IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
    А според теб какво ги правят системните банки....чувал ли си за фалити на такива в Европа......за Америка знам, че оставиха една да фалира и тя повлече половината световна икономика.....
    Казвам, че размерите на парите са огромни спрямо БВП. Казвам, че може да се наложи да се реже - над гарантираните. Защото по закон гарантираните са гарантирани. Затова давам примера с Кипър. Това е нещо различно от фалит.
    Друг е въпросът ако големите решат да съдят дъжавата за останалата част от парите.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Стига сте се карали.

До 2 (два) месеца, ЦВ си взима обратно банката (+/-) някои нови/стари акционери.

биби идва на власт и обира овациите, че е "оздравил" баМката и е намерил бързо "решение" на проблемите на депозантите.

Приемам залози.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Ти казваш в света не са платили ли? Аз казвам, че си плащат като попове. Само Кипър направи изключение, но там размерът на парите в банките беше непоносимо голям и несъответстващ по никакъв начин на икономиката.
        Прав си и за двете нещаСамо забрави да споменеш че по света има политици (и говернори на централни банки) които мислят за икономиките на държавите си. За разлика от туземските, които изпълняват мафиотски поръчки
        Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Тук май се събраха много с гарантирани депозити, които не искат да се платят на негарантираните
          +1
          Именно!
          А целта на КОЙ е разделяй и владей....за сега успява да я постига!

Коментар

• КТБ

ХАХАХ .... АМИ ТИ АКО МИСЛИШ, ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ И ХОЛАНДЦИТЕ НАПРИМЕР ИСКАТ ПАРИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ ДАНЪЦИ ДА ОТИВАТ ЗА СУБСИДИИ НА "БЪЛГАРСКИТЕ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ", КОИТО С МАНИПУЛИРАНИ ДАННИ ТОЧАТ ЛУДИ ПАРИ БЕЗ ГРАМ ЕФЕКТ ....????

И ПОСЛЕ ВСЕКИ ЦЪРВУЛ ОТ ТЕЗИ СРЕДИ СЕ КОНКУРИРА С КОМШИЯТА ЗА ПО-НАТОЧЕН МЕРЦЕДЕС, И РЕВАТ КАК НИКОЙ НЕ ГИ ПОДПОМАГА ...!?!?!?

ТИ НЕ ИСКАШ ДА "ПЛАТИШ ЗА ДЕПОЗИТИТЕ НА ОНИЯ АЛЧНИТЕ ОТ КТБ" АМА ДОКАТО ЗЛОРАДО СЕ ХИЛИШ, КАК СА ГИ ПРЕЕБАЛИ - ЩЕ ПЛАТИШ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА В ПОСЛЕДСТВИЕ (СЪДЕБНИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА, ЗА БЕЗРАБОТНИ ОТ ЗАСЕГНАТИ ФИРМИ И МНОГО ПЪТИ Т.Н...))

АЗ ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ВИНЕТКИ И ДР И ДА ГЛЕДАМ КАК РАЗНИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ НА ДРЕБНО СЕ ГОРДЕЯТ, ЧЕ СА МИНАЛИ МЕТЪР ? ПРОСТО ТАКА ФУНКЦИОНИРА ВСЯКА ДЪРЖАВА И НИКОЙ НЕ НИ ПИТА..
            Last edited by bulgar; 04.09.2014, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
              А според теб в други държави спасявали ли са изцяло системни банки, които изискват такива огромни средства спрямо БВП на държавата?
              И защо в Кипър орязаха депозитите над гарантираните?
              А според теб какво ги правят системните банки....чувал ли си за фалити на такива в Европа......за Америка знам, че оставиха една да фалира и тя повлече половината световна икономика.....
              Една е логиката на законодателите в различните държави, създавайки съответните фондове за гарантиране на влогове, но пък съвсем друга е логиката на макроикономистите, когето настояват да се спасяват банки....по мое скромно мнение първите цялят създаването на доверие и насърчаването на вложителите, а вторите просто избират по-малката злина. Не случайно на банките им се вика "институции", защото "Институцията е установена форма на действие, организирано според общоприети принципи на поведение, която управлява важни области от обществения живот и която остава трайна във времето"....тоест да оставиш институция да фалира е все едно да оставиш Здравната каса или НОЙ да фалират.....

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                не ми се плаща
                всичко трябва да се уреди без намесата на дължавата извън гарантираните депозити, но и там гаранционият фонд трябва да си търси парите от банката
                това е по закон, а защо да плащаме отново за каквото и да било действие на политиците???

На мен не ми се плаща за цигани, не ми се плаща за държавни служители, не ми се плаща и за гарантираните депозити, не ми се плаща за субсидии в земеделието, но плащам, плащам, плащам

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Това само за "особения случай" ли се отнася или за всички ?
                  Та казваш да се гарантират всички депозити без значение от размера и мястото им ?
                  Има какво да научи света от нас
                  Ти казваш в света не са платили ли? Аз казвам, че си плащат като попове. Само Кипър направи изключение, но там размерът на парите в банките беше непоносимо голям и несъответстващ по никакъв начин на икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    Да дадат на хората по 2000 лв. на месец поне..
                    Е, утре е петък, ден за банкови новиниТоку виж в Българската Наемна Банда (АКА БНБ) решили да дадат ЕДНОКРАТНО не по една МРЗ, а по една социална пенсия
                    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Ами той Цацаров много добре го каза, че не бива вложителите /били те гарантирани или не/ да понесат тежестта за грешките/престъпленията на куп държавни институции....тоест всеки трябва да си получи всичко.....а това, че при търсенето на решение на гарантираните може да им се наложи да почакат повечко е една идея по-малката злина, отколкото това негарантираните да загубят горницата над гарантираната сума.....и изобщо целия този дебат и противопоставяне на нагантирани/негарантирани депозанти си е изцяло в духа на българската ни народопсихология....и сценаристите на цялата тази манипулация за сега добре го използват... самия факт, че тук постоянно това говорим го потвърждава....истината е само една ПЛАТЕТЕ НА ВСЕКИ ВСИЧКО, каквото и да струва, както го правят в нормалните държави.
                      Това само за "особения случай" ли се отнася или за всички ?
                      Та казваш да се гарантират всички депозити без значение от размера и мястото им ?
                      Има какво да научи света от нас
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Тук май се събраха много с гарантирани депозити, които не искат да се платят на негарантираните

Коментар

Тази песен "защо аз да плащам за....." винаги ми е била много смешна......ами ти не искаш да плащащ, но никой не те пита, такива се принципите на държавно управление, тоест ти не говориш пряко, а твоята воля се изразява чрез хората, за които гласуваш /или не гласуваш/. Именно те приемат законите, с което автоматично те "задължават" да плащаш за .....земеделци, училища, социялно слаби, цигани, инвалиди и за още много неща, за които дори и не можеш да се сетиш, така че не реви толкова, че ще платиш и за КТБ, защото основен принцип е, че който не плати на време, плаща в последствие доста повече.....тя топлато вода е измислена вече, не са глупаци в другите държави, че спасяват по този начин банките си, само ние тук си чешем езиците...
                          А според теб в други държави спасявали ли са изцяло системни банки, които изискват такива огромни средства спрямо БВП на държавата?
                          И защо в Кипър орязаха депозитите над гарантираните?
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            не ми се плаща
                            всичко трябва да се уреди без намесата на дължавата извън гарантираните депозити, но и там гаранционият фонд трябва да си търси парите от банката
                            това е по закон, а защо да плащаме отново за каквото и да било действие на политиците???
                            Тази песен "защо аз да плащам за....." винаги ми е била много смешна......ами ти не искаш да плащащ, но никой не те пита, такива се принципите на държавно управление, тоест ти не говориш пряко, а твоята воля се изразява чрез хората, за които гласуваш /или не гласуваш/. Именно те приемат законите, с което автоматично те "задължават" да плащаш за .....земеделци, училища, социялно слаби, цигани, инвалиди и за още много неща, за които дори и не можеш да се сетиш, така че не реви толкова, че ще платиш и за КТБ, защото основен принцип е, че който не плати на време, плаща в последствие доста повече.....тя топлато вода е измислена вече, не са глупаци в другите държави, че спасяват по този начин банките си, само ние тук си чешем езиците...

Коментар

Ами той Цацаров много добре го каза, че не бива вложителите /били те гарантирани или не/ да понесат тежестта за грешките/престъпленията на куп държавни институции....тоест всеки трябва да си получи всичко.....а това, че при търсенето на решение на гарантираните може да им се наложи да почакат повечко е една идея по-малката злина, отколкото това негарантираните да загубят горницата над гарантираната сума.....и изобщо целия този дебат и противопоставяне на нагантирани/негарантирани депозанти си е изцяло в духа на българската ни народопсихология....и сценаристите на цялата тази манипулация за сега добре го използват... самия факт, че тук постоянно това говорим го потвърждава....истината е само една ПЛАТЕТЕ НА ВСЕКИ ВСИЧКО, каквото и да струва, както го правят в нормалните държави.
                              не ми се плаща

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                                не знам вие как тълкувате тези приказки .. но според мен това значи. гарантираните ще чакат .. не ясно колко за да си получат парите и негарантираните ... евентуално ! и не е сигурно че негарантираните ще си ги получат, но е сигурно , че гарантираните ще чакат

Коментар

Working...
                                X