как ще се договорят вложителите в КТБ и съответната банка, как ще се структурира кредитът срещу депозит, коментират финансисти. Ако се вземе решение КТБ да бъде оздравена, това означава значително удължаване на срока на връщане на парите доста над шестте месеца, които са фиксирани в закона за особения надзор. Много вероятно е да се стигне до разсрочено изплащане на затворените пари или замяната на една част от тях с акции или облигации. Това би затруднило много връщането на заемите.
                        Според мен от БНБ още не са разбрали директивите за парите до 100000 евро.

Xman има само едно спасение за България - да се раждат деца. Но българина смята, че е ненормално да има повече от 2 деца. Е така няма да я има тази нация. Единствените българи, които имат по 4 и повече деца, са свещениците. Но те са шепа хора. Нещата опират и до морал и вяра.

Какъвто и да е ЕС, каква друга перспектива виждате пред България?
                        Last edited by Cleo; 26.08.2014, 07:34.

Коментар

• саш и евро

Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                          Не съвсем. Недоволстват от подслушванията на САЩ, оказват някакъв отпор с ГМО, ще прекратят минаването на Интернет трафика през САЩ и др.

По отношение на това кой ще изчезне, мисля че както е тръгнало, ако не се направи нещо, българите ще изчезнат по-рано.
                          ЕС в момента е безгласна буква в световната политика. Какво стана като имаше недоволства - мрън мрън и нищо. Още всичките ти лични данни ако пътуваш между страни в ЕС веднага отиват при ФБР и ЦРУ. Отпора на ГМО е само на думи. Почти всички видове царевица и пшеница в ЕС са някакви хибриди. За интернет специално се изказа Бразилия. Не помня ЕС да е имала такова становище.

Чакай само САЩ и ЕС да сключат търговското споразумение. За 10-тина години, че станем 50 и нам кой си щат на Хамерика. Дали ще е добре или зле.. ми ще видим. А дано...

Коментар

Не съвсем. Недоволстват от подслушванията на САЩ, оказват някакъв отпор с ГМО, ще прекратят минаването на Интернет трафика през САЩ и др.

По отношение на това кой ще изчезне, мисля че както е тръгнало, ако не се направи нещо, българите ще изчезнат по-рано.
                            Абсолютно подчинени са...

Този "отпор" е просто имитация на дейност, за да залъгват народонаселението.

Европа в разрез със собствените си интереси и с риск от огромни загуби, наложи санкции на Русия, за това нямаше никакъв отпор... това беше заповед от САЩ и беше изпълнена. Едва ли ако САЩ имаше същият риск от загуби щеше да наложи такива санкции... но нали са на чужд гръб (в случая Европейския), санкциите бяха наложени с лекота.

Колкото до Българите и България... ние вече сме неспасяеми... вероятно ще сме първата държава и нация в най новата история на света изчезнала от лицето на Земята.

Демографските процеси са толкова сериозни и инерционни, че вероятно са необратими. Дори сега някой да започне да налива милиарди за да ни спасява, ще срещне огромни трудности. Защото са останали предимно старци... и малкото млади хора, са без посока... закърмени и захранени с чалга до мозъка на костите. Нямаме бъдеще... защото нямаме никаква цел като нация... всеки отделен човек си има някакви цели, но като нация сме вече мъртви. Ние сме сбор от индивиди... всеки борещ се за собственото си оцеляване. Още по лошото е че тези които имат власт не дават на абсолютно никой друг освен тях да се развива. Притискат всяка иновация с регулация в момента в който се появи. По зле сме от тоталитарна НРБ... там имаше повече възможност за иновация. Тук иновацията е забранена, освен ако не е в името... на мафиозо-мутренската шайка. Техният девиз е "или работиш за нас или изобщо не работиш". Непрекъснато говорят за това как трябва да сме иновативни и изобретателни но всъщност имат предвид иновативни и изобретателни, според тях и според тяхното разбиране на тези думи. Например за тях иновацията може да е ИТ специалисти да копаят на нивата с мотиките.... и ние също трябва да смятаме това за иновация и да им ръкопляскаме. Те са безкрайно арогантни и не търпят критика, те дори не разбират думата иновация... но за сметка на това са "супер иновативни и изобретателни" и ние трябва да се сългасяваме с тях... иначе сеч.
                            Last edited by Xman1; 26.08.2014, 04:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                              Човека взе парите
                              каза чекай малко
                              хвана самолета
                              чекай да се върне

https://www.youtube.com/watch?v=75QXqaTGodE
                              искров и да си почивш да не вземеш сега да си
                              Мислиш за дребните хора дето имат пари в
                              КТБ важното е ти да си ок.
                              бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                ЕС не е независим... ЕС е към САЩ.

Коментар

Working...
                                X