IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    До 21 юли как ще стане? Няма техническо време.Докато обявят фалит,после трябва конкурс за банка,която да плаща и още 100 неща,които изискват време.
    И аз не виждам как ще отворят на 21 юли, това според мен вече е невъзможно, защото към този момент все още няма никакво решение, а и трябва време за неговото организиране и изпълнение.
    Но първо трябва да се започне, с отстраняване на УС на БНБ, те показаха на практика, че няма капацитет да решат въпроса с КТБ, те вече станата част от проблема, поради некомпетентност.

Коментар

В тази връзка я постнах.
      Да иначе директивата си е ОК и отговаря на много въпроси. Но сама по-себе си е безсмислена ако не е вкарана в българското законодателство. Може да има някакъв български закон, който да отговаря на това, но нещата поне в Закона за гарантиране на влоговете нещата не стоят така.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Масата от депозантите все още си мислят, че на 21 юли ще започне изплащането на гарантираните влогове. Това може и да стане, но вероятността е много малка. Много по-вероятно е на 21 юли да не стане нищо - да не отвори врати Креди Агрикол и да не започне да изплаща депозитите!.
        Само че масата от депозантите това нещо не го знае. Интересно ми е какво ще стане, когато излезе някой (най-вероятно Искров) и каже, че на 21 юли банката няма да отвори? Сетете се сами.
        До 21 юли как ще стане? Няма техническо време.Докато обявят фалит,после трябва конкурс за банка,която да плаща и още 100 неща,които изискват време.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
          Прави ли ви впечатление, гробната тишина тази сутрин?
          Прави прави и аз питах защо БНБ гузно мълчи но ме изтриха

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Това е директива - тя няма пряко действие
            В тази връзка я постнах.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Аз прочетох закона, не съм чел европейската директива - ако ми кажете коя е ще я прочета. В закона - както изрично казах - срок на изплащане няма. За мен няма нищо ясно предварително.

Коментар

• Масата от депозантите все още си мислят, че на 21 юли ще започне изплащането на гарантираните влогове. Това може и да стане, но вероятността е много малка. Много по-вероятно е на 21 юли да не стане нищо - да не отвори врати Креди Агрикол и да не започне да изплаща депозитите!.
              Само че масата от депозантите това нещо не го знае. Интересно ми е какво ще стане, когато излезе някой (най-вероятно Искров) и каже, че на 21 юли банката няма да отвори? И когато масата разбере, че в скоро време няма да си види парите! Сетете се сами.
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

Коментар

Ето я,даже е от 16 април най-новата директива....

http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...4L0049&from=EN
                Това е директива - тя няма пряко действие

Коментар

Започва изплащането след 20 - 30 дни. Никъде в закона не пише кога приключва - или поне аз не можах да намеря
                  Ето я,даже е от 16 април най-новата директива....

http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...4L0049&from=EN

Коментар

Започва изплащането след 20 - 30 дни. Никъде в закона не пише кога приключва - или поне аз не можах да намеря
                    Приключва като идеш да си изтеглиш парите. Това не зависи от закона а от теб. "Започването" значи че парите ти са достъпни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                      В закона изрично пише че депзитите се плащат 20 (30 макс) дни след отнемане на лиценза. По-ясно от това трудно може да бъде.

Коментар

• Абе, то с голи протести явно не става.

Много се надявам, някои от най-сериозно ужилените, да обмислят реални решения

Е да де, но се приема, че нашия закон вече е хармонизиран с директивата. В тоя смисъл, всякакъв отказ да се плати в срок, би съставлявал удар срещу Комисията. И вложителите директно могат да заведат дело пред Европейския съд (и за морални щети). След решение на съда, вземанията се приравняват на незабавно изискуем външен дълг на страната.
                        Last edited by kalpazan; 15.07.2014, 12:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
                          равновесие, стига спекулации, това е дискутирано много пъти . дори да няма срок в закона, в европейската директива (която, слава богу, има примат на бг закона, има съвсем конкретен срок)
                          Правете разлика между директива и регламент!

Европейските директиви нямат пряко действие. Те са само задължителни изисквания, които трябва да бъдат превъплътени в националното законодателство. Ако изискванията не са включени в националното законодателство в определения в директивата срок, то ЕК може да започне съдебна процедура срещу държавата. Но във всички случаи тези изисквания не са в сила, докато не бъдат включени в местния закон.

Европейските регламенти са съвсем друга бира. Те имат пряко действие и имат приоритет спрямо местното законодателство. Т.е. ако в нашия закон пише едно, а в регламента - друго, то се изпълняват изискванията на регламента.

Та доколкото си говорим за директива, въобще няма значение какво пише в нея. Важното е какво пише в нашия закон. Друг е въпроса, че той би трябвало да съответства на директивата.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Jivkov Разгледай мнение
                            "пир По Време На Чума" (1996) - Потресаващи кадри!

http://vbox7.com/play:mc4702e2fe
                            жестока история
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• От наредба 23 за изплащане на влоговете:
                              Чл. 7. (Изм. – ДВ, бр. 63 от 2009 г.) (1) До началния ден за изплащане назна-
                              чените квестори, ликвидатори или синдици или друго изрично упълномощено от
                              тях лице подготвят информация на хартиен носител и в електронна форма, в ко-
                              ято посочват дължимата за изплащане сума, съгласно гарантирания размер по
                              влоговете на съответния вложител, индивидуализиращи данни за вложителя и
                              други данни според сключения договор с обслужващата банка, както и общата
                              сума на подлежащите на изплащане гарантирани влогове.
                              (2) Всеки вложител има право да получи писмено удостоверение за подлежа-
                              щата на изплащане сума съгласно информацията по ал. 1.
                              (3) В деня, предхождащ началния ден за изплащане на гарантираните размери
                              по влоговете, назначените квестори, ликвидатори или синдици предоставят на
                              ФГВБ и на обслужващата банка информацията по ал. 1 под формата на подписан
                              и подпечатан от тях списък, както и в електронна форма.
                              (4) В същия ден ФГВБ извършва проверка за съответствието с чл. 4, ал. 2 на
                              окончателно определената сума съгласно чл. 7, ал. 1 за изплащане на гарантира-
                              ните размери по влоговете. В случай че при проверката се констатират грешки
                              или несъответствия, Фондът незабавно уведомява квестора, ликвидатора или
                              синдика. Несъответствието следва да бъде отстранено в рамките на деня, пред-
                              хождащ началния ден на изплащането, при участие на назначените квестори,
                              ликвидатори или синдици и представители на ФГВБ.
                              (5) ФГВБ превежда на обслужващата банка окончателно определената съглас-
                              но ал. 1–4 сума и нарежда на обслужващата банка да изплаща сумите на вложи-
                              телите.
                              Иначе казано: ФГВБ превежда цялата дължима сума преди започване на изплащането. При това положение съответният вложител може да ги изтегли/преведе в момента, в който се дореди до гишето, но разполага с 5 години (давностен срок), за да се разпореди с парите си. Толкоз по въпроса за начални и крайни срокове според мен.
                              ПП Ама колко казуси се изясниха в последните седмици, а
                              ППП Ама и колко нови се нароиха ...

Коментар

Аз прочетох закона, не съм чел европейската директива - ако ми кажете коя е ще я прочета. В закона - както изрично казах - срок на изплащане няма. За мен няма нищо ясно предварително.
                                В закона изрично пише че депзитите се плащат 20 (30 макс) дни след отнемане на лиценза. По-ясно от това трудно може да бъде.

Коментар

Working...
                                X