IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Даммм, ето нещо смислено от проф.Вучева.
    Ама някак не съм навит да получа акции за 15%...
    Да е смислено, да е смислено - колко да е смислено...
    Идеята вложителите до 100кЕ "доброзорно" да станат акционери е противозаконна. Противоречи и на българското, и на европейското право. Което, освен всичко друго, оставя държавата уязвима за съдебни искове.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Кое точно му е смисленото?
      1) Няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ начин да накарат вложителите с под 196К да придобият акции за 15%. Ще ги разцепят от дела, ще ги осъдят и ще ги размажат. Това са свободни съчинения. Няма как да задължиш някой да купи акции. Тия с над 196 ще им кажат "Или акции или духате" и те ще клекнат, но гарантираните ще им кажат НЕЕЕЕ, вие духайте!
      И аз това имах предвид в предишния си пост, но го казах по-тактично

Коментар

Кое точно му е смисленото?
        1) Няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ начин да накарат вложителите с под 196К да придобият акции за 15%. Ще ги разцепят от дела, ще ги осъдят и ще ги размажат. Това са свободни съчинения. Няма как да задължиш някой да купи акции. Тия с над 196 ще им кажат "Или акции или духате" и те ще клекнат, но гарантираните ще им кажат НЕЕЕЕ, вие духайте!
        2) Не е споменат най-вероятния сценарий а именно, новото НС гласува закон и се разделя банката на добра банка/лоша банка
        Ако някой не е стоплил, това е сценария който се цели.
        3) Чисто теоретично са възможни куп други сценарии, като продажба на банката на друга банка или на съвсем трети инвеститор или финансиране на ликвидността с кредити от други банки или....
        Поредната измислена статия в стил "Аз съм умен"

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
          И аз не съм навит, но като нямам избор ще се съглася.
          Как да няма избор? В закона къде го пише? Или като им е угодно ще си пишат нови закони? Тези акции ще могат да се продадат след 5-10години, когато банката се е стабилизирала и при положение,че работи перфектно...

Коментар

И аз не съм навит, но като нямам избор ще се съглася.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
              http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4273049

Ето нещо от някой, който наистина разбира ....

Коментар

• http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4273049

Ето нещо от някой, който наистина разбира ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Президентът изключи КТБ от плана за подкрепа на банките

Може би има логично обяснение за действията
                  и изказванията на президента:
                  Линк
                  Именно това е отговора!

Коментар

• Президентът изключи КТБ от плана за подкрепа на банките

Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                    ОТ ТУК НАСЕТНЕ, КЪМ УСИЛИЯТА НА БНБ, ПРОКУРАТУРАТА И КУП ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МЕДИИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА И ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА В В ОПИТА ИМ ДА ФАЛИРАТ ТАЗИ, ИНАЧЕ С НИЩО НЕ РАЗЛИЧАВАЩА СЕ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАКИВА БАНКА
                    Може би има логично обяснение за действията
                    и изказванията на президента:
                    Линк
                    Last edited by Frosty; 01.09.2014, 13:03.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• [QUOTE=Solomoon;1059686464]http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...4635_at.1.html

ОТ ТУК НАСЕТНЕ, КЪМ УСИЛИЯТА НА БНБ, ПРОКУРАТУРАТА И КУП ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МЕДИИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА И ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА В В ОПИТА ИМ ДА ФАЛИРАТ ТАЗИ, ИНАЧЕ С НИЩО НЕ РАЗЛИЧАВАЩА СЕ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАКИВА БАНКА[/QUOT

Излезе информация/сега не ми се търси/ ,че някъде около 10 юни е имало среща между президента,гл.прокурор и ДП ,която не е обявена официално.Така,че аз президента си го числя към тези,които искат фалит.
                      "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...4635_at.1.html

ОТ ТУК НАСЕТНЕ, КЪМ УСИЛИЯТА НА БНБ, ПРОКУРАТУРАТА И КУП ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МЕДИИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА И ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА В В ОПИТА ИМ ДА ФАЛИРАТ ТАЗИ, ИНАЧЕ С НИЩО НЕ РАЗЛИЧАВАЩА СЕ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАКИВА БАНКА

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                          всичко в тази държава на което на пръв поглед се вижда че държавата не реагира не трябва да си мислим нищо друго освен че това е наложено отвън и трябва бездействие на държавните и контролиращи органи.случая сега е такъв.както и повечето неща по политическа и икономическа линия
                          Всяко едно абсурдно твърдение, че "който се сложил парите в тази банка и е изгорял си е изцяло за негова сметка, след като е бил глупав, алчен или се е подвел по високи лихви"....трябва да е равнозначно с друго абсурдно твърдение, като например че "всеки който си е пратил детето на училище и там са го застреляли си е изцяло негов проблем, защото е бил така глупав и не е дал пистолет на детето си"

Коментар

Абсолютно не съм съгласен....щом БНБ, ДАНС, Прокуратура и целия държавен апарат не могат да предвидят и предотвратят престъпните /евентуално/ действия на един единствен човек /или било то цяла структура/...и тези действия са се развили не за ден-два а в дълъг период, то тогава се поставя въпроса изобщо има ли смисъл да съществува този апарат......щом накрая навсякъде се пее песента "Ами който си е сложил там парите трябва да е бил предварително наясно, че това е пирамида и сега да си търпи последиците".....ами той си е сложил парите, именно защото е разчитал, че тези органи бдят, надзирават, предотвратяват, а не спят, манипулират и участват в заговор..
                            всичко в тази държава на което на пръв поглед се вижда че държавата не реагира не трябва да си мислим нищо друго освен че това е наложено отвън и трябва бездействие на държавните и контролиращи органи.случая сега е такъв.както и повечето неща по политическа и икономическа линия

Коментар

Абсолютно не съм съгласен....щом БНБ, ДАНС, Прокуратура и целия държавен апарат не могат да предвидят и предотвратят престъпните /евентуално/ действия на един единствен човек /или било то цяла структура/...и тези действия са се развили не за ден-два а в дълъг период, то тогава се поставя въпроса изобщо има ли смисъл да съществува този апарат......щом накрая навсякъде се пее песента "Ами който си е сложил там парите трябва да е бил предварително наясно, че това е пирамида и сега да си търпи последиците".....ами той си е сложил парите, именно защото е разчитал, че тези органи бдят, надзирават, предотвратяват, а не спят, манипулират и участват в заговор..
                              Напълно те подкрепям.
                              И аз смятам точно както теб!
                              Един приятел дълги години ме агитираше да слагам пари в КТБ но аз викам - не, при тия мошеници - не!
                              Но накрая си викам - защо пък не ? Щом държавата с всичкия си мощен апарат смята тая банка за коректна и надеждна, значи е стабилна банката.
                              Крайно време е народа да осъзнае, че трябва да прилагаме натиск върху институциите които вземат големи пари от нашите джобове, а не да злорадстваме, че някой сънародник е изгорял с парите си

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
                                Зависи, аз мога да си го представя. Реално, не е толкова трудно да забършеш сумата през свързани фирми, за пред надзора всичко може да е перфектно по документи.
                                Не помниш ли за първото нещо което се чу, още преди изпадането в неплатежоспособност? За превъртането на парите от депозити в собствен капитал ... Колко му е, правиш подобна врътка и ето ти банка с минимален реален собствен капитал привличаща и оперираща с милиарди.
                                За мен, само факта че мажоритаря забегна говори изцяло какво е реалното положение, без да се гледат други факти и числа, само това говори идеално. Защото мажоритаря със сигурност знае какво е дереджето.
                                Добре де мажоритаря можеше да затвори банката т.е. да не иска специален надзор, тя след седмия ден след като не обслужва клиенти я обявяват във фалит и след 20 дни си плучавахме гарантираните пари и той пак щеше да е забегнал и пак щеше да е издирван от интерпол.

Самолет на Цветан Василев е засечен днес над София

31 август 2014 15:32

Коментар

Working...
                                X