If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
@andy2000 ПИБ имат много малък дял на потребителско кредитиране към частни лица което ме кара да си мисля че портфейла име управляван нормално клиент съм на ПИБ от 2006-та година което е годината в която станах на 18 или вече 9 години. През тези 9 години служителите в тази банка са ми давали най-адекватни съвети за това как да управлявам личните си финанси така че да не се стига до крахове. Ако ги бях слушал по-често сега щях да съм в много по-добро финансово състояние.
Това че кредитират ЮЛ, а не ФЛ те навежда на мисълта,че кредитирането им е добре управлявано и консервативно? Прочети малко неща за тази банка, поразпитай как стоят нещата и тогава прави коментари по форумите.Прави информирани коментари,а не повърхностни. Какви са били тези адекватни съвети? "Направи си депозита за 6 месеца, а не на 12 , т.к. може да ти потрябват парите? " Нещо такова ли?
Ама да се пънеш 2 месеца и да палиш свещ всичко в тази държава да се срути и срине, за да можеш ти да върнеш 50 бона потребителски кредит от ДСК на половин цена, ей Богу, това не го разбирам. Доста бедна душица трябва да си.
Това по-скоро би било бонус от колкото нещо което би ме зарадвало. Вярвай ми нямам кои знае колко интерес да падне Борда но така или иначе всичките ми приходи са в Евро работна заплата, приходи от инвестиции. Всичките ми разходи също с изключение на въпросният потребителски кредит който дори да не сработят инвестициите ми мога съвсем спокойно да изплащам (банката иначе не би го отпуснала).
Когато знаеш с почти 100% сигурност че дадено събитие ще се случи е чиста проба глупост да не се възползваш от него.
Пример: Сорос и централната банка на Великобритания. Ти човека направил най-бързият милиард в света би ли го нарекал дребна душица ?
И как ще го направят частичното теглене? От 100 К вложители колко имат карти? Ще станат митинги пред 5-те клона, защото се съмнявам да могат да сетнат лимитите като хората в е-банкирането...
Ти що не се научиш да четеш и тогава да пишеш - тези 18 месеца се отнасят за ПИБ, относно подкрепата, която са получили по време на паниката.
bnight, ти можеш да имаш милиони приходи, пожелавам ти го, но това в случая е дори още по-жалко за теб - има си приходите, има си доходите, ама ако може инвестициите да му дойдат без пари и другите да ги платят с цената на съсипана държава и обезкуражен народ, още по-добре. Такива като теб са ми доста жалки. Ако ти дойде от небето - божа работа. И на мен да падне и аз няма да върна подобен бонус. Ама да се пънеш 2 месеца и да палиш свещ всичко в тази държава да се срути и срине, за да можеш ти да върнеш 50 бона потребителски кредит от ДСК на половин цена, ей Богу, това не го разбирам. Доста бедна душица трябва да си.
Боко-тиквата, Доган и Станишев направиха това нещо с КТБ за да прикрият парите си. Ама вие като сте прости и вместо с шутове да им ебе мамата на тия тримата си коментирате тука.
„Търсят се възможности, в рамките на ликвидността, за достъп до всички депозити – между 500 лв. и 1000 лв., така че хората с малки депозити да могат да получат на 100% парите си и да спадне напрежението поне сред тях. Процесът на търсене на решение за депозитите ще бъде един добър сигнал”, увери Порожанов.
„Става дума за преструктуриране на кредитния портфейл – в рамките на период от около 18 месеца получателите на такава помощ да могат да имат възможност за временно изплащане на депозите”, допълни Порожанов.
Порожанов ти олигофрен ли си или да какви 18 месеца бълнуваш.Кажете направо, че не мислите и няма да връщате нищо.
Ти що не се научиш да четеш и тогава да пишеш - тези 18 месеца се отнасят за ПИБ, относно подкрепата, която са получили по време на паниката.
bnight, ти можеш да имаш милиони приходи, пожелавам ти го, но това в случая е дори още по-жалко за теб - има си приходите, има си доходите, ама ако може инвестициите да му дойдат без пари и другите да ги платят с цената на съсипана държава и обезкуражен народ, още по-добре. Такива като теб са ми доста жалки. Ако ти дойде от небето - божа работа. И на мен да падне и аз няма да върна подобен бонус. Ама да се пънеш 2 месеца и да палиш свещ всичко в тази държава да се срути и срине, за да можеш ти да върнеш 50 бона потребителски кредит от ДСК на половин цена, ей Богу, това не го разбирам. Доста бедна душица трябва да си.
Вложителите в КТБ ще видят скоро пари, но на куково лято! Създадоха вече 3-ти или 4-ти инициативен пореден комитет за спасяване на КТБ. През 2 седмици, пръкват по един нов комитет. В България ако искаш нещо да се затлачи, да яхаш протести, да водиш тълпата като стадо овце, правиш инициативен комитет или НПО, особено ако властта е зад теб - както в момента е. PR на партии, политици, профсъюзи, ченгета, ДАНС, бившите ДС и който му дойде на ум и има идея за крадене, са яхнали елитните вложителите на КТБ и ги водят за носа като балкански говеда по кър, каквито явно са! А който се опита да каже нещо разумно, е обявяван за човек на Пеевски, Папа Франциск и кой знае кого. "Обвиненията" яко намирисват на пропагандните похвати на една партия, един водач и мъжьь, любимец на народа, което ми говори, че човекът явно си има планове за банката и плячкосването на трупа. Впрочем, ако Пеевски заради когото повечето вложители са си напъхали парите в банката преди време (понеже е банка на властта и тарикатите като Пеевски и Василев), има задължения, няма как да не си ги плати и то на куп, ако банката фалира! Напротив, точно докато тя не фалира, може и да не плаща (!), да отлага поне временно, но акъл у вложителите - море, глава шамандура. Акционерите няма как да увеличат капитала - Главен акционер е Василев, който е издирван от Интерпол, а няма закон по който да се национализират неговите акции като на 9 септември 1944 г.! Приемането на такъв закон, би отнело месеци! Оманският фонд едва ли ще налива пари, при сегашния си 30% акционерен капитал, а едва ли ще издирва по сокаците Василев, който да им продаде своите акции, а и кой е казал, че Василев въобще иска да продава??! А ако продава, дали ще ги дари за $ 1 или ще иска повече?!! Или държавата, ще дава пари за да се изкупуват неговите акции?! 1+1+1+1.... но 99% от вложителите дори не умеят да смятат! Банката била много здрава, може да заработи, но видиш ли държавните фирми като издърпали парите, я съборили. Обаче според доклада на квесторите които в момента ровят в нея, не повече от 7% от всички депозити са били държавни или поне това чух. И как хем банката е хубава и може да заработи, хем главния банкер се крие от Интерпол?! Новият инициативен комитет ще я спасява. Влади Въргала я спаси, профсъюзите спасиха ОЦК, заплатите на работниците, а сега ще спасят КТБ и парите на вложителите! Да, бе! БНБ може да държи КТБ до декември в това и състояние, под особен надзор. Което значи, нито гарантираните депозити ще се изплащат, нито не-гарантираните по коледните празници. Най-рано гарантираните могат да се надяват на някакви пари януари, но имам големи съмнения, че тогава ще им платят. Защото в главата ми се върти нова идея как от властта могат да мотат още вложителите, а сигурно не само аз съм се сетил за това, а и те. Единствен шанс за пришпорване на фалита са облигационерите, но на тях лесно може да им запушат устата с няколко десетки милиона, така, че ако те не заведат дело и не поискат фалит, най-вероятно са им платили! Вероятно банката рано или късно ще се фалира, но едва когато са я оглозгали напълно и са затлачили досиета, а на вложителите ще се метне един празен скелет, да си гризат кокала, като са прости и щом се оставиха пак да ги излъжат. Март-април най-рано виждам някакви пари за вложителите с гарантирания депозит. Бих се учудил ако дадат дори лев на някого по-рано или ако прословутия омански фонд пристигне на бял арабски жребец да спаси КТБ. Фалитът бе най-разумния избор, най-бърз начин да си вземат парите, но щом не искат, глас народен - глас божи! Вложители са и достатъчно запасени с търпение. Няколко дни след като КТБ спря плащанията си, ми дойде на ум как вложител може да си вземе поне част от парите, ако му трябват спешно. След хиляди прочита на обявата ми по темата, познайте колко човека ми се обадиха от юни насам?! Нито един! Тоест, хората предпочитат да чакат, вместо да платят 181 лв. и да вземат поне няколко хиляди или няколко десетки хиляди лева, ако са им нужни. Което значи, че парите не им трябват или поне не спешно. Пожелавам на всички вложители, леко чакане, вяра в държавните институции, акционерите на банката, профсъюзите, експертите, партиите, PR-ите, оманския фонд, руснаците от ВТБ и на всички които са се заели отговорно да спасят КТБ!
А, честито!
"Търсят се възможности, в рамките на ликвидността, за частичен достъп – със суми между 500 лв. и 1000 лв., така че хората с малки депозити, пенсионери например, да си получат едва ли не на 100% парите и да спадне напрежението поне сред тях. Става дума за преструктуриране на кредитния портфейл – в рамките на период от около 18 месеца получателите на такава помощ да могат да имат възможност за временно изплащане на депозитите” http://dnes.dir.bg/news/depoziti-ktb...nkite-17297981
„Търсят се възможности, в рамките на ликвидността, за достъп до всички депозити – между 500 лв. и 1000 лв., така че хората с малки депозити да могат да получат на 100% парите си и да спадне напрежението поне сред тях. Процесът на търсене на решение за депозитите ще бъде един добър сигнал”, увери Порожанов.
„Става дума за преструктуриране на кредитния портфейл – в рамките на период от около 18 месеца получателите на такава помощ да могат да имат възможност за временно изплащане на депозите”, допълни Порожанов.
Порожанов ти олигофрен ли си или да какви 18 месеца бълнуваш.Кажете направо, че не мислите и няма да връщате нищо.
@andy2000 ПИБ имат много малък дял на потребителско кредитиране към частни лица което ме кара да си мисля че портфейла име управляван нормално клиент съм на ПИБ от 2006-та година което е годината в която станах на 18 или вече 9 години. През тези 9 години служителите в тази банка са ми давали най-адекватни съвети за това как да управлявам личните си финанси така че да не се стига до крахове. Ако ги бях слушал по-често сега щях да съм в много по-добро финансово състояние.
@viva да факт е че имам известно количество кредити но инвестициите ми покриват всички вноски по тях и ми остават пари в края на месеца доста повече от колкото на много хора всъщност чистият ми нетен поток надхвърля максималнията осигурителен праг ! Така че ти пожелавам и ти така да се "набалбукаш" с кредити !
@Всички това което каза министъра днес грам не беше приятно потвърди индиректно за 140-те милиона банкноти, каза че зимата ще има увеличение на тока и че ПИБ трябва да се преструктурира каквото и да значи това.
+++++++++++ http://investments.dir.bg/_wm/librar...1&df=8&dflid=3
Когато ГЕРБ идва на власт в края на юли 2009 г., парите във фискалния резерв са 8.3 млрд. лв., а когато Дянков си тръгна, остави под санитарния минимум, само 3. 87 млрд. лв. Тоест, 4.43 млрд. лв. ги няма, а към тях можем да добавим и още, 1.4 млрд. лв. източени от Здравната каса, още 3.49 млрд. евро (6.98 млрд. лв.) държавен дълг, което значи, че управлението на Дянков ни е струвало 4.43 + 1.4 + 6.98 = минимум 12.81 млрд. лв. което прави по 3.2 млрд. лв. на година. Ефект върху растежа на БВП обаче няма, защото парите са изхарчени предимно за текущо потребление в средите на администрацията, чиито заплати в условията на кризата скочиха с над 120%, а останалите са потънали неясно къде! При условие, че магистралите са строени с евросредства, според бившия ни премиер Борисов, то въпросът е къде са тия 12.81 млрд. лв.? А ако приемем, че Борисов е лъгал и с парите са строени магистрали, то тия 115 километра магистрали построени през неговия мандат, излизат по цена на 111 391 304 лв. на километър!
Борисов знае как да действа - ще използва кризата с КТБ като оправдание за още заеми, които ще отидат за заплати и бонуси на невероятно раздутата администрация. Ако вземе 10 милиарда нов дълг, да кажем около 3 млрд. ще отидат за решаване на проблема с КТБ. Ще им останат 7 милиарда, които ще бъдат похарчени за заплати, бонуси и плюскане на корем в правителството и администрацията.........
+++++++++++ http://investments.dir.bg/_wm/librar...1&df=8&dflid=3
Когато ГЕРБ идва на власт в края на юли 2009 г., парите във фискалния резерв са 8.3 млрд. лв., а когато Дянков си тръгна, остави под санитарния минимум, само 3. 87 млрд. лв. Тоест, 4.43 млрд. лв. ги няма, а към тях можем да добавим и още, 1.4 млрд. лв. източени от Здравната каса, още 3.49 млрд. евро (6.98 млрд. лв.) държавен дълг, което значи, че управлението на Дянков ни е струвало 4.43 + 1.4 + 6.98 = минимум 12.81 млрд. лв. което прави по 3.2 млрд. лв. на година. Ефект върху растежа на БВП обаче няма, защото парите са изхарчени предимно за текущо потребление в средите на администрацията, чиито заплати в условията на кризата скочиха с над 120%, а останалите са потънали неясно къде! При условие, че магистралите са строени с евросредства, според бившия ни премиер Борисов, то въпросът е къде са тия 12.81 млрд. лв.? А ако приемем, че Борисов е лъгал и с парите са строени магистрали, то тия 115 километра магистрали построени през неговия мандат, излизат по цена на 111 391 304 лв. на километър!
Не виждам нищо цинично в това да дадеш глътка въздух на някой дето си е набутал всички пари в КТБ и сега се чуди какво да прави. Дали е можело проблема да се реши за 1, 2 или 100 месеца е съвсем отделен въпрос. Специалния надзор позволява такива лимити и това трябваше да се направи от самото начало и по никакъв начин не пречи на търсенето на цялостно решение.
Какво търсене? Това се е случвало хиляди пъти из цял свят и ноу хау има. И аз мога да реша проблема за 1 месец, и Костов, и Цецо, ако му позволят да се прибере невредим. Толкова е елементарно, ако има желание.
Циничното е,че 6 месеца ще си барат орехите и пускат по някакви смешни суми за теглене и ще кажат "Ето бе, решихме проблема,частично.Продължаваме да работим.".
Какво ще кажете ако това с КТБ е един кипърски сценарии за тестване и дресиране на туземците? Има още 50 и кусур милиарда за крадене!
Как не стоплихте,че съществувате в една ционистко/комунистическа територия!? Кви правителства,ква БНБ, кви пет лева,кви закони,кви ли не глупости си дрънкате!
Коментар