IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Общият размер на заделените специфични провизии за покриване на риска от загуби от обезценка е в размер на 4 970 хил. лв. и покрива 0.66% от портфейла, при 0.71% в края на 2006 г.
    С цел допълнителна защита и покриване на съществуващи рискове и загуби, които не могат да бъдат конкретно определени за всяка отделна експозиция, в края на годината Банката задели специфични провизии за загуби от обезценка за портфейли от редовни кредитни експозиции.
    Към 31.12.2007 г. повече от половината (51.9%, или 2 577 хил. лв.) от
    специфичните провизии са за редовни кредитни експозиции.
    Останалата част от провизиите (2 393 хил. лв.) е за класифицирани кредитни експозиции и покрива 84.9% от обема им.
    Това много ми хареса - всеки да си прави изводите.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Bulgaria's Corpbank Sees 2010 After-Tax Profit at 39.4 Mln Euro, Up 34.9% from 2009
      SOFIA (Bulgaria), March 31 (SeeNews) - Bulgaria's blue-chip Corporate Commercial Bank (Corpbank) sees its 2010 after-tax profit at 77.1 million levs ($62.3 million /39.4 million euro), up 34.9% from the after-tax profit projected for 2009, it said on Monday
      Ех как добре звучи това в червеното.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от stivygo
        НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ АМА ВИЕ КОРПОРАТИВНА КАТ ИСТИНСКА БАНКА ЛИ Я РАЗГЛЕЖДАТЕ, ЩОТО ТЯ САМО ОТ НАГЛАСЕНИ СХЕМИ ЖИВЕЕЕ. ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ ЦЕНАТА Й СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ФИНА С И ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ BID-ОВЕ НА САМАТА КОРПОРАТИВНА
        АЗ ЕСТЕСТВЕНО БИХ СИ КУПИЛ, НО НЯКЪДЕ КЪМ 50 ЛВ. И ТО НЕ МНОГО, А САМО ЗА СПОРТА
        (КАКТО ОБИЧАТ ДА КАЗВАТ ДРУГИ: НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА И ПРОДАЖБА!!!! САМО Е ПРЕПОРЪКА ЗА SELL)
        Това, че на борсата се навъдиха всякакви напоследък само ме успокоява и радва... Ще има още доста хляб за нас...

Коментар

• Първоначално изпратено от stivygo
          НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ АМА ВИЕ КОРПОРАТИВНА КАТ ИСТИНСКА БАНКА ЛИ Я РАЗГЛЕЖДАТЕ, ЩОТО ТЯ САМО ОТ НАГЛАСЕНИ СХЕМИ ЖИВЕЕЕ. ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ ЦЕНАТА Й СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ФИНА С И ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ BID-ОВЕ НА САМАТА КОРПОРАТИВНА
          АЗ ЕСТЕСТВЕНО БИХ СИ КУПИЛ, НО НЯКЪДЕ КЪМ 50 ЛВ. И ТО НЕ МНОГО, А САМО ЗА СПОРТА
          (КАКТО ОБИЧАТ ДА КАЗВАТ ДРУГИ: НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА И ПРОДАЖБА!!!! САМО Е ПРЕПОРЪКА ЗА SELL)
          :-)
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• stivygo, не се коси, ние сме идиоти, та затова.

Коментар

• НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ АМА ВИЕ КОРПОРАТИВНА КАТ ИСТИНСКА БАНКА ЛИ Я РАЗГЛЕЖДАТЕ, ЩОТО ТЯ САМО ОТ НАГЛАСЕНИ СХЕМИ ЖИВЕЕЕ. ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ ЦЕНАТА Й СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ФИНА С И ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ОТ BID-ОВЕ НА САМАТА КОРПОРАТИВНА

Коментар

• Четох отчета за банковата система през февруари.
                Спокоен съм.
                Активите нарастват спрямо януари с 1,1 млрд. лв. - 1,9%
                Кредитите отчитат месечен растеж от 1,9%.
                Прегледът на кредитния портфейл на системата по сегменти не показва влошаване на качеството на експозициите.

Само това не ми харесва:
                През февруари финансовите пасиви, отчитани по амортизирана стойност (привлечените средства), се увеличават с 1.8%.
                По-голямата част от ресурса е осигурен от компаниите-майки на няколко големи кредитни институции.

Но пък това се компенсира от:
                депозитите от граждани и домакинства, които през периода се увеличават с 2%, като в края на февруари делът им в общата сума на привлечените средства на системата е 38.6%.

Не знам защо КТБ спря да публикува месечни данни.
                Уж се бяха опитали да създадат хубава традиция, подобно на други сини чипове на БФБ. А нещо се умълчаха.
                Може и да бъркам.

Лека вечер

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                  Мнителността помага за оцеляването но пречи на обективната оценка на ситуацията и ограничава развитието на личността Аз съм живял, учил и работил на много места и нямам типичното БГ мислене
                  "За да живееш в морето ще трябва да се научиш да плуваш" :-)

За да израстваш професионално и личностно трябва да оцелееш ;-)

Надявам се да имаш достатъчно късмет и да не срещнеш хора, като тези които съм срещал аз :-) Ако пък ли нямаш този късмет с лекота ще разбереш какво съм имал предвид ;-)

Извинявам се, че разводнявам темата за КОРП.

Поздрави!
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Мнителността и тарикатлъка помагат за оцеляването но пречат на обективната оценка на ситуациите и ограничават личностното и професионалното развитие Аз съм живял, учил и работил на много места и нямам типичното БГ мислене но го разбирам

Коментар

Под другите продавачи нямах предвид продаващите акции на CORP а другите продавачи на банки в последната година Твоят отговор обаче показва още една типична черта на БГ мисленето - мнителността и подозренията, че непрекъснато някой целенасочено се опитва да ни прецака
                      Добре казано :-) Аз обаче както и ти (предполагам) живея в БГ и този начин на мислене ми помага да оцелея :-)

Коментар

• Под другите продавачи нямах предвид продаващите акции на CORP а другите продавачи на банки в последната година Твоят отговор обаче показва още една типична черта на БГ мисленето - мнителността и подозренията, че непрекъснато някой целенасочено се опитва да ни прецака

Коментар

Спор няма, накиприли са я отвсякъде булката Сега да видим дали ще и намерят младоженец и откъде ще е той - от север ли, от юг ли Малко пазарът и другите продавачи играят номера напоследък и свалят цените ама ще видим
                          Ами това е типично за БГ мисленето. Давайте да натискаме цената, че да не вземе някой милион в повече. Ама този начин на мислене е изключително недалновиден и времето ще го докаже за пореден път :-)

Коментар

• Спор няма, накиприли са я отвсякъде булката Сега да видим дали ще и намерят младоженец и откъде ще е той - от север ли, от юг ли Малко пазарът и другите продавачи играят номера напоследък и свалят цените ама ще видим

Коментар

• Забравих, че повечето коментатори тук не могат дори и да смятат :-)

160 000 000 х 5 = 800 000 000 / 6 000 000 акции = 133,33 лв. / акция

НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКО/ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА. АВТОРА ПРИТЕЖАВА АКЦИИ. ПОЖЕЛАВА ВИ УСПЕХ В ТЪРГОВИЯТА :-)

Коментар

Тя и банката е такава - инсайдерска
                                Ето чети и ти ще си инсайдър:

Къде е допирната точка между добрия резултат на банката и цената на акциите?

Върху цената на акция влияят редица фактори. Във всички случаи Корпоративна търговска банка е сред най-подценените дружества, предвид съотношението P/B и съотношението price/earnings, така че аз виждам сериозен потенциал в акцията, а това как ще продължават да влияят външните фактори, това е въпрос на обективизъм на пазара. Не мога да направя нищо повече освен това, което прави банката. Тя има чудесни резултати и мисля, че това е най-важното за инвеститорите. Първо защото ние имаме възвращаемост на капитала над 22% към десетмесечието на 2007 г. Възвращаемостта ни на активите е над 2,1%, тоест като резултати банката е перфектна. Банката се котира в европейски граници като котировки - цената е около 3,5 пъти P/B, което е европейска цена, и то за акции от т. нар. „стара Европа” – етаблирани банки, но в същото време и без перспективи за растеж, каквито има КТБ. За сравнение, коефициент от 5 за P/B, по какъвто някои други банки се котират в момента, е по- характерно за развиващ се пазар. Отчитайки другия важен критерий за оценка – Р/Е, и предвид коефициенти от 19-22 за пазарни еквиваленти – банки, от пазар в стадий на развитие, като гръцкия, бих си позволил отново до посоча КТБ, като флагман на борсовия ни пазар и на борсово представения банков сектор в частност.

Калкулирането на един прогнозен P/E индикатор, базиран върху прогнозите на мениджмънта на банката за 2008 г. и 2009 г., би дал ориентир за перспективите пред акционерите ни.

Така че тези, които влизат тук само да изчакат и не очакват увеличение в коефициентите, само от органичното развитие на банката могат да очакват над 20-25% на година от инвестиция в акцията.

Поредна важна стъпка по оценка на стабилността и атрактивността на акциите а КТБ беше и включването на банката в CECE Mid Cap Index на Виенската борса. В този ред на мисли твърдото ми убеждение е, че синергията на БФБ с Deutcshe Boerse и внедряването на системата Xetra ще постави акциите на банката в полезрението на сериозни външни инвеститори, за които акциите на КТБ ще бъдат първа и основна стъпка на БФБ.

Какво става с намирането на стратегически партньор. Бяхте казал, че не търсите продажба на банката а партньорство?

Няма да е голяма изненада ако се случи нещо през 2008 г., което в никакъв случай няма да промени мениджмънта и стратегията на банката.

Предвиждате ли да направите сплит на акциите?
                                Не е изключено да направим сплит на акциите през следващата година, макар че аз считам, че през следващата година ще има доста по-добри сигнали за инвеститорите от сплит.

Какви могат да бъдат те?
                                Нека го запазя в тайна

МАЖОРИТАРЯ ВИ ГО Е КАЗАЛ: СЪДРУЖНИК; Р/В = 5; СПЛИТ;

КАКВА ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ? ПО-ПУБЛИЧНА КОМПАНИЯ НА БФБ-СОФИЯ НЯМА. ЗАТОВА ПРИСЪСТВА ВЪВ ВСЯКАКВИ ИНДЕКСИ! А ПОСЛЕ МАЖОРИТАРЯ ВИНОВЕН, ЧЕ КУПУВА А НЕ ЗОМБИРАЛИТЕ "ПОРТФОЛИО МЕНИДЖЪРИ" ДЕТО СИ ЗАПАЛИХА ДИПЛОМИТЕ :-) УСПЕХ И ПОВЕЧЕ ТАКИВА МАЖОРИТАРИ! ДА СЕ ГОРДЕЕМ С ИНВЕСТИЦИИТЕ СИ А НЕ ДА СЕ СРАМУВАМЕ! :-)

В КРАЯ НА ЯНУАРИ BV = 160 000 000 => КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ЦЕНАТА?

НЕ Е ПРЕПОРЪКА :-)

Коментар

Working...
                                X