Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Развръзката за КТБ - до няколко дни?
http://www.bnews.bg/article-115507
"Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев загатна по време на първото заседание на Тристранката със служебния кабинет, че съвсем скоро ще има раздвижване на проблема със затворената и поставена под надзор КТБ, и решението се задава до седмица.
"Да изчакаме няколко дни или седмица - очакваме някои неща да се случат", намекна Кирил Ананиев."
Абе, то стана през 2-3 дни различни кьорфишеци
Ами айде, а дано нещо се случи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова е много опасно мислене.А проява на простотия е да си мислиш че като живееш в някое опикано панелно гето в града си нещо над хората които живеем на село.много яко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеОт написаното разбирам, че е напълно възможно в "добрата банка" да бъдат прехвърлени например 5 млрд.лв. пасиви и само 3 млрд.лв. активи. В "лошата банка" пък ще останат 3 млрд.активи и 1 млрд.лв. пасиви. Ей тая разлика в числата ми се струва повече от съмнителна. Защо в "добрата банка" не се прехвърлят 5 млрд.лв. активи, та даже и 2 млрд.лв. от тях да са лоши, а се прехвърлят само 3 млрд.лв.?
Работя с твоите цифри.
В добрата банка се прехвърлят 5 млрд депозити /пасиви/ на всички с изключение на свързаните с Мажоритаря лица, както и добрите активи /каквото и да значи това/ на стойност 3 млрд остатъкът се налива от ФГВБ и държава - 2 млрд
Всичко останало остава в лошата КТБ.
Лоши кредити, лоши депозити и дадените в добрата банка мангизи под формата на пасив.
За дадените мангизи в добрата банка държавата е преференциален кредитор в лошата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе е такаПрочети внимателно!
В добрата се прехвърлят читавите кредити и всички депозити, с изключение на депозитите свързани с мажоритарния собственик.
А и на мажо парите (по-голямата част) сигурно са хванали крачка още преди надзора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕто го предложението и това е единственото свястно нещо направено от БНБ
http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140711_BG
Ако се разтърсиш ще намериш и вариантите на закона.
Просто трябваше да се действа бързо, на момента....
Политиците се изплашиха.
Виждам обаче, че започва да им идва акъла.
Дано не е късно!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеВ "добрата" се прехвърлят гарантираните депозити + читавите кредити.В "лошата" остават негарантираните депозити + проблемните кредити.Негарантираните вложители си взимат парите едва след събиране на част от проблемните кредити.Това е най-грубо казано.Загубата се покрива в определен ред - акционери, облигационери, негарантирани и т.н.Прочети внимателно!
В добрата се прехвърлят читавите кредити и всички депозити, с изключение на депозитите свързани с мажоритарния собственик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеИдеята ми е, че ако се стигне до фалит, да не се дават 100% от парите на хората с негарантирани депозити, а да се даде някаква част, и аз не знам каква точно и на какъв принцип. В смисъл че така би било по справедливо.
А времето ще покаже какво ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМежду другото още откакто беше предложен варианта с "добра" и "лоша" банка се чудя за следното, което не ми стана много ясно. Ако приемем, че в "добрата банка" бъдат прехвърлени пасиви за 5 млрд.лв., то значи ли, че ще бъдат прехвърлени и 5 млрд.лв. активи или ще бъдат прехвърлени само "добрите" активи (например 3 млрд.лв.). И ако е така, то каква е логиката и кой следва да покрие загубата?
http://www.bnb.bg/PressOffice/POPres...PR_20140711_BG
Ако се разтърсиш ще намериш и вариантите на закона.
Просто трябваше да се действа бързо, на момента....
Политиците се изплашиха.
Виждам обаче, че започва да им идва акъла.
Дано не е късно!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеВ каква връзка предлагаш да се плащат 50%-60% от размера на депозитите? Доколкото знам банката има капитал, който все още е положителен. Това че от БНБ всячески се опитват да ни внушат, че в КТБ имало 2-3 млрд.лв. загуби е отделен въпрос.
А времето ще покаже какво ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеМежду другото още откакто беше предложен варианта с "добра" и "лоша" банка се чудя за следното, което не ми стана много ясно. Ако приемем, че в "добрата банка" бъдат прехвърлени пасиви за 5 млрд.лв., то значи ли, че ще бъдат прехвърлени и 5 млрд.лв. активи или ще бъдат прехвърлени само "добрите" активи (например 3 млрд.лв.). И ако е така, то каква е логиката и кой следва да покрие загубата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение+1
Точно това. Не е редно да се дават супер високи лихви и после държавата да страда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНе, абсолютно не съм ОК.
За това предложението на добри и лоши кредити не е никак лошо. Макар че, аз лично не се сещам начин по който да могат да направят това разделение.
От тук нататък вече говорим за страшно много клатикурци в БНБ, които не вършат никаква работа и за чисто криминални деяния при евентуален депозит, какъвто си посочил или невярно декларирани данни, за които също си има НК.
Но в общи линии Искров отправя обвинения, Цацаров отправя предложения, касаещи банките.... Всеки се занимава с това, което не му е работа.
Колкото до следващите банки на опашката..... Не ми се говори
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеВ отчета за Март всъщност имаше загуба.
Иначе това е интересно.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...istema,179421/
Просто са си провизирали някой и друг кредит,а след влизането на квесторите е бедствие...
Коментар
Коментар