Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсе повече си мисля че това е проучване на мнението. ГЕРБ са готови да клекнат ама сега се пробват да видят дали могат да се измъкнат чисти въпреки че ще се осе..рат тотално ако го направят. Ама му се иска на Бойко и той да вземе нещо от тези активи.
В края на краищата ще се окаже че уж е било само партенка
Герб и Бсп са само зрители в сегашната ситуация и мислят само как да взмат правилните решения ,с което могат да вземат големи плюсове на изборите.
Цялата сага е в ДПС .КТБ е банката на ДПС и Доган ага.
Мустака го свалят заради дудук-проджект .Какво толкова сложно има ?
Пак казвам ГЕРБ и БСП нямат никаква вина в сегашната ситуация.
Даже виждаме че сядат и взимат някакви държавнически решения с цел да се спре тая криза и да решат проблема.
И за двете партии е много трудно да го правят това понеже са в предизборно време и искат,ама много искат да клепят другия.
Евала обаче.
Аз виждам че обществото ни и в частност политиците ,с една идея се приближаваме към онея хора в който съюз сме покрай тоя скандал.Last edited by kurta007; 15.07.2014, 22:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеИменно:
Там предполагаме, че ще коли и беси синдика и ще стигнем до целта на занятието.Има си закони и това че често не се спазват или прилагат не ги отменя, особено за големите играчи
Може и да има ново виждане по въпросът свързаност, ама от надзора да си понесат отговорността за новото виждане, при непроменена фактология и обстоятелства, нови факти по случая няма и са информирани за всеки един кредит.
Боко, Доган и другите явно имат застраховка „много прост матял“, та на тях отговорност трудно да се търси, но са си за.. такава отвсякъде.
Коментар
-
Все повече си мисля че това е проучване на мнението. ГЕРБ са готови да клекнат ама сега се пробват да видят дали могат да се измъкнат чисти въпреки че ще се осе..рат тотално ако го направят. Ама му се иска на Бойко и той да вземе нещо от тези активи.
В края на краищата ще се окаже че уж е било само партенка
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМай, да...
Но ако загуби парите в КТБ, може и да не е .....
Надзор и подкрепа от ЦБ е едно а отнемане на лиценз е друго...
В първия момент и аз се зарадвах на "кончината" на Мустака.......Типична " бърза банкова смърт" от преяждане с активи.......( това звучи новаторско...)
Сега имам усещането за реконтрадезинформация.......
не е реконтрадезинформация, а е ре на контрата на де-то на реконтрадезинформация
Само се чудя....защо и в този уж, финансов форум се радват на медийните политически игри, сега последно на решението на всички, барабар с Борисов за Специален закон и всичките му последици.
Искаха го и го постигнаха, Борисов, уж не го искаше, ама сега все пак е навит....другите искаха или не искаха банкова ваканция....все приказки от страната на чудесата....
А НЯМА един читав ДОКУМЕНТ за СЪСТОЯНИЕТО НА БАНКАТА!!!
Одит за 10 дни....приказки как били изчезнали Кредитни досиета за 3,5 млрд, ....и бам ЗАКОНА..... народонаселението доволно....малко още шум, някое друго представление....Избори и старата песен на нов глас
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеТъжен съм да ти го потвърдя.
Утре ли ще ги чуваш?
Двуумя се
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
Утре ли ще ги чуваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеСпоред мен също всичко е пределно ясно:
Всички пасиви като кредити и сметки от КТБ ще бъдат прехвърлени в "Креди Агрикол", с изключение на тези на акционерите в КТБ и на свързаните с тях лица и фирми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЧе кой ще го пусне?
Нали ще го арестуват още на аерогарата.
Играта е "ва банк"....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеПонеже имаше долу линк за сайт на Фонда, гледам създаден 2006, а помня го виждах от 80-те, та ето малко инфо и всеки да преценява оманци, доганци и т.н. ли са.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=BH...kcCwFyv1985766
http://www.sgrf.gov.om/aboutus.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе, бъркате ги двата щата. Докато се стигне до несъстоятелност има мноооого вода да изтече. До тогава я хамилата я хамиларя.
Защо всички говорите за несъстоятелност, когато отнемането на лиценза е моментът от който започва да действа Закона за гарантиране на влоговете.
Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влогове
Чл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) В срок не по-късно от 7 работни дни преди започване изплащането на суми от фонда управителният съвет на фонда е длъжен да оповести в най-малко 2 централни ежедневника деня, от който вложителите на банката могат да получават плащания от фонда, както и банката, чрез която ще се извършват тези плащания.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на Българската народна банка по ал. 1.
(10) (Предишна ал. 9 - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) За вземанията си над полученото от фонда вложителите се удовлетворяват от имуществото на банката в съответствие с действащото законодателство.
Коментар
-
Къде го чукаш, къде се пука! Съпругата на Йовчев - финансов шеф в блокираната "Креди Агрикол"
15/07/14 22:00
Дъщерята на Цветан Василев - шеф на надзорния съвет
Съпругата на Цветлин Йовчев - Милена Йовчева е финансов директор и главен счетоводител на подготвяната за одържавяване банка "Креди Агрикол" и в настоящия момент. Тя остава на този пост и не е уволнена от дъщерята на банкера Цветан Василев - Радосвета, която по настоящем се води още председател на Надзорния съвет, научи Faktor. bg. „Креди Агрикол”, беше закупена от КТБ само седмица преди трезора на Цветан Василев да обяви неплатежноспособност. Според някои източници новото бутиково бижу на мустакатия банкер вече е преименувано на „Виктория”. Според финансисти "Креди Агрикол" е била в лошо финансово състояние, а според разследващия журналист Григор Лилов е ползвана като пощенска кутия. Не е случаен фактът, че в предложенията на БНБ именно "Креди Агрикол" е посочена като перспективна и към нея ще се пренасочат добрите активи и депозитите от КТБ, тоест тя ще обслужва в бъдеще клиентите на обявената за закъсала финансова институция. Паралелно с това БНБ искат КТБ да бъде одържавена.
Банкерката Милена Йовчева постъпва на работа на високия пост през миналата година, а преди това е работила в Пощенска Банка. Странно е, че тя е обвързана със служебни зависимости с банкера Цветан Василев, а съпругът й, който е министър на МВР остави в обществото усещането, че взима решения и действа в полза на противника на Василев - депутата Делян Пеевски.
Faktor.bg направи няколко неуспешни опита да се свърже с г-жа Йовчева. От телефонната централа на банката също не успяха да ни свържат, но все пак потвърдиха, че Йовчева е на работа и е финансов директор на проблемната институция.
„Ясно е, че без фалит на КТБ кредитите на Пеевски ще трябва да се плащат, а жената на Йовчев няма да си има банка. Нали знаете за връзката й с „Креди Агрикол”? Пеевски и Йовчев са по-важни от българите?” Това пише във Фейсбук по горещата тема Стефан Гамизов.
И задава важни въпроси: „Защо държавата, политиците и службите забраняват на акционерите на КТБ да заплатят със собствени пари за тази криминално предизвикана криза? Защо за представляващите България е важно да заличат КТБ и българите да платят този милиарден масраф?
Прочетох какво е написал Цветан Василев в отворено писмо. Няма да ви "баламосвам", че това е ново за мен. Имам много повече информация, отколкото мога да споделя от съображения за сигурност. Няма да тръгна да защитавам акционерите на КТБ. Ще споделя какво ме попита днес един много влиятелен чужденец: „Защо Василев се е оставил да го рекетират служби и политици?” И аз му отговорих с цялата истина за много грозен мой и на всички нас български срам...Но това е истината...”, казва още Гамизов.
http://www.faktor.bg/novini/balgariy...i-agrikol.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение"Малката секира" съвсем почва да говори лаланици...
Впрочем, още ли е шеф на надзора в Демир банк?
Да вземат и да кажат кога е искал Василев да спасява банката с 206 млн....преди да поиска от БНБ специален надзор Или след това???
http://www.standartnews.com/biznes-f...nb-242829.html
Съвсем се оплетоха в постановки...
Но ако загуби парите в КТБ, може и да не е .....
Надзор и подкрепа от ЦБ е едно а отнемане на лиценз е друго...
В първия момент и аз се зарадвах на "кончината" на Мустака.......Типична " бърза банкова смърт" от преяждане с активи.......( това звучи новаторско...)
Сега имам усещането за реконтрадезинформация.......
Коментар
Коментар