IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
    А депозити приемат ли?

Кажи кой по-точно те инересува?
    Смачкай боклука!

Коментар

• А депозити приемат ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
        И са кво ? И БТВ ли са купени от Пеевски, та така остро пишат срещу клетата банка
        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Ясно е,че оттам дойде проблема.Трябва съд и затвор за доста хора покрай тази меко казано афера.Но както знаем тук се съдят само мангалите,които видиш ли откраднали 5кг скрап
          Най-важно е да има спокойствие,разни индивиди които нагнетяват обстановката да не пишат.Май не разбрахте,че е от особено важно значение за цялата държава банката да започне да функционира в кратки срокове и да се разплаща със всеки който пожелае.
          Много комплекси,много лични драми...е хората този път ще си вземат всичко,колкото и да искате обратното.Залози няма да предлагам,понеже е ясно,че всички които плюете нямате по 20 стинки за зар
          Според мен тия които пишат глупостите са тролове на свинчо. Включително и тоя, дето е писал тая статия в блиц. Тоя вестници, списания, една статия ли няма да си купи.
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Има и нещо много важно за депозитите в родните банки.
            1.Те в огромната си част не са на българи,а на богати чужденци вложили парите си за голяма лихва естествено.
            2.При фалит няма ама абсолютно никакъв проблем да се покрият вложенията на обикновения човек до 196 000лв.
            3.Както един колега по-надолу написа проблема не е финансов,а политически.
            4.Фалит няма да има,но и да има(не дай си боже някой да реши,но едва ли ще се позволи вече) този път с всички закони,които защитават само дребния вложител ще го отнесат като че ли само акулите.

п.п.Съмнявам се тук да има акулки,така че пийте си биричката,като почнат мачовете ракийката и си пазете нервичките за по-сериозни неща.Не се поддавайте на долни и жалки манипулации.

Не е препоръка!
            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
              oще мнения по въпроса
              И са кво ? И БТВ ли са купени от Пеевски, та така остро пишат срещу клетата банка

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Jivkov Разгледай мнение
                За Акулата и цацата знаете нали?
                Стигнах до отнетия лиценз и не продължих.Вие имате ли елементарна интелигентност,или само драскате напосоки.
                Надявам се да е второто.Лиценза на банката не е отнет,такива медии в този момент не трябва да ги глобяват,трябва да влизат директно в панделата собствениците им...или поне "драскачите",защото собствениците им знаем кои са.По-колко десетки лева получихте,за да пишете по форумите?Внимавайте да не Ви излезнат скъпо и прескъпо!
                Някои ще го отнесат,винаги е цацата нали знаете
                Last edited by kig36; 24.06.2014, 13:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                  Кой точно сте вие с политическата криза от два часа? Ако визираш позорното оттегляне на наследника на Димитър Станишев, проблема си е изцяло ваш, а не на страната. Всъщност всичко свързано с възможността БСП да не съществува, е добра новина за страната.
                  Оооо Хайърсъзоff,аз много съжалявам за СС ще знаеш,само този "тупан" можеше толкова успешно да срине червения бабугер
                  БСП да не съществува е отдавнашна мечта на много от нас Българите и си прав това ще е изключително добре за Република България
                  Поздрави !
                  Last edited by Dury; 24.06.2014, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Legioner Разгледай мнение
                    Целия проблем с ликвидността дойде, от това, че се изтеглиха в пика държавните пари. Предполагам това е лесно доказуемо, а ако е истина някой хора ми е интересно какво ще обясняват.

КТБ има сравнително малко клонове и чисто технологично според мен, не е възможно да се изтеглят толкова пари за кратко време без да има сериозни опашики и паника, което потръждава, че държавните пари са дръпнати рязко и от там е заминала ликвидността.
                    Ясно е,че оттам дойде проблема.Трябва съд и затвор за доста хора покрай тази меко казано афера.Но както знаем тук се съдят само мангалите,които видиш ли откраднали 5кг скрап
                    Най-важно е да има спокойствие,разни индивиди които нагнетяват обстановката да не пишат.Май не разбрахте,че е от особено важно значение за цялата държава банката да започне да функционира в кратки срокове и да се разплаща със всеки който пожелае.
                    Много комплекси,много лични драми...е хората този път ще си вземат всичко,колкото и да искате обратното.Залози няма да предлагам,понеже е ясно,че всички които плюете нямате по 20 стинки за зар

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                      Хахаха,
                      Гигов,мен всеки може да ме обявява за каквото си иска,но истината трудно се прикрива.
                      От един-два часа имаме и много сериозна политическа криза не,че от юни 2013 нямахме,де.
                      Не е лошо да съберем 2+2 за да няма много изненадани в близките дни.
                      Поздрави !
                      Кой точно сте вие с политическата криза от два часа? Ако визираш позорното оттегляне на наследника на Димитър Станишев, проблема си е изцяло ваш, а не на страната. Всъщност всичко свързано с възможността БСП да не съществува, е добра новина за страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                        Нещо с което съм на 100% съгласен. Приятно четене

Абе Вие луди ли сте бре? Какво гарантиране на влоговете?

Абе Вие луди ли сте бре? Какво гарантиране на влоговете?
                        Скандалът с КТБ разцепи обществото на ВЯРВАЩИ в стабилността на финансовата система и тези които вече не искат да слушат. Хубавото този път е, че залогът са депозитите на хората. Когато спестяванията ти са заложени и зависими от решенията на нашите политици, нещата стават по-интересни.
                        Така или иначе в рамките на 20 години системата се разклаща за втори път. За втори път БНБ подскача и всички институции скачат да ни убеждават колко е стабилна. Аз обаче съм от невярващите и предпочитам да чета. Ето какво прочетох.

1. Фондът за гарантиране на влоговете е събрал 2.1 милиарда до момента – справка официалния сайт на фонда. Това поражда въпроса КОЛКО ДА СА ЗАЩИТЕНИ ДЕПОЗИТИТЕ? Защитени са докато не прехвърлят 2.1 милиарда. Ами после? – После ще мислим!
                        2. Депозитите на физическите лица и фирмите, само в КТБ са 6.4 милиарда. Така казва отчета за тримесечието.
                        3. До преди кризата БНБ твърдеше и изнасяше данни, че КТБ е най-ликвидната банка. Това поставя 2 въпроса – БНБ знае ли изобщо какво става? Дали БНБ не лъже умишлено? И в двата случая не може да се вярва на БНБ.
                        Draftis

Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете? Ама то видиш ли като махнем фирмените сметки и депозитите над 200 000 ала Вежди Рашидов (човека заделил 1.6 милиона) „МОЖЕЛО И ДА СТИГНАТ”.
                        Е това е проблема, че МОЖЕ И ДА СТИГНАТ ама АКО НЕ СТИГНАТ? Тогава нали ще лъснат и БНБ и КТБ и изобщо цялата банкова система? Как очаквате тогава банката да я оставят да фалира?

Изобщо какво значи да фалира една банка?

Аз вече се обърках. Ако не можеш да си платиш задълженията (в случая депозитите на хората) – тогава не си съвсем във фалит. ФАЛИРАЛ си ако каже Иван Искров. А той няма да каже, защото гаранционния фонд хвръква, а с него и мита за гарантираните депозити.
                        Освен това от 100 години приказваме, че в закона за гарантиране на влоговете е записано, че ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕ на 20-я ден от обявяването на фалит. Вие да сте чули да е обявен фалит? Не можете да разполагате с парите си, но фалит няма. Защото ако има ще си ги получите.
                        „Не е сигурно” ще кажат запознатите. Не е сигурно защото в закона не пише кога приключва изплащането на „гарантираните депозити”. А в каква валута ще Ви ги изплатят? А по какъв курс? ЗАПОЧНАХТЕ ЛИ ДА СХВАЩАТЕ?

kami_1

Хубавото сега е че залогът са спестяванията на хората.

Има шанс за втори път в един човешки живот да ни вземат заделеното. Исторически проблем няма. Случвало се е и преди. Но ние вече не мислим за бъдещето, а за настоящето. Освен това не четем.
                        Ето Ви 2 статии съответно от Март и Май 2014, преди още да започнат проблемите.

„Банковите депозити – има ли реална заплаха за тях”
                        „Банките и изборите”

Някой да им обърна внимание? А сега се случва точно това и БНБ установява точно такива нарушения. Да не мислите че са глупаци в БНБ и не са се сетили по-рано, та чакат Кендов да им каже? Естествено, че не. Знаят си, но крият и лъжат. Лъжат и за стабилността на системата отдавна

Дошло е време разделно – тези които вярват че закона ги пази и тези които четат и търсят варианти

Аз вече на политици не вярвам. И на БНБ не вярвам. Това в което вярвам е, че банковата криза най-после дойде у нас. Още не я признаваме и все още успяваме да я прехвърлим на индивидуалния клиент, но това не може да продължи вечно. Искате ли пример?
                        В тази статия пише:
                        http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151567
                        „Ръководството на “Алфа Асет мениджмънт” ЕАД, което се свързва с бизнесмена Иво Прокопиев, е решило да спре временно продажбата и обратното изкупуване на дялове на Договорен фонд „Алфа Ликвидни Средства“”
                        Да преведа на прост език – това е договорен фонд, който е длъжен да Ви купи дяловете, веднага щом го заявите. И какво става? Ако не го направи, трябва да му се вземе лиценза, защото това обезсмисля инвестирането в такива фондове. Е как да Ви изкупи дела, ако са със блокирани сметки в КТБ? Или и те не са фалирали в този случай? Само дето не можете да си вземете парите нито от едните, нито от другите.

Skyp-e konsultaciq

Хайде да не става дълго да спра да давам примери, че виж БНБ казало, че с моите статии застрашавам „стабилната банкова система” в България.
                        Хубавото както казах е, че този път залогът са Вашите депозити. Вярвайте в телевизиите и в БНБ, но си плащайте. Теглете кредити без да се консултирате и без д имате цялата информация. Слагайте си депозитите в банката с най-висока лихва и чакайте закона да Ви защити. Сега ще го разберат клиентите на КТБ, а по-късно и на другите банки.
                        Васил Кендов
                        Draftis – кредитни консултанти www.draftis.com
                        Председател на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги
                        www.angrysheep.org

П.П. Две неща забравих че става дълго

1. Ако на 21-ви КТБ отвори, бас държа, че няма да изплаща депозити и влогове. ще предлагат всякакви магарии “_Да прехвърлим депозита в друга банка?”, ” – Ама вече сме държавни и няма проблем.” Едно в сигурно – на 21-ви ВИЕ ПАРИ НЯМА ДА ВИДИТЕ. Всякакви уверения и администратовни щуротии ще чуете, но пари няма да видите

2. Абе да вземат да продадат кредитите на Пеевски на някоя фирма свързана снего на.. 30% от стойността им, че да се видим малко у финансова стабилност. Май цялата дандания е за това. искат да повторят 97, ама сега е малко сложно, та се чудят как да стане само за кредитите на Пеевски, че иначе лошо.

http://kendov.com/deposit-guarantee-bullshit/
                        .....
                        Last edited by gtomm; 24.06.2014, 13:22.
                        Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Не пиши такива работи, щото снощи като казах че има организирана атака от правителството, прокуратурата, БНБ и медиите срещу тази банка, един гербер се нахвърли отгоре ми и взе да ме заплашва със затвор.
                          Та и ти ще бъдеш обявен за комунист и ще те прати в затвора същия глупендер.
                          Хахаха,
                          Гигов,мен всеки може да ме обявява за каквото си иска,но истината трудно се прикрива.
                          От един-два часа имаме и много сериозна политическа криза не,че от юни 2013 нямахме,де.
                          Не е лошо да съберем 2+2 за да няма много изненадани в близките дни.
                          Поздрави !

Коментар

• oще мнения по въпроса
                            Пеевски и Василев са бушони
                            Групата на КТБ придобила колосални активи, които ще се сгромолясат
                            btvnews.bg
                            Войната не е между Делян Пеевски и Цветан Василев. Войната е между политиците, които доста умело ги използват. В крайна сметка те са едни бушони – в момента гърми единият, а в скоро време може би ще тръмне и другият. Политиците са тези, които носят отговорността. Те създадоха този феномен, а не Пеевски и Василев. Това заяви пред bTV собственикът на "Икономедия" и издател на „Дневник” и „Капитал” Иво Прокопиев.

„Става въпрос за една партия, партията на Пеевски, която има толкова голямо институционално влияние, че останалите партии ги е страх от нея”, добави Прокопиев.

Той цитира Вежди Рашидов, който каза, че Ахмед Доган е собственикът на държавата, а Пеевски - неговият изпълнителен директор. „Аз бих добавил, че Пеевски е наместникът на Доган по всички материални дела, а Местан - по всички политически”, добави Прокопиев.

Той настоя, че няма личен конфликт с Цветан Василев и още по-малко с Пеевски, когото изобщо не познава. Шефът на КТБ също декларира пред bTV, че не воюва с издателя.

„Конфликтът винаги е бил принципен. Мен лично като човек и предприемач, като представител на легитимните предприемачи в България, винаги ме е притеснявало разбиването на институциите в България. Не може да има нормален бизнес, не може хората да стават по-богати и активите да поскъпват, ако всички ключови институции в държавата са хванати от една малка група хора – това, което стана известно като олигархичен елит”, обясни Прокопиев.

„Това е разликата между мен и тях. Винаги съм бил независим човек, който сам е взимал решения, сам съм си създал бизнеса. Ако бях зависим, нямаше да е възможно да има медийна група като "Икономедия". „Капитал” и "Икономедия" се опитват да спрат разрухата в държавата”, продължи издателят.

Прокопиев заяви, че медийната му група е единствената институция, която е дръзнала да се противопостави на модела „Пеевски – Василев”. „Погледнете откога са публикациите в „Капитал”, заяви той.

По думите му, за да може системата Пеевски-Василев да се възпроизвежда и да източва обществените ресурси, се нуждае от липсата на обществена опозиция.

Сгромолясване

„В продължение на 4-5 години заради подкрепата, която имамаха - политическа, финансова и институционална, единственият купувач в страната беше групата от КТБ. В същото време всички нормални инвеститори се изнасяха от България. Групата на КТБ придоби колосални за размерите на България активи. Повечето сделки не бяха добре премерени. Тази цялата гигантска структура е с активи 11-12 милиарда, което се равнява на около 13-14 процента от БВП. Тази структура по същество е неуправляема и е финансирана със заеми по различни схеми, поради което започна да се сгромолясва от собствената си тежест, защото българският пазар стана малко място, за да поддържа тази пирамидална структура”, заяви Прокопиев.

Той обясни, че това, което се наблюдава след конфликта между депутата и банкера, е, че институционалната подкрепа следва Пеевски, защото той е политически представител.

Съмнително кредитиране

Прокопиев заяви, че не знае какъв е техническият генезис на конфликта между Пеевски и Василев, но това, което става ясно, е, че КТБ е кредитор на бизнеси, чийто краен собственик не е ясен. „Василев обаче намекна, че крайният собственик е Пеевски. В Европа има ясни правила за кредитиране. Банките нямат право да финансират бизнеси и фирми, чийто краен собственик не е ясен. Ако банковото законодателство е спазено, КТБ знае кой е крайният собственик, съответно и БНБ знае”, продължи той.

Банково репликиране

Доколкото Пеевски е участвал активно в привличането на държавните пари в КТБ, сега търси да репликира схемата с друга банка, посочи Прокопиев. „Не зная коя е банката, не искам да спекулирам, но очевидно има желание да бъде придобита друга от малките банки, в която да бъде създадена идентична структура. Това е опасно”, заяви той.

"Ако Василев е дал лош кредит, ако на собствена фирма или на Пеевски, трябва да си понесе последствията, но ако са му скалъпили обвинение с медийни и инситуционални средства, това е феноменът, който разбива институциите", смята Прокориев.

Според него прокуратурата прави грешки, една е с т. нар. убийство на Пеевски. „Чест прави на Цацаров, че си призна грешката, но грешката си свърши работата, защото около нея беше създадена шумна кампания за омаскаряване и криминализиране на Цветан Василев”.

В заключение Прокопиев заяви, че не е затънъл в дългове и че „Пеевски седи на буре с барут и се отипва да запали огън”.
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Аз пък си мисля,че проблема тук не е изобщо финансов,а политически и се разиграва предварително начертан сценарий.
                              "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                                +1
                                Отгоре на всичко,първо медиината атака,прокуратурата и т.н. посегнаха на националната "сигурност",някой да им търси отговорност,а ?!
                                Не пиши такива работи, щото снощи като казах че има организирана атака от правителството, прокуратурата, БНБ и медиите срещу тази банка, един гербер се нахвърли отгоре ми и взе да ме заплашва със затвор.
                                Та и ти ще бъдеш обявен за комунист и ще те прати в затвора същия глупендер.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X