IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Депозитите се повишават до 32.7 млрд. лв.
    13 Май 2008 | 13:11

В края на март 2008 г. общият брой депозити на Нефинансови предприятия и Домакинства и НТООД достига 12.168 млн. броя, като отбелязва годишен темп на прираст от 9.9% при 9.7% към декември 2007 г., става ясно от данни на БНБ.

Обемът им нараства до 32.722 млрд. лева, което представлява увеличение с 32.8% на годишна база (33.1% към края на декември 2007 г.). Годишният темп на нарастване на броя депозити на Домакинства и НТООД е 9.9%, а при Нефинансовите предприятия e 10.0%, като те достигат съответно 11.710 млн. броя и 457.2 хил. броя.

Обемът на депозитите на Домакинства и НТООД е 19.675 млрд. лева., като годишният им темп на прираст е 29.9% при 29.3% в края на декември. Най-голям принос за това имат депозитите в категорията над 50 хил. лева – 59.1%. При Нефинансовите предприятия обемът на депозитите възлиза на 13.047 млрд. лева, като годишният темп на изменение възлиза на 37.3%, в сравнение с 38.8% в края на предходното тримесечие.

В края на март 2008 г. в общия брой депозити на Нефинансови предприятия, най-голям е делът (44.0%) на депозитите на „Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили на лични вещи и стоки за домакинството”. Тази дейност има и най-голям дял в общия обем депозити на сектора – 28.8%.

Към края на първото тримесечие на 2008 г. общият брой кредити достига 2.774 млн. броя, а общият обем– 39.139 млрд. лева, при годишни темпове на прираст, съответно от 25.1% и 56.4%, в сравнение с 23.1% и 64.3% към края на декември 2007 г. Годишното увеличение на броя кредити на Домакинства и НТООД е 24.6% при 22.7% в края на третото тримесечие на 2007 г., докато на Нефинансовите предприятия е съответно 40.2% при 33.0% в края на предходното тримесечие.

Обемът на кредитите на Домакинства и НТООД бележи годишен прираст от 49.6% при 52.3% към края на предходното тримесечие, достигайки до 14.643 млрд. лева. При Нефинансовите предприятия той се увеличава до 24.495 млрд. лева, при годишен растеж от 60.8% в сравнение с 72.4% в края на декември 2007 г.

В края на четвъртото тримесечие на 2007 г. най-голям дял в общия брой и в общия обем кредити на Нефинансови предприятия има дейност „Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили на лични вещи и стоки за домакинството”, съответно 47.8% и 33.9%
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• INSIDER-A,

в актуалната класация на инвестор.бг за ръста на приходите КОРП-а изпреварва дори интернет лидер като WWW!

20 CORP ТБ Корпоративна търговска банка АД 53.59%
      21 WWW Уеб Медия Груп 52.10%

Без коментар!

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
        INSIDER-A, kade e CORP kade e HDPAT ...
        Ти ден за ден ли искаш да ги сравняваме :-)))))
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• INSIDER-A, kade e CORP kade e HDPAT ...

Коментар

• да-а-а: клиентите са ни скъпи!
            Но само с тези с над 55к

Коментар

• Първоначално изпратено от Karpatski vulk
              Ейч Ес Би Си
              отчете увеличение на печалбата
              за първото тримесечие

Най-голямата банка в Европа Ейч Ес Би Си холдингс (HSBC Holdings) обяви, че печалбата й за първото тримесечие е по-висока от обявената година по-рано, тъй като растежът в Азия и други райони е спомогнал да устои на поредния удар за "лошите" кредити заради кризата във високорисковото ипотечно кредитиране в САЩ, предаде Ройтерс.
              Ейч Ес Би Си съобщи днес, че загубата от "лошите" кредити, свързана с потребителския й финансов бизнес в САЩ, е 3,2 млрд. щ. д. за първото тримесечие. Това е спад спрямо отчетените 4,6 млрд. щ. д. предишното тримесечие, но сумата се е удвоила спрямо същия период на 2007 година, тъй като проблемите на пазара на високорисковите жилищни кредити се е отразил на кредитния й портфейл.
              Банката заяви, че растежът на приходите от основния бизнес й за първото тримесечие е по-висок спрямо година по-рано дори след отписването на активи за 2,6 млрд. щ. д. от глобалното й банково и инвестиционно звено.
              (БТА)
              Прав си! Скоро ще видим 150-160 лв. за акция :-)

Не е препоръка!

Коментар

• Ейч Ес Би Си
                отчете увеличение на печалбата
                за първото тримесечие

Най-голямата банка в Европа Ейч Ес Би Си холдингс (HSBC Holdings) обяви, че печалбата й за първото тримесечие е по-висока от обявената година по-рано, тъй като растежът в Азия и други райони е спомогнал да устои на поредния удар за "лошите" кредити заради кризата във високорисковото ипотечно кредитиране в САЩ, предаде Ройтерс.
                Ейч Ес Би Си съобщи днес, че загубата от "лошите" кредити, свързана с потребителския й финансов бизнес в САЩ, е 3,2 млрд. щ. д. за първото тримесечие. Това е спад спрямо отчетените 4,6 млрд. щ. д. предишното тримесечие, но сумата се е удвоила спрямо същия период на 2007 година, тъй като проблемите на пазара на високорисковите жилищни кредити се е отразил на кредитния й портфейл.
                Банката заяви, че растежът на приходите от основния бизнес й за първото тримесечие е по-висок спрямо година по-рано дори след отписването на активи за 2,6 млрд. щ. д. от глобалното й банково и инвестиционно звено.
                (БТА)

Коментар

• В град Ловеч китайската компания BRILLIANCE има намерение да сглобява свои автомобили с висока проходимост. Китайската компания ще даде на Гриша Ганчев лиценз за производството на возилата в Ловеч, твърди вестник „Стандарт". Общината пък ще предостави терена за изграждането на завода, който се очаква да заработи до 1 година. Дружеството „Литекс Моторс", което ще осъществява проекта за изграждане на монтажния завод, е вече основано. Капиталът му е в размер на 20 млн. лв., 92 % от акциите се държат от „Литекс Комерс" на ловешкия бизнесмен Ганчев, а 8% остават собственост на Корпоративна търговска банка, придобила 1600 обикновени налични поименни акции с право на глас, всяка с номинална стойност от 1000 лева.Фирмата ще има за предмет на дейност проектиране и производство на автомобили, мотори, мотопеди и други превозни средства, внос и търговия с резервни части и аксесоари, горива и масла, автосервизна и ремонтна дейност, сглобяване, тунинг, вътрешно- и външнотърговска дейност.

Очаква се в новия завод да бъдат разкрити 2 хил. работни места. По информация от Ловешката община, цитирана от „Ловеч Прес", заводът ще бъде построен недалеч от село Баховица върху общински терен. Общината също може да се включи в дружеството след като отреди терена за завода.В Ловеч ще се правят само джипове, предназначени за българския пазар и за Балканите, твърди „Стандарт". Те ще са с ниски цени, като най-евтините модели ще са по 10 хил. долара, а най-скъпите с всички екстри - до 20 хил. долара.

Председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев обяснява, че лицензът ще бъде получен от „азиатска компания", а предполагаемият пазар за автомобилите, освен България, ще обхване и съседите Гърция и Румъния.Китайската компания „Брилианс" произвежда марките минибуси JinBei и Granse, както и седаните Zhonghua. От 2003 г. компанията има сключен джойнт венчър с BMW, като прави за китайския пазар престижните германски автомобили от сериите 3 и 5 седан, но под името „Брилианс". Освен с BMW, „Брилианс" работи още с Тойота, Мицубиши, Порше. Китайците произвеждат също така части за автоиндустрията - бензинови двигатели, рамки за автостъкла, оси и други. Някои от моделите автомобили на компанията са добре познати в Европа и са показвани на автоизложения, изтъкват от в-к „24 часа". Фирмата BRILLIANCE има солидни връзки със световни компании в областта на автомобилостроенето.

Освен силен икономически ефект, тази инвестиция ще има и силно социален! Познайте чии клиенти ще са тези 2000 човека :-)

Коментар

• А какво да кажем за останалите банки дето служителите им незнаят какви услуги предлагат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                      Тука има нарушение на правилото за свикване на ОС!!!!!

Необходим е един месец от датата на обявяването на ОС-то!

Коментари?
                      За тове сведение всичко за свикването си е нормално.

Покана за Общо събрание
                      10.04.2008
                      Управителният съвет на "Корпоративна търговска банка" АД на основание чл. 223, ал.1 от Търговския закон и чл.29, ал.1 от Устава на КТБ АД СВИКВА РЕДОВНО ГОДИШНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА КТБ АД на 27 май 2008 г. от 11 ч. на адрес: гр. София, пл. „България" № 1, „Национален дворец на културата", основна сграда, зала 8 (осем), ет.5 при дневен ред съгласно приложената покана до акционерите. Материалите, свързани с дневния ред на събранието, са на разположение на акционерите на предвидените от закона места,

Коментар

• Ей приятел много добре знам какво има в Раднево и какво минава през клона им.А подзказката е коя година минаха на обслужване там-2001г.Това е от мен.Айде със здраве.
                        Първоначално изпратено от cymru
                        Първоначално изпратено от stoian
                        Ама не е Раднево-там не знам как е-в Ст.Загора е отврат.Пак за работното време да не говорим.Направо не знам как я изкарват таз печалба.
                        А специално да те питам INSIDER-А-влизал ли си в клон на КТБ-застаряващ персонал,некомпетентни служители-а пък за работното време -няма какво да говорим-до 4 с клиенти.Да теглиш кредит от тях е още по-голяма мъка.Без препоръка .
                        Ако става дума за Раднево ще го преглътнем.
                        Ами ти запитал ли си се защо аджеба имат клон в Раднево? Ето малка подсказка, защото няма да ти отговарям направо - така де и ти да се потрудиш. Ибана на CORP е KORP - пусни търсене в гуглето и ще разбереш кои са основните клиенти на банката. Надявам се след това да си си отговорил на въпроса "откъде идва печалбата?".

Ако пуснеш търсене по името на банката излизат едни други много интересни "енергетични" неща. Айде толкова от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
                          Първоначално изпратено от ATILA
                          Тука има нарушение на правилото за свикване на ОС!!!!!

Необходим е един месец от датата на обявяването на ОС-то!

Коментари?
                          Не. Дори 45 дни по рано материалите се предават в Комисията и тя ги огласява. Но явно за корпоративна може
                          може да са дали материалите преди празниците, но административно да са се движели бавно. знае ли човек

стояне, ти какво обсужване очакваш в стара загора???
                          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от stoian
                            Ама не е Раднево-там не знам как е-в Ст.Загора е отврат.Пак за работното време да не говорим.Направо не знам как я изкарват таз печалба.
                            А специално да те питам INSIDER-А-влизал ли си в клон на КТБ-застаряващ персонал,некомпетентни служители-а пък за работното време -няма какво да говорим-до 4 с клиенти.Да теглиш кредит от тях е още по-голяма мъка.Без препоръка .
                            Ами ти запитал ли си се защо аджеба имат клон в Раднево? Ето малка подсказка, защото няма да ти отговарям направо - така де и ти да се потрудиш. Ибана на CORP е KORP - пусни търсене в гуглето и ще разбереш кои са основните клиенти на банката. Надявам се след това да си си отговорил на въпроса "откъде идва печалбата?".

Ако пуснеш търсене по името на банката излизат едни други много интересни "енергетични" неща. Айде толкова от мен.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• stoian, в Бургас е до 17. Вярно е че на са 18-20 годишни повечето служители, но и не им се е налагало да отскачат "до горе" за да свършат работа. Поне аз не съм бил свидетел досега(повече от 2 години). За кредит като ф.лице ми отказаха още като отворих въпрос.
                              Фирмените ми сметки са другаде и не съм правил опит за фирмен кредит там.

Коментар

• Ама не е Раднево-там не знам как е-в Ст.Загора е отврат.Пак за работното време да не говорим.Направо не знам как я изкарват таз печалба.

Коментар

Working...
                                X