Първоначално изпратено от 2012
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Yeah
-
Първоначално изпратено от ;1059421473
първо казва, че ще има нови правила без да каже дали досега правилата са спазени -> всеки разумен човек разбира, че тези нови правила означават, че целта е да се "наведе" една банка
после казва, че ще създаде не една, а цели две комисии за да се измислят нови правила (навярно подходящи за някоя друга банка)
значи пак ти казвам -
първо е редно да се направи оценка на ситуацията - в коя банка колко пари са вложени
после трябва да се види какви условия са дадени от страна на банките за парите на държавните фирми
после трябва да се види дали банките които са привлекли средства на държавни предприятия са участвали в подобен конкурс (какито правила има от доста години); дали точно те са дали най-добри условия за тези пари и дали спазват поетите ангажименти
и чак накрая, ако се види, че има нарушения може да се мисли за нови правила
за трите месеца на служебното правителство не мисля, че това е най-належащия проблем в държавата ни ....................... протестиращите през последните 2 месеца поставиха други далеч по-належащи проблеми които не търпят отлагане
иначе е не е редно 50% от парите на държавните предприятия да са в една банка, но пък ако тази банка дава най-добрите условия защо да трябва да се местят пари при по-лоши условия например и не бих бил съгласен да се вкарват държавни пари в гръцки, италиански, австрийски, кипърски и други банки
както се вижда от статистиката от преди 2 години почти всички пари са в български банки които са и публични отгоре на това --->>> това е добре решение и трябва да се запази и при "новите райкови правила" които ще са в сила до съставяне на редовно правителство, а после правилата може пак да решат да се променят ...................... не си струва риска да се правят промени за месец или два
Първоначално изпратено от ;1059421473Колкото до президента - имам му доверие ...иска ми се да му имам доверие ...Във време, в което Европа се тресе, голямо безумие ще е да провокират клатене на банковата ни система.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеhttp://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5642691
Същото казва и Райков.
Прословутият анализ беше направен от Дянков и остана с пожелателните правила, което пък ме навява на мисълта, че особени нередности не е открил.
Колкото до президента - имам му доверие ...иска ми се да му имам доверие ...Във време, в което Европа се тресе, голямо безумие ще е да провокират клатене на банковата ни система.
А пък и действало пречистващо на цялата система казват...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениередно е първо да се изнесат данни какви са моментните резултати защото горните са от преди 2 години; после трябва да се види при какви условия са вложени парите в момента и едва след това да се предприемат каквито и да е мерки ..................... без предварителен анализ на ситуацията се тръгва с нагласата да се променя статуквото което навява мисъл за разправа с въпросната банка
Същото казва и Райков.
Прословутият анализ беше направен от Дянков и остана с пожелателните правила, което пък ме навява на мисълта, че особени нередности не е открил.
Колкото до президента - имам му доверие ...иска ми се да му имам доверие ...Във време, в което Европа се тресе, голямо безумие ще е да провокират клатене на банковата ни система.
Yeah
Коментар
-
Как пък всичко друго оправиха за някой ден и опряха до държавните пари-това си е работа на редовното правителство
То да си носи отговорност.Само това ни трябва на кипърския фон някой усърдно да клати лодката.Бързо ще си припомним скачените съдове...
Важното е ,че осигуриха мангалските гласове -другите да мрат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ;1059421159
Корпоративна банка оперира с около 50% от парите на държавните предприятия - тя държи на депозити и разплащателни сметки 408 млн. лв. от общо 855 млн. лв., които въпросните предприятия държат в трезорите към края на март 2010 година.
Втората в класацията - СИБанк например, оперира с около 80 млн. лв. към края на март. Другите банки, които държат сравнително по-големи суми, са с предимно български собственици. Инвестбанк на Петя Славова към 31 март е оперирала с около 53 млн. лв., а Централна кооперативна банка (ЦКБ) от империята "Химимпорт" - с около 45 млн. лв. Общо в 23 банки има средства на държавни предприятия.
Според справката на финансовото министерство 409 млн. лв. се държат на разплащателни сметки, които почти не носят доходност, 375 млн. лв. са на депозити, без обаче да е посочена средната лихва по тях. 70 млн. лв. са в "други сметки".
Министерствата и ведомствата държат 82 млн. лв. в търговски банки към края на март, сочи още справката на МФ. За разлика от класацията при държавните фирми тук лидер е УниКредит Булбанк с 43 млн. лв., следвана от Банка ДСК с 18 млн. лв. и ОББ с 8 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗдравейте. Последните дни много се спекулира с положението в КТБ. Какво ще стане, ако държавата си изтегли парите? Ясно че ще се ограничат възможностите за кредитиране, но според вас има ли опасност за хората, които имат депозити там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗдравейте. Последните дни много се спекулира с положението в КТБ. Какво ще стане, ако държавата си изтегли парите? Ясно че ще се ограничат възможностите за кредитиране, но според вас има ли опасност за хората, които имат депозити там?
преди 2 години когато прокопиев чрез вестниците капитал и дневник разбуни темата и въпроса стигна до Брюксел, Бойко Борисов каза, че в интерес на стабилността на банковата система е по-добре промени да не се правят
сега очевидно когато прокопиев е на власт това е първото нещо с което се заема правителството ................... създаде ли се напрежение около КТБ не се знае до къде може да се стигне
не един и двама икономисти от доста време предупреждават, че има български олигарси които искат да предизвикат банкова криза в България с цел обезценяване на лева и съответно намаляване на кредитите им които са теглени в левове .................. за прокопиев се знае, че дължи 620 млн.лв.
лично според мен служебното правителство не трябва да взима никакви решения относно пренасочване на пари от една банка към друга ........................ тези решения трябва да се вземат от редовно правителство и пренасочването на средства от една банка към други банки трябва да става постепенно за да няма сътресения в банковата ни система
няма българска банка която да може да издържи изтеглянето на подобна сума наведнъж или в кратък срок
може би и не случайно КТБ иска да увеличи капитала с 94 млн.лв., макар, че подготовката за това увеличение е от преди събитията от последните 2 месеца и по-специално от последната седмица
сетивата на всички вложители в банкови депозити в Европа са изострени след случващото се в Кипър ..................... ето и в една държава като Германия -> И в Германия се безпокоят за влоговете си , а какво остава в една България в която всички си спомняме фалитите на банки от преди 15 години, спомняме си и девалвацията на лева, спомняме си и назначените кредитни милионери от ДС как върнаха жълти стотинки години по-късно...
изобщо всяко едно административно решение в този момент може да доведе до непредсказуем развой на събитията както за банковата ни система, така и за целия ни политико-обществен живот
няма как да знаем и дали пък не се търси точно такъв развой на събитията
- разклащане на КТБ
- разклащане на цялата банкова система
- невъзможност да се състави редовно правителство и оставане на власт на служебния плевневлийски кабинет
- нови парламентарни избори около нова година и все още на власт това "временно" правителство което може да се окаже, че изобщо няма да е "временно"
- на президентчето и кликата около него може да им хареса да управляват под предлога, че "няма на кой да оставят държавата"
общо взето историята е доказала, че малките на ръст хора са доста комплексирани и когато са на власт могат да направят доста поразии
така, че според мен са възможни всякакви варианти за депозитите както в КТБ, така и в останалите банки и затова пари на депозити нямам, а и по принцип по разплащателните ми сметки имам малко пари които мога да изтегля всеки момент на банкомат или да ги прехвърля в чужбина
не е препоръка нито за теглене, нито за правене на депозити, нямам акции на КТБ, имам банкови акции на бг банки и препоръчвам на временното плевневлийско правителствода не пипа парите на държавните дружества в КТБ
Коментар
-
Засега руската банка VTB, която е с най-сериозни експозиции към средиземноморския остров, отказва да коментира дали ще се възползва от юридическите вратички с мотива, че е твърде рано да се говори по въпроса. Банката първо иска да разгледа всички законопроекти, подготвяни от кипърското правителство.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнениеимат само няква такса теглене и такса закриване.Но по скоро ме интересува сигурна ли е тая банка понеже такава лихва няма никъде и то за безрочен депозит
30 BGN, в зависимост от условията на сключения договор за конкретен банков продукт
Чл.18. Теглене на суми в брой от разплащателна, особена и ликвидационна сметки
(1) до 5 000 BGN включително
без комисиона
(2) от 5 000.01 BGN
1. с двудневно предизвестие
0.2%
2. без двудневно предизвестие (при възможност от страна на Банката)
0.4%
3. заявени, но неизтеглени суми
0.1% (начислява се ДДС)
Чл.19. Теглене на суми в брой от депозитни и спестовни (влогови) сметки.
(за суми над 100 000 лева се изисква двудневна заявка)
съгласно чл.18, ако в договора е посочено, че комисионата е дължима
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеЗнаеш ли, когато ББ беше в правителствена болница, четях статии по темата в днес.бг. Под статията както винаги имаше коментари. Единият беше - цитирам по памет "една позната от правителствена болница ми писа смс, че Бойко ритнал камбаната". Твоя коментар подозрително прилича на този, който цитирах.
Имаш ли коментари или е леко жълта историята?
Аз статии не коментирам. Хората пишат врели некипели, за да си изкарват хляба. Вестниците са за продаване , не за четене...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛЕКС Разгледай мнениеДнес след обед е било отказано на Цветан Василев да влезе в американското посолство, незамисимо, че е бил с ген. Уесли Кларк.
За съжаление това означава само едно - големи, много големи проблеми. При чичо Сам няма случайни неща.
Преяждането с бизнес у нас води .... до големи проблеми, независимо дали има основание или .... има.
Трябва незабавно да се проведе санитарен полуден и да се отвържат част от активите, преди положението да стане неудържимо. А че голяма част от държаните по сметки държавни средства ще се оттеглят е ясно.
Цецо е гъвкав и сигурно ще намери някакво решение. Само с медийни упражнения сега няма да стане. Успех!
Имаш ли коментари или е леко жълта историята?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар