Първоначално изпратено от Jay Gould
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Jay GouldНякой яко ги подпира на цена 69 70 кинта, но ме съмнява да удържат. Най-вероятно ще слязат, поне до 55 и то скороМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Jay GouldНякой яко ги подпира на цена 69 70 кинта, но ме съмнява да удържат. Най-вероятно ще слязат, поне до 55 и то скороhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Някой яко ги подпира на цена 69-70 кинта, но ме съмнява да удържат. Най-вероятно ще слязат, поне до 55 и то скороhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Корпоративна търговска банка няма да купува Ботев Пловдив
Сряда 15 Октомври 2008
Ръководството на Корпоративна търговска банка АД официално заяви, че няма интереси към купуването на футболния отбор Ботев (Пловдив).
Изявлението е по повод появилата се в публичното пространство информация, че банката планира да придобие пловдивския клуб.
Банката не е водила преговори с настоящите собственици на клуба за купуването му и към момента няма намерения да го прави.
Корпоративна търговска банка АД ще продължава активно да подкрепя българския спорт и по този начин да стимулира нашите състезатели да постигат все по-големи успехи. В началото на месеца председателят на Надзорния съвет на банката г-н Цветан Василев обяви, че от следващата година премиите по инициативата "Голям чек" ще бъдат удвоени. Така сумата ще стане 10 000 лв. за европейските ни златни медалисти и 20 000 лв. за световните
http://sport.bnt.bg/content/view/full/267244==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
-
Anton Chigurh
То имаше спекулации, че Цеко щял да купува ЦСКА. Вижте, че малоумните ни медии стрелят на посоки.
Коментар
-
Ботев бойкотира мача с ЦСКА
14 окт. 2008 11:13
Играчите на Ботев стягат бойкот на мача с ЦСКА. Футболистите са поставили ултиматум на боса Христолов, научи "Стандарт". Срокът му изтича днес вечерта. Ако тимът не вземе двете си заплати и премията за Беласица, бойкотът на тренировките почва още от сряда.
Най-скъпо платените футболисти на Ботев вече имат да вземат по около 10 000 лева. Собственикът Христолов обеща да се разплати с отбора още в началото на миналата седмица.
Договорът за продажбата на Ботев вече е факт и е бил подписан вчера, шушука се в Пловдив.
Вероятно е още днес да бъде обявено официално, че Корпоративна търговска банка купува създадения през 1912 година клуб. Свежи пари могат да спасят мача с ЦСКА.
В същото време се разбра, че Сампдория е набелязала младежкия национал Костадинов Гаджалов. Халфът на Ботев бил забелязан по време на турнето на пловдивчани на Апенините.
Гаджалов бил проследен внимателно от скаути на генуезците по време на контролата България - Гърция (2:1) в сряда. Впечатленията на италианците от играта на Гаджалов били отлични.
И това за какво?!?!?!?Life won't wait for you.
Коментар
-
В. Стандарт, 11/10/2008г.
Още 100 апартамента продава синът на уволнения зам.-шеф на ДАНС
Драшков-младши: Аз съм кредитен милионер
Корпоративна банка дала 9 млн. евро за строителния му бизнес
Откъде 25-годишният син на вече бившия зам.-директор на Държавната агенция за национална сигурност Иван Драшков е намерил милиони, за да строи жилищен комплекс със 160 апартамента? Това бе най-обсъжданата тема, след като лъсна сериозната бизнес инвестиция на младия предприемач. Парите са от Корпоративна търговска банка, призна пред "Стандарт" вчера Драшков-младши. Финансовата институция на Цветан Василев изсипала общо 8,840 млн. евро в сметките на сина на контраразузнавача.
През януари на миналата година 24-годишният полицейски син разбрал, че от земеделие и производство на млечни продукти у нас трудно се печели. Затова спира да се занимава с отглеждане на крави и с фирмата си "Годечмилк". Майка му Татяна Драшкова е шеф на софийския клон на фирмата. Явно на семеен съвет е решено, че фамилията трябва да се възползва от бума в продажбата на недвижими имоти.
В началото на 2007 г. Иван Драшков решава да влезе в строителния бизнес. Вместо да строи ваканционни селища по морето, залага на парцел от 6 дка в неособено престижния краен квартал "Дружба". Парчето е близо до прословутото квартално езеро, което е известно с хвърлянето на кръста на Богоявление. Заради това Драшков-син кръщава новия комплекс от две Г-образни сгради "Езерото"."Има хубава гледка към водната повърхност", коментира вчера пред "Стандарт" Драшков-младши.
"Първо намерих земята, след това взех оферти за планиране и строителство на комплекса. Себестойността излезе доста прилична", обяснява младият бизнесмен.
Той седнал и написал приличен бизнес план, така както са го учили в училището по икономика в Германия. "Обиколих няколко банки, водех разговори. В Корпоративна банка ми повярваха. Прецениха, че кредитът е нискорисков и ми го отпуснаха без утежняващи условия", каза Драшков-син.
Факт е, синът на контраразузнавача бърка регистър на особените залози с регистър на особените вземания. Твърди, че земята хем е ипотекирана, хем е записана в регистъра. Проверка на "Стандарт" установи, че Драшков първо е вкарал земята в активите на фирмата "Ай Ти Ди груп", а след това е заложил тази част от фирмата в Регистъра на особените залози.
Корпоративна търговска банка дала зелена улица на инвестиционния кредит. Драшков получил 3,840 млн. евро, за да купи земята. Впоследствие, след като приготвил строителните книжа, получил останалите 5 млн. евро. Напук на правилата, които позволяват инвестиции най-много до 80 на сто от цената на имота, банката финансира 100 процента от инвестицията. На практика Драшков-син не е вложил нито един собствен лев.
"Себестойността беше ниска и банкерите бяха убедени, че взимат нещо, чиято пазарна оценка е почти двойно по-висока от отпуснатите пари", аргументира се Драшков-младши.
Според схемата Иван Драшков плащал на банката даден апартамент плюс лихвата и тя автоматично го освобождавала от тежестите. "Фактически нямам печалба, преди да продам нищо, аз съм кредитен милионер, който работи за единия риск", каза бизнесменът. Печалбата за него ще дойде накрая, след като евентуално продаде всичко и се издължи до последния лев на банката. Още през януари, когато започва строежът и далеч преди сегашната световна финансова криза, Драшков продава апартаментите на цена от 850 евро без довършителни работи.
От общо 160 апартамента една година по-късно са продадени около 60. Пусковият срок обаче е едва в края на октомври 2010 г., а цената ще остане поне същата до края.
"Всичко е прозрачно и на реални цени. Не съм прехвърлил нито един имот върху данъчна оценка, каквато е практиката. Платил съм ДДС-то, местния данък от 2,5 на сто върху всяко прехвърляне" казва Драшков.
Димитър Илиев
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=251346==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
Коментар