If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
FIB & CORP са 2 различни банки, (най-вероятно) с 2 различни мениджмънта и са насочени към 2 различни типа клиенти. Що се отнася до ПИБ имам 2 подозрения. Дори ПФБК натискат акциите на ПИБ надолу, за да могат да напълнят портрейлите си със същите акции за новите си инвестиционни продукти които смятат да пуснат. И въобще добрите новини вече не са толкова добри за да подкрепят акцията. Нека не забравяме едно от парвилата на техн. анализ че Никакви новини било то лоши или добри, не могат да сменят основния тренд на дадена акция. Затова за ПИБ освен добри новини няма и да чуеш, както и за много други компании. Запознатите люде твърдят че емисионната цена на ПИБ е доста висока, и затова не един и два пъти са твърдяли че ИПО-то на ПИБ беше като учебник. Най-голямото и в най-подходящия момент.
Що се отнася до CORP, ако въобще може да има някаква база за сравнение. И коефициента на презаписване, и емисионната цена на акцията, и цената в момента говорят за това че мениджмънта на банката е бил доста по-благосклонен към инвеститорите.
Ако някой смята че греша, нека ме поправи, не съм професионалист все пак
P.S. A и си знаете, гореизказаното мнение не представлява материал за вземане на инвестиционно решение.
Коментар